• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum buronjit lütfen yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Oğlüm buronjit ne yapmam lazım

• Bebeğim

OY: 0 0,0%
  • Bebeğim

OY: 1 100,0%

• Ankete Katılan
    1
Daha aylik bebeğe bal ne kadar zararli.. Doktordan tavsiye almadan neden oyle seyler kullaniyorsunuz

Balgam 2 ay önce vardi. 1 ay sürdü 3 ayımızda ökürükle geçiyo. Ve bugünlerde tekrarlama ya başlicakmış gibi. Ya dha çok ufak ne yapacağını bilemedim. 4 Dr gösterdim hepsi farklı ilaç ve farklı şeyler söylediler bende evde tedavi edeyim dedim netten araştırıp uyguluyorum ve tekrar balgam olup çuvalacak diye çok korkuyorum. Simdide Dr tavsiyesi olmadan soğuk algınlığı kullanıyorum
Dogru mu okudum ? Netten arastirip bebege uyguluyorum mu dediniz ? Hanimefendi 6 sene tıp ustune uzmanlik falan bosuna okuyor herhalde insanlar ? Hastaneler kapansin internetten kendi recetemizi kendimiz yazalim madem ? Cocugunuza zarar verebilirsiniz doktor ne diyorsa onu yapin, disina cikmayin. Yani bu ne cahillik ya, kanım donuyor bunlari okuyunca.

Arkadaşlar benim oğlum 28 günlükken buronjit başlangıcı dediler. 2 çeşit antibiyotik kullandıkları ventolin kullandıkları buhar verdiler yine geçmedi çocuğun şu an 3 aylık ve halen öksürüyor. Bugünlerde tekrar öksürüğü çuvalmaya başladı. Öldürünce kızarıyor. Çok çaresiz kaldım. Ihlamur, bal zeytin yağı, içirdim. Vücuduna zeytin yağı visk sürdü yine olmadı. Bebeğim gözünün önünde acı çekiyor lütfen yardım edin.
Bronşit sanırım.3 aylık bir bebeğe zeytinyaği vermeniz cok tehlıkelı çiğerlerin yapişabilir.vicks de 3 yaşindan önce kesinlikle yasak.hele bal oda yasak coxugunuzu iyleştirmek yerine resmen daha zararlı seyler yapmişsiniz.bence iyi bir doktora gidip araştirin ne oldugunu bence alerjık ama doktora danişmadan yaptıgınız herşey yanlıs

Bebek uzerinde kullanilmasi nekadar zararli sey varsa,hepsini boca etmissiniz cocuga masallah !!
Buarada ; bu anketle neyi oyluyoruz:KK55:

Arkadaşlar bu adrese kayıt olabilmek için dün akşamdan beri uğraşıyorum. İsatnbul da oturuyorum ve ilk bebeğim. Okumadan paylaşmışım tlf yazınca sözlükten başka anlamlar çıkıyor. Sonuçta anlaşılmıyacak bişey yok. Bitkilerle elimden geldiğince iyileştirmeye çalışacam. Buraya yazma sebebimse arkadaşlardan yardım daha önce bu şekilde bebekleri hastalık geçirmişse bana yardımcı olabileceklerini düşündüm. Bazen ne kadar ilaç kullanırsak kullanalım işe yaramıyor. Ve bağışıklık sistemleri düşüyor ve ilerde daha ciddi hastalıklar ortaya çıkabilir. İlaca azçok tüm anneler gibi karşıyım. Yardımları için şimdiden teşekürler

üç aylık bebekten bahsediyorsunuz ama.. çok küçük... iyi bir doktora gidin. acile götürmeyin. her bitki bebek için iyi olmayabilir. yine de annesi sizsiniz.

bal, vicks, zeytinyağı yasak... benim yazdığım öneriler ilaç yada bitki değil uyun lütfen.

Arkadaşlar. İlk Dr götürdüm bronjit başlangıcı dedi.. İlaç yazmadı kontrole gittiğimde ilerlemiş deyip antibiyotik ve buhar verdiler 3 gidişimde nöbetçi Dr vardı iyileşmiş hiçbişeyi yok dedi. 2 gün sonra farklı Dr ötürdüm acilen yatırılması lazım dedi çok aşırı ilerlemiş. Bunlar özel hastaneler. Devlet hastanesine acile götürdükleri buhar verip. Tarım kontrole gel dedi. Ve ozamanda farklı ilaçlar verdi.bu süreçte oğluna ilaçlarda başka bişey vermedim. Kendi yöntemlerle. Baktım balgam geçti öksürük azaldı. Ve yine çuvalmaya başladı. Benimde çaresizliğimi. Şimdi siz söyleyin bakalım.

