• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim edin çocuğum uyumuyor

Acaba cok yoruldugu icin uyumuyor olabilir mi? Bacaklari, kollari falan agriyordur belki. Ya da parka cok gunes varken cikariyorsaniz belki de basina gunes geciyordur.

Doktora götürduk gecenlerde saçmaladı. Balgam var ondan diyor. aylardır kusuyor dedim. Hâlâ balgam sökücü verdi . Antibiyotik verdi şaka gibi. Tekrar götüreceğim pazartesi günü
düzenli kullandıysanız ilaçların en geç 2 hafta içinde etkisini göstermesi lazım.

balgam da kusturur evet, uyutmaz da. ama ilaçlar etki etmediyse başka doktora da göstermek lazım.

balgamı iyileşmiştir belki ama başka rahatsızlığı devam ediyor olabilir.

pazartesi inşallah güzel sonuçlar alırsınız.

Düzelir diyemicem , sadece beterin beteri var dicem:)
Bizimki 3 yaşında daha bir kere bile kesintisiz uyumadı geceden sabaha.
Kesintisiz uyumayı geçtim zaten çoktan , gece 10kere falan uyansa , öpüp başıma koycam o derece.
Uyku eğitimi yardımı aldığım doktorun en son söylediği : uyumayı sevmiyor yapısı bu , yapacak bişey yok.
Valla benimde denemediğim şey kalmadı , atarax bende verdim çünkü uykusuzluk hiçbişeye benzemiyor.
O uyuduğu zaman dinlenmeye uyumaya çalışın,eşiniz 1-2saat dışarı çıkarsın o esnada uyuyun ,başka tavsiyem yok :)

16 aylık bir oğlum var benimde aynı durumu yaşıyoruz eşim erken ise gittiği için yatakları ayırdık bile birkaç ay önce.
Zaten bizimle yaramıyor oğlum hem memede .
Gece olmuş 2 memede durmasın diye ayağımda sallıyorum sabah en geç 6 da ayaktayız .. oglen uyumazsa çok huysuz oluyor uyutmak için saatlerce ayağımda sallıyorum ağlama krizlerine giriyor ..
Hayır ve yapmamalisin bunu kelimesini kullanmıyoruz bile evde kullanamıyoruz yerlere atıyor o kelimeyi duyunca ..
İnanın ben ayağımdan indirdiğim anda hoop uyanicak 3.4 saat uyusam sukredicem ..
Baş ağrısı agresiflesmeler yaşıyorum kendimi sakinlestiriyorum bana yardım edebilecek kimsede yok aaksam eşim anca 1 saat bakarsa oda eve erken gelicekti bakicak .. genelde geç gelir mesaiye kalır ..
Eşim bile önceden kahvaltı hazırlayalım hadi yemek yiyel diye kaldirirdi şuan izinli olduğunda sana çok üzülüyorum diye sabah çocuğu alıyor sessizce yanimdan birkaç saat uyuyorum oda çok nadir esimin iş yerinde olması gerekir genelde en son kurban bayramı tatilinde uyudum diyebilirim .. Allah yardımcımız olsun inşallah bir atak dönemidir .

Arkadaşlar Allah başka dert vermesin de inanın çok yorgunum. Günlerim 1-2 saatlik uykuyla geçiyor. Bebeğim 1 buçuk yaşında
Yatırıyorum saat 10 buçuk gibi kalkıyor en geç 4 e kadar sürekli uyaniyor 4 den sonrası yok.
Kesinlikle uyumuyor.
Vallahi çöktüm yaşlandım . Esimin yanında yatamaz oldum.
Her gün tam yatmaya yakın uyanıp kusuyor.
Her gün alezini ve yastığını yıkıyorum. Allah affetsin bebegimin kusmugunu temizlemekten tiksinir oldum. Her gece mi aynı şey olur. Gündüz hiç bisey yok . Öğlen uykusuna yatıyor. Akşam zor 9 da kadar tutuyorum. Genelde 8 de uyuyor. Ama surekli uyaniyor. Gözaltılarım çöktü. Yeme düzenim iğrenç uyku düzenim iğrenç.
Neler denemedim ki uyku çayları, iyi geceler şurubu en son çok daraldim atarax bile verdim. Yok çocuk uyumuyor.
Banyo yaptiriyorum , her gün parka götürüyorum yorulsun diye. Masajlar uyku dualari ... denemediğim bisey kalmadi. 11 de de yatirsam aynı 8 de de yatirsam aynı. Bu saatler ağlamasını duydugum an sanki ayaklarımdan kanım çekiliyor artik. Bir de biliyorum ki bu her gün böyle. Inanin sabaha uykusuz ve moralim bozuk kalkıyorum. Eşimle karı koca ilişkimiz de kalmadi çok üzülüyorum

