• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum buronjit lütfen yardım edin

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Oğlüm buronjit ne yapmam lazım

• Bebeğim

OY: 0 0,0%
  • Bebeğim

OY: 1 100,0%

• Ankete Katılan
    1
Arkadaşlar benim oğlum 28 günlükken buronjit başlangıcı dediler. 2 çeşit antibiyotik kullandıkları ventolin kullandıkları buhar verdiler yine geçmedi çocuğun şu an 3 aylık ve halen öksürüyor. Bugünlerde tekrar öksürüğü çuvalmaya başladı. Öldürünce kızarıyor. Çok çaresiz kaldım. Ihlamur, bal zeytin yağı, içirdim. Vücuduna zeytin yağı visk sürdü yine olmadı. Bebeğim gözünün önünde acı çekiyor lütfen yardım edin.
Kardes benim yegenimde ayni seyleri yasadi subat ayinda 2aylikken.bahcelievlerde bi cocuk hastanesine goturduler.gecti hastaligi .diger gittigi doktorlar ise yaramamisti.biraz pahali hastane ama bizde o oksurdukce agliyoduk.hepsi gececek.eger istersen bilgileri sana yazarim .gecmis olsun melegine saglik dilerim

Tekrar tşkr ederim yardımlarınızı için. Dediğim gibi Bebekler için soğuk algınlığı var onu kullanıyorum dünden beri bugünde banyosunun burun damlasınıda kullandım iyi gibi. Umarım iyileşir. Herşey için çok tşk ederim. Öksürük te kararlarda pazartesi götürecek hastaneye. Umarım bi sorun çıkmaz. Allah tüm annelere yardım etsin. Çocuklar hasta olmasın gerçekten çok kötü bi duygu.

Buronjit? Çuvalmaya? Öldurunce kizarmak?

Dalga amacli degil, hakikaten anlamadim.

Allahh askina kadinin derdi ne sizin derdiniz ne!!! Herkes TDK olmus!

Nasil analamazsiniz ben de bunu anlamiyorum. "Bronşit" demek istemis, "çoğalmaya" demek istemiş, sonuncusu da "öksürünce" demek istemis!

Hih simdi anladiniz, konusturun tip bilginizi... Bu arada belki bunu da anlamazsiniz "tip" degil, "tıp" demek istedim.

Her egitim grubundan insan var,anlamaya calisin,kimseyi rencide etmeye hakkiniz yok!

Bu arada konu sahibi, elbette burada insanlar gayet iyi niyetli yardimci olmaya calisacaklar size ama lutfen en masumane oneriyi bile cocugunuza uygulamayin. Belki allerjisi olur bilmezsiniz falan... Lutfen tekrar doktora gidin...

Cocugu alip iyice yaglayip agzina sarimsak koyup kara yatiracaksiniz boyle 40 gun devam edeceksiniz.

Doktor ne diyorsa onu yapin hanimefendi, burada soylenen herseyi yapacak misiniz?

Cocugu alip iyice yaglayip agzina sarimsak koyup kara yatiracaksiniz boyle 40 gun devam edeceksiniz.

Doktor ne diyorsa onu yapin hanimefendi, burada soylenen herseyi yapacak misiniz?
Dr dediklerini yaptım hanfendi. Geçip bu şekilde ters konuşmanın gerekmiyor. Çocuğu bronjit olan anneler ne yapmış onu öğrenmem istedim. Analdınızmı

Cildirdiniz mi , bunu sakin yapmayin diyecektim ki ikinci paragrafi gordum :)

Caresizlik iste, herseyi yapmis olmamis, acaba tecrubesi olan varsa diye yardim istemis,ama yanlis tabiki.

Ne olursa olsun tekrar dr a gidin canim.

Dr dediklerini yaptım hanfendi. Geçip bu şekilde ters konuşmanın gerekmiyor. Çocuğu bronjit olan anneler ne yapmış onu öğrenmem istedim. Analdınızmı

Her cocugun durumu farkli. Oyle olmasa standart bronsit olana su ilac grip olana bu ilac diye tedavi uygulanir, kimse doktora gitmezdi. Burada cocugunuzun hayati soz konusu, yemek tarifi alir gibi tedavi sorulmaz.

Cildirdiniz mi , bunu sakin yapmayin diyecektim ki ikinci paragrafi gordum :)

Caresizlik iste, herseyi yapmis olmamis, acaba tecrubesi olan varsa diye yardim istemis,ama yanlis tabiki.

