yardımcı ablanın kızı

Yalnız duyarlı olmanız çok güzel arkdaslarında dediği gibi . Eminim yerinizde olsa kızımın odasına giriyor diye rahatsız olacak birsürü kadın vardır .

Ah kıyamam ya :KK42: çok içlendim. Arada ufak tefek hediyeler alabilirsiniz minnoşa eğer imkanınız varsa. Hatta bende destek olmak isterim.

Çocukların masumluğuna dayanamıyorum. Elimde olsa dünyayı sererim önlerine.

yarami actin.ben bosanmadan evvel ac gozlu kocamin karnini doyurmak icin temizlige giderdim cocuguma bakacak kimse olmadigindan mecburen yanimda gotururdum.bi keresinde ev sahibi kadin cocuguna dogum gunu hazirligi yapti bende oglumla ordayim.etrafin susune pusune cocugun odasi oyuncaklari ve hediye gelen oyuncaklara oyle bir boyun bukup bakisi vardiki evladimin bu gun bile gozumun onunde.simdi durumumu duzelttim yok diyecek biseyi yok ama gel gorki o sahneyi atamiuorum ben aklimdan :KK43:((

Benim yardımcı bir ablam var , gelirken bırakacak kimsesi olmadığı için kızını da getiriyor. Kızı, kızımla aynı yaşlarda. 1.5 yıl önce hastalandı, işi bıraktı, o zaman sorun yoktu,çocuklar küçüktü. Ben başkasını buldum ama o abla da çocuğunun evlendiği yere (memleketine) taşındı. Birkaç haftadır yine eski abla geliyor, kızıyla. Sorun şu : biz bu süreçte kızımın odasını yeniledik, bir kız çocuğunu cezbedecek yatak, dolap ,aksesuar ne varsa aldık. Bu yavrucagiz baktı şaşkın şaşkın. Ben çok rahatsız oldum. Ona eskiden de hediyeler alırdım, beğendiği eşyalardan verirdim ama şimdi oda ilgisini çekiyor, fark ediyorum. Hatta geçende kendi kendine odada konuşuyordu, 'odan çok guzelmis' vs. Ben de dikkatini falan dağıtmaya çalıştım, yemek hazırladım ama hep oraya gidiyor. Acaba orayı oyun alanı gibi mi görüyordur yoksa üzülüyor mudur bilemedim. Ablayı bir daha çağırmasam iyi mi olur,kötü mü olur onu da bilemedim. 2-3 haftadır bu konuyu düşünüp duruyorum. Siz olsanız ne yaparsınız? Kız 4.5 yaşında. Bu sene okula gitmeyecek, gidecek olsa sorun olmayacaktı.

Ahh kıyamam yavruma yaaa :KK43:
Yanlış anlamayın lafım asla size değil ama ne vardı sanki herkes eşit şartlarda yaşayabilseydi
Hele ki çocuklar :KK43:

yarami actin.ben bosanmadan evvel ac gozlu kocamin karnini doyurmak icin temizlige giderdim cocuguma bakacak kimse olmadigindan mecburen yanimda gotururdum.bi keresinde ev sahibi kadin cocuguna dogum gunu hazirligi yapti bende oglumla ordayim.etrafin susune pusune cocugun odasi oyuncaklari ve hediye gelen oyuncaklara oyle bir boyun bukup bakisi vardiki evladimin bu gun bile gozumun onunde.simdi durumumu duzelttim yok diyecek biseyi yok ama gel gorki o sahneyi atamiuorum ben aklimdan :KK43:((
biz kızıma 2 yas doğum günü yaparken, o abla da 'çağırırsan ben de gelirim kızımla' demişti, ben yine etkilenebilir mi acaba diye kararsızdım. kadın gelmek isteyince 'tabii gelin' dedim. o zaman da bakmıştı çocuk, 3 yasındaydı :KK43:

biz kızıma 2 yas doğum günü yaparken, o abla da 'çağırırsan ben de gelirim kızımla' demişti, ben yine etkilenebilir mi acaba diye kararsızdım. kadın gelmek isteyince 'tabii gelin' dedim. o zaman da bakmıştı çocuk, 3 yasındaydı :KK43:

Çağır tabi ya,mutlu olsun yavrucak,ona da hediye alın,ne bileyim pastayı beraber üflesinler,hani mutlu olsun kuzucuk,bu yaşlarda bilinçaltına atılan şeyler ileride travma olarak ortaya çıkar çünkü.Çocuğun zihninde bugünler kötü ya da mutsuz olarak kalmasın

***Gece gece dağıttın beni yeminle,şu an ekonomi sistemine,eğitime vs her şeye deli gibi sövüyorum :KK43:

Ben küçükken annemin zengın bır arkadaşına gıderdık onunda kızı vardı..
Onun oyuncakları,odası,eşyaları herşeyi bizim hayal dünyamız gıbıydı..
Ama nooluyordu,biz orda oynayıp oynayıp eve donup uzulmuyorduk ki..
Orası ayrı bir zevktı bızım için ama biz kendi dunyamızda kendı arkadaslarımızla ve oyuncaklarımızla da çok mutluyduk..
Suan dusununce bile içimin gittiğini hatırlamıyorum..
Önemli olan esya değil zaten..kolu olmayan bi bebekle bıle çocuklar mutlu olmayı bilir..

Ne kadar temiz kalpliymişsiniz ki böyle ince düşünmüşsünüz.
Ben de yavrucağın aklında kalacağını sanmam, geldiği süre içinde keyfince oynayabiliyorsa sorun yoktur bence :)

Ne kadar iyi yureklisiniz oyle...Sarilasim geldi vallahi...
Gozlerim doldu minigin o halini dusununce :KK43:
Bence ona da pariltili seylerden alin bol bol gelip oynasin :KK43:

Çağır tabi ya,mutlu olsun yavrucak,ona da hediye alın,ne bileyim pastayı beraber üflesinler,hani mutlu olsun kuzucuk,bu yaşlarda bilinçaltına atılan şeyler ileride travma olarak ortaya çıkar çünkü.Çocuğun zihninde bugünler kötü ya da mutsuz olarak kalmasın

***Gece gece dağıttın beni yeminle,şu an ekonomi sistemine,eğitime vs her şeye deli gibi sövüyorum :KK43:
doğum gunu olayı eski bir olay:/ su an özellikle yatağa takıldı çocuk. ben de odasında yatmıyor diye almıştım :/

doğum gunu olayı eski bir olay:/ su an özellikle yatağa takıldı çocuk. ben de odasında yatmıyor diye almıştım :/

Gelsin gitsin sizin eve yatak yeni gördüğü için şu an cazip gelmiştir,bir müddet sonra hevesi geçer ama eğer yadırgamazsanız tabi benimki haddini biraz aşma farkındayım da öyle içimden geldi bir gün o kızcağızı da o yatakta uyutun derim :/ Ne bileyim içinde kalmasın
Bilemedim çok mu saçma

Ne kadar iyi yureklisiniz oyle...Sarilasim geldi vallahi...
Gozlerim doldu minigin o halini dusununce :KK43:
Bence ona da pariltili seylerden alin bol bol gelip oynasin :KK43:
birlikte yapboz falan yapıyorlar, kızım anneannesine falan yeni aldığı seyleri gösterir bağıra bağıra, neyse ki bu kıza yapmıyor öyle ama işte o da daha 3.5 yasında. neyin kime söyleneceğini bilmiyor ki

Gelsin gitsin sizin eve yatak yeni gördüğü için şu an cazip gelmiştir,bir müddet sonra hevesi geçer ama eğer yadırgamazsanız tabi benimki haddini biraz aşma farkındayım da öyle içimden geldi bir gün o kızcağızı da o yatakta uyutun derim :/ Ne bileyim içinde kalmasın
Bilemedim çok mu saçma
yok saçma değil, gecende uyudu çocuk kanepede, annesine dedim x'in yatağına yatırayım mı diye, yok gözümün onunde olsun dedi, yani ben teklif ettim :/

Akşam akşam içim kıyıldı...