Bana bir el atin ya vallahi bittim tükendim.
Merhaba öncelikle sakin olun hepimizin başından geçti bunlar.bebeginizin reflüsü olabilir emzirirken yada mama verirken başını yüksek tutmaya çalışın. bi doktora görünün bence. Ve uyku içinde milupa iyi geceler çayı deneyin inanın çok işe yarıyor. 5 ay boyunca uyumadı bebegim sizin çektiklerinizi çektim hem kolik hem reflü hemde uyumayı sevmeyen bebegim vardı. ne önerdilerse yaptım işe yaramadı. En son gece mamasına milupa iyi geceler çayı koydum ve o günden sonra bebegimin uykusu düzeldi çok şükür. 6 ay kadar kullandım artık gerek yok 1 yaşına geldi dedim bıraktım. Yine gece uyanıyor yaramaz😊

Merhaba öncelikle sakin olun hepimizin başından geçti bunlar.bebeginizin reflüsü olabilir emzirirken yada mama verirken başını yüksek tutmaya çalışın. bi doktora görünün bence. Ve uyku içinde milupa iyi geceler çayı deneyin inanın çok işe yarıyor. 5 ay boyunca uyumadı bebegim sizin çektiklerinizi çektim hem kolik hem reflü hemde uyumayı sevmeyen bebegim vardı. ne önerdilerse yaptım işe yaramadı. En son gece mamasına milupa iyi geceler çayı koydum ve o günden sonra bebegimin uykusu düzeldi çok şükür. 6 ay kadar kullandım artık gerek yok 1 yaşına geldi dedim bıraktım. Yine gece uyanıyor yaramaz😊
Bebeğim 1 buçuk yasinda gazi yok reflü yok alerji testi yaptırdık değerleri gayet iyi ..
Ama 2 yaş sendromu diye birşey varmış o olabilirmiş maleseff.. bugüne kadar hiç biberon kullanmadı sıvı olarak sadece anne sütü ve su içiyor . Devam sütü asla icmedi

Belli ki reflusu var,verdiginiz mama da iyi gelmiyor cocuga. Doktor mamayi degistirir muhtemelen. Ozel bir hastaneye goturun,iyice incelesinler her durumu anlatin ona gore teshis koyarlar.

Uykusu düzene girene kadar onun uyudugu saatler arası sizde uyusanız en azından biraz uykunuzu almış olursunuz tabi tecrübeli degilimde fikir sundum 😊

Kiz üc yasina az kaldi, bak daha deliksiz uyudugum yok, ama umut var üc bucuk yasindan sonra
Göz altlarim mor gezdim aylarca, sürekli elime ne gelirse yedim ayakta kalabilmek icin.
Zamanla geciyor, yani bugün bundan uyumaz, yarin baska sebep bulur, sonraki gn korkar uyumaz.
Üc, üc bucuk yasindan sonra kizim düzeldi simdi oglumu bekliyorum
Allah hepimize sabir versin
Her cocuk baska bir de, kimisi uyuyor kimisi uyumuyor, hepsinin ayri derdi var
Saglikli olsunlar da
Benimki de uyumadigi icin verebilecek tavsiyem yok
Üc yasina geldi simdi yedi sekiz arasi uyutuyorum sabah altida kalkiyorum, tabi gece yok su, yok emzik kalkiyorum ama eskiye oranla cok rahatladim,daha bir ay önceye kadar uyumuyordu yataga yatmiyordu
Off yaz gelince oluyor öyle, simdi hava erken kararmaya basladi uyku düzeninde fark etti

