Bebek Beslenmesi Yardım edin nolurr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

fraufinc

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2020
9
1
1
33
Henüz 1 buçuk aylık anneyim..
Kızımı emziriyordum ama doymuyor dediler mamaya başladım biberona alıştı beni bıraktı bu sırada sütümü sağarak veriyordum 60 cc felan cıkıyordu ama bi anda azaldı anlam veremiyorum sizce sağmak mı azalttı yoksa regl oldum ondan mı bi azalma oldu nasıl çoğaltırım lütfen bana yardım edin..

Afedersiniz doymadığını nerden anladınız. Çok küçük zaten bana kalırsa yeterli geliyordur.
Bebeğiniz emdikçe çoğalır siz bol bol emzirin mama alan bebek onunla doyduğu için daha az emer ve sütünüz azalır.
Bol bol su için en güzel süt artıran şey sudur.
Bebeğinize ve size sağlıklı bi emzirme süreci diliyorum.

Beni hiç emmiyor şuan biberona alıştı birdahada ne yaptıysam emmedi en azından sağıp vereyim dedim oda süt azaldı aniden neden oldu anlamadım

Beni hiç emmiyor şuan biberona alıştı birdahada ne yaptıysam emmedi en azından sağıp vereyim dedim oda süt azaldı aniden neden oldu anlamadım
biberonu vermeyin , şırıngayla falan verin. Pes etmeyin sürekli memenizide vermeye çalışın.
Alışır inşallah tekrar

Silikon meme uçları var onunla emzirin. Biberon hissi veriyor zaten. En azından emzirmiş olursunuz .

Bu kadar küçük bir bebeğin biberona alışıp meme reddi yaşaması için yanlış ürün seçmiş olmalısınız.
Anne göğsüne yakın, emdikçe akan, çok az akış ayarlı seçmeliydiniz.
Kaldı ki hem emme hem mAma devam eden bebeklerde ilk etap biberon kaşıklar, fincan yöntemi, şırınga falan kullanılır.

Şuan hangi biberonu kullanıyorsunuz?

Phılıps avent yeni doğan için olanını kullanıyorum

Kendinden damlar o, akışı çok azdır ama damlar.
Lansinoh ve madela nın kaşık biberonuna bakın.
Onuda denerim inşallah fayda görürüm ama sizce neden bi anda yarı yarıya azalma oldu sütümde regl ile ilgisi varmı

Biberonla vermek başlı başına bir hata kaşıkla vermelisiniz mamayı , sabırla yemeli azmetmeliki memede emme olayı da aynı şekilde bebek için, sabır ve güç gerektirir kolaya alışmış biberonla tabi emmeyebilir oturun koyun pusete bebeği mamayı kaşıkla yudum yudum ağzından aka aka icirtin : ), soğanlı yumurta , helva , kaşar, ayran ve bol bol su için bol bolda emizirin cikolata yiyin enerjiniz mutluluk hormonunuz artsin sut cogalir. Sutu tek başına su çoğaltamaz gerekli besinler yanında ekstra kalorili şeyler almalisinizki sizin de vitaminleriniz gucunuz korunsun . Kilo sorunu yasarim diyorsaniz ayranı 1 2 litre içmeye bakın sütünüzün kar gibi olduğunu göreceksiniz ha bi de kimyon , sütünüzün lezzeti ve kokusunu güzelleştirir, rezene ise boş bir hikayeden ibarettir itibar etmeyiniz..

Onuda denerim inşallah fayda görürüm ama sizce neden bi anda yarı yarıya azalma oldu sütümde regl ile ilgisi varmı
Emziren annelerin regl kanamaları 1 seneye kadar olmayabilir.
Ama kendimden bahsedecek olursam ne zaman sütüm azaldı, o zaman regl oldum.
Bol bol su içip, yeşillik tüketin.
En güzel ve sağlıklı süt yapanlar bunlar.
Aynı zamanda dinlenme, sağlıklı uyku.
Eğer yorgun, ev işine gücüne ağırlık verdiyseniz bırakın derhal.

