• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi yardım edin kızlar yüzüğü atmak üzereyim:((

ceylanayse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
28
0
36
Bursa
merhaba kızlar ... çok bunaldım çok sıkıldım bu evlilik sürecinde ne kadar zormuş meğer:(((

bundan bir ay öncesi nişanlımla çağrı salonunu tutmuştuk ikimizde beğenerek tutmuştuk fakat mayıs ayı cumartesi öğren için tutmuştuk.
çevremizdeki herkes cumartesi gündüz olmasını pek iyi görmediler herkes bir şey deyince bizde iptal ettirelim dedik. buraya kadar sorun yok nişanlım iptal ettirdi vs sonrasında yine salon arama başladı. zaten nişanlımın tarafı hiç bir şey yapmıyorlar herşeyi nişanlım ve ben tek başımıza yapmaya çalışıyoruz ...zaten düğün salonu parasını da düğünde takılanlarla ödeyeceğiz...offf çok bunaldım neyse bir gün yine bu salon muhabbetinde kavga ettik ve ben artık hiç bir şeye karışmayacağım dedim. istediğin yeri tut dedim daha önceden gidip gördüğümüz ve beim hiç beğenmediğim salonu gidip tuttu çok cüzi bi mıktarda....her akşam bununla yatıyorum bununla kalkıyorum hiç içime sinmedi.sevmedim nişanlımıda üzmek istemiyorum çünkü ailesinden en ufak bir yardım bile yok..ne yapacağım hiç bilmiyorum çok bunaldım.. şimdi kına için yer tutacağız çok güzel bir yer olmasını istiyorum kına için yer araştırıyorum en azından kınam güzel olsun diyorum...

ama o kadar bunaldım ki ne yapacağımı bile bilmiyorum sinirlenip bazen yüzüğü atmak geçiyor içimden..
nişanlımıda seviyorumm.. ne yapmalıyım çok üzgünümm..rüya gibi geçmesini istediğim benim için en önemli olan gün kıytırık bir yerde olacak :(((((

canım bende senın gıbı nısanlıyım emın ol herkes aynı sorunları yasıyor. o yuzden anlattıgın kadar ufak seylerse boswer hıc uzme kendını. senı anlıyorum salon ıcın cok uzulmussundur ama keske ne yaparsan yap demek yerıne farklı yollar bulsaydın. bursadasın dımı hangı salonu tuttunuz ve kaca? bızde salon paramızı kendımız odıcez takılardan hatta kayınvalıdem kalan takıların bırazınada goz dıkmıs durumda ama cok sallamıyorum. bı ara bende herseyı cok takıodum ama artık hersey olacagına varır omrumde bı kez evlencem bu telasları bı kere yasıcam tadını cıkarmaya calısıyorum. mesela ben kesınlıkle ama kesınlıkle kır dugunu ıstıodum hatta salon dugunu bana cok basıt gelıodu ama nısanlım yagmur korkusu nedenıyle kapalı bı salon tuttuk basta kafam cok karısmıstı hayallerım nolcak dedım hep kendı kendıme ama sonra vardır bı hayır dedım gectım. cok uzzme kendını ama daha sahsı konularda sorunlarınız varsa bılemem. bıde sunu dusun nısanlın herseyı kendı yapmaya calısıomus onun stresını bı dusun. aılesıne canı sıkılıodur senı uzmemeye calısıodur belkı onunda canı cok sıkkındır. bu durumda genelde nazları bıze gecıo kıme kızarlarsa kızsınlar bızde cıkıo acısı bılıyorum. o yuzden bırazcıkta onun tarafından bakmaya calıs onun yerınde sen olsan nasıl hıssederdın bunu dusun emın ol ıcın dekı ates sonmeye baslıcak. cok uzun yazdım kusura bakma tatlım ya

