- Konu Sahibi Cennetim33
Daha aylik bebeğe bal ne kadar zararli.. Doktordan tavsiye almadan neden oyle seyler kullaniyorsunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Dogru mu okudum ? Netten arastirip bebege uyguluyorum mu dediniz ? Hanimefendi 6 sene tıp ustune uzmanlik falan bosuna okuyor herhalde insanlar ? Hastaneler kapansin internetten kendi recetemizi kendimiz yazalim madem ? Cocugunuza zarar verebilirsiniz doktor ne diyorsa onu yapin, disina cikmayin. Yani bu ne cahillik ya, kanım donuyor bunlari okuyunca.Balgam 2 ay önce vardi. 1 ay sürdü 3 ayımızda ökürükle geçiyo. Ve bugünlerde tekrarlama ya başlicakmış gibi. Ya dha çok ufak ne yapacağını bilemedim. 4 Dr gösterdim hepsi farklı ilaç ve farklı şeyler söylediler bende evde tedavi edeyim dedim netten araştırıp uyguluyorum ve tekrar balgam olup çuvalacak diye çok korkuyorum. Simdide Dr tavsiyesi olmadan soğuk algınlığı kullanıyorum
Bronşit sanırım.3 aylık bir bebeğe zeytinyaği vermeniz cok tehlıkelı çiğerlerin yapişabilir.vicks de 3 yaşindan önce kesinlikle yasak.hele bal oda yasak coxugunuzu iyleştirmek yerine resmen daha zararlı seyler yapmişsiniz.bence iyi bir doktora gidip araştirin ne oldugunu bence alerjık ama doktora danişmadan yaptıgınız herşey yanlısArkadaşlar benim oğlum 28 günlükken buronjit başlangıcı dediler. 2 çeşit antibiyotik kullandıkları ventolin kullandıkları buhar verdiler yine geçmedi çocuğun şu an 3 aylık ve halen öksürüyor. Bugünlerde tekrar öksürüğü çuvalmaya başladı. Öldürünce kızarıyor. Çok çaresiz kaldım. Ihlamur, bal zeytin yağı, içirdim. Vücuduna zeytin yağı visk sürdü yine olmadı. Bebeğim gözünün önünde acı çekiyor lütfen yardım edin.
Arkadaşlar bu adrese kayıt olabilmek için dün akşamdan beri uğraşıyorum. İsatnbul da oturuyorum ve ilk bebeğim. Okumadan paylaşmışım tlf yazınca sözlükten başka anlamlar çıkıyor. Sonuçta anlaşılmıyacak bişey yok. Bitkilerle elimden geldiğince iyileştirmeye çalışacam. Buraya yazma sebebimse arkadaşlardan yardım daha önce bu şekilde bebekleri hastalık geçirmişse bana yardımcı olabileceklerini düşündüm. Bazen ne kadar ilaç kullanırsak kullanalım işe yaramıyor. Ve bağışıklık sistemleri düşüyor ve ilerde daha ciddi hastalıklar ortaya çıkabilir. İlaca azçok tüm anneler gibi karşıyım. Yardımları için şimdiden teşekürler
Arkadaşlar. İlk Dr götürdüm bronjit başlangıcı dedi.. İlaç yazmadı kontrole gittiğimde ilerlemiş deyip antibiyotik ve buhar verdiler 3 gidişimde nöbetçi Dr vardı iyileşmiş hiçbişeyi yok dedi. 2 gün sonra farklı Dr ötürdüm acilen yatırılması lazım dedi çok aşırı ilerlemiş. Bunlar özel hastaneler. Devlet hastanesine acile götürdükleri buhar verip. Tarım kontrole gel dedi. Ve ozamanda farklı ilaçlar verdi.bu süreçte oğluna ilaçlarda başka bişey vermedim. Kendi yöntemlerle. Baktım balgam geçti öksürük azaldı. Ve yine çuvalmaya başladı. Benimde çaresizliğimi. Şimdi siz söyleyin bakalım.
Acilden sonra cnm diğer gün normal Dr götürdüm. Dr anormalacile gitmeyin. adam akıllı çocuk doktoruna götürün bebeğinizi...
