• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımcı olursanız çok sevinirim

kittybetty

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
497
612
103
İyi akşamlar hanımlar. Zaman ayırıp okuduğunuz için teşekkürler. Hemen konuya gireyim. Görev yaptığım kurumun tayin dönemi başladı ve bende memleketime tayin isteyeceğim (şu an bulunduğum yere 5 saat mesafede) şayet olursa kafama takılan bir mevzu var. Eşimden boşandım ve 4 yaşında bir oğlum var. Tayinim çıkarsa kişisel ilişki günlerinin tekrar mahkeme tarafından belirlenmesi için dava açacağım. Şu an 2 haftada bir gün babasında kalıyor (çoğu zaman almıyor babası) kafama takılansa bu davayı açtığımda duruşmaya katılmam zorunlu mu? Avukat kanalıyla halletsem avukata vekalet verdiğimde sadece avukatın katılması yeterli olur mu? İkinci husus kişisel ilişki günlerini mahkeme belirlendiğinde uygulama nasıl olur yani örneğin yazın bir ay babada kalması gibi mi (ama oğlum henüz 4 yaşında çok küçük) uzun süre anneden ayrı kalması (bir ay çok çok uzun) yönünde bir karar verir mi? Bilgisi olan arkadaşlar beni aydınlatırsanız gerçekten çok sevinirim.

bilgim yok, sadece kisisel yorum yapacagim.

2 hafta olarak kalsin normal gorusme suresi, baba gelip almak isteres alsin, neden degismesini istiyorsunuz?

bir ay normalde cok anneden ayri kalmak icin ama gittigi yer de baba oldugu icin-eger ki baska cekinceniz yok ise- endiselenmeyin. Cocuk icin baba ile gecirecegi zaman da onemli ve degerli.

Eşinizle çocuğunuzu ilgilendiren konularda iletisiminiz devam ediyor mu? Bu konuda hiç gorusme firsatiniz oldu mu ?

bilgim yok, sadece kisisel yorum yapacagim.

2 hafta olarak kalsin normal gorusme suresi, baba gelip almak isteres alsin, neden degismesini istiyorsunuz?

bir ay normalde cok anneden ayri kalmak icin ama gittigi yer de baba oldugu icin-eger ki baska cekinceniz yok ise- endiselenmeyin. Cocuk icin baba ile gecirecegi zaman da onemli ve degerli.
5 saat mesafe için 2 haftada bir çok fazla çünkü. Seneye anaokuluna başlayacak. Babası zaten ilgili bir baba değil. 3 ay almamışlığı üstüne üstlük ne arayıp ne sormuşluğu var. Birde şu var aldığında da her seferinde çocuğu hasta edip geri getiriyor. O yüzden.

Maalesef iletişim kurulabilecek bir insan değil. Sürekli hakaret vs. Şu an hiç bir iletişimim yok.
Hadi yaaa...çocuk varken ortak bir arkadaş / saygı duyulan bir aile üyesi aracılığıyla bile olsa iletişim kurmak gerektiğini düşünüyorum ama olmayınca da olmuyor demek ki.Sehir dışına çıkınca ilk zamanlar "çocuğum da çocuğum" der bence

Hadi yaaa...çocuk varken ortak bir arkadaş / saygı duyulan bir aile üyesi aracılığıyla bile olsa iletişim kurmak gerektiğini düşünüyorum ama olmayınca da olmuyor demek ki.Sehir dışına çıkınca ilk zamanlar "çocuğum da çocuğum" der bence
Her türlü yolu denedim medeniyet adına ama olmadı maalesef. Çünkü daha fazla sinirlerim yıpransın istemiyorum hakaret duydukça. Tabi sorsan mangalda kül bırakmaz oğlum diye ama icraat sıfır. 300 lira nafaka ödemesi gerek onu bile ödemiyor 2 aydır. Onun içinde ayrıca icra takibi başlatacağım.

3 ay bir gün çocuğunu almayan, üstüneüstlük aramayan baba hayatta yazın 1 ay çocuğu almaz.

Hiç takma kafana.
3 ay almadığında oturdum hüngür hüngür ağladım. Oğluma üzüldüm ama yok işte adamda babalık vasfı. Bende almayacağını düşünüyorum. Alsa bile sırf bana inat olsun diye alır.

Böyle durumlarda sırf pislik yapmak için ilgili baba modlarına girenler oluyor. Bence dava açmadan önce eski eşinizle konuşun fikrini sorun
Maalesef öyle oturulup konuşulacak bir insan değil allah belanı versinle başlayıp inşallah kanser olursunla bitiriyor lafı. Çok denedim insan gibi konuşmayı olmadı. Anladığı dil bu.

