• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğum Neden Uyumuyor?

Oğlum 10 yaşında
Bebekliğinden beri uyutmakta hep zorlandım,
6 ayından sonra gündüz uykusunu hep reddetti. Hastayken bile uyutamadık. Kreş çağında biraz düzene girdi en azından gece uykusu bölünmeden uyuyordu. İlkokula başlayınca okulda yorulduğu için biraz daha düzene girer gibi oldu ama hep gece uyutmak zordu odasında 1,5- 2 saat beklediğimiz geceler oldu çok zaman. Şimdide okulların kapatılmasıyla birlikte gece uykusu sorunumuz başladı. Sabah 5 - 6 gibi kalkıyor, tekrar uyuması için herşeyi yapıyorum uyumuyor. Dolayısıyla akşam en geç 21de yatırıyoruz 22 civarı uyumuş oluyor. Hesap ettiğimde günde ortalama 6 - 8 saat uyuyor. Uykuda geçirdiği süre her geçen gün daha da kısalıyor. Bu yaş grubu çocukların en az 10 saat uyuması gerektiğini okudum. Bizimle aynı durumu yaşayan var mı acaba bize fikir verebilecek olan?
Benim çocuklarım da zor uyur az uyur. Çok iyi anlıyorum seni. Büyük oğlum u üç sene sallayarak uyuttum. Ama her sallama bı saat sürerdi. Bazı geceler duvarları yumruklardim. Ağlardım. Bacaklarım tutmazdi. Alerjik bı durumu varmı cocugun. Odasındaki halıyı kaldırmayı deneyin. Bir de reflü sorunu varsa uyutmaz. Gece öksürüğü varmı. Yatağın baş tarafı yüksek tutmayı deneyin. Ashabı Kehf in isimlerini kağıda yazıp yastığın altına koyun. Yedi Ayetel Kürsi her uyumadan önce okuyun. Biri sağına biri soluna biri önüne biri arkasına biri başına biri ayağına. Yedinciyi etrafına. Okuyun ufleyin. Onu huzursuz eden korkutan sıkıntı veren ne varsa rahatlar inşallah. Benim büyük oğlan geceleri çok uyaniyodu. Gece ağlayarak kalkardı. Odasındaki bazı nesnelerden korkmuş meğer. Çizgi film lerde tuhaf karakterler var. Etkiliyor çocukları . Odasındaki göz yoran herşeyi kaldırdık. Kolay gelsin

Bence bu sıralar enerjiyi bir yere atamadığı içindir doğal olarak yorulmayın uykusu da gelmiyor ki yine anladığım kadarı ile akşam 10da yatıyorsan bana gayet iyi geldi

Tekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruz
Yazık çocuk uyumaya çalıştıkça daha çok strese girer biraz serbest bırakın bence. Birde yorulması gerek imkanınız varsa bisiklet falan sürdürün hareketli aktiviteler yaptırın akşam sekizde uyur o zaman.

Benim çocuklarım da zor uyur az uyur. Çok iyi anlıyorum seni. Büyük oğlum u üç sene sallayarak uyuttum. Ama her sallama bı saat sürerdi. Bazı geceler duvarları yumruklardim. Ağlardım. Bacaklarım tutmazdi. Alerjik bı durumu varmı cocugun. Odasındaki halıyı kaldırmayı deneyin. Bir de reflü sorunu varsa uyutmaz. Gece öksürüğü varmı. Yatağın baş tarafı yüksek tutmayı deneyin. Ashabı Kehf in isimlerini kağıda yazıp yastığın altına koyun. Yedi Ayetel Kürsi her uyumadan önce okuyun. Biri sağına biri soluna biri önüne biri arkasına biri başına biri ayağına. Yedinciyi etrafına. Okuyun ufleyin. Onu huzursuz eden korkutan sıkıntı veren ne varsa rahatlar inşallah. Benim büyük oğlan geceleri çok uyaniyodu. Gece ağlayarak kalkardı. Odasındaki bazı nesnelerden korkmuş meğer. Çizgi film lerde tuhaf karakterler var. Etkiliyor çocukları . Odasındaki göz yoran herşeyi kaldırdık. Kolay gelsin
Çocuk 10 yaşında 10 aylık değil

Olabilir. Çocuğunuzun bünyesi bu şekilde demek ki. Uyanık kaldığı süreci bedenen ve beyin olarak verimli geçirmesini sağlarsınız bu dezavantaj değil avantaj olur.
Annem çok erken yatırırdı çocukken bende 3 gibi uyurdun yatakta döne döne bir hal olurdum, yedi de ayağa dikilirdim. Şimdi 12 de uyuyup 12 de uyanıyorum ah eski günler :D

Boşuna stres yapıyorsunuz. 8 saat bence . Benim oğlum 6 yaşında o bile 10 saat uyumuyor. O da erken kalkar.
Bir de herkes aynı değildir . İnternette yazanlara bakmayın. Çocuk bunlar bir standardı olmaz ki.
Ben de çocukken çok erken kalkardim. 8den sonra uyuyamazdim. Kız kardeşim öğlene kadar uyurdu. Aynı saatte yayardik.
Her çocuk farklı takılmayın bu kadar.
Oğlunuz da büyümüş maşallah koca adam olmus zaten.