çok sağol tatlım yazdıklarını okuyunca kendim i biraz ıyi hissettim belediyenin katlı pazaryeri dugun salonu nu tuttu 2000 tl ye tutmus siz nereyi tuttunuz canım kaça tuttunuz benim de isteğim kır düğünuydu :-( olmadı çok zormuş üstelik ıyi bir yerde çalışıyorum çalışma arkadaslarimi bile nasıl çağıracağımi düşünüyorum kimseye şöyle göğsümü gere gere salon tuttuk diyemiyorum :-)

bız zas teras dugun salonu var orayı tuttuk canım. 3700e tuttuk bızde. hıc uzme kendını boswer kına ıcın nasıl bısıler dusunuyorsun

kına içinde hiç bilmiyorum araştırıyorum güzelbi yer olsun bari kına güzel olsun diyorum varmi önerebilecegın bi yer canım sende muhtemelen yer arıyorsun şimdi.

salon yüzünden bizde sorun yaşadık.. herkes yaşıyordur illaki düğün hazırlığında olur böyle şeyler, en ufak şey can sıkar anlıyorum seni..
Gerçi bizim sorun yaşamamızda nisanlımın bi suçu yoktu..Ama birde şu açıdan düşün; bizim tuttuğumuz yer 5-6 milyar civarında.. tamam herkes güzel olsun düğün gecesi ister ama 3-5 yıl sonra muhtemelen birçok insan hatırlamıcak bile..bende düşününce bu kadar paraya yazık değil mi diyorum kendimizden için..
Boşver üzülme canını sıkma, kınayı güzel bi yerde fıstık gibi yaparsın olur biter:16:
Hem düğün salonu işini nişanlınla daha tatlı bir dillle konuşmaya çalış he bi kez daha :16:

bunun ıcın yuzukmu atılır.
ozaman ewlennce en ufak bır maddı sıkıntıdada bosanırsın sen
onmlı olan ewlenmek degılmı

ben nıkahla ewlendım oh ıykıde ole yapmısım
dugun yapp mılletımı eglendrcem zaten gobek atmak tarzımız degıldı

neyse bnce bu kadar takıcak bısı yok. dugun salonu dugun salonudr mıllet oynıcak bayat pastayla lımonata ıcecek

sen esıne kavusmayı dusun

valla ben arkadaşlar gibi düşünmüyorum. ilk defa evleneceğim tabi ki istediğim yerde istediğim şekilde olsun isterim. Tabi ki abartmam ama istediğim gibi olmadıktan sonra ne anladım. Düğün bu. Bence git istediğin yeri tut diye zar atmışsınız nişanlınızın işine gelmiş tutmuş kötü bi yer. Bende nişanlıyım benim nişanlım boyle bişey yapsa hayatta gidip orda evlenmem vazgeçiririm sözleşmeyi fesh ettiririm. Ustelik takılarla ödeyecekmişsiniz. Ne anladım içime sinmedikten sonra. Tabiki yüzüğü atmayın oyle demiyorum yanlış anlaşılmasın ama istemediğiniz bi yerde düğün yapmayın bi kere gelin oluyor insan

Evet canım evlilik süreci çok zormuş bende anladım bunu :26: Canım cumartesi öğlen olmaması gerçektende iyi olmuş. En ideali cumartesi akşam hem ertesi günü tatil oh mis gibi. Bende bundan 1 ay önce aynı şeyleri düşünüyordum. Sözlümle bol bol kavga ettik hatta al yüzüklerini yok sana ne nişan ne düğün by dedim sonra özür diledi barıştık öyle bir kötü dönemimiz bizimde oldu. Bizde kapalı bir mekan tutmak zorunda kaldık yağmurdan dolayı. Bende rüya gibi olsun istedim ama çok sanssız bir insan olduğum için kesin yağmur yağar korkusundan kapalı mekan tuttum. Ama inan ki mekan hiç önemli değil. Hatta bilmem hatırlarmısın 4 düğün 1 balayı diye bir yarışma vardı. Bir kız 70 milyara otelde düğün yapmıştı bir de roman bir kız vardı o da bildiğimiz düğün salonunda 1500TL bütçe ile düğün yaptı ve 1500TLlik düğün birinci oldu. Neden çünkü eğlenceliydi. Yani mekanın önemi yok önemli olan sıcak, eğlenceli, rahat bir ortam olması. Hem nişan mekanı parasınıda siz ödeyecekmişsiniz madem senin kıytırık dediğin yerde olsun. Düğünün güzel yerde olur. Kına içinde çok abartmana gerek yok. Nişan mekanını değiştirme. Kıyafetini şöyle çok kaliteli güzel bir yerden al birde dış çekim yaptır harika olur. İnsanlar yıllar sonra aaaa ceylanayse nişanını bu mekanda yapmıştı diye hatırlamıyor geriye kalan sadece fotoğraflar oluyor..
Bu dediklerimi bir düşün canım. Böyle bir konu içinde yüzük atmayı düşünme. Maden sözlünü seviyorsun birbirinizi kırıp üzmeyin. Mutluluklar..

