Yardım edin.Akıl istiyorum

SohoX

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2015
8
5
1
Bu formda yeniyim daha doğrusu ilk defa bi foruma üye oldum.Şimdi 32 yaşındayım ve 6 gün önce eniştemin dayısının oğlu istemeye geldi.Bende tipini beğenmesem de güleryüzlü olduğu için olumsuz birşey düşünmedim dedim.Ertesi sabah 10 da eniştem köye gidecekler akşam istemeye gelecekler dedi.

Bende bu acelede ne oluyor çocuğun dışardaki hali hareketine bir bakayım dediğiniz gibi mi dedim.Eniştem ben bu adama kefilim,dışarda görünce birşey değişmeyecek,zaten bu tarz süreçte erkekler hep rol yapar.Bana güven dedi.Akşamına geldi istediler.Bu sırada annesinin stresten 60 yaşından sonra şeker hastası olduğu,oğlununda yaptığı 40 günlük diyetle doktorun düşmez dediği şekerini düşürdüğünü söyleyip muhabbet ettiler.

Neyse söz yapalım ama yakın aileyi çağıralım dediler.Bende bir iki defa odaya girip çıktım.Birde hoca getirip hayır duası yapılır dendi.Ertesi sabah(3.gün) söz yüzüğü ve kıyafet almaya çıktık.Sarraf ısrarla söz yüzüğünün yanında tektaş da alınır diye,yüzük aldırdı.Kıyafete nasıl birşey bakacağımdan emin olmazken(bazıları sade elbise gibiyken bazıları süslüydü) yanımızdaki kişi sorunca süslü birşey olabilir nişanla söz birlikte olacak dendi.(Yalnız önceki akşam anneme aile arası söz yapılacak kalabalık olmasın denmişti bu yüzden annemde aynı şehirde olmamıza rağmen halamları çağırmayım demişti).

Daha 3.kez toplasan 3 saat görmediğim biriyle alışveriş yaparken sigara yaktığını gördüm.Hani sigara içmiyordunuz deyince sadece stresli ve gerdin anlarımda içerim,kimse görmemiştir benim sigara içtiğimi dedi.Eniştemde alaycı bir ifade ile aa sen sigaramı içiyorsun dedi.Neyse sigarasını attı.Alışveriş bittikten sonra şuradan kağıt kalem alayım dedi bende ne için dedim.Oda akşam nikah varya deyince kan beynime sıçradı.Bende ne nikahı deyince Eniştem sokak ortasında ne saçmalıyorum el ele tutuşmak gezmek günahmış,ben ne biçim müslümanmışım,benim niyetim neymiş,madem nikah olmayacakmış niye bu adama masraf ettirmişim gibi birsürü laf etti.Ben ise nişan ve sözde dini nikaha karşı olduğumu söyledim.Evlenmeyi düşündüğüm çocuk ise arabaya binene kadar yol boyu sustu,araba da sadece sadece yapmayım böyle tartışmayın üzülüyorum demekle yetindi.

Neyse büyük kahve oldu cümbür cemaat geldiler.Ben ise sadece içimden Alahım bu adam hayırlı ise kalbimi ısındır dedim.Zira ona ve ailesine karşı hiç birşey hissetmiyordum.Benim dediğim oldu ve dini nikah olmadı.4.görüşümde ise annesinin altınlarını benim bileğim için değiştirmek için buluştuk.Özellikle kızkardeşimle gittim.Annesinin hastalığından konuşurken bende sende şeker yok mu deyince bende şeker var ama tip 2 önemsiz,sabahları küçük bir hap içiyorum dedi.

Moralim bozuldu eve gelince netten baktım ve tip 2 şeker hastalığının öyle önemsiz olmadığını da öğrendim.Özellikle mesajda isteme günü annenin şeker hastalığı konuşuldu neden söylemedin diye sorunca yemin edip aklıma gelmedi diyor.Aracı olan eniştemde şeker hastası olduğunu bilmediğini söyledi.Öncelikle hasta olduğunu 3-4 ay önce öğrendiyse ,ve kendi içini rahatlatmak adına doktorlara sorup netten araştırıp, önemli bir hastalık olmadığını ikna olsa bile ,evlenmeyi düşündüğü bir insana bunu öncesinden söylemesi gerekmez miydi?Ben bu insana nasıl güvenirim??Haksız mıyım?

Son düzenleme:
Bu kadar aceleye ne gerek var. Başkasının ipiyle kuyuya inilmesi. Hele hele evlilik. Oyuncak değil bu. Bütün bi hayatı etkileyecek. Daha fazla ilerletmeyin iyice tanımadan. Başka hastalık var miymiş iyice öğrenmek lazım. Sigara olayı da hiç inandırıcı değil.

acele işe şeytan karışır derler ama hayırlısı

Ben okurken yoruldum sen yaşarken yorulmadın mi canım ya. Bu gidisle 6. Gorusmeniz de evleneceksiniz sanirim Neden sözü kabul ettin. Birisini normal tanımak farklı hayat arkadaşı olarak tanımak farklı. Az frene basın lutfen

