yardım edin oğlum hiçbirşey yemiyor.

ssuna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2011
191
0
46
Konya
merhaba kızlar yardımınıza ihtiyacım var oğlum 13 aylık iki hafta önce iraz ateşlenmişti. antibiyotik verdi doktor kullandık bitti iştahı gayet normaldi sağlığıda normale döndü ama iki dündür ağzına bir lokma bişey girmedi sadece uyurken gece iki biberon mama içirebildim. iştahını açmak için ne yapmam gerek normalde de çok iştehlı değil 13 aylık 9,100 gr kilosu
doktor kan ilacı, vitamin, iştah şurubu vermişti acaba onlar tiksindirmiş olabilirmi?

lütfen bana yardım edin artık sinirden oturup ağlıycam:2:

benım oğlumda böyleydı 2 yaşına kadr bugun ne vereyım yıyecek mı yemiyecek mi bugün yıne mi aç kalacak dıye hep üzülüyordum sonra biraz sevdıgı şeyleri eylence halıne getırdım mesela encok sucuk seviyo yumurta yemedıgı icin yumurtaya katıyordum birazda olsa yerdı sonra peynır yemezdı bende pizza yaparak vermeye başladım bazende yemesını istedıgım bişey olunca ona güzel birtepsıde hazırlayıp önune verırdım yemediği bişey olsaydı bile onu tabağa koyardım bak sana neler hazırladım kendımde vermezdı hevesle yesın diye al ye derdım kaşık çatal verırdı bazen elle bile yerdı olsun yeterki yesın diye karışmiyordum şimdi 3 yaşında kardeşıde oldu 6 aylık kızıım var daha çok iştahlı oldu kardeşı olunca sanki maşallah:nazar::emir_bebek:

bence biraz bişeyleri eylence halıne getır ve birak kendini batırsa bile kendi yesın böyle azda olsa yer için rahat etmiyorsa tok olmaz diye o yerken sende ara da onun ağzına kucuk lokmalar ver kolay gelsın canım çok zor bişey anşallah yardımcı olmuşumdur

cnm onune sofrayi ser.yaptigin yemegi onune koy.onlugunu bagla hic karisma.birak kendi yesin.etraf dagilsin.birak.meyve falan verecegin zamanda aynisini yap.kendi kendine daha guzel yer.ellerini bandira bandira etrafi dagita dagita.

canım deiğin gibi yapıyorum sofrayı seriyorum çigi film açıyorum bakarak yer diye karışmıyorum. yer gibi ısısrıyo sonra tükürüyo mideye hiç gitmiyo
inanın psikolojim bozuldu artık

Canim ben kizima soyle yapiyorum.aklinda bulunsun.kahvaltisini falan vedikten sonra yarim saat sonra falan eline kaymakli biskuvi .cubuk kraker.ekmek dilimi veriyorum.eline bir tane ..hepsini bi anda vermiyorum.elime hangisi gecerse.ardindan muz .yazin mesela karpuz kavun cok verdim.onune koca bir tabak koyuyordum.doke saca yemeye calisiyordu.simdi mandalina elma falan.hepsin yazmaya grek ok.ama bos birakma.sofrada olmuyorsa ayakta eline tutusturuver.

Sana cvp yazayim derken pogacalariom yaniyordu.bak mesela pogaca verecegim eline pissin.bak gor zamanla yer

Çocukların yemek yeme alışkanlıkları dönemsel farklılıklar gösterir.
13 yaş ; bir yaşını devirdiği çok önemli bir gelişim dönemi.Bu zaman diliminde sabahtan akşama kadar yediklerini dert edinmek yerine , farklı gözlemler yapmak gerek.
Biliyorum , bir anne olarak çocuklarımız yemek yemediği zaman dünyamız kararıyor , elimizde tabak ne yedireceğimizi şaşırıyoruz ama ;
Ben annelik tecrübemde şunu öğrendim ki, acıkınca gerçekten yiyorlar.
Çok iştahsız çocuğunuza zaten henüz yaşı gereği fazla yüklenmeyin sizde.Yükte hafif pahada ağır şeyler , yani porsiyonu az besin değeri yüksek yemekler tercih edin.

iyi hoş diyorsunuzda ana yüreği acıkmasını bekleyemezki benim oğlumda böyleydi bende onu zorlamıyordum acıkınca yer diyordum ama baktımki sabahtan akşama kadar bi şey verme istemiyordu çokta zayıflamıştı en sonunda dayanamadım şimdi dolduruyorum bi tabak yemek onu bitirmeden kaldırmıyorum kucagımdan ve şimdi gayet iyi kilosu ne getirsem yiyor eğer az az 2 3 saat arayla verirsen oda yer bence yazık bebiş çok zayıf kalmış

bana da benzer birşet olmuştu. kerevizin kokusu mu kendisi mi bilmem iştah açıyor. patates kabak kereviz biraz da kıymayı pişirip veriyorum o şekilde iştahı açılmaya başladı faydasını gördüm

Back