• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim edin çocuğum uyumuyor

Nasıl uyutuyorsunuz bebeğinizi sallayarak , emzirerek ?
Öncelikle doktora tekrar götürün kesinlikle kusması ve aylardır devam etmesi hiç normal değil Allah korusun miniklerimizi.

Eğer başka bir problemi yoksa uyku eğitimi verebilirsiniz bebeğinize.
Muhtemelen kendi kendine uyumayı bilmiyor.

8de mama içiyor diyelim 8 buçuk da uyuyor. 20 dakika sonra sallıyorum .
Sonra uyaniyor 2 saat sonra falan oluk oluk kusuyor . Sanki yeni mama içmiş gibi hoc sindirme yok
Son beslenmesiyle uyku arasında bir saat geçmeliymiş. Balgam neden olmasın ki alerjik bünyelerde balgam ve geniz akıntısı geçmek bilmez

8de mama içiyor diyelim 8 buçuk da uyuyor. 20 dakika sonra sallıyorum .
Sonra uyaniyor 2 saat sonra falan oluk oluk kusuyor . Sanki yeni mama içmiş gibi hoc sindirme yok

Yalnız bu durum hiç normal değil sindirimsel bi sıkıntısı var bu bebeğin lütfen Pazartesi’yi bekleme hemen yarın iyi bir uzmana götür.

Anlattığınız durumdan tek bi sonuç çıkıyor. Çocugunuzun bi rahatsızlığı var demek belki reflü belki başka bi sorun var. Atarax bile dokunuyo olabilir. Gerekirse 10 tane doktor gezin sebebini bulun. Daha çok küçük biz doktorun verdiği antibiyotiği içirmekten kaçınıyoruz kaldı ki atarax kesinlikle vermemelisiniz.

Son bir haftadır kızım kusma harici böyle birkaç güne 15 aylık olacak. Uyuyor ama uyumuyor. Ağlama nöbeti geçiriyor. Sallanmak istemiyor ve hatta en sevdiği battaniyeyi bile atıyor. Büyüme atağı geçiriyor sanırım. Bir haftadır sürekli memede uyumak istiyor sabaha kadar. Sakin kalıyor ve bırakıyorum emsin. Sevgi gösteriyorum; başını, sırtını okşuyorum, öpüyorum.

Nasıl uyutuyorsunuz bebeğinizi sallayarak , emzirerek ?
Öncelikle doktora tekrar götürün kesinlikle kusması ve aylardır devam etmesi hiç normal değil Allah korusun miniklerimizi.

Eğer başka bir problemi yoksa uyku eğitimi verebilirsiniz bebeğinize.
Muhtemelen kendi kendine uyumayı bilmiyor.
Ilk 8 ay koyardım uyurdu sürekli kalkardı ama kendi uyurdu şimdi oda yok aylardır sallayarak uyuyor ve sürekli uyaniyor 5 dakika 10 dakika sonra

Ilk 8 ay koyardım uyurdu sürekli kalkardı ama kendi uyurdu şimdi oda yok aylardır sallayarak uyuyor ve sürekli uyaniyor 5 dakika 10 dakika sonra
Sallayarak uyutmayı Bırakmalısınız . Biraz uğraşırsanız en azından yanında uzanıp ninni söylerek sırtını okşayarak uykuya geçebilir.
Bu uyanmalarını bi nebze azaltır ancak en önemlisi aşırı kusması lütfen bunu ciddiye alın.

Oluk oluk kusuyorsa reflüsü olabilir benim kziim da öyleydi iyi bir cocuk druna götürün.. mama mi yiyor emziriyor musunuz bilmiyorum reflu mamasi bizimkine iyi gelmisti..

Bir alerji uzmanına götürün derim. En azından öncesinde danışın. Genelde geceleri çocukların kusması besin alerjisinden kaynaklanıyor. Üst solunum yolunu tetikleyerek, balgam oluşuyor, o balgam çocukları kusturana kadar huzur vermiyor ve dahası gece boyu sıkıntı devam ediyor. Uykular kabusa dönüyor. Ve bu durum bazen tükettiği besinlerin düzenlenmesi ile hızlıca çözülebiliyor.

Kusma diyince aklıma diş geldi benim olgum dış çıkaracağı zaman kusar çok küçük küçük ama siz aylardır var diyorusnuz demek ki bir hastalığı var ... Ya da psikolojik olarak artık uyumak istemediği için hep aynı tepkiyi veriyor(uykuya geçeceği zaman kusuyor gibi bir şey okudum yanlış hatırlamıyorsam)
Balgam diyincede aklıma sinüzit geldi açıkçası benim oğlum da hava soğuyunca hemen etkileniyor daha 7 buçuk aylık olmasına rağmen doktorlar sadece boğazı kötü diyip yollamislardi ama oğlumun burun akıntısı çoktu hafif hiriltisi vardı bende ve esimde de olduğu için aynı durum daha net ablaya bildik tabi onu.
Uzun oldu ama benzer olay varsa belki yardımcı olur diye düşündüm.

Teşekkür ederim . Evet doktor balgam var diyor. Aylardır mi balgam var. Pazartesi tekrar götüreceğim
Balgam kusturur ama aylarca sürmesi sürekli uykudan uyandırması normal değil. Mide bağırsakla ilgili bı problem varmı diye incelenmeli. Daha bilgili olan arkadaşlar varsa yazsın konuya. Ama geçmeyen bı durum varsa farklı doktorlara gitmek gerekir. Bazen çok basit bı sorunu bile tesbit edemeyenler oluyor

Öncelikle birkaç sorum olacak.
Uyku düzeniniz nasıl?
Sabah kaçta kalkar, öğle uykusuna kaçta yatar ve kalkar, akşam kaçta uyur?

Sonrasında ise, uyumadan önce bir şey yiyip içiyor mu?
Gün içinde midesine dokunacak besinler tüketiyor mu?
Bebeğiniz yastık kullanıyor ve eğimli bir yastık mı bu?
Kusma durumu sadece gece uykusunda mı oluyor?

Valla sükredin. Kuru yerlerde mi sızıp kalmıyorum sandalye üstünde mi uyumuyorumi ah 9 buçukta kalksa daha ne ki
Süt vermeyi kesin derim. Alerjisi olabilir ve süt onu çok rahatsız eder. Uyuyamaz tabi haliyle. Artık çoğu doktor söylüyor sütün çok Da faydalı bir şey olmadığını

Benim çocuk da 13 aylık 8 buçuk ta uykuya başlıyoruz ama bakin hala uyumadi ve uyusa da saat başı kalkıyorum doğduğundan beri uyku nedir bilmiyorum, en fazla deliksiz 3 saat o da nadir ve bu beni artık cildirtmaya başladı, istemsiz bağırıyorum uykusuzum bende insanım diyorum ama yok büyüyene kadar çekeceğiz ama bizde kusma yok siz mutlaka götürün veya tam sindirmeden salliyorsaniz belki ondan kusuyordur

Back