canım boyle dusunmen cok yanlış.
bak ben sözleneli iki ay oluyor. nişan yapacaktık mayısta iptal ettik. ama iptal etmeden önce ona rağmen nişan hazırlıklarına baslamamıstık. yine sen iyi kötü başlamıssın. şimdi ağustos sonu düğün düşünüyoruz daha günü bile kesin değil ki bırak alyansları gelinliği esyaları bi kenara. kendinde diyorsun ailesi yanında değil biz kendimiz yapıyoruz diye. şimdi cok güzel bir düğün yapmayı herkes ister tabiki ama gel gelelim eğer maddi durumun yeterli değilse ve ileride bunun borcu altına girecekseniz daha kötü olacak sizin için.düğün nişan dediğin yarın bugün unutulur gider. o kadar para vereceksin verdiğin parayada yazık. onunla cok güzel bir tatile gidebilirsin mesela . ya da evine en güzel eşyaları alabilirsin istediğin gibi. borcunu ödeyebilirsin. kaldıki bunu tek basına yapacak olan birisinden en güzelini istemek hiç hoş değil . bence sözlünde hata arama. seni de anlıyorum hersey istediğingibi olsun istiyorsun. bak mesela ben söz işan bi arada olsun istedim herkes dedikiyok ayrı olsun. iyi tamam dedim onları dinledim. nişan için öyle heveslendimki sonradan o iptal oldu ama şimdi diyorumki düğünüm bari güzel olsun. düğün erkek tarafına ait ama ben onda bile yardımcı olmayı düşünüyorum nişan yapamadığım için. bence birbirinizi bu tip konular yüzünden rencide etmeyin. böyle birşey yüzünden yüzük atmak söz konusu bile olmamalı.bir arkadasında dediği gibi bu şartlarda böyle tepki verirsen maddi acıdan zorluk yaşadığında kim bilir neler diyeceksin.
bazı arkadaslarda aksine kafanızın dikine gitmeniz gerektiğini imalı yollardan belli etmişler. sana tavsiyem sakın bu şekilde yapma. sinirle kalkan zararla oturur bunu unutma.

herşey güzel olsun die istemenin neresi kötü bende millete bunu anlatamıyorum.. kastım pahalı olmasından değil özenilmesini istemem.. sen gene görmüşsün salonu ben görmedim farklı şehirlerdeyiz gitmişler tutmuşlar adını öğrendim nette baktımda gördüm. ölesine biyer.. herşeyden kısıyoruz bakalım.. ama dönüşü yok napıcam bende içini güzelleştirmeye bakıcam organizasyon şirketiyle görüşüp gelin/damat masası süslemeler falan.. bi arkadaşın dediği gibi gelinliğini foto çekimlerini yaptırırsın istediğin gibi güzel olur..

bende mayıs ayında evlenecek bırı olarak ve aynı durumlarla karsılastıgım ıcın senı anlıyorum ben sana şahsı fikrimi söyleyecek olursam ben begenmediğim bir salonda duğünüm olacaksa hiç olmasın şık bir nikah (magazin outlettekinde çok hoş oluyor)olsun isterdim helede parası benım altınlarımla olacaksa dünyanın en güzel salonunuda ıstemezdım çünkü bir iki saatlik bir sey için uzun yıllarda biriktiremeyeceğim toplu paramın gitmesini asla istemem. hem bence arkadaslarını ıcıne sınmeyen bir salona davat etmek zorunda kalmaktansa da " düğün pek hoş gelmio bana takı merasımıyle bitiyor" gıbı seyler söyleyım sevmedıgım bır yerede okdr para vermezdim.

