yani net birşey bilsem yardım etmeye çalışacağım ama pek de bilgim yok. adetin ne kadar geçti cnm, belki daha çok erken olabilir mi ?
rabbim sağ sağlim bebeğini kucağına almayı nasip etsin ...
canım zaten sen ilk testini günün geçmeden yaptırmışsın. ben 6. haftamdayım, geçen hafta yaptırdım test, kaç çıktı tam hatırlamıyorum ama doktor, değerin çok düşük, ultrasonda da görünmez, 1-2 hafta sonra gel bakalım, testlerini tekrarlayalım dedii.
sen neden bu kadar üzüldün hemencik. tatlım, döllenmen son hafta olmuş olabilir, o yüzdende hormonlar bu şekilde ilerliyor olabilir.
hem ne olursa olsun şu anda içinde nokta kadar da olsa bir bebiş var ve sen üzülüp ağlayarak onu strese sokuyorsun..
üzülme, bence 1-2 hafta bekle ve yeniden test yaptır. hem bu kadar sıkılacağına bu değerlerini bir doktora göster tatlım. ama ne olursa olsun üzülme, bebişine de zarar verme sakın
nasıl üzülmeyeyim ki..
umutlarım yıkıldı sankigeç döllenmede olsa değerlerin 2 kat artması gerekmez mi
nasıl üzülmeyeyim ki..
umutlarım yıkıldı sankigeç döllenmede olsa değerlerin 2 kat artması gerekmez mi
Selam, anladığım kadarıyla kendini yiyip bitirmiş durumdasın. Ama bence hemen bukadar panikleme. Ben 3 ay önce dış gebelik geçirdim. Dış gebeliğin tespitinde hcg değeri çok önemli ve defalarca yaptırdım ve bir çok dr gezdim o süreçte. Öğrendiğim en önemli şey şuydu. Beta hcg hormonu 48 satte bir 2 kat artmalı evet ama bu ortalama değer. Sağlıklı alt sınır %60. O yüzden bence paniklemek için çok erken. Herşeyin anlaşılabilmesi için değerinin 1500 lere yani ulturasonda kesenin görünebilme değerlerine yükselmesi lazım. Sen %60 a göre bir hesapla bakalım. Şuanda endişelenmek için çok erken. Hem en kötüyü bile düşünsen şunu asla unutma. Hamile kalabiliyorsun. Bu inanılmaz birşey. Yıllarca uğraşıp hamile kalamayanlar var.Ben şimdi tekrar hamileyim. Bebeğim büyüyor ve şükürler olsun sağlıklı umarım öyle de devam eder. Ve umarım sende bebişinin sağlıklı olduğunu çarçabuk duyarsın
dış gebeliğin için çok üzüldüm
ama çok şükür tekrar hamilesin
dış gebelikte beta hcg değerlerin nasıldı yazabilir misin?
bat da 11 di. sonrasında 11 gün sonra ölçtürmüştüm ve 270 di. sonrasında hep 48 saatte bir ölçüldü 240 (farklı labratuvardı) - 308 - 321 - 403 - 489 - 503 . 503 e kadar rahim çok kalınlaşmıştı ve henüz teşhis koyamamışları. 503 ü gördüğüm öğlen hastaneden taburcu oldum (çok ağrılarım vardı iç kanama sebebiyle) akşamına da kesesiz düşük yaşadım. Zaten düşük yapıp değerler hala düşmediği ve iç kanama da arttığı için teşhis netleşti. Hayırdır. Bir problem mi var?
değerler nasıl artıyor merak ettim
problem yok canım
ofluyu dış gebelik olamaz diye ikna etmeye çalışıyorum da
ya canım ben ultrasonda o zaman göründüğünü biliyorum da değerlerimin az artması moralimi bozducnm benim bebiş daha çok küçük bunlar erken öğrenmenin dezavantajları zaten doktorun durumda bi anormallik görse çekinmeden derdi ultrosonda 6-7 haftadan evvel gözukmuyo kafana takacak bişey yok cnm ama stres yaparsan gebeliğin olumsuz yönde etkilenebilir
bide cnm ben hiç kan testi falan yaptırmadım ve biçok anne idrarda ögrenmiştir ondan dolayı belki bizimde aynı şekildeydi değerlerimiz ama bilmez durumdaydık doktorun taki,bini istemediyse beence yaptırma
ya canım ben ultrasonda o zaman göründüğünü biliyorum da değerlerimin az artması moralimi bozdu
doktor çarşamba tekrar istedi
bakalım ondan sonra ne dicek...
