• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum Neden Uyumuyor?

2.5 yaşındaki çocuğum günde 10 saat uyumuyor bazı çocuklar uyumayı gerçekten sevmiyorlar kaldı ki surecte çocuklar gerçek anlamda enerjilerini atıp bedensel bir yorgunluk yaşamıyorlar bu uykuda geçirdikleri süreyi de etkiliyor.Cocugunuz sabah oldugunda yataktan kendi başına kalkıp odasında kendi başına oynayabilecek-basit kahvaltı hazırlayıp karnini doyurabilecek yaşta ..eğer onun ihtiyaçları konusunda aşırı kontrolcü bir tutum içinde olursanız yaşam becerileri gelişmez

Neden uyumasını içingece ve gündüz başında bekliyorsunuz ?

Özel bir durumumu var mı yoksa sizlerin yanlış davranışı mi ?

Sabah uyandığında yatak keyfi yapsın kendine. Başucunda duran kitabı okusun biraz ve sonra kalksın istediğini yapsın. Tv izlenir o saatlerde en çok.

Evde riskli olabileceğini düşündüğünüz yerleri kapatırsınız.

Gerçekten o yaştaki çocuğun sizi uyandırması , odasına gidip uyumasini beklemeniz fazla geldi bana.

Ben de 1-2 yasinda falan herhalde dedim. Ayol 10 yasinda cocuk benim boydadir. Demek ki o kadar ihtiyac duyuyor basinda beklemeyin artik

Bende oğlunuz gibiydim 7 kalkardim TV falan izler yada okul varsa kavvalti yapar giderdim şimdi ise tam uykucuyum bırakın TV falan izlesin kitap falan okusun başında beklemeyin özgüvenini etkilersiniz.

yoruması için spor yaptırın evde. beraber yapın hatta. aktivitesizlikten yorulmuyor uykuya ihtiyacı olmuyor çocuğun. dans edin yada salonda sürünerek hareket etmeli oyun oynayın vs. biraz daha düzelir bence.

Tekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruz
10 yaşında oğlum var

odasında uyumasını beklemeyi 3 yaşında bıraktım

kalsın odasında uyuyacaksa

benimki bu sıralar survivor a sardırdı

geç yatıyor

sabah okul var diye 9 civarı yataktan kazıyorum

10 saat uyumadan zor kalkıyor

lakin uyanırsa da kendi takılır gel başımda bekle demez ki

benim 18 aylık oğlum o kadar bile uyumuyor :KK42:
daha yolun cok basindasiniz uyku egitimi satin alin. bu isi yapan oek cok insan var, gorusup.size uygun olan kisi ile calisin ve cocugun uyku duzenini oturtun. onumuzdeki yil iyiki yapmisim dersiniz.

yasadiklarimiz tam ayni degil ama benim çocuğumda uyumayi sevmiyor. 4 yasinda. mesela dun oglen cok yorulmustu, uyutmaya calistim, ben uyumayi sevmiyorum, uyumayacagim dedi. bu cocuklarin yapisi bu..umarim hayatlari.boyunca uyumayi sevmezler..zira bebekliginde bana cok cektirdi sonradan uyku sever bir tip olursa anasi olarak cok kizarim :p

saka bir yana ben sizin cocugunuzu yatirdiginiz saati cok gec buldum. cocuk asiri yorulunca ve daha az uyur diye yaziyor okudugum tum.uyku egitimi kitaplari. bence 7bucuk gibi uyku rutinine baslayip 8 8bucukgibi yataginda olsun. yataginda uyusun diye bekloyirsaniz hala kendinize bu eziyeti yapmayin, yataga birakip öpüp çıkın.

bir de eger doktorlar izin veriyorlarsa melissa rezene gibi caylari tavsiye edebilirim aksam saatlerinde sakinlestirsin diye ama bunu doktora danismak lazim muhakkak.

10 yaşında imiş 7 buçuk 8 de uyur mu hiç

benimki okul açıkken 8 de antrenmandan gelirdi :)))

10 aylık diye okudunuz galiba :)))

10 yaşında imiş 7 buçuk 8 de uyur mu hiç

benimki okul açıkken 8 de antrenmandan gelirdi :)))

10 aylık diye okudunuz galiba :)))

paylastigim resme baktiniz mi? yazdigim googlein 10 yasinda cocuk saat kacta yatar kacta kalkar sorusuna verdiği cevap

Oğlum 10 yaşında
Bebekliğinden beri uyutmakta hep zorlandım,
6 ayından sonra gündüz uykusunu hep reddetti. Hastayken bile uyutamadık. Kreş çağında biraz düzene girdi en azından gece uykusu bölünmeden uyuyordu. İlkokula başlayınca okulda yorulduğu için biraz daha düzene girer gibi oldu ama hep gece uyutmak zordu odasında 1,5- 2 saat beklediğimiz geceler oldu çok zaman. Şimdide okulların kapatılmasıyla birlikte gece uykusu sorunumuz başladı. Sabah 5 - 6 gibi kalkıyor, tekrar uyuması için herşeyi yapıyorum uyumuyor. Dolayısıyla akşam en geç 21de yatırıyoruz 22 civarı uyumuş oluyor. Hesap ettiğimde günde ortalama 6 - 8 saat uyuyor. Uykuda geçirdiği süre her geçen gün daha da kısalıyor. Bu yaş grubu çocukların en az 10 saat uyuması gerektiğini okudum. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı acaba bize fikir verebilecek olan?
Benim küçük kızımda 9yasinda en fazla 9saat uyur oda çok nadir ,sizin çocuğun yatış saatine göre kalkması normal bırakın evde oyalansin oyun oynasın yada yatmadan birşeyler hazırlayın mutfakta uyanınca atistirsin sizi beklesin,ben öyle yapıyorum,biz okul tatil olalı geç yatarız biraz ben ve büyük kizim10_11arasi kalkarız küçük kızım 9da kalkar kendi oyalanir evde.13yasindaki kimzimda 8saat felan uyur,hiç bakmadım kaç saat uyumalilar diye.

