- 10 Ağustos 2018
- 3.797
- 7.721
- 108
Bence götürmeyin. Üniversite kazanan insan zaten yolu bulur. Çocuk değil ki eşiniz rehberlik yapsın. Kendi annesi babası yanında olabilir eşinizin bir artısı olmayacak ki.Merhabalar.
Hemen konuya geçeyim umarım kendimi doğru anlatabilirim.
Görümcem üniversiteyi kazandı.
Kayıt için eşimin götürmesini istiyorlar. Eşim çalışıyor ve parası kesilecek işe gitmeyeceği için. Eşim bugün ailesine , abim gotursun gece çalışıyor gündüz halletsin dedi.
İşe yetişemez, ise gidemez o zaman sen yaparsın ancak sen halledersin dediler gaz veriyorlar akılları sıra. Eşim izin vermiyorlar yine de sorarım dedi.
Zaten her ama her işlerine eşim kosturuyor. Eşim olmadan lamba bile değiştirmiyorlar.
Birde kayınbiraderim var hiç bir şeye elini sürmez ama her istediği de yapılır onun ve eşinin.
Örneğin çocuklarına bakılır onlar gezmeye gider, bütün gün çocuklara kv bakar eltim rahat rahat temizliğini yapar .
Bana daha hiç yardımları olmadı böyle konularda.
Onların çocuklarına hediyeler alındı bize hiç alınmadı. Sebep olarak senin kızının herşeyi var onların çocuklarının yok dendi. (Kayınbiraderimin geliri ve birikimi bizden kat kat fazla aşırı cimriler çocuklar resmen sefil)
Canlarının çektiği yemek hemen yapılırdı.
Çocuklar aglayınca market park gezdirildi.
Biz anca izledik.
Ben her işlerine yardımcı oldum abla kardeş oldum , eşimle yapımız böyle herkese karşı boyleyiz hep kullanıldik zaten yeni yeni akillaniyoruz.
Şimdi bir yanım herşeyi bir kenara bırak eğitim söz konusu götürün diyor.
Bir yanim onlar kime yardımcı oluyorsa gitsinler onlardan destek istesinler diyor.
Eşim lafıma göre hareket edeceğini söyledi. Herşeyin farkında kırgın ve kararsız. Ama istekli tarafi daha baskın farkediyorum.
Ne yapalım size danışmak istedim.
Eskiden kardeşim yok diye düşünürdüm. Şimdi görüyorum ki kardeşler de el olmuş. Kardeşim yok diye seviniyorum:dBende buradaki yorumları okuyunca çok şaşırdım.
Ayrıca babam araba kapının önünde dururken bana git otobüsle kayıt ol kazık kadar kızsın derse çok üzülürdüm herhalde. Gidemez miydim giderdim. Zira okurken 40 kere tek başıma gittim geldim ama kayıt günü başka annem babam ben arabamızla gittik şehri gezdik yurt araştırdık.
Atandığım şehrede yine annem babamla arabayla gittik. Bu manevi bir destektik. Yoksa tek başına yapılır mı yapılır.
Simdi benim ehliyetim var. Bir kardesim olsaydı ve universite kazansaydı gözümü kırpmaz arabayla götürurdüm onu kaydettirmeye. Esim goturecem dese kesinlikle karsı cikmazdim hatta bende giderdim ilk kayit heyecanını paylaşmak için.
Yazdığımı dikkatli okumadınız mı? Eğer haksız çıkarsam bu konuya gelip özür dileyeceğim dedim zaten. Özel mesajdan falan değil. Merak etmeyin siz.
Evet aklımda. Özel üniversiteleri arayıp soramadım çünkü kayıtlar bitmiş. Süt kardeşimi aradım bir de kuzenlerimi. Dedim ki kayda geldiğimizde öğretim görevlileri vs. var mıydı? Ben yoktu diye hatırlıyorum dedim. Yoktular yalnızca kayıt görevlileri vardı dediler. Zaten bizim kayıt yaptırmaya gittiğimiz bina normal lisans eğitiminin verildiği bina değildi. Ben daha sonra onlardan ayrılmıştım. Onlar ana yerleşkeyi gezmişler. Bir görevli gezdirdi bizim gibi başka öğrenciler de vardı onun haricinde kimse yoktu dediler. Benim duyduklarım bunlar.
