Nişan Yardım: Kayserili Kız Evi Adetleri...

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

hard_disc

Guru
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2009
1.546
6
316
Adana
Kayserili hanımlar, merhabalar, ben Adanalıyım... Kayseri'den gelinimiz olacak Allah'ın izniyle... Abimin kız arkadaşı Kayserili bir hanım kızı...
Önümüzdeki cumartesi kız evinde nişan (bizde tatlı yeme şeklinde oluyor) olacak...
Sizlerden Kayseri kız evi adetleri hakkında bilgi rica ediyorum...
Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...

keske yazan olsa bızde kayserıden gelın alıcaz ama bırsye bılmıyoruz adetlerı hakkında. boyle netten arastırıyorum artık...

Sevgili Deliboncuk, biz geçen cumartesi nişan merasimini yaptık, biraz bizim biraz onların adetleriyle... Zaten anlaştıkları için isteme formalite gibi oldu; isteme de kahve ikram ederlerse kabul etmiş oldukları anlamına geliyormuş. Tabii damada tuzlu kahve ikram edildi... )
Nişanda da gelinimiz, anneme ağzı kapalı olarak kahve getirdi annem kahveyi içince fincana çeyrek altın koyup verdi; babamda tepsiye 50 lira koydu. Ardından tüm misafirlere kahve servisi yapıldı. Yüzükler takıldı, tatlı yendi, dua okundu, çikolata servisi yapıldı ve tabii bol bol fotoğraf çektik... )
Yüzükleri takıp kurdeleyi kesen amcam yüzük tepsisine 50 lira koydu...

Nişan evde oluyormuş genelde Kayseri'de, kuru pasta (kişi sayısına göre paketlerle) ve meyve suyu ikram ediliyormuş. Pastayı oradaki pastanelerden hazırlatabilirsiniz.

Biz Adana'dan baklava götürdük, meşrubat, meyve suyu aldık içecek olarak da. Biz de nişanda pasta değil de baklava ikram edilir; kız evi de kabul etti, öyle yaptık.

Bir de Jumbo'dan tepsi alıp içine nişan çikolatası yaptırdık. Tepsi gelinin oluyor, hediye gibi işte... Tatlılar yendikten bir süre sonra da abim & gelinimiz birlikte çikolata tuttular konuklara.

Nişan elbisesi, ayakkabı & çanta aldık biz. Bohça falan istemedi kız tarafı da biz de...
Mütevazi bir aile bizim dünürler, o yüzden şunu bunu alın demediler. Takı olarak da bize bıraktılar ailem de gerekeni fazlasıyla yaptı...

Şimdilik verebileceğim bilgiler bu kadar arkadaşım, ben netten pek bir şey bulamadım açıkçası...
Kına & düğün adetlerinde de sıkıntıya sokacak gibi görünmüyor durum...

Sizin de müstakbel gelininiz şimdiden hayırlı olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…