paylastigim resme baktiniz mi? yazdigim googlein 10 yasinda cocuk saat kacta yatar kacta kalkar sorusuna verdiği cevap
Google’dan bu tip sorularınıza cevap ararsanız elinizde psikolojisi ve vücut ritmi bozulmuş bir çocuk kalır. Yapmayın allah aşkına, kimin hazırladığı, hangi çocuk gelişimcinin elinin değdiği (hatta değmediği) belli olmayan bir görsel bu.

google demek ki hayatı bilmiyor

10 yaşında çocuk okuldan 17 de çıkıyor, eve gelecek, yemek yiyecek, ders çalışacak, dinlenecek, ailesi ile vakit geçirecek

19 30 da nasıl yatsın

evet 21.30 makul bir saat oluyor, sabah da 7.30-8 de kalkıyorlar

19.30 da yatan varsa lütfen yazsınlar ben de bilgileneyim

bu arada 8 de yatınca 6 da kalkacak şekilde o tablo

Son düzenleme:
google demek ki hayatı bilmiyor

10 yaşında çocuk okuldan 17 de çıkıyor eve gelecek yemek yiyecek ders çalışacak dinlenecek ailesi ile vakit geçirecek

19 30 da nasıl yatsın

evet 21.30 makul bir saat oluyor sabah da 7.30-8 de kalkıyorlar

19.30 da yatan varsa lütfen yazsınlar ben de bilgileneyim

21.30 bile erken bence. Artık 8-9 belki en fazla 10 saat uyku yeter 10 yaşında çocuğa. 21.30 yatağa gitme saati olabilir, kardeş varsa yatak sohbeti ya da kitap okuma seansı falan yapılır. Uyusun diye başında beklenmez.

21.30 bile erken bence. Artık 8-9 belki en fazla 10 saat uyku yeter 10 yaşında çocuğa. 21.30 yatağa gitme saati olabilir, kardeş varsa yatak sohbeti ya da kitap okuma seansı falan yapılır. Uyusun diye başında beklenmez.

zaten beklenmez onu yıllar önce bırakmak lazım

21.30 da yatağa girince sabah 07.30 da kalkıyorlar işte zira 08.15 te okulda oluyor benimki

başlığı görünce benim gibi 22 aylık bebe anası falansınız sandım. 10 yaşında çocuk seneye ortaokula başlayacak sanırım, kocaman çocuk o ne yaparsa yapsın. Ekleme: 6.5 yaşındaki kızım bile sabah uyanınca kitap okuyor, bazen tv açıyor, yatak keyfi falan ben uyuyorsam kendi kendine takılarak beni bekliyor. Çünkü gelip beni sakın uyandırma başının çaresine bak diye tembih ettim 😂

zaten beklenmez onu yıllar önce bırakmak lazım

21.30 da yatağa girince sabah 07.30 da kalkıyorlar işte zira 08.15 te okulda oluyor benimki

okul saati önemli tabi. Zaten 10 yaşında çocuk artık ne zaman uyuyacağını, ne zaman uyanacağını, uykunun yetip yetmeyeceğini bilir. Kendi ritmini ayarlayacak gelişimi göstermiş olmalıdır. Anne baba belki uyarır uyku saati diye ancak.

Sabah 5te kalkınca akşam 9da yatmayı kendi istiyor. İşin tuhafı gece 12de de uyusa yine en ge 7de uyanıyor
Kızımda öyle. 2 yaşına gelmeden gündüz uykusunu bırakmıştı zaten. Eşimle bende uykuyu sevmeyiz. Muhtemelen bize çekti. Gece 12 dede yatsa akşam 9da da yatsa sabah 7 de uyanır mutlaka. Bazen daha erken kalktığıda oluyor. Ben erken yatıp erken kalkmasını sorun etmiyorum aksine hoşuma gidiyor.

Her çocuk farklıdır. Herkesin ihtiyacı başka.

Ona bakılırsa sağlık ocagindaki boy ve kilo istatistikleri Avrupa standartlarına göre belirlenmiş.

Oysa Türkiye ırkı Başka.

Erkek kardeşim 11 yaşında. Gece 2de bile uyusa sabah 6da uyanıyor. Hele suan daha erken uyanıyormuş. ramazanda oruç tutmus, ona rağmen aynıymış uyku düzeni. Sadece iftara doğru 1 saat falan uyuyabiliyormuş. Bazı çocukların yapısı gerçekten öyle. Ama fiziksel aktivite olmayınca uyku azalabiliyor. Ben marttan beri evdeyim, ondan öncesinde eve 2de gelir saat 4e kadar uyurdum. Sonra gece en geç 12de uyur sabah 7de uyanırdım. Yine uykusuzdum. Şimdi gece 2 de uyuyup sabah 7de uyanıyorum. gündüz asla uyuyamiyorum çünkü sıfır hareket

Back