Ne olursa olsun tekrar dr a gidin canim.

Tamam da biri cikip bunu ciddi ciddi yazabilirdi, arkasindan da ben denedim cocugum bir daha hic hastalanmadi diye de iddiali bir sekilde konusarak konu sahibinin aklini celebilirdi. Ne kadar tehlikeli bir sey yapiyor farkinda degil.

Tekrar tşkr ederim yardımlarınızı için. Dediğim gibi Bebekler için soğuk algınlığı var onu kullanıyorum dünden beri bugünde banyosunun burun damlasınıda kullandım iyi gibi. Umarım iyileşir. Herşey için çok tşk ederim. Öksürük te kararlarda pazartesi götürecek hastaneye. Umarım bi sorun çıkmaz. Allah tüm annelere yardım etsin. Çocuklar hasta olmasın gerçekten çok kötü bi duygu.

Bebeğiniz çok küçük bal felan vermişsiniz, alerji de yenidoğanlarda bronşite sebep olabiliyor. Sizin tek yapmanız gereken iyi bir bebek doktoru bulup tedavisini aksatmadan ve dışına çıkmadan uygulamanızdır. Bal 1 yaşın altındaki çocuklarda alerji ve ilerde şeker hastalığına sebep oluyor. Belki bebeğiniz verdiğiniz şeylere tepki olarak hala iyileşemiyordur bunu düşünün ufacık bebeğin içorganlarını zedelemeyin Allah aşkına. Ve sakın kat kat giydirmeyin.

Her cocugun durumu farkli. Oyle olmasa standart bronsit olana su ilac grip olana bu ilac diye tedavi uygulanir, kimse doktora gitmezdi. Burada cocugunuzun hayati soz konusu, yemek tarifi alir gibi tedavi sorulmaz.

Tamam da biri cikip bunu ciddi ciddi yazabilirdi, arkasindan da ben denedim cocugum bir daha hic hastalanmadi diye de iddiali bir sekilde konusarak konu sahibinin aklini celebilirdi. Ne kadar tehlikeli bir sey yapiyor farkinda degil.

Kesinlikle haklisiniz

Arkadaşlar benim oğlum 28 günlükken buronjit başlangıcı dediler. 2 çeşit antibiyotik kullandıkları ventolin kullandıkları buhar verdiler yine geçmedi çocuğun şu an 3 aylık ve halen öksürüyor. Bugünlerde tekrar öksürüğü çuvalmaya başladı. Öldürünce kızarıyor. Çok çaresiz kaldım. Ihlamur, bal zeytin yağı, içirdim. Vücuduna zeytin yağı visk sürdü yine olmadı. Bebeğim gözünün önünde acı çekiyor lütfen yardım edin.
Bebeğine 1 yaşından önce bal verme arkadaşım içerisinde bakteri üreten bi madde bulunuyormuş ve bebek zehirlenmesine yol açabilir ,sinir sistemini etkiliyormuş bebeğin.

Anne var annecik var işte hey Allahım ya isyan etmek istemiyorum şu günlerde Allah size akıl fikir versin hanımefendi ne diyim 3 ay sonra tekrar hamileyim diye konu açarsınız amaç çocuk yetiştirmek değil üremek nasıl olsa

Benim kardeşimde astım bronşitle doğmuştu doktorlar yaşamaz demişlerdi KARA TURP biz şifayı onda bulduk kardeşim şu an 24 yaşında.

Büronjit, öldürmek falan????

Bronşit mi oldu oğlunuz? Eğer öyleyse evde yaptığınız şeyler pek işe yaramaz. Ama doktor tedavisine destek olarak çörek otunu bir çay bardağı suda kaynatıp içirebilirsiniz. Balgam söktürür, ronşlarını temizler.

Bende anlamadim basta o oldurmek kelimesini.
Oksurunce kizariyor demek istemis :)

Allahh askina kadinin derdi ne sizin derdiniz ne!!! Herkes TDK olmus!

Nasil analamazsiniz ben de bunu anlamiyorum. "Bronşit" demek istemis, "çoğalmaya" demek istemiş, sonuncusu da "öksürünce" demek istemis!

Hih simdi anladiniz, konusturun tip bilginizi... Bu arada belki bunu da anlamazsiniz "tip" degil, "tıp" demek istedim.

