Yardım mutfak dolaplarındaki kelebekler

Sata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2014
202
136
Arkaslar aranıza yeni katıldım. Herkese selamlar:) benim mutfak dolaplarım kelebeklerle dolu. Temizliyorum. Bir dünya baharat bakliyat atıyorum. Açıkta hiçbirşey bırakmıyorum. Bana mısın demiyor:KK43: ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen yardım edinnn

kışında bu şekilde miydi? havalar yeni yeni ısındı. soğukta olmaması lazım ? :44:

canım dolaplarında biryerlerde kurtlanmış birşey vardır iyice araştır. Annem de deliriyordu o kelebekler yüzünden kadın hergün evi silip süpürüyor yok yine var yine var ben birgün delirdim girdim mutfaga ne var ne yok indirdim herşeyi yıkadım dolaplrın tepelerine her yere varıncaya sirkeli su ile sildim. bir küçük poşetin içinde kurutulmuş kayısı çıktı kutlanmış ondan geliyormuş onun çöpe atılmasıyla kelebeklerde çekildi.

Kızlar bozulacak olan baharat ve kuru bakliyatlari kutu içine yerlestiriyorum yazın.bu şekilde başa çıkıyorum .

canım benim de geçen gün çekmecemde olmuştu poşette saklama kuru bakliyatı cam kavanoza koy havalar cok sıcak olduğundan bir kısmını dolaba atabilirsin ben öyle yaptım şimdi gttiler.

Arkaslar aranıza yeni katıldım. Herkese selamlar:) benim mutfak dolaplarım kelebeklerle dolu. Temizliyorum. Bir dünya baharat bakliyat atıyorum. Açıkta hiçbirşey bırakmıyorum. Bana mısın demiyor:KK43: ne yapacağımı şaşırdım. Lütfen yardım edinnn
kurtlanmış bişeyler vardır kuzum başka türlü olmuyor o kebelekler :)

arkadaşlar bu tarz kurt ve kelebekler olmaması için defne yaprağı yerleştirin dolabınıza.. bu yıl hiç kelebeğim yok :KK71: defne koydum dolaba.. tavsiye ederim. ayrıca saklama kutularının içine de atabilirsiniz...

ben bakliyatlarımı kilitli saklama kaplarında içine tuz koyarak saklıyorum...kelebek nedir bilmem...

arkadaşlar bu tarz kurt ve kelebekler olmaması için defne yaprağı yerleştirin dolabınıza.. bu yıl hiç kelebeğim yok :KK71: defne koydum dolaba.. tavsiye ederim. ayrıca saklama kutularının içine de atabilirsiniz...

defne yaprağını alıp koycak mıyız direk dolaba? ve kaç adet koymamız gerekiyor cnm?

defne yaprağını alıp koycak mıyız direk dolaba? ve kaç adet koymamız gerekiyor cnm?
evet direk koy ... ben kavanozların içine de attım bir iki yaprakk. dolabın da rastgele birkaç yerine koydum. bu yıl kelebeğim olmadı hiç.

aldım ve koydum hemen canım inşallah bende de işe yarar... teşekkürler.

benim her çeşit bakliyat ve baharatım vakumlu kavanozlarda
daha kelebek görmedim

Dediklerinizin hepsini yaptım. Tüm bakliyat vs tuppervare bakliyat baharat kutularında. Tuz serptim hepsinin tepelerine. Bir türlü çözüm olmuyor. Yok en sonunda okutup üfleticem

Dediklerinizin hepsini yaptım. Tüm bakliyat vs tuppervare bakliyat baharat kutularında. Tuz serptim hepsinin tepelerine. Bir türlü çözüm olmuyor. Yok en sonunda okutup üfleticem
mutlaka bir yerde kurtlanma vardır iyice bakın tüm bakliyatlarını boş büyük bir kaba dökün içine bakın kaplarını yıkayın bide havalandırın her yeri süpürge ile çekin muıtfakta olması şart değil bebeğiniz varsa onlarda ara ara yere bişey atıyor ve oda kurtlanıyor inş kurtulursunuz biran önce.

merhaba canım bir arkadaş yazmış bende aynı şeyi uyguluyorum ve faydasını görüyorum her bakliyat kutusunun içerisinde 3 4 yaprak defne yaprağı koy ve bakliyatlar karanlık güneş olmayan ocağa uzak yerlerde dursun nemli kalmamasına dikkat et elinden bir damla su bile damlasa yazın bozuluyor ama defne yaprağı oldukça işine yarayacaktır

X