• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardıma ihtiyacım var

İki ablam var akraba evlılıgı onlarda kalıyorum her seferinde kendi evim babamla annemle olan abimler gelip gidiyor benim yanıma etrafımda çok baskı var büyüklerden diyorlar abılerin evlenmiş ablaların evlenmiş kimse seninle uğraşamazlar zaten onlarında kendi çapında bir sürü sıkıntısı var onlarıda suçlayamam onlarda istedikleri hayatı yaşıyamadılar bazen hayat vuruyorsa hep vuruyor işte
Yalnız yaşarım korkmam diyorsan sen bilirsin.

Teşekküre ederim yorumlarınız için iş için ben çok güzel yemek yaparım hep hayalım bir restorant açmak bu yüzden aynı zaman kitapta yazabılırım roman bile o konuda yeteneğim aslında bir çok konuda yeteneğim var değilki ama sadece piskolojik olarak çöküşteyim bir kaç kez kitap yazdım sonra yırttım attım her seferinde bir hayatımda bir sorun oluyordu ne zaman umutlu olsam hayat pat yüzüme yapiştırıyor korkuyorum hemde çok umutsuzum sizler çok güzel yorumlar yapıyorsunuz ama yaşıyan insanlar bilir belki hayatı benimkinde daha kötü olan bir sürü insan var bunun farkındayım ama güçlü olamıyorum istiyorum çok ama olamıyorum umarım bir toparlana bilirim benimde hayalerım var her insan gibi umarım bir gün başarabilirim
Bunun için yapacağınız tek şey umursamaz olmak. Sonuçta dünyanın derdi bitmiyor. Bizlerde bu hayata bir kere geliyoruz mutlu olmak için çok sebep varken neden dünyanın veya insanların derdini çekelim

başın sağolsun ablacım.. acaba aklıma takıldı maddı durum yoktu deıssın ama belkı derme çatma da olsa bir eviniz var mı anneden babadan kalan.. çok güzel yemek yaparım demıssın belkı kendıne küçük bir dünya kurabılırsn boylelıkle
Şuan maddi konusunda sıkıntım yok annem babamın bakıcı maaşını biriktirerek ev oturduğumuz evi aldim zaten harçlık konusunda abilerim o konuda sıkıntı yaşatmıyorlar

Tek başına nasıl yaşasın.Kac gün ablasında abisinde kalacak.
Aa 24 yaşında insan niye tek başına yaşayamasın? Asıl ablasında kaç gün kalacak? Anne babasından kalan maaş vardır illa ki, abilerden yurt dışında konu sahibi kendini toparlayana kadar onlarda maddi yardim eder en azından liseyi bitirse sonrası kolay

Şuan maddi konusunda sıkıntım yok annem babamın bakıcı maaşını biriktirerek ev oturduğumuz evi aldim zaten harçlık konusunda abilerim o konuda sıkıntı yaşatmıyorlar

Maddi anlamda sıkıntın yoksa ve yalnız kalmakla ilgili bir sorunun yoksa o evde oturabilirsin.
Evde görücü beklemek yerine açıköğretimden liseyi bitirmen ve sonrasında üniveriste için adım atman da mümkün.
Bunlar öyle hemen olacak şeyler değil ancak çabalarsan yapamayacağın şeyler de değil. Böylece kendi çevrende kısılıp kalmak yerine hayatını zenginleştirebilirsin. Hiç tahmin etmediğin yollar açılır önünde.
Ama dediğim gibi çaba göstermek ve azimli olmak gerekiyor. Her durumda evde oturup koca beklemekten iyidir.

Öncelikle başınız sağ olsun. Psikolojik olarak hazırsanız maddi durumunuz iyiymiş kendi başınıza yaşamanız sizin için daha iyi olacaktır. Yemeğe yeteneğinizde varmış evde bir şeyler yapıp satarak işe başlayabilirsiniz hatta kursa yazılıp bu konuda kendinizi geliştirebilir aynı zamanda da çevre edinebilirsiniz. Yengeleriniz neden istemiyor bilmiyorum ama yurtdışına çıkma imkanınız olursa asla durmayın gidin

Merhaba başınız sağ olsun yaşadıklarınız kolay değil Allah yardımcınız olsun. Çok genç siziniz daha yolun başındasınız o yüzden Sakın bu yaşta bu psikolojiyle ve meslek edinmeden evlenmeyin kimseye güven yok önce kendi ayaklarınızın üstünde durun. kendinize güvenin Belki bu psikolojiyle hemen işe girip çalışamazsınız fakat bu şekilde yaşamaya da devam ederseniz dibe çökerseniz. O yüzden bir yerden başlayın hayatın içine karışın açık öğretime muhakkak kayıt yaptırın iyi yemek yapıyormuşsunuz yemek, tatlı, meze kursları oluyor o kursları araştırıp gidin hem size bir uğraş olur kafanız dağılır hem de meslek edinmiş olursunuz. Bu şekilde çevrede edinmeye başlarsınız. Sadece kurslarla kalmazsınız boş olduğunuz günler sınavlarınıza çalışırsınız yada Doğa aktiviteleri falan oluyor toplu şekilde doğada yürüyüş yapıyorlar , kamplar kuruyorlar vb aktivitelere de katılabilirsiniz. Yeni yeni arkadaşlar edinirsiniz Maksat zamanınız dolu dolu geçsin ki üzücü şeyler düşünmeye vaktiniz kalmasın. Hayatınızı doldurursanız iş hayatına da psikolojik olarak hazır olmuş olursunuz