Mamayı mümkün olduğunca az verin, geri kalan sürede hep emmesi için uğraşın.
Gece uyur halde tam acıkmamışken deneyin özellikle emzirmeyi.

Ha bi de emzirme sürenizi soracaktim mesela bir oturuşta ne kadar süre emziriyorsunuz ?

Ha bi de emzirme sürenizi soracaktim mesela bir oturuşta ne kadar süre emziriyorsunuz ?
Şuan hiç emmiyor ama emzirdiğim dönemde 20 dk bir göğüsü 20 dk diğer göğüsümü emiyordu ama işte eş dost bu çocuk doymuyor aç diye diye bu hale geldik o kadar çok üzülüyorum ki

Şuan hiç emmiyor ama emzirdiğim dönemde 20 dk bir göğüsü 20 dk diğer göğüsümü emiyordu ama işte eş dost bu çocuk doymuyor aç diye diye bu hale geldik o kadar çok üzülüyorum ki
Biberonu acilen bırakın, benim oğlumda böyle oldu biberonu kaldırdım bir iki günde emmeleri düzeldi, aynen dediginiz marka biberonu kullanmıştım, boş yani anne memesi gibi değil biberonlar . Emzirme süreniz kısa en az 1 saat işiniz sanki buymuş gibi emzirmeniz lazım bir meme tamamen boşalmadan diğerine asla geçmeyin bi de bu doktorlar uzmanlar sizi bilmem ama acayip ayar olurum 3 saatte bir emzirin derler 15 dk da doyar derler vs vs ama her çocuk bir değildir, ac mi tokmu diye anlamak yerine kakali bez sayımı yapın benim çocuğuma da aç derlerdi ben b.k temizlemekten usanmıştım :) metabolizması hızlıdır yakıyordur bence sizin çocuğunuzda. Biraz büyüklere kulak verin derim.

Emzirmeyince süt azalır, regli zamanı da azalabilir. Silikon uçları bir kaç gün kullanıp sonra direk memeyi verin zamanla hem alışır hem ucu çıkar. Sütü arttırmak için, Humana stil tea emziren anneler için çay, bol bol su içmek, dinlenmek, tane kimyon ve rezene çayı öneririm. Aktarda tane kimyon var, bir tatlı kaşığı tane kimyon bir tatlı kaşığı rezene bir cezveye koyup üzerine kaynar su dökün ağzı kapalı 10 dk bekletin, süzün ve için. Bol bol yoğurt, ayran, kefir de süt yapar.

Canım sütünün artması için Hergün günde iki kere 2 tane inciri bir su bardağı suyla kaynat incirler şişene kadar ılıyınca iç ve incirleri arkasından ye. Süt artışına çok faydası oluo benim de sütüm azdı sürekli bunu yaptım mama verdim bende avent biberonla ama allahtan hiç öle alışmadı biberona şimdi 20 aylık bebeğim hala emio pes etme emdirmeye çalış

Keşke eşi dostu dinlemeseydiniz. Ya da doymadığına dair bi şüphe varsa doktorunuza sorup ona danışsaydınız. Mama başlangıcı sadece doktor önerisiyle olmalı. O bebeğin kilo alımına göre yönlendirme yapardı. Ah bu her şeye karışan eş dost yok mu. Kaç kişinin hakkına giriyorlar çok biliyomuş gibi. Siz pes etmeyin bebeğinizi emzirmeye çalışın her fırsatta. Emmiyo deyip tamamen bırakmayın beslenmenize dikkat edip bol bol su için. Bebeğiniz çok küçük ben tekrar alışacağına inanıyorum. Eğer çok zor durumda kalırsanız da doktoronuza danışmalısınız bence.

Benimde gogusm yara olduğu için sagarak veriyordum birden azaldı eskisi gibi vermedi o yüzden emzirmeye başladım biraz çoğaldı .ama siz hem sagip hem veriyorsunuz uyandıktan sonra galiba buda yemenizi azaltıyor olabilir hem sağ hem ver birde hep uyandıktan sonra bence siz emzirin diyorlar emdikce süt gelir . benimde akşam sütüm yetmiyor akşam mama veriyorum biberonla. Bugün kirkimiz cikicak Allah nasip ederse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…