çok teşekkür ederim kızlar içimi biraz rahatlattınız...artık yapacak bir şey yok tutuldu salon.. bundan sonra yapacak şey gülümsemek iyi düşünmek keyfini çıkarmaya çalışıyorum iyi düşünmeye çalışıyorum salona vereceğimiz parayla iyi bir tatil yaparız artık deyip kendimi avutuyorum :))))))

Canim dugunun ne zaman bilmiyorum..Ama bunun icin yuzuk atmaya degmez..Tabiki bunu gercekten istedigin icin yazmamisindir..o an dertlesecek birine ihtiyacin vardi gercekten icinden gecenleri bize soyleyebildigin icin yazmisindir..Bu konular stresli ve gercekten zor..
bak benim haziran da dugunum var..Yurt disindayim..Esimde burda..(yurt disi nedeniyle nikahlarimiz kiyildigi icin esim diyorum) Ocak ayinda nisanlandik..1 haftaligina gelebilmistik..geldigimizde hersey o kadar ani gelistigi icin ne gelinlik ne dugun salonu hic birsey bakmadik..benim kafamda hatta hep hayalimde kir dugunu vardi//Nisanim teknede olacakti gelinligim bile hazirdi kafamda falan filan...Ama hicbirsey hayal ettigim gibi olmadi ,olmayacakta..Nisanim evde oldu..Dugunum icin internetten baktigim hic bir yeri esim begenmedi,begendiklerimizde 30 bini buldu..Kir dugununden sadece fiyat icin vazgectim..bi salon begendik,netten ne kadar begenilirse iste..esimin ablasi ve enistesi gitti gordu..2 katli bir salondu..ben 1.katini begenmistim..ama onlar 2.kati tuttu..daha genismis ..:( sesimi cikarmadim..cikaramadim..istedigim gelinligi esim acik buldu ki degil..imzayi attiktan sonra giydigim hersey ona acik geldiya neyse ..gelinlik begendim burda..balik etek..normalde istemedigim model ama giyince ustumde cok begendim..Esim olmaz dedi..Gelinlige benzemiyormus ve cook pahaliymis..evet pahaliydi 3000 dolar..indirim yapariz dedi ,2000 dolar olcakti..almadi..Daha dogrusu begendigim hic bir modeli begenmedi..pahaliymis..amenna dedim..simdi telefonla bir moda eviyle gorusuyorum..bak yuze yuze bile degil..istedigim (daha dogrusu kocamin istedigi) modeli gonderdim..Bu saatten sonra dikilene razi olcam cunku dugunumden sadece 8 gun once Turkiye'ye gelebiliyorum..dusun..Birde ben senin gibi yuzuk atarim diyemiyorum artik..:( sinirlensem bile..hersey aksilikler yumagi gidiyor ,ve ben sesimi cikarmiyorum..
Yasadiklarimdan ogrendigim birsey var bu surecte hersey senin disinda gelisiyor ve olacagina variyor be tatlim..Sen kendini uzup heba etme..geri donusu olmayani nasil guzel hale getiririm diye dusun ve sabrini ve anlayisini kaybetme..Ve ne olursa olsun nisanlinla paylas..Icinde biriktirme..Ben ilk olaylarda attim icime konusmadim..Ama konusmayinca kavgalarin sonu gelmiyor..Simdi anlatiyorum..en azindan cozum buluyoruz beraber..Biriktirmek guzel bir sey degil..Bir anda patlamak cok kotu olur..hersey gonlunce olsun diyorum :)

