• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin sizce ne yapmalıyım

Bu kadar laçkalaşmış bir evlilik kurtarılır mı bilmiyorum. Mütemadiyen eşinizi ailesiyle sınamış ve sürekli tercihe zorlamışsınız. Siz çekirdek ailesiniz, onlar geniş aile. “Söyle bakalım, anneni mi daha çok seviyorsun, babanı mı?” diyen teyzelerden ne farkınız var?

Ailesiyle rekabetten vazgeçin. Doğurdular, baktılar, büyüttüler. Emek ve hizmetlerinin çetelesini tutamazsınız. Bu sizi çok aşan bi durum. Siz üstünüze düşen saygı ve sevgiyi eşinize verin yeter. Ama onuda veremiyorsunuz. Bi adamı annesiyle vurduktan sonra yüzüne nasıl bakabilirsiniz ki? Aileler genelde birbirinin yüzüne dertlerini/yaralarını vurmazlar. Bu adam sizin aileniz mi gerçekten?

bak iste- böyle davranislar evine, esine bagli-saygi ve sevgili adamlar icindir.
anam anam abim abim diyen adamlar icin benim taktigim daha yararli.
iki kere okkali borc ödeyip sigara almaya parasi kalmayinca dank ediyor- ve aile o an maddi yardim etmeyince bunlarin akli anca basina geliyor.
Iyi bir azık yemeden eşinin kıymetini anlamayacak

Kesinlikle doğru değil. Savunmuyorum asla. Ama konu sahibinin şunu anlaması gerek, eşini ailesinden uzaklaştırmaya çalışmak hele böyle davranan bir eş için ancak eşinin ondan daha çok soğumasına yol açar. Adam ana babasını silecek değil ya. Misilleme yapmakla, kavga etmekle bir yere varılmıyor. Ancak tartışmayı kazanırsın ama uzun vadede olaylar daha kötü bir hal alır.
Ben burada üye arkadaşın eşini ailesinden uzaklaştırmaya çalıştığını düşünmüyorum. Kadın sadece onlar bu kadar yanlış yaparken verdiği değeri kendisine de vermesini istiyor. Sürekli susması sonucu bir patlama yaşamış gibime geldi. Ayrica o tartismada abisinin borçlarinin ödenmesi geciyor adam birden karisinin eski sevgilisine dönüyor ne alakaysa. Tartisma kavga guzel seyler degil ama bazı insanlarda edepten anlamıyor güzellikle anlatmaktan anlamıyor veya böyle yüzlerine vurmayınca yaptığını doğru sanıyor.

kiymete binecegini malasef sanmiyorum- insallah öyle olur ama daha hic görmedim.
dedigim dedik olan kadin (kendim öyle bir kadinim) strateji olarak kavga etmez.
kendimden misal verim- benim nisanlim (beraber yasiyoruz, yani keseler bir) kardesine (calisan bir adam) maddi yardimda bulunuyordu- hic sesimi cikarmadim ve 15 bin Euroluk mobilya aldim ve 7 bin Euroya gögüslerimi yaptirdim. simdi versin para bakalim. bulursa verir. kavga etmem. kendimi sevgi, ilgi aci olarak yansitmam.
evet askitoooooom biz cok zenginiz- dagit diye gaz veriyorum. dagitacak parasi artik yok o baska.
borc ödesin. madem at gibi calismak ve paralari dagitmak istiyor- calissin. ben güzel evde, süper mobilyalar icinde tas gibi gögüslerle yasarim.
bu taktikle bastaci olani gördüm- ama catir catir kavga edip, aglayip sizlayan, bagiran kadin bastaci edilmiyor- sonunda psikolojisi bozuk, paragöz damgasi yiyor.
Ama size yazık değil mi ortak çalışıyorsunuz. Ama o abisine yardım ediyor. Sizin paranızla geçinip kendi parasını istediği gibi tasarruf ediyor. Şimdi de bu cıktı. Erkekler eşlerinin parasıyla geçinip kendi paralarını ailelerine harcıyor. Dinimizde erkek eşinin çalıştığı paraya dokunamaz. Eve katkıda bulunmasını isteyemez. Ayrıca çalışıyor kendi ihtiyaçlarını kendi halletsin de diyemez. Ana baba kardeşine yardım etmeyi çok istiyorsa iki işte birden çalışsın.