Fazla görüsmediginiz icin söylemeye fırsat bulamamıştır çok az konusmussunuz daha önemli şeylerden bahsetmek istemiştir bencede biraz aceleye geliyo bu işler ama madem bu kadar olmuş resmen nişanlanmışsınız ön yargılı olma bi konuş bakalım gerçekten için ısınacak mı

sevgili topik sahibi kardeş öncelıkle hakkında hayırlısı olsun diyim sonra da iyi ki dini nikahı yaptırmamışsın çünkü oldu ki bu işten vazgeçildi sen nikahtan dolayı dul hükmünde olacaktın aranızda cinsel anlamda bi şey geçmese bile dinen bu şekıldedır ve bır sonrakı dini nikahını ona göre yapman gerekıyordu.ıkıncısı dinimiz yanlış hatrlamıyorsam 3 defa görüşmeye müsaade edıyor bu ya dısarda umumi bi yer ya da evde oda da ki odanın kapısının acık bırakılması sartıyla.madem o kadar dini konulara düşkün enişte bey önce bi araştırsın ve ayrıca senin rızanında olması gerek öyle oldu bittiye getırılcek bi mesele değil evlilik...çoook iyi düşün ölç biç bıraz bırbırınıze de zaman tanıyın aileler yanınızda olmadan bi kaç defa görüşün etraflıca bırbırınızın evlılıkten beklentılerını öğrenın kartlarınız açık olsun her seyı en basta konusun.tekrardan hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah.. :)

Nişanı bozma kararı aldım.Hızlı başladı hızlı bitecek...Tam bayram arefesi gerçekten çok sıkıntılıyım.Bir yandan hiç huyunu suyunu bilmediğim birine üzülüyorum ve bu kadar aceleye getirdikleri bana söz hakkı vermedikleri için kızıyorum bi yandan adım nişan bozan kız durumuna düşecek onu düşünüyorum...Şimdi aracı olan eniştem kendi kararıydı düşünüp söyleseydi demiş...Kan beynime sıçradı...Israrla ve kavgayla ben kefilim benim dayımın oğlu deyip 1 defa bile görüşmeme izin vermedi.Şimdi ne hastalığını bildiğini kabul ediyor nede nişanı bozacağını ben söylerim diyor..
Her zaman içine kapalı bir ruh halim olmuştur ve çıkma-flört gibi şeyleri hiç düşünmemişimdir.Büyüklerime güvenirim deyip topu onlara atmışımdır takiii bu olaya kadar...
Hem kandırılmış hissediyorum,kandırmasalar bile bunu empati kurarak evleneceği kişiye söylemesi gerektiğine inanıyorum..Bakalım ailesi ve kendi nişan bozulduktan sonra nasıl davranacaklar...Daha ne kadar üzüleceğim...

Walla ben kıllandım bu işten acıkcası ayrıca enıstenız okdr dınıne baglıysa , bu işlerin kefille zorla olmayacagnı da bılıyordur, bence gorusmeden etmeden olmaz kı kaldıkı, onca yıl tanısıpta hala bırbırlerını tanıyamayanlar var

Valla isi bu kadar aceleye getiriyolarsa vardir biseyi. Kimse begenmemistir bu adami adam da artik biran once evleniyim bu gidisle evde kalcam diye bakiyodur

Dayanamadım yazdım. Birinin hasta olması ayrı bişeydir, allah şifa versin, ama hasta olduğunu söylememesi yalanci olmaktır. Bunda unutulacak bişey kesinlikle yok. Benim kız kardeşimde evlendi. Yemek temizlik bilmezdi. Annem akıyla karasıyla herşeyini söyledi. Ayrıca şeker hastalığının hafifi ağıri falan filani da hikaye, hepsi söylenmeli. Çünkü dönüşebilen bişey sonuçta. Ben yazının sonunda aksama düğün yaptık yazmandan korktuk. Bunlar bildiğin çocuğu sana yamiyor. Yaşım 32 diye çekinme sakin. Nikah masasından döneni gördüm genç yasimda. Olacaksa dürüstü iyisi olsun olmayacaksa üstü kalsın de at gitsin. Nisan atmışa da çıksın adın. Hiç de önemli bişey değil bu.

Bak sana bizzat tanık olduğum bi hikayeyi anlatayım. Bizim bi aile dostumuz erkek vardı, dürüst iyi biri. Kızın biriyle nişanlandi. Ama anne gazına geldi. Türlü bahaneler uydurdu kız nişanı atsın diye. Bi de bunu kadına yüklemek derdi var ya. Neyse nişan atıldı.( iyisi de yeri gelince kötü yani ) sonra başkasıyla nisanlandi. Düğün hazırlıklarına baslandi. Düğün salonu seçmek için bir gece bir düğün salonuna gitmişler. Düğün salonunda kimin düğünü olsa iyi, bıraktığı kızın. Kıpkırmızı olmuş. Kız ondan önce evlendi yani. Sap döner bıçak döner gün gelir devran döner miydi neydi öyle bi atasözü vardı. Hayat devam ediyor. Geç olsun güç olmasın yani. Ben bu duaya amin diyemedim.
( atasözü Resitali oldu biraz )

Allah razı olsun.Yorumlarınız gerçekten güç verdi.Bugün ailesi gelip aldı nişanda aldıklarını..Biraz takılmaya çalıştılar(Biz duymadık iftira atmayın hasta olduğunu falan dediler ,başka bir sevdiğin mi var dendi ayrıca...) ama ailem güzelce hakkımı savundu.İşin komiği çocuk kullandığı ilacın bile adını bile mesajda yazmıştı..Ya tek kandırdığı ben değilim yada çok ketum bi insanmış.Ama nişan atıldığı için çok rahatım Elhamdülillah...

Içim rahatladı sanki. En iyisini yapmışsin. Son golü de atmaya çalışmışlar sevdiğin mi var diyerek ama tutmamis maalesef. Sakin kalmışsiniz galiba ben kalamazdim çok :) sevindim gerçekten bu kararınıza. Herşeyin hayırlısı olsun

Çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Annemle erkek kardeşim ,öyle birisi yok ama amin bu güzel dua için dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…