Canim dugunun ne zaman bilmiyorum..Ama bunun icin yuzuk atmaya degmez..Tabiki bunu gercekten istedigin icin yazmamisindir..o an dertlesecek birine ihtiyacin vardi gercekten icinden gecenleri bize soyleyebildigin icin yazmisindir..Bu konular stresli ve gercekten zor..
bak benim haziran da dugunum var..Yurt disindayim..Esimde burda..(yurt disi nedeniyle nikahlarimiz kiyildigi icin esim diyorum) Ocak ayinda nisanlandik..1 haftaligina gelebilmistik..geldigimizde hersey o kadar ani gelistigi icin ne gelinlik ne dugun salonu hic birsey bakmadik..benim kafamda hatta hep hayalimde kir dugunu vardi//Nisanim teknede olacakti gelinligim bile hazirdi kafamda falan filan...Ama hicbirsey hayal ettigim gibi olmadi ,olmayacakta..Nisanim evde oldu..Dugunum icin internetten baktigim hic bir yeri esim begenmedi,begendiklerimizde 30 bini buldu..Kir dugununden sadece fiyat icin vazgectim..bi salon begendik,netten ne kadar begenilirse iste..esimin ablasi ve enistesi gitti gordu..2 katli bir salondu..ben 1.katini begenmistim..ama onlar 2.kati tuttu..daha genismis ..:( sesimi cikarmadim..cikaramadim..istedigim gelinligi esim acik buldu ki degil..imzayi attiktan sonra giydigim hersey ona acik geldiya neyse ..gelinlik begendim burda..balik etek..normalde istemedigim model ama giyince ustumde cok begendim..Esim olmaz dedi..Gelinlige benzemiyormus ve cook pahaliymis..evet pahaliydi 3000 dolar..indirim yapariz dedi ,2000 dolar olcakti..almadi..Daha dogrusu begendigim hic bir modeli begenmedi..pahaliymis..amenna dedim..simdi telefonla bir moda eviyle gorusuyorum..bak yuze yuze bile degil..istedigim (daha dogrusu kocamin istedigi) modeli gonderdim..Bu saatten sonra dikilene razi olcam cunku dugunumden sadece 8 gun once Turkiye'ye gelebiliyorum..dusun..Birde ben senin gibi yuzuk atarim diyemiyorum artik..:( sinirlensem bile..hersey aksilikler yumagi gidiyor ,ve ben sesimi cikarmiyorum..
Yasadiklarimdan ogrendigim birsey var bu surecte hersey senin disinda gelisiyor ve olacagina variyor be tatlim..Sen kendini uzup heba etme..geri donusu olmayani nasil guzel hale getiririm diye dusun ve sabrini ve anlayisini kaybetme..Ve ne olursa olsun nisanlinla paylas..Icinde biriktirme..Ben ilk olaylarda attim icime konusmadim..Ama konusmayinca kavgalarin sonu gelmiyor..Simdi anlatiyorum..en azindan cozum buluyoruz beraber..Biriktirmek guzel bir sey degil..Bir anda patlamak cok kotu olur..hersey gonlunce olsun diyorum :)

İyi güzelde gelinliği eşiniz değil siz giyeceksiniz, ayrıca sadece onun değil senin de düğünün bu .. Eşiniz hep böyle kaba ve saygısız olacaksa işiniz zor bence..

nişanlılık donemım 2 yıl surdu esimin ailesi hiçbişe yapmıyordu acaba kendı kızlarını bukadar nısanlı bekletırlermıydı bılemem eşim surekli çabalıyor ama aile olmayınca bıryerde tıkanıyordu düğün tarıhı bır turlu alınamadıgı ıcın hep kavga ediyorduk bı kaç kez yuzuk attım en son attımda aılesıde duymustu artık kopmustuk ama onu cok sevıordum 7 yıllık beraberliğim vardı eşimle eşimde sıkılmıstı durumu aılesıne anlattı ve ayrılıyorduk düşünün bohcalar falan hepsi geri gitmek üzere hazırlanmıstı ıcın kan aglıordu
eşimle son kez görüşme kararı aldık bırbırımıze dayanamadık her ne olursa olsun daha bırakmak yok dedık yuzummu parmama taktı ve bıdaha cıkartmayacaksın dedı:) herneyse sıra geldı salon tutmaya benım hayallerım vardı düğünm cok guzel olucak herkes konusacaktı bunun aılesı kıytırık bır yer tutmus ısı ucuza kapamakiçin sinirden deli oldum gıttım salona bakmaya belki bilirsiniz tepeustunde umranıyede şen düğün salonu burayı tutmuslar ben dedm buraya hayatta gelınlıgımlegırmem ıstemıorum dugun nıkah yapın dedım nısanlımı bıraktım orda eve geldım sonra kaynanam aradı bana sölendı bende ıstemıorum orayı ozman nıkah yapalım sadece dedım kaynanamda ele gune karsı olmaz dedı ben ıstemıorum dedım kapadım teli sonracıma nısanlım babasıyla konustu ve orayı ıptal ettıler kaporada yandı ohhhhh:) velhasıl istediğim yer tutuldu:) salon zigana ben bunca sene eşimi beklemısım tam 7 yıl istediklerimin hiçbirini yapmadı ailesi düğün çarşısına hiçççç gelmiorum bile neyse cnm demek istediğim istediğini yaptır sonradan pişman olursun içinde hiçbişe ukte kalmasın ben 2011 ekimde evlendım eşime diorum suanda evlenio olsam anasını ağlatırdım herşeyin:)

