Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
P-151 Komando (Komando Avcı Eri), Türkiye'deki Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bir askeri sınıf ve görev tanımını ifade eder. Bu terim, komando birliği içinde avcı eri olarak görev yapan bir askeri personeli tanımlar.
P-151 Komando:
Komando, özel eğitim almış ve dağcılık, yakın dövüş, keşif, sabotaj ve gerilla savaşları gibi alanlarda yetkin olan askerlerdir.
Komando avcı eri ise, genellikle bu tür özel eğitim almış komandoların avcı sınıfında görev yapan kısmını ifade eder. Yani bu askerler, belirli bölgelerde düşman unsurlarını tespit etme, sızma, sabotaj yapma ve düşman hatlarının gerisine geçerek operasyonel faaliyetler gerçekleştirme gibi görevler üstlenir.
Bu tür askerler, zorlu koşullarda hayatta kalma, istekli ve dayanıklı olma gibi özelliklere sahip olmak zorundadırlar. Ayrıca, P-151 gibi bir numaralandırma, askeri birliğin veya eğitim seviyesinin bir göstergesi olabilir. Bu tür personel, genellikle özel kuvvetlerde görev alır ve sıkı eğitimlerden geçerler.
(chat gptye sordum)