Yinede iyi açıdan bakmak lazım. Bu gelir dengesizliği ve imkan-imkansızlık arasındaki farkı ne kadar çabuk öğrenirse hayatına belki ona göre yön verir, daha hırslı ve başarılı olur. Bilemedim...

Bu arada çok merhametli bir insansınız, takdir ettim.

Hayatın gerçekleri işte,içim cız etti gece gece :KK43:
En azından siz yapabiliceklerinizi yapıyosunuz minik için
Üzülüyodur tabii kızcağız
Kızınızla arkadaş denebilecek kadar iyi anlaşıyorlar mı

birlikte yapboz falan yapıyorlar, kızım anneannesine falan yeni aldığı seyleri gösterir bağıra bağıra, neyse ki bu kıza yapmıyor öyle ama işte o da daha 3.5 yasında. neyin kime söyleneceğini bilmiyor ki

Dogru ikiside cocuk :KK43: Ama bence kizinizla konusun diyecegimde simdi gidip anlatabilir o yuzden bosverin oynar giderler siz hediye falan veriyorsaniz takilmayin hic tabi cani ceker ama hayat boyle..Bide simdi hevesini alir yani bi sure sonra ama simdi gelip gormezse ailesine soyler hep banada boyle bir oda yapin diye :/

yok saçma değil, gecende uyudu çocuk kanepede, annesine dedim x'in yatağına yatırayım mı diye, yok gözümün onunde olsun dedi, yani ben teklif ettim :/

Ne desem bilemedim ki Allah siz gibi iyi insanların sayısını arttırsın.
O yavrucağa da iyi bir gelecek nasip etsin Rabbim.

Ben ilkokuldayken durumları bizden daha iyi olan bir arkadaşım vardı, annesi de benim annemle arkadaş olmuştu. Biz onlara misafirliğe giderdik, arkadaşımın kendi odası vardı, evleri bizimkinden daha güzeldi falan... Odayı görseniz, tek çocuk ama ranza vardı çünkü oda çok küçüktü. İçinde tabi bir sürü oyuncak, peluş ayılar falan... Dolabı, komodini falan, gerçekçi olmak gerekirse cidden o eşyalar odaya zor sığmıştı ve biz o odada oyun oynarken hareket edecek alan çok azdı. Yine de severdim onun odasını çünkü bizde öyle eşyalar yoktu. Benim odam yoktu bizim evde, ben de tek çocuktum halbu ki. Ben çekyat tepesinde yattım yıllarca, sehpanın üstünde ders çalıştım. Kendime ait elbise dolabım yoktu o zamanlar. Onların yaşadığı ev çok düzenliydi, bizimki düzensizdi. Odaların içinden geçmek zorunda kalırdık. Tabi ben 4 yaşında değildim, daha büyüktüm o yüzden konuda bahsettiğiniz çocuk açısından durum nedir bilemem. Çocuklar özenir, ben de işte bu arkadaşımın odasına özenirdim çocukken ama biz oynardık ve hevesimi az da olsa alırdım. Çok değil aradan 3 sene falan geçince benim de kendime ait odam, mobilyalarım, eşyalarım falan olmuştu. O arkadaşımın odasından çok daha güzeldi, kardeşim ve benim için karyola, giysi dolabı, çalışma masası, komodin vs. arkadaşımın odasından çok daha geniş bir oda...

Neyse bence çocuğun o odada oynamasına izin verin, verin çünkü "bizde neden yok" olayını başka türlü aşamayabilir çocuk.

X