Enerjisini atmadığı için o kadar uyku yetiyordur. Bence uyusun diye başında beklemeyin artık. Kitap okusun, müzik dinlesin, karnı açsa bir şeyler atıştırsın kalkınca.

10 yasinda cocugun basinda mi bekliyorsunuz? Saka mi bu?
Demek ki vucuduna o kadar uyku yetiyor , nasil bir abartidir bu
Gece onda yatsin sabah 6 da kalksin , cin iskencesi yapiyorsunuz cocuga , yazıktır
bir cümle cımbızlayıp kendinizce bir yorum getirmişsiniz
Tabiki çocuğuma çin işkencesi yapmıyorum başında gardiyan gibi beklemiyorum. aksine onu rahatlatmak biraz sohbet etmek gerekirse bir küçük hikaye okumak vb tamamen insani ihtiyaçlar için bulunuyorum odasında. çocuğumun uykusunu dahi bu kadar ince hesaplayıp kendime dert ederken siz çin işkencesinden bahsetmişsiniz.
Bence siz yazıktır diye kendiniZe acıyın hiçbir fırsatı kaçırmıyorsunuz insanlara laf sokmak için.
Fikriniz yada tecrübeniz varsa yazın yoksada sırf iğnelemek için yorum yapmayın.

Enerjisini atmadığı için o kadar uyku yetiyordur. Bence uyusun diye başında beklemeyin artık. Kitap okusun, müzik dinlesin, karnı açsa bir şeyler atıştırsın kalkınca.
Haklısınız evde kaldığı süreçte pek hareketli olduğu söylenemez. Bundan sonra çok erken uyandığında beni uyandırmayıp, kitap okuması yada tv izlemesi konusunda anlaştık. Teşekkür ederim ilginiz için.

Tekrar uyumak için uğraşıyor, yatağından çıkmıyor. Beni uyandırıyor. Saatlerce bekliyorum odasında uyumasını. En sonunda pes ediyoruz

Cocuk ile berabermi odasindasin, yanlismi anliyorum? 10 yasindaki cocuk evet en gec saat 9da yatmali. Rutin ve disiplin bu konuda önemli. Saat 8de yavastan elektronik aletler dolapa koyulur mesela. Sadece kitap okuma izini olur. Sonra 8.30ta pyjama giyme zamani. Ve sonunda disler firçlanmasi ve yataga.

Onu beklemeye gerek yok. Bebek degil. Odasinda oyuncak olmamasi, ivir zivir olmamasi ve elektronik aletlerin olmasina önem göster. Ve sabah saat 9da kaldir onu. Zaman ile o ritme alisir.

10 yasinda cocugun basini neden bukadar bekliyorsunuz ki
sabah uyaninca yataginin basina falan gidip beklemek niye anlamadim ki

bir cümle cımbızlayıp kendinizce bir yorum getirmişsiniz
Tabiki çocuğuma çin işkencesi yapmıyorum başında gardiyan gibi beklemiyorum. aksine onu rahatlatmak biraz sohbet etmek gerekirse bir küçük hikaye okumak vb tamamen insani ihtiyaçlar için bulunuyorum odasında. çocuğumun uykusunu dahi bu kadar ince hesaplayıp kendime dert ederken siz çin işkencesinden bahsetmişsiniz.
Bence siz yazıktır diye kendiniZe acıyın hiçbir fırsatı kaçırmıyorsunuz insanlara laf sokmak için.
Fikriniz yada tecrübeniz varsa yazın yoksada sırf iğnelemek için yorum yapmayın.
Ben size laf sokmadim , yaptiginiz yanlisi soyledim , 10 yaşındaki cocugun basinda beklenmez
Bir anne olarak cocuk gelisimini okuyun ogrenin , o zaman burayabkonu acmaniza da elestiri almaniza da gerek kalmaz
Googlea yazsaniz bile uyku takvimlerink gorurdunuz , okuyun ogrenin , cocugun basinda bekleyerek psikolojik baski yapmayin

Ben size laf sokmadim , yaptiginiz yanlisi soyledim , 10 yaşındaki cocugun basinda beklenmez
Bir anne olarak cocuk gelisimini okuyun ogrenin , o zaman burayabkonu acmaniza da elestiri almaniza da gerek kalmaz
Googlea yazsaniz bile uyku takvimlerink gorurdunuz , okuyun ogrenin , cocugun basinda bekleyerek psikolojik baski yapmayin
Peki teşekkürler

kontrol olayini biraz fazla abartmissiniz bence.
cocukta bir sıkınti yok sikinti uyusun diye hala gece uykusuna yatiran sabah uyaninca basini bekleyen sizde bana gore.
biz o yastayken annem calisirdi kalkip kahvaltimizi falan hazirlar yerdik kendimiz
birde erkek cocugu bu ne pış pış oğlum tarzı
cocugunuz icin hic iyi bir sey degil bu davranis

Back