Arkadaşlar. İlk Dr götürdüm bronjit başlangıcı dedi.. İlaç yazmadı kontrole gittiğimde ilerlemiş deyip antibiyotik ve buhar verdiler 3 gidişimde nöbetçi Dr vardı iyileşmiş hiçbişeyi yok dedi. 2 gün sonra farklı Dr ötürdüm acilen yatırılması lazım dedi çok aşırı ilerlemiş. Bunlar özel hastaneler. Devlet hastanesine acile götürdükleri buhar verip. Tarım kontrole gel dedi. Ve ozamanda farklı ilaçlar verdi.bu süreçte oğluna ilaçlarda başka bişey vermedim. Kendi yöntemlerle. Baktım balgam geçti öksürük azaldı. Ve yine çuvalmaya başladı. Benimde çaresizliğimi. Şimdi siz söyleyin bakalım.

acile gitmeyin. adam akıllı çocuk doktoruna götürün bebeğinizi...

Nette kendiniz arastiriyorsaniz 3 aylik bebege asla bal verilmeyecegini bilmeniz okumaniz gormeniz gerekirdi kucucuk cocugun tum dengesi bozulacakta alerji olacak acilen bir doktor bulun

Ya 3 aylık bebeğe sakin bal vermeyin ciğerleri yanar.1yaşına kadar zaten verilmez.
Ya küçük görmüyorum ama lütfen özellikle anne olunca bilinçli olalım ya.sadece ilişkiye girebildiğimiz ve kısır olmadığımiz için anne oluyoruz

ama bu çocuk ne yer ne yasak ne ağır gelip dokunur lütfen bunları öğrenelim deneme tahtası mi bu.kahroldum ya Şuan

lütfen kafana göre bişey verme internette herşey yazar ama 3aylık bebek için mi bakalım onlar.onun bünyesi senin bunyen aynı mi.

Mideme agri girdi oruç halde ınan.

Çocuğun ilaçlarını muntazam kafana göre değil,eksiksiz fazlasız kullan.soğuk algınlığı ilacı vermişsin ya ağır gelir zehirlenirse. Ay deli olcam

Arkadasim mecburmuyuz senin ne dedigini anlamaya.hangi gezegene ait turkce bu?
Cuvalmayane demek allah askina?

Bende kendi yoreme ait bir kelimeyi buraya yazsam anlayabilecekmisin

Kardeşim önce geçmiş olsun şu mübarek günlerde yavrunada acil şifalar dilerim.
Ama burdaki arkadaşlar bebeğin iyiliğine bişeyleri soyluyo sen çoğu anne ilaç kullanmak istemez bitkisel yoldan iyileştiriyim dedim diosun tamam da canm kardeşim bizde karşıyız aşırı ilaca ama doğru tedavi uygulanmadığı takdirde ileri safhalara ilerleyebiliyor hastalıklar.
Arkadaşlarım zaten yazmış ama ne balı ne vicksi çok çok araştırmaya gerek yok bunları ambalajı yada prospektüsü okusan zaten görüceksin benim kızım 2 buçuk yaşında ben hala göğsüne sürmem vicksi falan nekadar keskin bi kokusu var onun 3 aylık yavrum napsın.
Bi anne olarak telaşını çok iyi anlıyorum ama bu şekilde devam edersen bronsiti geçireyim derken çocuk başka zarar görecek. Allah korusun bitkisel tedavi yanlış kullanıldığında yada ilaçla beraber tedavi görürken bilinçsiz kullanıldığında zarar verebiliyor. Gözünü severim doktoruna konuşmadan araştırmadan bişey uygulama
Deneme Tahtası mi bu onu yaptım olmadı bunu yaptım olmadı. .
Acil şifalar versin Rabbim tez zamanda..

Arkadaşlar sizde haklısınız. Siz zor durumda kaldınızmı. Dr gittiğim halde iyileşmedi. Her biri farklı yorumladı. 1 ay boyunca 2 çeşit antibiyotik kullandım. Ve yinede geçmedi. Sizide anlıyorum ne kadar kızmanızda. Bende olsam biri geçip böyle yazsa bende kızlarım.

ay yine mi vicks yahu bebek üstelik. ben büyük halimle alerjik astım nedeniyle hastanelik oldum o vicks yüzünden. alerjik tabanlı bir şey mi acaba... benimde bebekken sürekli bronşit başlangıcı derlermiş. meğerse alerjiymiş...