Ama size yazık değil mi ortak çalışıyorsunuz. Ama o abisine yardım ediyor. Sizin paranızla geçinip kendi parasını istediği gibi tasarruf ediyor. Şimdi de bu cıktı. Erkekler eşlerinin parasıyla geçinip kendi paralarını ailelerine harcıyor. Dinimizde erkek eşinin çalıştığı paraya dokunamaz. Eve katkıda bulunmasını isteyemez. Ayrıca çalışıyor kendi ihtiyaçlarını kendi halletsin de diyemez. Ana baba kardeşine yardım etmeyi çok istiyorsa iki işte birden çalışsın.

yooo evin tüm giderleri ondan kesiliyor- kira, elektrik, yeme icme gibi..
tüm maddi yük onda. mobilyaya vs. krediyle aldim- oda ondan kesiliyor.
benim kazandigim para kendime. yani birikim yapiyorum ama kendi hesabimda.
benim esim türk degil ama standartlarim böyle. begenmeyen baska kapiya. beni onun ailesi okutmadi. onlarin bana faydasi yok zararida olmasin. ayni dediginiz gibi- cok istiyorsa iki is yapar. isterse 5 is yapsin.
herhangi bir ayrilma durumunda ben birikimi alirim mutlu mesut yasarim.
konu sahibi yüklü bir kredi altina girsin. kavgayla olmuyor bu isler.adamin ailesi aciz olur, hasta vs. olur yardim edilir. sirf keyfi öyle istedi diye para yagmuruna tutan adam calissin. bir lira katmam ortaya- ben bu konularda cok fenayim. kendim disarda yerim o eve bir ekmek bile almam. gider anasinda yer.
erkeklere fazla fedekarlik yaramiyor.
dini acidan kim kime bakmakla zorunlu oldugunu bilmiyorum. benim bildigime göre kese bir olur. kadin calisiyorsa keseye ekler.
bu tip erkekler bol keseden dagitmasini cok seviyor- helede kadin calisiyorsa kendilerini bir fasulyeden sayiyorlar kadinin parasinla agalik tasliyorlar. akan musluk kesilince hizaya geliyorlar.

yooo evin tüm giderleri ondan kesiliyor- kira, elektrik, yeme icme gibi..
tüm maddi yük onda. mobilyaya vs. krediyle aldim- oda ondan kesiliyor.
benim kazandigim para kendime. yani birikim yapiyorum ama kendi hesabimda.
benim esim türk degil ama standartlarim böyle. begenmeyen baska kapiya. beni onun ailesi okutmadi. onlarin bana faydasi yok zararida olmasin. ayni dediginiz gibi- cok istiyorsa iki is yapar. isterse 5 is yapsin.
herhangi bir ayrilma durumunda ben birikimi alirim mutlu mesut yasarim.
konu sahibi yüklü bir kredi altina girsin. kavgayla olmuyor bu isler.adamin ailesi aciz olur, hasta vs. olur yardim edilir. sirf keyfi öyle istedi diye para yagmuruna tutan adam calissin. bir lira katmam ortaya- ben bu konularda cok fenayim. kendim disarda yerim o eve bir ekmek bile almam. gider anasinda yer.
erkeklere fazla fedekarlik yaramiyor.
dini acidan kim kime bakmakla zorunlu oldugunu bilmiyorum. benim bildigime göre kese bir olur. kadin calisiyorsa keseye ekler.
bu tip erkekler bol keseden dagitmasini cok seviyor- helede kadin calisiyorsa kendilerini bir fasulyeden sayiyorlar kadinin parasinla agalik tasliyorlar. akan musluk kesilince hizaya geliyorlar.
Hakketen çok fenasınız:)) Sizi takdir ettim.

Hakketen çok fenasınız:)) Sizi takdir ettim.

ben bu konularda asla taviz vermiyorum. arpa kadar taviz vermem. benim annem/babam yok. cöpsüz üzüm misali.
kendim okudum meslek sahibi oldum. takir takir para kazaniyorum.
dünyayi gezse benden iyi bir kadin/es bulamaz. kendini yirtsa BULAMAZ.
benim standartlarimi yerine getirdigi sürece iyi, hosumdur. yan cizmeye basladigi saniye 3 uyaridan sonra yer totosuna tekmeyi.
beni ezmeye calisani ezerim. hangi hakla berim rizkimi dagitiyor? cok düskünse anasina babasina gitsin otursun orda papagan gibi. ugrasamam vallah. hayat törpüsü adam olacagina hic olmasin yanimda.
haberim ve iznim olmadan kus degil sinek ucmaz. saniyesinde postalarim anasinin evine- hicde cekinmem, utanmam. 40 koca bosarim ama hakkimi yedirmem. elti rahat rahat yan yatsin ben calisim, didinim, kendindem kesim? Yok öyle bir dunya.

Konuşmalarınız çok gereksiz. Senin ailen kim kim ? Kim ailesi ana baba aile değilmi? Evlatları yetiştir büyüt sonra erkek anneye babaya ailem diyemesin. Ağaç kovuğundan çıkıyor , doğadaki otlarla besleniyor dimi koynuna girdiğiniz kocanız.

