Yardıma ihtiyacım var.

ne0n

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2011
55
24
38
Arkadaşlar öncelikle bu bölümü tesadüfen inceledim ve sosyal fobi konusuyla ilgili şeyler okuyunca kendimden şüphe etmeye başladım. Aslında daha önceden de bazı sorunlarım olduğunu düşünüyordum. Toplum içinde hiç rahat olamıyorum. Aslında çok geveze çok konuşkan biri olmama rağmen konuşmaktan çekiniyorum. Pek fazla arkadaşım yok. Hatta neredeyse hiç yok. Olanlarda zaten eskiden beri arkadaş olduğum kişiler. Artık arkadaş edinmekte problem yaşıyorum. İnsanlarla kaynaşamıyorum. Bazen kendimi çok çekingen hissediyorum. Birisinin benle dalga geçmesinden korkuyorum. Çok utangacım. Öyle zamanlar oldu ki günlerce kimseyle konuşmadığım oldu. sizce bu sosyal fobi mi? Bir doktora görünmeli miyim?

bunu bence kendı kendınede aşabılırsın eger cok denedım olmadı dıyorsan gorun tabıkı hanı bıseyı bı kere yaparsan devamı gelır derler ya buda onun gıbı bı kere denersen bırsey olmayacagını gorecek belkıde hossohbet muhabbetlere katılacaksın.hem ıletısımın arttıkca kendıne ozguvenın gelecek bende senın gıbıydım normalde dıllı duduktum ama unıveraıteye ılk basladıgımda pek muhabbet kuramıyodum sımdı muhabbetın kralı bende:) cok guzel arkadaslarım oldu kızkıza ne muhabbetler edıyoruz ıs hayatımdada boyle bı cekıngenlık yasadım ılk basta ama suan gayet ıyı hem ınsanlar senı pısırık suskun sanmasınlar azcık kendını bellı et yoksa ezılıyosun dedıgım gıbı bı kere cekıngenlıgını kırıp denesen gerısı gelır.

hayır canım gitmedim. hastane ortamında bu işin çözülüceğini sanmıyorum. doktorlar hastalara ilaç verip göndermekteler ne sorunun var niye bu haldesin diyen yok.ilaçlarda beyni uyuşturmaktan başka bişey yapmıyorlar bence.ama diğer arkdaşın dediği gibi yapabilsem bende başarırım diye düşünüyorum

merhaba, bence sosyal fobik olma ihtimalin yüksek ama sadece bu belirtilere bakıp sosyal fobi teşhisi koyulamaz, başka psikolojik rahatsızlıklarda özgüveni yıkabiliyor ve bazen sosyal fobi ile karıştırılabiliyor.ben yılların sosyal fobiğiyim ve bu konuda araştırmadığım şey kurtulmak için denemediğim yöntem kalmadı eğer sormak istediğin şeyler olursa seve seve yardımcı olurum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…