şu uyku eğitmenlerini bi deneseniz? bir de başka bir sıkıntısı mı var diye doktora gösterilebilir.
bence yanınıza bir destekçi de alın biraz o da ilgilensin.
aklıma gelenler bunlar :(

Arkadaşlar Allah başka dert vermesin de inanın çok yorgunum. Günlerim 1-2 saatlik uykuyla geçiyor. Bebeğim 1 buçuk yaşında
Yatırıyorum saat 10 buçuk gibi kalkıyor en geç 4 e kadar sürekli uyaniyor 4 den sonrası yok.
Kesinlikle uyumuyor.
Her gün alezini ve yastığını yıkıyorum. Allah affetsin bebegimin kusmugunu temizlemekten tiksinir oldum. Her gece mi aynı şey olur. Gündüz hiç bisey yok . Öğlen uykusuna yatıyor. Akşam zor 9 da kadar tutuyorum. Genelde 8 de uyuyor. Ama surekli uyaniyor. Gözaltılarım çöktü. Yeme düzenim iğrenç uyku düzenim iğrenç.
Neler denemedim ki uyku çayları, iyi geceler şurubu en son çok daraldim atarax bile verdim. Yok çocuk uyumuyor.
Banyo yaptiriyorum , her gün parka götürüyorum yorulsun diye. Masajlar uyku dualari ... denemediğim bisey kalmadi. 11 de de yatirsam aynı 8 de de yatirsam aynı. Bu saatler ağlamasını duydugum an sanki ayaklarımdan kanım çekiliyor artik. Bir de biliyorum ki bu her gün böyle. Inanin sabaha uykusuz ve moralim bozuk kalkıyorum. Eşimle karı koca ilişkimiz de kalmadi çok üzülüyorum

Gece kusuyorsa mutlaka reflü vardır. Ve reflüden her yatırdığınızda genzi yandığı için uyanıyordur. Benim oğlumda aynı böyleydi ihtimalleri değerlendirirken reflüyü dikkate alıp araştırdım ona göre düzenledim hayatını ve çok şükür bin kere maşallah kusması kalmadı.

meme emmiyor anladığım kadarı ile

8 de yatıyorsa süt içmesin mesela

gün içindeki yeme içme saatlerinizi bir yazar mısınız

akşam yemeğini kaçta yiyor da 8 de süt içip yarım saat sonra uyuyor

midesi ekşiyordur belki

çizdiğiniz tablo geç sindirmeye örnek gibi

oğlum da geç sindirirdi

bebekken sürekli emer idare ederdi ama çok da kaka yapardı

biraz daha büyüdüğünde 2 yaş civarı 11 de yediğini 13 de kusarsa verdiğin gibi geri alırdın sindirimi yavaştı

doktorun çözümü az az yedirin vs idi

bir de genzi hassastı

minicik bir şey genzine dokununca kusardı

örneğin bir kase yemek yer sonra bir ekmek kabuğu ile hepsini çıkarırdı

bir süre de sindirime yardımcı şurup kullandık vs vs

hala sindirim metobolizması değişik çok yer ama ince

Doktora götürduk gecenlerde saçmaladı. Balgam var ondan diyor. aylardır kusuyor dedim. Hâlâ balgam sökücü verdi . Antibiyotik verdi şaka gibi. Tekrar götüreceğim pazartesi günü

Atesi olmadan yada kan degerine bakmadan antibiyotik veren bir doktora çoçugunu asla ve asla götürme. Umarim pazartesi baska bir doktora götürürsün. Keske çok daha önce götürseydin, bu kusmasi normal degil.