Bel altı mı vurmuş konu sahibi? Eşi olacak şahıs utanmadan karısına senin eski sevgilinle fotonu görmüştüm diyecek,o da kv sinin ahlaksızlığını söyleyince belaltı vurmuş olacak öyle mi? Birde kaz gibi adamı yolacaklar adam da buna razı zaten (enayi kelimesi tam kelime konu sahibinin dediği gibi) az bile demiş tabi ki.hatta söylemek bir kenara artık icraata geçmesi lazım bence.kimse benim rızkımı yiyemez.

Kabul etmelisiniz. Benim eşim de böyle bir durumda. Ailesi iyi insanlar ama maalesef düşünceli değiller. Eşimde onlar için canını verir. Abisi yüzünden kafayı yeme durumlarına geldi. Ama şuan borçlarını da ödüyor. Hepsine de bakıyor. Ben hiç karışmıyorum... Yani boşuna tartışmayın. Değişmez. Evinize bakıyorsa ne yapıyorsa yapsın. Ya da boşanacaksınız. Ayrıca,
K.v eşini aldattıysa bu onun ayıbı. Siz bu konulara girmeyin. Erkekler sıkışınca saldırır saçma sapan. Onunla bir olmayın.
Ya işte ben birşey istesem veya desem 1 ay beklerim ailesi istese 1 saat ya kendisi onlara yaratır evlilik ev kirası verilirsin evin dolabı dolsun değil bunu bilmiyor dün ya biz küsüz ben mutfakta oturuyorum içerde 30 dk annesiyle konuşuyor bugün şu oldu bilmem ne ona anlatıyor ben kimim burda normal günde bile konuşmaz benle ama herseyi omlarla halleder kocamı para için seviyorlar bu onu anlamıyor

Bir anne baba oğlunun evini kurmak düğününü yapmak zorunda değil , ama küçük kardeş abinin düğününü karşılayıp borçlarını ödemek zorunda öyle mi ? Ne mantıkla böyle söylüyorsunuz anlamadım. Anladığım kadarıyla arkadaş eşinden ailesini silmesini istememiş. Sadece adaletli olmasını istemiş. Onlara değer verdiğin kadar bana da ver demek istemiş.
İAynen öyle annen baba ya ben kimseden annesini babasını atmasını istemem ama kullanıyorlar farkında değil onlar herşeyi ben hiç birşeyi yani

Ben burada üye arkadaşın eşini ailesinden uzaklaştırmaya çalıştığını düşünmüyorum. Kadın sadece onlar bu kadar yanlış yaparken verdiği değeri kendisine de vermesini istiyor. Sürekli susması sonucu bir patlama yaşamış gibime geldi. Ayrica o tartismada abisinin borçlarinin ödenmesi geciyor adam birden karisinin eski sevgilisine dönüyor ne alakaysa. Tartisma kavga guzel seyler degil ama bazı insanlarda edepten anlamıyor güzellikle anlatmaktan anlamıyor veya böyle yüzlerine vurmayınca yaptığını doğru sanıyor.
Aynen öyle hala ailemi savunucam diye hergece koynunda yatırdığı karısına belaltı vuruyor ailesi benle boşansa mutlu olup davul caldırırlar evladına değer veren evliliğinde saygı duyar değer verir bunu benim salak kocam anlamıyor kendini para için seven ailesi var ama onlar hep baştacı ben yertaşı

kiymete binecegini malasef sanmiyorum- insallah öyle olur ama daha hic görmedim.
dedigim dedik olan kadin (kendim öyle bir kadinim) strateji olarak kavga etmez.
kendimden misal verim- benim nisanlim (beraber yasiyoruz, yani keseler bir) kardesine (calisan bir adam) maddi yardimda bulunuyordu- hic sesimi cikarmadim ve 15 bin Euroluk mobilya aldim ve 7 bin Euroya gögüslerimi yaptirdim. simdi versin para bakalim. bulursa verir. kavga etmem. kendimi sevgi, ilgi aci olarak yansitmam.
evet askitoooooom biz cok zenginiz- dagit diye gaz veriyorum. dagitacak parasi artik yok o baska.
borc ödesin. madem at gibi calismak ve paralari dagitmak istiyor- calissin. ben güzel evde, süper mobilyalar icinde tas gibi gögüslerle yasarim.
bu taktikle bastaci olani gördüm- ama catir catir kavga edip, aglayip sizlayan, bagiran kadin bastaci edilmiyor- sonunda psikolojisi bozuk, paragöz damgasi yiyor.
Ben kuaföre gidicem desem morali düşer evlendiğimizden beri benim doğru düzgün param bile olmamıştır yılbaşı ya avmdeyiz içeçek felan aldık eve döncez anneme babama hediye aliim dedi 1 saat bekledim bana birşey alacakmı diye bekleyerek kaldım hiç birşey almadı kendine annesine babasına aldı yani bana hiç birşey yok düzgünce konuştum anlattım olmadı kavga ederek deniyorum