dualarınızı esirgemeyin olur mu
Selam, anladığım kadarıyla kendini yiyip bitirmiş durumdasın. Ama bence hemen bukadar panikleme. Ben 3 ay önce dış gebelik geçirdim. Dış gebeliğin tespitinde hcg değeri çok önemli ve defalarca yaptırdım ve bir çok dr gezdim o süreçte. Öğrendiğim en önemli şey şuydu. Beta hcg hormonu 48 satte bir 2 kat artmalı evet ama bu ortalama değer. Sağlıklı alt sınır %60. O yüzden bence paniklemek için çok erken. Herşeyin anlaşılabilmesi için değerinin 1500 lere yani ulturasonda kesenin görünebilme değerlerine yükselmesi lazım. Sen %60 a göre bir hesapla bakalım. Şuanda endişelenmek için çok erken. Hem en kötüyü bile düşünsen şunu asla unutma. Hamile kalabiliyorsun. Bu inanılmaz birşey. Yıllarca uğraşıp hamile kalamayanlar var.Ben şimdi tekrar hamileyim. Bebeğim büyüyor ve şükürler olsun sağlıklı umarım öyle de devam eder. Ve umarım sende bebişinin sağlıklı olduğunu çarçabuk duyarsın
tabi cnm dualarımız seninle netten araştırdınmı cnm benim
ferdam ALLAH RAZI OLSUN CANIM...değerler nasıl artıyor merak ettim
problem yok canım
ofluyu dış gebelik olamaz diye ikna etmeye çalışıyorum da
anladım bence de oflunun değerleri çok kritik değil. bence de olma ihtimali yok gibi. Umarım olmada bebeğini sağ sağlim alır temmuz ağustos gibi kucağına
selam canım öncelikle cevap verdiğin için ALLAH RAZI olsun...
dış gebeliğin için çok üzüldüm...
ama tekrar hamile olmana sevindim..
RABBİm bir avazda kucağına almayı nasip etsin...
bana gelince değerlerimin az yükselmesi gerçekten beni çok tedirgin etti.
ne yapacağımı bilmiyorum...
beklemek sabretmek o kadar zor geliyo ki şuan bana...
biliyorum veren RABBİM alan RABBİM... kim ne dese boş ama...
inanın beni avutacak şeylere o kadar çok ihtiyacım var ki
bu % 60 işini hiç anlamadım
kafam o kadar duruk gibi hesap yapacak halim bile yok
ben şöyle bir baktım değerlerin %60 tan bile daha fazla artıyor gibi. canını sıkma herşey olacağına varır, iyi düşün iyi olsun. duaların için de çok teşekkür ederim allah seninde bebeğini sağlıkla kucağına almanı nasip etsin. Ben temmuz ağustos anneleri 2012 diye topic açtım. İnanıyorum ki bebişin sağlıkla büyüyecek ve orda nasıl büyüdükleri onlara neler aldığımız hangi testleri yaptırdığımızla ilgili konuşacağız. Gönlünü ferah tut.
AMİNNNN canım sende sağol duaların için...
İnşallah gönlümüzdeki gibi olur...
doktor çarşamba günü tekrar çağırdı...
2 günde 1 ölçülecek sanırım...
bir de tsh yüksekliği çıktı...
onun içinde ilaç tedavisine başladım...
yter ki bebeğim gelsin sağlıklıca...
ben her şeye razıyım...
RABBİME SADECE HAYIRLISI İÇİN DUA EDİYORUM...
SİZLERİNDE DUASINA ÇOK İHTİYACIM VAR
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?