Evet aklımda. Özel üniversiteleri arayıp soramadım çünkü kayıtlar bitmiş. Süt kardeşimi aradım bir de kuzenlerimi. Dedim ki kayda geldiğimizde öğretim görevlileri vs. var mıydı? Ben yoktu diye hatırlıyorum dedim. Yoktular yalnızca kayıt görevlileri vardı dediler. Zaten bizim kayıt yaptırmaya gittiğimiz bina normal lisans eğitiminin verildiği bina değildi. Ben daha sonra onlardan ayrılmıştım. Onlar ana yerleşkeyi gezmişler. Bir görevli gezdirdi bizim gibi başka öğrenciler de vardı onun haricinde kimse yoktu dediler. Benim duyduklarım bunlar.
Eğer sormazsanız bulamazsınız tabi
Alnımızda yazmıyor hoca diye
Belki de birçok hocanın yanından geçtiler ama haberleri yoktu
Evet biz de görevli öğrenciler eşliğinde gezdiriyoruz kampüsü, labları, atölyeleri vs.
Özelleri arayabilirsiniz.
Kayıt zamanı gelseydik bir hoca bulabilir miydik diye sorabilirsiniz
Tekrar ediyorum. sizin iddianız özellerde hocanın olmayacağı yönündeydi. Yani 100 özel varsa yüzünde de hoca yoktur diye açık bulduğunuzu iddia ettiniz.
Bende diyorum ki ben dahil bir çok farklı üniversite de çalışan arkadaşım oradaydık.
Hatta bu konudaozge72 ve baklavacheesecake de kendi tecrübelerinden yola çıkarak kayda gittiklerinde orada olan hocalardan bahsettiler.
Hadi bana gıcık oldunuz.
Diğer örneklere neden inanmıyorsunuz?
Sizi haksız çıkarmak için sizce kendi aramızda anlaşıp yalan mı söylüyoruz?
Ve son olarak ben dahil 3 üyenin örnekleri aiİ haksız çıkarırken neden özür dilememekte ısrar ediyorsunuz?
Hanımefendi kabullenin... Özellerde hocalar olur :)
ekmekkadeyifii .!.:Valla yurtdışında okuyorum, iki senedir yalnız başıma gidip geliyorum. Okuldaki işlerimi de kendim hallediyorum anlamadım ben bu kızı.
Evet doğru ben de kayda gittiğimde tüm hocalarla tanışmıştım
Siz şunu atlıyorsunuz. ekmekkadeyifii yurtdışında okuyormuş, Türkiye'de değil. Ayrıca ozge72 de konservatuvar ve güzel sanatlar akademileri için konuşmuş.İyi de tüm konservatuvar ve güzel sanatlar akademilerinde kayıt günü öğretim görevlileri de ilgili birimlerde yer alır? Buna ne diyeceksiniz peki? Öğrenciler aynı zamanda danışmanlık da alabilirler. Bu da sizin için yeni bir bilgi işte :)
Bir de burada -site yönetiminin belirlediği istisnai durumlar haricinde- kimse kimse ile bu tarz özel bilgiler paylaşmak zorunda değil... Hatta bana göre istemek bile sakıncalı. Kime, neyi, neden kanıtlamak zorunda kalalım ki, bu kadar küçük bir detay için :)
Bu arada aklıma takıldı sormadan edemeyeceğim. Başka bir konuda yorumunuza rastladım. Öğretim görevlisi olduğunuzu belirtmişsiniz. Kayıt günü üniversitelerde öğretim görevlileri bulunmaz ki. Özellerde de bulunmaz. Hangi üniversiteymiş bu merak ettim. Özelden yazar mısınız bana :)
Sanırım siz çalışmıyorsunuz? Burada bu kadar sızlanacağınıza bir işe girseydiniz böyle ufak tefek hesaplar yapmak zorunda kalmazdınız...Merhabalar.