Ya işte ben birşey istesem veya desem 1 ay beklerim ailesi istese 1 saat ya kendisi onlara yaratır evlilik ev kirası verilirsin evin dolabı dolsun değil bunu bilmiyor dün ya biz küsüz ben mutfakta oturuyorum içerde 30 dk annesiyle konuşuyor bugün şu oldu bilmem ne ona anlatıyor ben kimim burda normal günde bile konuşmaz benle ama herseyi omlarla halleder kocamı para için seviyorlar bu onu anlamıyor
Herhalde onlar içi ağa paşa;) hele bir kumarda para kaybettim şu kadar lazım desin. Ama hep öyledir. Herkes çıkarı olanı sever. Evlatta bile böyle. Kim habire borç çıkaran dert olanı ister evlat diye katlanır. Bende de var o kocadan. Seni anlıyorum. Boşanmayacaksan çözüm yok.

ben bu konularda asla taviz vermiyorum. arpa kadar taviz vermem. benim annem/babam yok. cöpsüz üzüm misali.
benim standartlarimi yerine getirdigi sürece iyi, hosumdur. yan cizmeye basladigi saniye 3 uyaridan sonra yer totosuna tekmeyi.
beni ezmeye calisani ezerim. hangi hakla berim rizkimi dagitiyor? cok düskünse anasina babasina gitsin otursun orda papagan gibi. ugrasamam vallah. hayat törpüsü adam olacagina hic olmasin yanimda.
haberim ve iznim olmadan kus degil sinek ucmaz. saniyesinde postalarim anasinin evine- hicde cekinmem, utanmam. 40 koca bosarim ama hakkimi yedirmem. elti rahat rahat yan yatsin ben calisim, didinim, kendindem kesim? Yok öyle bir dunya.
Sizin gibi olabilsem keşke.

Konuşmalarınız çok gereksiz. Senin ailen kim kim ? Kim ailesi ana baba aile değilmi? Evlatları yetiştir büyüt sonra erkek anneye babaya ailem diyemesin. Ağaç kovuğundan çıkıyor , doğadaki otlarla besleniyor dimi koynuna girdiğiniz kocanız.
Erkek yada kadın için anne baba tabi ki aile. Ama sizde Eşiniz ve çocuklarınızla aynı şekilde ailesiniz. Kız çocuğu ayrı aile kuruyor karışılmıyor. Ama erkek çocukları aileye de bağlıysa karın eve baksın sen bize destek ol bile deniyor. O zaman kızda çalışsın annesine versin. Siz evli misiniz?

Ben kuaföre gidicem desem morali düşer evlendiğimizden beri benim doğru düzgün param bile olmamıştır yılbaşı ya avmdeyiz içeçek felan aldık eve döncez anneme babama hediye aliim dedi 1 saat bekledim bana birşey alacakmı diye bekleyerek kaldım hiç birşey almadı kendine annesine babasına aldı yani bana hiç birşey yok düzgünce konuştum anlattım olmadı kavga ederek deniyorum
Sen biraz para harca o borcunu ödediği abisi hemen sana laf sokmaya başlar. Ailesi ne müsrif kadınsın der. O arkadaşın taktiği güzel fakat maalesef türkiye de geçmiyor. Sen de istediğin gibi harca. Hiç sorma. Sorduğun zaman almaz ama sen aldigin zaman paşa paşa ödemek zorunda. Yalniz benin amacım sana destek olmak ,yuvanı yıkmak değil. Sen bir şey aldığında sana sert davranacaksa yapma tabiki.

Türkiye de bunu yapmak biraz zor. Mahalle baskısı hatta kadının kendi ailesi bile baskı yapar. Bırakın eşi anne babası için para harcamışı dayak yese işkence görse bile katlanacaksın denir.

Sen biraz para harca o borcunu ödediği abisi hemen sana laf sokmaya başlar. Ailesi ne müsrif kadınsın der. O arkadaşın taktiği güzel fakat maalesef türkiye de geçmiyor. Sen de istediğin gibi harca. Hiç sorma. Sorduğun zaman almaz ama sen aldigin zaman paşa paşa ödemek zorunda. Yalniz benin amacım sana destek olmak ,yuvanı yıkmak değil. Sen bir şey aldığında sana sert davranacaksa yapma tabiki.
Tabi konu sahibi tutumlu olmalı. Off ya insanlar niye böyle bencil ve çıkarcı.

Back