çalışıyormuşsunuz, çalıştığınıza göre paranın kıymetini biliyor olmanız lazım, başkları bişey diyecek diye sakın iş yapmayın Nasrettin Hoca hikayesi elin ağzı torba değil ki büzesin demiş ya bu tıpkı o hikaye . başklarının dediğine bakarak bir kez pişman olmuşsunuz zaten , keşke bize bugün uygundu deyip değiştirmeseydiniz. değiştirdiniz birbirinizi yıpratmasaydınız.
ben nacizane takılmayın bu tarz şeylere derim. 2000 lira bile az bir rakam değil ki . bu şekilde verilen rakamlara çok acıyorum. değecek bişey olsa gözümü bile kırpmam . atıyorum o paraya gidin evinize eşya alın. bırakın hayrınıza verin acınmaz ama başklarının ne diyeceğini düşünerek iiş yaparsanız işin içinden çıkamazsınız, öyle de derler böyle de derler olmadı başka türlü derler
o kadar çok örneği var ki size anlatamam
gidin nişanlınızın elinden tutun gözlerinin içine bakıp bu konu ile ilgili ne hissettğinizi anlatın. eminim sizi anlayacaktır, durumu değiştirebilriseniz ne ala değiştiremezseniz bırakın keyfini sürün derim ben
bu konuda tecrübeli biri olarak diyecek çok şey var aslında ama nacizane tavsiyem bu olur size...

ben 3 yıllık evliyim ve bir çocugum var. dügün evlilik sürecinde senin yaşadıklarının benzerlerini yaşadım. haline şükretmen için yaşadıklarımı anlatayım.
biz eşimle 2002 yılında çıkmaya başladık. 2008'de nihayet evlenebilir hale geldik. ben o tarihe kadar ailesini hiç tanımamıştım. askerden geldi. bende onu ailemle tanıştırdım. sonra memleketine döndü. ailesi ile beraber gelip isteyeceklerdi. tanışmadan tam bir ay sonra geldiler. eşim askerden gelmişti, garibanın zaten üzerine giyecek bir takımı hiç olmamıştı. istemeye bir geldi üzeirnde bir gömlek dügmesi kapanmıyor ve ceketin kolları kısa o kadar zavallı bir halde yani. söz için alınacak yüzügün parasınıda ben göndermiştim eşime. üzerinde nakit olmadıgından ve babası para vermediginden. neyse istemeyi bir şekilde atlattık. eşim askerden geldi ve biz istanbulda yaşayacagımızdan istanbulda iş araması gerekiyor. bu sefer babası tuturdu gel köydeki evimizi tamir edelim diye. benim salak kocamda gitti 3 ay kadar köydeki kulübeden bozma evlerini tamir etti. bu arada nişan tarihi konuşmak için annemle babamla konuşan eden arayan soran yok. söz takdılar sırra kadem bastılar. neyse benim yogun ısrarlarım sonucunda eşim nihayet istanbula geldi telefonda bir nişan tarihi konuşuldu. tahmin edebilecegin gibi nişan alışverişindede yoktular eşya alınırkende yoktular. hatta almayı vaadettikleri halıları bile almadılar. nikahada eksik gedik katıldılar kör topal takı taktılar. sonra bir köy dügünü yapıp gerine gerine gezdiler. dügünde takılan takılarada el koydular. köylerinden çıkıp balayına gittik iyi yolculuklar dileyen bile olmadı. ben yüzük atmadım. ama hala keşke atsaydım diyorum. çünkü insan yaşayamadıklarının suçunu karşısındakine atıyor. ben çocugum için kocama herşeyin en iyisini aldırıyorum herşeyini tam yaptırmaya ugraşıyorum. seninde hiç bir şey içinde kalmasın. bak benim evimde ne dügün ne nişan ne nikah fotografım var o kadar kötü ve moral bozucu bir süreçti. hayatımın en kötü günleriydi diye bilirim.

Back