şimdi doktorun ilaçlarını kullanın. ayrıca evde tüylü oyuncakları ortadan kaldırın. sonra halıyı kaldırın. odasını sık temizleyip havalandırın. toz alın süpürün ama bebek odada olmasın. parfüm vs. kullanmayın. temizlik maddesi kullanmayın. çamaşır yumuşatıcısı kullanmayın. deterjanı kokusuz olanlardan seçin. sadece alerjik çocuklar için değil abartmadan tüm bebeklere yapılması gereken şeyler aslında...

yukarıdaki yazdığım önlemleri alın.

Arkadaşlar sizde haklısınız. Siz zor durumda kaldınızmı. Dr gittiğim halde iyileşmedi. Her biri farklı yorumladı. 1 ay boyunca 2 çeşit antibiyotik kullandım. Ve yinede geçmedi. Sizide anlıyorum ne kadar kızmanızda. Bende olsam biri geçip böyle yazsa bende kızlarım.

bak canım benim bir sürü şeye karşı alerjim var. şu minicik bebeğe verdiğiniz bal bana da dokunuyor. alerjik olduğum bir sürü besin ve kimyasal polen vs. var...

zor durumda kalmanızı üzülmenizi anlıyorum. ama doktorun verdiği yoldan gitmeniz lazım. alerjik olması muhtemel.

doğduğumdan beri varmış benim bu sorunum. bir sürü doktora gitmişler ama bronşit vs. denip çeşitli antibiyotikler vermişler... bir doktor sadece teşhisimi koymuştu.. bebeğinizi alerjiden anlayan bir uzmana götürmenizi tavsiye ederim. ve ne olur bitki vs. deyip geçmeyin. onlara bile alerjik olabilir bebeğiniz. Allah korusun anaflaktik şok geçirirse, kaybedebilirsiniz.

yukarıdaki yazdığım önlemleri alın.

bak canım benim bir sürü şeye karşı alerjim var. şu minicik bebeğe verdiğiniz bal bana da dokunuyor. alerjik olduğum bir sürü besin ve kimyasal polen vs. var...

zor durumda kalmanızı üzülmenizi anlıyorum. ama doktorun verdiği yoldan gitmeniz lazım. alerjik olması muhtemel.

doğduğumdan beri varmış benim bu sorunum. bir sürü doktora gitmişler ama bronşit vs. denip çeşitli antibiyotikler vermişler... bir doktor sadece teşhisimi koymuştu.. bebeğinizi alerjiden anlayan bir uzmana götürmenizi tavsiye ederim. ve ne olur bitki vs. deyip geçmeyin. onlara bile alerjik olabilir bebeğiniz. Allah korusun anaflaktik şok geçirirse, kaybedebilirsiniz.

Benimde en büyük korkum bu çocuğama bişey olması. Yeni 1 yıldır evliyim İstanbul tanımıyorum. Ve kaynanamla beraber kalıyorum. Zor koşullar oluyor elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyoruz. Mikrop bi şekilde bulaşmış. Dr dediklerini de harfiyen yaptım. Ewet cahilce Yaptıklarım. Ona bakarsanız. Bütün Dr farklı söylüyor zeytin yağını verebilirsiniz demişti. Gerçekten bebeğimi düşünmekten bazen bakamıyorum diye kafayı yicek gibi oluyorum

Benimde en büyük korkum bu çocuğama bişey olması. Yeni 1 yıldır evliyim İstanbul tanımıyorum. Ve kaynanamla beraber kalıyorum. Zor koşullar oluyor elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyoruz. Mikrop bi şekilde bulaşmış. Dr dediklerini de harfiyen yaptım. Ewet cahilce Yaptıklarım. Ona bakarsanız. Bütün Dr farklı söylüyor zeytin yağını verebilirsiniz demişti. Gerçekten bebeğimi düşünmekten bazen bakamıyorum diye kafayı yicek gibi oluyorum

ama sorun mikropta olmaya bilir. iyi bir doktora götürün.. dediğim önlemleri de alın... bebeğiniz için.. Allah şifa versin.

Küçükken bende de bronşit vardı.
Annemler 10 gün boyunca güneş doğarken beni deniz kenarına götürmüşler, denizden buharlaşan su iyi geliyormuş bronşite.
Tabi ben 5-6 yaşlarındaymışım. Küçücük bebeğe bu yapılabilir mi bir fikrim yok..

Back
X