- Konu Sahibi Laktozsuzsut
Benim çocuklarım da zor uyur az uyur. Çok iyi anlıyorum seni. Büyük oğlum u üç sene sallayarak uyuttum. Ama her sallama bı saat sürerdi. Bazı geceler duvarları yumruklardim. Ağlardım. Bacaklarım tutmazdi. Alerjik bı durumu varmı cocugun. Odasındaki halıyı kaldırmayı deneyin. Bir de reflü sorunu varsa uyutmaz. Gece öksürüğü varmı. Yatağın baş tarafı yüksek tutmayı deneyin. Ashabı Kehf in isimlerini kağıda yazıp yastığın altına koyun. Yedi Ayetel Kürsi her uyumadan önce okuyun. Biri sağına biri soluna biri önüne biri arkasına biri başına biri ayağına. Yedinciyi etrafına. Okuyun ufleyin. Onu huzursuz eden korkutan sıkıntı veren ne varsa rahatlar inşallah. Benim büyük oğlan geceleri çok uyaniyodu. Gece ağlayarak kalkardı. Odasındaki bazı nesnelerden korkmuş meğer. Çizgi film lerde tuhaf karakterler var. Etkiliyor çocukları . Odasındaki göz yoran herşeyi kaldırdık. Kolay gelsinOğlum 10 yaşında
Bebekliğinden beri uyutmakta hep zorlandım,
6 ayından sonra gündüz uykusunu hep reddetti. Hastayken bile uyutamadık. Kreş çağında biraz düzene girdi en azından gece uykusu bölünmeden uyuyordu. İlkokula başlayınca okulda yorulduğu için biraz daha düzene girer gibi oldu ama hep gece uyutmak zordu odasında 1,5- 2 saat beklediğimiz geceler oldu çok zaman. Şimdide okulların kapatılmasıyla birlikte gece uykusu sorunumuz başladı. Sabah 5 - 6 gibi kalkıyor, tekrar uyuması için herşeyi yapıyorum uyumuyor. Dolayısıyla akşam en geç 21de yatırıyoruz 22 civarı uyumuş oluyor. Hesap ettiğimde günde ortalama 6 - 8 saat uyuyor. Uykuda geçirdiği süre her geçen gün daha da kısalıyor. Bu yaş grubu çocukların en az 10 saat uyuması gerektiğini okudum. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı acaba bize fikir verebilecek olan?