Hangi Meslek kurslarını bitirirseniz o meslekle ilgili işe girersiniz ilk zamanlar çok az maaş verirler olsun önemli olan iş hayatına atılıp mesleğinizde ilerlemeniz kendinizi geliştirdikçe daha yüksek maaşlara çalışırsınız Hayatın içinde olursunuz ve yeni deneyimler edinirsiniz. ilerde Evlendiğinizde deneyimli meslek sahibi kendi ayakları üzerinde duran hayatı tanıyan kendine güvenen biri olarak evlilik yaparsınız.

o zaman sana tavsiyem kesinlikle kendi evinde kalıp bir işe girmen ve tecrübe kazanman..

• Beğen
Reactions: hlz
Daha 24 yaşındasınız ne ev hanımlığı ne evde görücü beklemesi... Kendinize biçtiğiniz hayat bu mu gerçekten? Benim 58 yaşında 3 torunlu teyzem bile açıktan liseyi bitirdi. Öncelikle bir işe girin, bu süre zarfında da liseyi bitirin. Kendi hayatınızın iplerini hep başkalarının eline bırakmışsınız. Şimdi de kocanız hayatınızı yönetsin istiyorsunuz.

Güzel yemek yaparım demişsiniz maddi olarakta durumum iyi yazmışsınız ona istinaden msa, chef akademi, usla vb yerlerde eğitim almanızı öneririm. Elinizde mesleğiniz olur, iş bulmanıza da yardımcı oluyorlar. Maddi olarak zorlarsa belediyelerin yemek kursları var onlara yazılın. Kendinize bu yönde bir hayat kurarsınız. Daha yaşınız çok genç. Her şeyi yapabilecek güçtesiniz yeter ki çabalayın.

Cevreni dinleme,seni baslarindan atmak istiyorlar gibi.Kendi yeteneklerine yogunlas,Sen anne-babana bakarken seni dusunen yoktu.Hayatina Cok fazla karismalarina izin verme.Yas donemin bitince evinde kendi basina istedigin gibi yasa.Bu psikolojiyle acele tanimadan evlilik karari verme.Yasin daha cok kucuk.Once kendini gelistirmeye odaklan.

Bu konu beni çok üzdü... Ben de evin küçüğü olarak benzer bir durum yaşadım ama Allah'tan okumuştum. Yoksa anne babaların büyük çocukları kardeşimizin de bir hayatı var, anne baba göçünce elinde mesleği ve eğitimi de olmazsa kardeşimiz ne yapacak psikolojik olarak nasıl toparlayacak diye düşünmüyorlar. Evlenip gidince zaten el olunuyormuş gibi... Sanırım sizde de öyle olmuş. Böyle bir zamanda ortaokul mezunu kalmanıza nasıl göz yummuşlar? Hiç değilse birkaç yıl size nöbetleşe yardım edip liseyi bitirmenizi sağlasalarmış keşke... Ama şu an sizin düşünce tarzınız bana göre hiç doğru değil. Bu zamana dek bu imtihanı tek başınıza yaşamışsınız, şimdi de imkanınız varmış kulaklarınızı tıkayın akrabalarınıza. Okumak, hayatınızı kurmak şu anda en çok sizin hakkınız. Ve farkında mısınız bilmiyorum ama kendinize yeni imtihan arıyorsunuz istemsizce. Ev kendinizinse maddi açıdan bir probleminiz de yoksa evlenme merakı neden? Akrabalar konuşurlar hepimizinkiler öyle aşağı yukarı siz onları boş vermelisiniz. Aksi halde sizinle evlenen insan da büyük ihtimal eğitimsiz olur ve bunun olumsuz sonuçları olabilir, eğitimli olsa da sizi ezmeye daha yatkın olabilir. Yani tabii ki de eğitimli insan iyi insandır diyemem ama mesleği elinde olmayan kadınları eş olmasa bile eşin ailesinin ezdiğini çok gördüm. Ne de olsa bizden başka çaresi yok diye düşünüyorlar. Yaşınız daha çok genç. Madem barınma ve maddi sorununuz yok hemen açıktan liseye başlayın derim. Bir yandan İsmek gibi kurslara gidebilirsiniz ilgi alanınız ne ise. Birçok tanıdığım açık liseyi 3 yılda bitirdi, bu sizin performansınıza bağlı. Sonra da üniversiteye başlarsınız, inanın yaşınızda hiçbir şey yok toplum tarafından öğretilmiş çaresizliği devam ettirip görücü beklemek zorunda değilsiniz. Hele ki anne baba yoksa bir insanın hayatında en iyi güvencesi mesleğidir. Hayatınızı ilk defa tanışacağınız bir adamın eline bırakmayı düşünmeyin lütfen.

Back