Haklisin ama ben istesemde kotu olamiyorum karsimdakini kirsam ben ondan cok uzuluyorumSende eltinden daha kötü olsaydın zamanında, senden kurtulmak için ayırırlardı seni...
Elti kurnaz çıkmış...
allah razi olsun7 Ayetel Kürsi okudum. Allah gönlüne göre versin.
ama neden herzaman kotulerin yuzu guluyor neden hep onlar kazaniyor
cok guzel anlattin haklisin ama insanoglu hep istiyo istedigi olsa baska bisey istiyo sonu gelmiyo.. Demekki allah katinda cok sabir sevabim var cunku cocuklugumdan beri hep sabrediyorum cok zorlukla buyudugum icin annem babam ayrildilar yarim buyudum annem zor sartlar altinda buyuttu hakkini odeyemem babam hep uzak oldu bana hic sacimi oksadigini hatirlamam mesela.. Hep bu gunlerde gececek diyerek sabrettim annemle beraber. Sonra annem iyi bi insanla evlendi ama oz babam gibi sevemedim onu hep baba sevkati aradim esim o sevkati gosterdi bana kacmak istedim annem zaten mutlu huzurlu bende belki mutlu olurum dedim evlendim mutlu oldum ama ailesi beni cok yipratti ilk zamanlar cok iyiydi annesi ama 3 4 senedir cok yiprattilar beniBu bakış açısını degistirmeye çalışın.
Bir insanın sizin istediginiz durumda olması "onun kazandığı" anlamına gelmez.
Ayrı eve çıkmak sizin isteğiniz ama hayırlı olanın bu olduğunu bilemezsiniz.
İnsanın daima afiyette olması helakına kafi gelir, içimiz yanacak ki samimi dualar edebilelim.
Mutluluk ve huzur gaflet getirir, şimdiki gözyaşları ve içten yakarışlarınız -isyana dönüşmediği müddetçe- Allah katında çok kıymetli.
Belki Allah içinde eşiniz ve evlatlarınızla huzurla yaşayacağınız bir ev yazmıştır kaderinize ama o günler geldiğinde sadece şükür sevabı alabileceksiniz, çok kıymetli olan sabır sevabını ise sadece şu anda, içiniz acırken alabilirsiniz, bu çok önemli bir kazanç olur.
Üç günlük dünyada yaşadığımız ev, mesleğimiz, bedenimiz sadece sonsuz hayat için yatırım yapma aracı ve aracı amaca dönüştürmeden bir yolcu gibi bu dünyadan geçmek tek gayemiz olmalı.
Eltim hic zorluk yasamadi hic birseye uzulmedi aglamadi hep mutlu oldu ne istediyse aldilar en son evini aldilar gittim gordum esyalari pek guzel degil ama sonucta mutlu huzurlu ne biliyim basimin agrisi dinmiyo surekli dusunuyorum daha nekadar sabredicem diyorum burdan ayrildigim gunu gorebilecekmiyim esimle cocugumla mutlu olcakmiyim yoksa olene kadar burda siginti gibimi yasicamcok umitsizim allah yardimcim olsun
Haklisin cok guzel anlattin allah razi olsunİşte bu bakış açısından bahsediyorum, hedefiniz dünya üzerine oldukça ve kişilere odaklandığınız müddetçe huzuru bulamazsınız.
"Daha ne kadar sabredeceğim" düşüncesi sabır sevabını zedeler, sorunuza cevap vereyim "Allah ne kadar daha isterse o kadar" ama Allah katında makbul sabır şikayetsiz olandır yani eğer burada çektiğiniz sıkıntıların karşılığını ötelerde almak istiyorsanız şu an ne yaşıyorsanız onun sizin için en hayırlısı olduğundan emin olmanız gerekir.
Yaşadıklarınızı detaylarıyla yazmışsınız, içinde sizin özgür iradenizle aldığınız kararlar da var ve ayeti kerimede buyurulur: "Size ne hayır gelirse Allah'tan ne kötülük gelirse nefsinizdendir yine de Allah çoğunu affeder". Buradan şunu anlamalıyız, Allah size merhametiyle muamelede bulunmuş ya daha kötüsünden sakındırmış ya da sonsuz alemde mutlu olmanız için bu dünyada onun kuralları ile yaşamayı öğrenmenizi istiyor.
"Buradan ayrıldığımı, eşimle, çocuklarımla mutlu olduğumu görecek miyim" diyorsunuz. Mutluluk ve huzur yaşanılan yerde değildir, Allah'a yakınlıktadır çünkü nerede yaşarsanız yaşayın O'nun mülkündesiniz ve misafirliğe gittiğinizde bile ev sahibinin kurallarına uymanız gerekir, sizin, eltinizin, dünyadaki tüm evlerin, kainatın tamamının sahibi Allah'tır ve O sizden O'na teslim olmayı öğrenmenizi istiyor, teslimiyet de ancak rıza göstermekle olur. O bizim için ne takdir ettiyse en güzeli odur. Daima...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?