Bence fiziksel bir derdi var çoçugun. Bu alerji olabilir, eger kramplari varsa yada gaz yada baska birsey tabiki uyuyamaz çoçuk.

Kusmasi normal gozukmedi bana uyumamasindan ziyade bu sorunun kaynagini ogrenmelisiniz bence

Yani çocuğunuz kusuyor her gece oluk oluk, siz doktor doktor gezmek yerine eşimle sevişemiyorum diyorsunuz.
Üniversite hastanesi yok mu civarınızda. Sizin yerinizde olsam çocuğu bir kaç ayrı doktora götürürdüm. En azından tahlil yapılmalı. Ciddi bir şey de çıkabilir Allah korusun.
İhmal etmeyin.
Bunun dışında inek sütü özellikle mide düşmanıdır. İlgili bir çocuk doktorunuz olsa bu bilgiyi verirdi, çocuklara kefir yoğurt içirmeniz iyidir ama süt kötüdür. Mideye dokunur, rahatsızlık verir. İçirmeyin süt çocuğa.
Ayrıca sallayarak uyuttuğunuz içinde çocuk sık uyanıyor. Uyarana bağlı uyutmada çocuk sık sık uyanır ve uyarıcıyı ayar.
Bir de çocuklar kızdığımızı gerildiğimizi hemen anlarlar. Uyandığında gergin ve sinirli davranıyorsanız ona da sık uyanıyor olabilir. Siz fe sakin kalmalısınız.
Ben çözümü uyku rutininde buldum. Akşam yemeğinden sonra banyo yapar, sonra biraz oyun oynarız, bir saat kadar sonra üç tane kitap okuruz, pijama diş fırçalama, iyi geceler öpücüğüyle yatırırız. Uyuyana kadar odada duruyoruz. Onu hala istiyor.
Çocuklar sonunu kestirebildikleri rutini sever. Yani banyoyu yaptığında sonraki adımı bildiği için kolay uyuyor. Kendini hazırlıyor çünkü.
Böyle çocuğu gevşetecek bir rutin uydurun.

Benim oğlum da 2 yaşını 2 ay geçti hala deliksiz uykumuz yok. Uyku aralarında kalkar 2-3 saat oyun oynar. emmeyi bıraktığımızdan beri çok çok zor uyur. evet uykusuzluk yıpratıcı ama sizin durumunuzda bir sağlık problemi eşlik ediyor gibi.
kusma durumu geçene kadar uyutmadan en az 1 saat önce beslemeyi kesmelisiniz. çünkü aynı zamanda sallayarak uyutuyormuşsunuz. bir de mutlaka eğimli reflü yastıklarından kullanın. Allah korusun evlatlarımızı.
kendiniz için de tavsiyem, kendimden biliyorum uzun süren uykusuzluk gerçekten yıpratıcı. keşke anne olurken bir güncelleme yüklense de uykusuzluk hiç etkilemese ama malesef öyle bir durum yok biz de insanız. biz iyiysek evlatlarımız da iyi. daha sabırlı daha şefkatli oluyoruz. geçtiğimiz ay kafein komasına girebilirdim. iki akşam çocuk uyanınca eşim baktı. evet sesleri geldikçe uyuyamadım ama yatakta istirahat etmek bile işe yarıyor. bu hafta daha güçlüyüm. ben de çalışıyorum eşim de ama seve seve sen uyu ben bakarım diyorum. o yüzden sizde kusma olduğu için eğer baba gece bakamıyorsa eşiniz, anneniz, güvendiğiniz biri sizi bir gün dinlendirsin doya doya bir uyuyun. bir süre size enerji yükler. daha iyi hissedersiniz.

Kesinlikle uyumuyor.