Arkadasim mecburmuyuz senin ne dedigini anlamaya.hangi gezegene ait turkce bu?Arkadaşlar. İlk Dr götürdüm bronjit başlangıcı dedi.. İlaç yazmadı kontrole gittiğimde ilerlemiş deyip antibiyotik ve buhar verdiler 3 gidişimde nöbetçi Dr vardı iyileşmiş hiçbişeyi yok dedi. 2 gün sonra farklı Dr ötürdüm acilen yatırılması lazım dedi çok aşırı ilerlemiş. Bunlar özel hastaneler. Devlet hastanesine acile götürdükleri buhar verip. Tarım kontrole gel dedi. Ve ozamanda farklı ilaçlar verdi.bu süreçte oğluna ilaçlarda başka bişey vermedim. Kendi yöntemlerle. Baktım balgam geçti öksürük azaldı. Ve yine çuvalmaya başladı. Benimde çaresizliğimi. Şimdi siz söyleyin bakalım.
Oksurunce kizarmak anlamında söylemiş bnceçuvalma dediği çoğalma, buronjit dediği bronşit, öldürünce kızarmakta aşır kızarıyo sanırım
ama bu kadar küçük bebek ek gıdaya bile geçmemiş, koca karı ilacı gibi şunu bunu kullan denmez ki yahu
ay yine mi vicks yahu bebek üstelik. ben büyük halimle alerjik astım nedeniyle hastanelik oldum o vicks yüzünden. alerjik tabanlı bir şey mi acaba... benimde bebekken sürekli bronşit başlangıcı derlermiş. meğerse alerjiymiş...
şimdi doktorun ilaçlarını kullanın. ayrıca evde tüylü oyuncakları ortadan kaldırın. sonra halıyı kaldırın. odasını sık temizleyip havalandırın. toz alın süpürün ama bebek odada olmasın. parfüm vs. kullanmayın. temizlik maddesi kullanmayın. çamaşır yumuşatıcısı kullanmayın. deterjanı kokusuz olanlardan seçin. sadece alerjik çocuklar için değil abartmadan tüm bebeklere yapılması gereken şeyler aslında...
Arkadaşlar sizde haklısınız. Siz zor durumda kaldınızmı. Dr gittiğim halde iyileşmedi. Her biri farklı yorumladı. 1 ay boyunca 2 çeşit antibiyotik kullandım. Ve yinede geçmedi. Sizide anlıyorum ne kadar kızmanızda. Bende olsam biri geçip böyle yazsa bende kızlarım.
yukarıdaki yazdığım önlemleri alın.
bak canım benim bir sürü şeye karşı alerjim var. şu minicik bebeğe verdiğiniz bal bana da dokunuyor. alerjik olduğum bir sürü besin ve kimyasal polen vs. var...
zor durumda kalmanızı üzülmenizi anlıyorum. ama doktorun verdiği yoldan gitmeniz lazım. alerjik olması muhtemel.
doğduğumdan beri varmış benim bu sorunum. bir sürü doktora gitmişler ama bronşit vs. denip çeşitli antibiyotikler vermişler... bir doktor sadece teşhisimi koymuştu.. bebeğinizi alerjiden anlayan bir uzmana götürmenizi tavsiye ederim. ve ne olur bitki vs. deyip geçmeyin. onlara bile alerjik olabilir bebeğiniz. Allah korusun anaflaktik şok geçirirse, kaybedebilirsiniz.
Benimde en büyük korkum bu çocuğama bişey olması. Yeni 1 yıldır evliyim İstanbul tanımıyorum. Ve kaynanamla beraber kalıyorum. Zor koşullar oluyor elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyoruz. Mikrop bi şekilde bulaşmış. Dr dediklerini de harfiyen yaptım. Ewet cahilce Yaptıklarım. Ona bakarsanız. Bütün Dr farklı söylüyor zeytin yağını verebilirsiniz demişti. Gerçekten bebeğimi düşünmekten bazen bakamıyorum diye kafayı yicek gibi oluyorum