yardım!

ceny80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2009
68
0
kızlarım 33 haftalık doğdular. 9 günü küvezde olmak olmak üzere 15 gün hastanede kaldılar. şu an 49 günlükler. 60 cc mama ile besleniyorlar. dr 50 ccden fazla verme demişti. ama ben 60 a çıkardım. mamayı yedikten sonra bile sürekli ellerini emiyorlar. hele birisi geceleri uyumuyor 3 e 4 e kadar ağlıyor. bazıları yalancı emzik ver diyor bazıları verme diyor. sizler ne dersiniz? yalancı emzik kullanan var mı? tavsiyelerinizi bekliyorum.

canım öncelikle hayırlı olsun bebişlerin..

emziğe gelince benim bebklerimde 27 günlük oldular sütümle bslemeye çalıştım ama doymadılar bende mama veriyorum bi öğün diğer vakittede emziriyorum en geç iki saat aralıklarla. aç olduklarını hissettiğim anda emziriyorum zaten fazla gelirse kusuyorlar. bazen ağrıları oluncada etrafa saldırıyorlar . ama belirttiğin açlık ibaresi. eğer emzirebiliyorsan emzir derim ben mamayı artırmak yerine. yalancı emziğpe gelince bazen ikisi birden ağlıyor bende verdim emziği açıkçası sürekli olmamak koşuluyla. bi tanesi emiyor arada. hijyenik olarak bi yere değdirmeden ve süreklilik arzetmeden verildikten sonra emziğin sakıncası yoktur diye düşünüyorum ben.

selam arkadaşım öncelikle gözün aydın .. inşallah kızlarınla sağlıklı sıhhatli bi ömür diliyorum.. bende 34. haftama yeni girdim..merak ettim kaç kilo doğdular kızların ..

ceny cnm bebeklerin doymuyor benim oğullarımda 33 haftalık doğdular çok şükür küveze girmediler sadece biri 6 gün özel bakımda kaldı yemek yemediği için

ben bebekler doğduktan 20 gün sonra gittiğimde kilo almamışlardı bizede 3 saatte bir 30 cc yiyecek demişlerde 1 ayımızda gittiğimde artık 2 saatte bir 60 cc hatta daha fazla ver demişti doktorun neden öyle dedi bilmiyorum ama 2 ayımızda 90 cc yiyorduk bazen 70-80 oluyordu ama yedier
açlıktan bebeklerin uyumuyor cnm yazık ver mamasını sütünü bebekler kendileri belirliyor inan bana yeme işini

yaancı memeye gelince benim bebekerim emmedi ama 3 aylıkken biz 120 cc 3 saatte bir yiyorduk hatta 3 saatten önce ister olmuşlardı doktorda yalancı meme ver 3 ayda 120 cc 2 saatte bir çok fazla demiştii

ama emmediler ona rağmen o an susturANA kadar verdim sadece

yalancı emzik ben de kullandım bnm kızlarım 4 yaşındalar şu an gerçi ama zararı olmaz bence hatta ilerleyen zamanlarda faydası bile oluyo alıştır derim ben.mamalarına gelince anne sütünü öncelikli tutmalısın.ben de doymuyolar düşüncesiyle çok mama verdim biberonla.alıştılar 4 aydan sonra göğüslerim süt dolu olduğu halde emmediler.mamayla devam etmek zorunda kaldık.kolay gelsin cnm sağlıkla büyüsünler inş.

selam arkadaşım öncelikle gözün aydın .. inşallah kızlarınla sağlıklı sıhhatli bi ömür diliyorum.. bende 34. haftama yeni girdim..merak ettim kaç kilo doğdular kızların ..

biri 1780 gr biri 1860 gr doğdular. şu an 3kilo falan olmuşlardır.

benim kızlarım emmiyor. bende sağıp veriyorum. ama sütüm çok az. bir sağmada 10 cc falan çıkıyor. bir günde bir tanesinin bir öğününü karşılıyor.onun için mama veriyoruz.3 gün olmadan 1 kutu mama bitiyor. emmedikleri içinde sütüm artmıyor sanırım. ne yapacağımı şaşırdım. ocak ayında iznim bitiyor. işe başlayacağım nasıl olacak bilmiyorum.

benim düşüncem 40 çıktıktan sonra bebeklerime yalnız bakmaktı. ama bakamayacağım galiba. kaynanamda bakamazsın deyip iyice moralimi bozuyor.sizler yalnız mı bakıyorsunuz?
nasıl beceriyorsunuz. biraz anlatır mısınız?

biri 1780 gr biri 1860 gr doğdular. şu an 3kilo falan olmuşlardır.

benim kızlarım emmiyor. bende sağıp veriyorum. ama sütüm çok az. bir sağmada 10 cc falan çıkıyor. bir günde bir tanesinin bir öğününü karşılıyor.onun için mama veriyoruz.3 gün olmadan 1 kutu mama bitiyor. emmedikleri içinde sütüm artmıyor sanırım. ne yapacağımı şaşırdım. ocak ayında iznim bitiyor. işe başlayacağım nasıl olacak bilmiyorum.

benim düşüncem 40 çıktıktan sonra bebeklerime yalnız bakmaktı. ama bakamayacağım galiba. kaynanamda bakamazsın deyip iyice moralimi bozuyor.sizler yalnız mı bakıyorsunuz?
nasıl beceriyorsunuz. biraz anlatır mısınız?