Kusma kısmını bilmem de çok diş kokuları alıyorum ben, diş çıkartma dönemi delirebilio bazısı böyle.
Bizimki de felaketti ya, her uyku öncesidoğdu doğalı uyumamak için saatlerce ağlardı, sonra da çok uykusu oldugu için ağlardı. Sonra bi noktada bsygın düşer yarım saat uyur, ardından çat diye aynı ağlamaya devam ederdi falan..
14 aylıkken 16 dişini de çıkardı bitirdi, ondan sonra çocuk gibi gece 9-10 gündüz de 2 saat uyumaya başladı, ben de insana döndüm.
Mesela bizimkine duş aldırırsan uyumuyo
Uyku çayı verirsen de uyumuyo
Ya da işte masaj yaparsan
Çocukları uyutur diye önerdikleri hersey ters tepiyor.
Ve maalesef ki bazı çocuk böyle,,valla ben çözemedim, herseyi denedim, inanın tam 2 sene sabah 5 de kalktı, derin uykuya 11-4 arası geçiyordu daha 4 - aylıkken, tabii bu diş çıkarmıyosa derdi yoksa.
Kaç kez fizik tedavi gördüm geceleri çocuga kalmıp çocuk taşımaktan ..
gece 20 kere kalktığını biliyorum, ve asla yanımızda uyumazdı, hani tak memeye uyu yatakta da yapamadım hiç maalesef..
geceleri kusuyorsa akşam yedirdiğiniz son öğüne bi bakın derim?
Geçmiş olsun, inanın geçiyor..
en fazla 6-7 ay daha çekeceksiniz.
Ben sanırım oğlumun yaşına kadar 4 saat yanyana uyku görmemiştim. Şimdi bazen 12 saat uyuyor aklım almıyor.
Bi kere sabah 8 oldu uyanmamıştı hala, ben üzerine toprak atmaya gidiyoru öldü galiba diye iğrenç bi espri yapmıştım.
Hatta bu çocuk hasta heralde niye ağlamıyo, niye bu kadar uyuyo diye araştırmışlığım bile olmuştu.

Kusma kısmını bilmem de çok diş kokuları alıyorum ben, diş çıkartma dönemi delirebilio bazısı böyle.
Bizimki de felaketti ya, her uyku öncesidoğdu doğalı uyumamak için saatlerce ağlardı, sonra da çok uykusu oldugu için ağlardı. Sonra bi noktada bsygın düşer yarım saat uyur, ardından çat diye aynı ağlamaya devam ederdi falan..
14 aylıkken 16 dişini de çıkardı bitirdi, ondan sonra çocuk gibi gece 9-10 gündüz de 2 saat uyumaya başladı, ben de insana döndüm.
Mesela bizimkine duş aldırırsan uyumuyo
Uyku çayı verirsen de uyumuyo
Ya da işte masaj yaparsan
Çocukları uyutur diye önerdikleri hersey ters tepiyor.
Ve maalesef ki bazı çocuk böyle,,valla ben çözemedim, herseyi denedim, inanın tam 2 sene sabah 5 de kalktı, derin uykuya 11-4 arası geçiyordu daha 4 - aylıkken, tabii bu diş çıkarmıyosa derdi yoksa.
Kaç kez fizik tedavi gördüm geceleri çocuga kalmıp çocuk taşımaktan ..
gece 20 kere kalktığını biliyorum, ve asla yanımızda uyumazdı, hani tak memeye uyu yatakta da yapamadım hiç maalesef..
geceleri kusuyorsa akşam yedirdiğiniz son öğüne bi bakın derim?
Geçmiş olsun, inanın geçiyor..
en fazla 6-7 ay daha çekeceksiniz.
Ben sanırım oğlumun yaşına kadar 4 saat yanyana uyku görmemiştim. Şimdi bazen 12 saat uyuyor aklım almıyor.
Bi kere sabah 8 oldu uyanmamıştı hala, ben üzerine toprak atmaya gidiyoru öldü galiba diye iğrenç bi espri yapmıştım.
Hatta bu çocuk hasta heralde niye ağlamıyo, niye bu kadar uyuyo diye araştırmışlığım bile olmuştu.
Tam beni tarif ettiniz, demek ki dişten dolayı 9 dişi çıktı o zaman 2 yaşını bekleyeceğim

Back