yardım :(

bilmiyor

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2012
871
3
0
Ankara
kızlar bişey soracagım .özel bi hastanede bi tahlil yaptırmıstım .. tahlil yaptırırken kaydı özele aldım yani kendi üstüme ..
bu durumda babamın sosyal güvenlgininden yararlanmıs mıyımdır?

özele alıp dünya kadar para ödemiştim? bu durumda devlet bir sey ödemiyor degil mi?
kaydı kendi üzerime aldıgım ve calışmadıgım için o yüzden muayane ücretlerinin hepsini ödemiş mi oluyorum??
 
Son düzenleme:
Canım eğer sosyal güvencem yok ücretli muayene olucam dediysen yapılan işlemler için olan ücretin hepsini ödediysen babanın sgk'sından faydalanmamışsındır.

Özellerde sgk genelde ücretin bir kısmını karşılar, hasta yine yapılan işleme göre devletin ödemediği kısmı cebinden öder.

Tek bir tahlil için çok para ödediysen babanın sgk'sından faydalanmamışsındır diye düşünüyorum.Sanırım babanın o hastanede o tahlili yaptırdığını öğrenmesini istemiyorsun, baban böyle bişey olduysa maaş bordrosunun ayrıntılı dökümünü alırsa hangi hastaneye gittiğini öğrenir sadece.

Hastaneye gitse bile öğrenemez ne yaptırdığını.Öyle bir durum olursa anladığım kadarıyla kadın doğuma gitmişsin, adetim düzensizdi tahlil yaptırdım senden utandığım için özel bir durum olduğu için söylememiştim dersin.Bir de kaç yaşındasın?Ve bu tahlili ne zaman yaptırdı?Çok için rahat etmiyorsa hastaneye gidip bu durumu öğrenebilirsin.
 
Yok canım öyle bir şeyin mümkünatı yok.Emin ol için çok rahat olsun.

O dediğin durumun zıttı olsaydı o zaman isimler geliyor artık.Babanın zaten o dönemki maaaş bordrosuna da bakmışsın, olsa o zaman görürdün çok çok eminim...

İsmim gelir mi diye sakın sakın korkma senin olduğun durumun zıttı olunca geliyor.Hiç takma kafana bu kadar süre boşuna üzülmüşsün.

Kıyamam sen çok hassas ve ince düşünen bir kızsın, sanırım her şeyi kafana çok takıyorsun bende de var o huy:)Allahtan bu konuların içindeyim o konularda ne olup olmayacağını biliyorum da korkmuyorum, yoksa be de senin korkardım:))hiç korkma canım tamam mı, garantisini veriyorum sana:)
 
Bir de senin zaten ödediğin ücret tüm bedeli, faydalansaydın güvencesinden babanın çok az bir para verirdin o durum için.
Zaten maaş bordrosu olayından da bahsetmiştim orda da kesin görürdün.
 
Back