cnm öncelikle sakin ol ben yanlız bakıyorum benim gibi arkdaşlarımda var sende bakarsın pekala

sütünü sağdığın sürece cnm gelir illa emmeleri gerekmiyor benim arkadaşım 3 ayında emdirmeyei kesip kızının 2 saatte bir sağıyordu ve maşallah 120 cc süt çıkıyordu
hiç bi değişiklik olmadı yani....sendede olmaz inanmıyorum ben emerse süt gelir emmezse gelmez sağıncada sütün varsa geliyor işte

benim sütüm yoktu 40 gün anne sütü aldılar sonrada boşda olsa emen bebeğime göğüsümü verdim....

neyse çalışcaksan bir bakıcı şart aksamları sen daha rahat bakarsıın gündüz tüm enerjisini yitirecek bebekler...aksama senle oynayıp koklaştıkdan sonra
uyuyacaklar ilk zamanlar gece uyku düzensizlikleri yorabilir seni ama
büüyünce oda düzelecek.....

heee mama işine gelince ilerleyen günlerde 1 günde bir kutu bitecek ben bu yüzden aptamilden bebelaca geçtim çok da memnunum cnm

heee kaynanada bakma cnm sen benimkide öle diyor biraz geldi kaçtı
biz bakıyoruzzz işteeeeeeeeeeeeeee

dırım ben milupanın prematilini kullanıyorum. acaba ne zaman değişecek mama?hast. onu kullanmamızı söylediler. oda çok phalı 40 tl bir kutusu.
işin kötüsü eşimde bütün işlere yetişemezsin diyor. o da beni çok etkiliyor ve moralimi bozuyor. ikisinede diyorum bütn ikiz annelerinin yanında yardımcı birilerimi var diye. hiç yalnız bakan yok mudur yani. ama yinede aynı görüşteler iki kişi zor bakıyoruz yalnız nasıl bakacaksın diyorlar

evet kızlar yaa,bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.31 haftalık ikizlere hamileğim.sezeryan olacağım.biri kız biri erkek olacak.acaba tek başıma bebişlerime bakabilecek miyim?çünkü bebek bakımıyla alakalı hiçbirşey bilmiyorum.lütfen bir akıl verin.çünkü çevremde herkes bakamazsınız,biz tek bebeğe yetişemiyoruz siz iki bebeğe nasıl koşturacaksınız.kesinlikle bir yardımcı lazım filan diyolar.açıkçası moralim bozuluyor.

dırım ben milupanın prematilini kullanıyorum. acaba ne zaman değişecek mama?hast. onu kullanmamızı söylediler. oda çok phalı 40 tl bir kutusu.
işin kötüsü eşimde bütün işlere yetişemezsin diyor. o da beni çok etkiliyor ve moralimi bozuyor. ikisinede diyorum bütn ikiz annelerinin yanında yardımcı birilerimi var diye. hiç yalnız bakan yok mudur yani. ama yinede aynı görüşteler iki kişi zor bakıyoruz yalnız nasıl bakacaksın diyorlar

cnm benim siz 3 kiloyu geçmişsiniz artık kullanma o mamayı ben 20 gün sonra bırakmıştım cnm...hem doymuyolardı hemde kabız yaptı..tabi doymaz kuzuların yaa

cnm aptamil 1 geçebilirsin ...doktorlar beslenme ile ilgili sen sormazsan pek bişey söylemiyor...sen de bebeklerim doymuyor de....bu mama doyurucu değil sanırım de:.
zaten pramatüre bebekler için ve 2.5 kilo altı ve haftası tam olmayan bebek pramatüre deniyor...resmen diyet mama gibi bişey o ya.....

cnm sen bu yazıları okut eşine allah aşkına bizler 2 -3 kişi bakıyoruzda burada hava olsun diyemi tek bakıyoruz diyoruz...

bak ben bugün dedim yıkayım şu çocukları kakası kusması leşşş oldular hava serin ya odada yıkayayım dedimmm...anacığım birini yıkarken diğeri atmaca gibi geldi pis suya elini sokuyor....leğene asılıyor ona müdahale etmekten ötekini yıkayamadım bide şampuan diye bebek yağını almış çocuğun kafaya döktüm kalkıp şampuan alamamda sabunla yıkadım çocuğun kafayı tam ayağa diktim öteki sen bi asıl leğenden biraz su yeree....ayy çocuğu cıbıl bırakım leğendieki suyu döktüm geldim zorla giydirdim büyüyünce giyinmek istemiyoılar cıbıl dolaşmak istiyolar.........
sonra ötekini yıkıyorum öteki ağlıyolar acıktııı valla zorla leğeni kovayı kirilileri kaldırdım onlara mama yaptım birini ayağıma aldım yatırdım yedirdim birinide ayak hizamada yere yatırdım biberonla mama verdim sonra ikisininde uykusu var ağlıyolar biri ayağamda biri omzumda uyudu ...ayağımdakini yere koydum yerine yatırdım sonra yerdekini düşün şimdi oynuyolar yemek yedireceğim .............

evet kızlar yaa,bu sorunun cevabını bende çok merak ediyorum.31 haftalık ikizlere hamileğim.sezeryan olacağım.biri kız biri erkek olacak.acaba tek başıma bebişlerime bakabilecek miyim?çünkü bebek bakımıyla alakalı hiçbirşey bilmiyorum.lütfen bir akıl verin.çünkü çevremde herkes bakamazsınız,biz tek bebeğe yetişemiyoruz siz iki bebeğe nasıl koşturacaksınız.kesinlikle bir yardımcı lazım filan diyolar.açıkçası moralim bozuluyor.

yazdığım yazıyı sende oku cnm hiç korkam açıkcası ben hamişken hiç düşünmedim nasıl bakarım diye .....

ikizler albümüne bak orada iki erkek çocuğu var ali ömer onlar benim çocuklarım hiçbişeyleride eksik değil gayet sağlıklı mutlu bebeklerzemuszemus
sende bakARsınnnn millete bakma sennn

X