Kayıt için eşimin götürmesini istiyorlar. Eşim çalışıyor ve parası kesilecek işe gitmeyeceği için. Eşim bugün ailesine , abim gotursun gece çalışıyor gündüz halletsin dedi.
İşe yetişemez, ise gidemez o zaman sen yaparsın ancak sen halledersin dediler gaz veriyorlar akılları sıra. Eşim izin vermiyorlar yine de sorarım dedi.
Zaten her ama her işlerine eşim kosturuyor. Eşim olmadan lamba bile değiştirmiyorlar.
Birde kayınbiraderim var hiç bir şeye elini sürmez ama her istediği de yapılır onun ve eşinin.
Örneğin çocuklarına bakılır onlar gezmeye gider, bütün gün çocuklara kv bakar eltim rahat rahat temizliğini yapar .
Onların çocuklarına hediyeler alındı bize hiç alınmadı. Sebep olarak senin kızının herşeyi var onların çocuklarının yok dendi. (Kayınbiraderimin geliri ve birikimi bizden kat kat fazla aşırı cimriler çocuklar resmen sefil)
Biz anca izledik.
Ben her işlerine yardımcı oldum abla kardeş oldum , eşimle yapımız böyle herkese karşı boyleyiz hep kullanıldik zaten yeni yeni akillaniyoruz.
Bir yanim onlar kime yardımcı oluyorsa gitsinler onlardan destek istesinler diyor.
Eşim lafıma göre hareket edeceğini söyledi. Herşeyin farkında kırgın ve kararsız. Ama istekli tarafi daha baskın farkediyorum.
Sanırım siz çalışmıyorsunuz? Burada bu kadar sızlanacağınıza bir işe girseydiniz böyle ufak tefek hesaplar yapmak zorunda kalmazdınız...
Kuzenimden duymadım dikkatli okuduysan Dead Cell. Kuzenlerimin bizzat kayıt gününe gittim.Bulunur,bizzat tanıdığım bir tanesini görmüştüm kayıt günü.Üstelik bu kadar kesin olduğunu düşündüğün bir bilgiyi de kuzeninden duymuşsun,Allah aşkına bırak artık nicedays.Haksızsın.
Kuzenimden duymadım dikkatli okuduysan Dead Cell. Kuzenlerimin bizzat kayıt gününe gittim.
Hangi üniversitedeydi mahsuru yoksa özelde yazar mısın?Tamam benim kayıt günümde vardı diyorum ben de.2 kişi daha yazmış üstelik bunu.Bir de öğretim görevlisi var o kendisi yazmış bulunuyorum diye.
Yanlış bilgi deyip Türkiye'deki yüzlerce üniversite için konuşan sensin.Bir de o yorumla işin içinde bulunan birine laf sokmaya çalışmışsın,15 tane görmen kesin konuşman için yeterli değil işte kabul et.
Hangi üniversitedeydi mahsuru yoksa özelde yazar mısın?
Maalesef her ailenin bir uyanıgı, bırde eşeği var şanssızlık sıze bize eşeklik düşmüşMerhabalar.
Biz anca izledik.
Yurtdışı dediğim Kktc oluyorSiz şunu atlıyorsunuz. ekmekkadeyifii yurtdışında okuyormuş, Türkiye'de değil. Ayrıca ozge72 de konservatuvar ve güzel sanatlar akademileri için konuşmuş.
KKTC yurtdışı değil ki :)Yurtdışı dediğim Kktc oluyor
Bulunur,bizzat tanıdığım bir tanesini görmüştüm kayıt günü.Üstelik bu kadar kesin olduğunu düşündüğün bir bilgiyi de kuzeninden duymuşsun,Allah aşkına bırak artık nicedays.Haksızsın.
Kuzenimden duymadım dikkatli okuduysan Dead Cell. Kuzenlerimin bizzat kayıt gününe gittim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?