Her egitim grubundan insan var,anlamaya calisin,kimseyi rencide etmeye hakkiniz yok!

Bu arada konu sahibi, elbette burada insanlar gayet iyi niyetli yardimci olmaya calisacaklar size ama lutfen en masumane oneriyi bile cocugunuza uygulamayin. Belki allerjisi olur bilmezsiniz falan... Lutfen tekrar doktora gidin...
Anlamak zorunda miyim ya?
Pardonda size ne benim yazdigim cevaptan?
Adam akilli Turkce yazsin o zaman. Turkce'de "cuvalmak" diye bir kelime yok. Hosuma da gitmiyor boylesi kelimeler.
Kadinin derdi cocuk diye bilmedigimiz kelimeler kullanmasina gerek yok.
Ayrica ben tip bilgisi verecegimi iddia etmedim.
Hey Allah'm yaa. Bayiliyorum kk avukatlarina..

Anlamak zorunda miyim ya?
Pardonda size ne benim yazdigim cevaptan?
Adam akilli Turkce yazsin o zaman. Turkce'de "cuvalmak" diye bir kelime yok. Hosuma da gitmiyor boylesi kelimeler.
Kadinin derdi cocuk diye bilmedigimiz kelimeler kullanmasina gerek yok.
Ayrica ben tip bilgisi verecegimi iddia etmedim.
Hey Allah'm yaa. Bayiliyorum kk avukatlarina..
Belliki verdiğim cvp tam olarak okumamışsınız. Madem öyle. Sen verdiğin cvp kontrol et. İ harfi değil ı harfi kullan. ( türkce) değil türkçe. Kelime hatalarıyla tartışma çıkarıyorsun. Bazı kelimeleri tlf sözlüğü değiştiriyor

Belliki verdiğim cvp tam olarak okumamışsınız. Madem öyle. Sen verdiğin cvp kontrol et. İ harfi değil ı harfi kullan. ( türkce) değil türkçe. Kelime hatalarıyla tartışma çıkarıyorsun. Bazı kelimeleri tlf sözlüğü değiştiriyor
Ben kelimeleri değil, harfleri hatalı yazıyorum çünkü telefonum Türkçe karakter kabul etmiyor.
Ayrıca kesinlikle tartışma çıkarmak gibi bir amacım yoktu. İlk mesajımda da belirtmiştim "dalga geçmiyorum" diye.

Balgam 2 ay önce vardi. 1 ay sürdü 3 ayımızda ökürükle geçiyo. Ve bugünlerde tekrarlama ya başlicakmış gibi. Ya dha çok ufak ne yapacağını bilemedim. 4 Dr gösterdim hepsi farklı ilaç ve farklı şeyler söylediler bende evde tedavi edeyim dedim netten araştırıp uyguluyorum ve tekrar balgam olup çuvalacak diye çok korkuyorum. Simdide Dr tavsiyesi olmadan soğuk algınlığı kullanıyorum
çocuguna bi iyilik yap ve el kadar bebege soguk alginligi ilaci verme lutfen
o tur ilaçalrla yurt disinda iki yas alti çocuklara reçetee edilmesi yasak biliyormuydun?

konu şaka gibi, bir de bitkilerle iyi edeceğim demiş.. konu sahibi çocuğunun bronşitten daha ciddi bir sorunu var ne yazık ki, bilinçsiz annesi mesela.. 3 aylık bebeğe bu saydıklarının hiçbirisi verilmez.. dahası bitkilerle iyi edilmeye de çalışılmaz.. merak ediyorsan benim de çocuklarım alerjik bronşit ve yılın 6-7 ayı tıkanırlar.. doktora gideriz ventolin ve onun farklı bir çeşidi olan (isim veremiyorum yasak olduğu için) buharımızı alır kullanırız.. gerekirse antibiyotik tedavisi verir, uygularız.. bugüne kadar ne bir bitki, ne vicks kullanmadım.. kocakarı ilaçları bunlar, bebeğinizin herhangi birine alerjisi varsa ve elinizde tıkanırsa ne yapmayı planlıyorsunuz?

Allah aşkına gidin sağlam bir doktora muayene etsin, gerekirse çocuk doktoru tavsiyesi isteyin verelim ama kendi başınıza bir şey yapmayın..

Son düzenleme:
Back
X