3 ay almadığında oturdum hüngür hüngür ağladım. Oğluma üzüldüm ama yok işte adamda babalık vasfı. Bende almayacağını düşünüyorum. Alsa bile sırf bana inat olsun diye alır.
Malesef çevremde de öyle. Baba evliyken baba, boşanınca bababaliktan da bosaniyor

Allah yardımcınız olsun.

Bence vekalet verirsiniz avukata, o halleder. Yada gittiğiniz yerde dava açın, o davaya gelmek zorunda kalsın.

Okulumda bir öğrenci vardı yıllar önce ....ilkokul 2 ye gidiyordu.Sinif öğretmeni ağlayarak ulaştı bana.Anne baba boşanmış.Baba nafakayı vermeyince anne gostermiycem oğlumu demiş.Adam bir -iki okulun bahçesine gelince (okul bahçesi bir parkın içindeydi...etrafı çevrili değildi) çocuk hergun "belki babam gelmiştir" diye hergun derste-tenefuste camdan dışarı bakmaya başlamış.Babaya ulaştım ."Nafaka verirsem anası da harcar....onun boğazından tek kurusum geçmeyecek" dedi.Cocugun ihtiyacı kadar alışveriş yapmaya ikna ettim .Hic unutmuyorum elinde ki poşette 2 muz ,3 elma,2 de mandalina vardi....3 küçük sut ,iki küçük meyve suyu....iki- üç bisküvi ,yanına çikolata da koymuş !!çocuğun haftalık masrafını yaptigina kanaat etmiş.Aldim verdim annesine ...İkinci haftadan sonra bir daha ne çocuğu görmek istedi ne elinde poşetle geldi

Okulumda bir öğrenci vardı yıllar önce ....ilkokul 2 ye gidiyordu.Sinif öğretmeni ağlayarak ulaştı bana.Anne baba boşanmış.Baba nafakayı vermeyince anne gostermiycem oğlumu demiş.Adam bir -iki okulun bahçesine gelince (okul bahçesi bir parkın içindeydi...etrafı çevrili değildi) çocuk hergun "belki babam gelmiştir" diye hergun derste-tenefuste camdan dışarı bakmaya başlamış.Babaya ulaştım ."Nafaka verirsem anası da harcar....onun boğazından tek kurusum geçmeyecek" dedi.Cocugun ihtiyacı kadar alışveriş yapmaya ikna ettim .Hic unutmuyorum elinde ki poşette 2 muz ,3 elma,2 de mandalina vardi....3 küçük sut ,iki küçük meyve suyu....iki- üç bisküvi ,yanına çikolata da koymuş !!çocuğun haftalık masrafını yaptigina kanaat etmiş.Aldim verdim annesine ...İkinci haftadan sonra bir daha ne çocuğu görmek istedi ne elinde poşetle geldi
Çok üzüldüm gerçekten. Ben oğlumun hakkını yedirmeyeceğim seneye okula başladığında da nafaka artırma davası açacağım yok öyle. İnan 300 lirasında değilim. İhtiyacım yok çok şükür ama evladımın hakkı. Paşa paşa ödeyecek.

Çok üzüldüm gerçekten. Ben oğlumun hakkını yedirmeyeceğim seneye okula başladığında da nafaka artırma davası açacağım yok öyle. İnan 300 lirasında değilim. İhtiyacım yok çok şükür ama evladımın hakkı. Paşa paşa ödeyecek.
Erkekler kadına "bosandiysan umrumda değil,ben keyfime bakiyorum,umrumda değilsiniz" atari yapmak için çok kolay küçücük yavrucaklarini harcayabiliyorlar. Oysa öyle çabuk geçiyor ki zaman .....her dakika öyle kıymetli ki!! Gün gelir o çocuk buyur....babasını cam kenarinda beklediği günler geride kalır.....gün gelir o baba yaslanır....pencereden dışarı bakar "oğlum kapımı çalacak mi diye!!"

:KK57::KK57:Çocuğa çok üzüldüm

Erkekler kadına "bosandiysan umrumda değil,ben keyfime bakiyorum,umrumda değilsiniz" atari yapmak için çok kolay küçücük yavrucaklarini harcayabiliyorlar. Oysa öyle çabuk geçiyor ki zaman .....her dakika öyle kıymetli ki!! Gün gelir o çocuk buyur....babasını cam kenarinda beklediği günler geride kalır.....gün gelir o baba yaslanır....pencereden dışarı bakar "oğlum kapımı çalacak mi diye!!"
kesinlikle katılıyorum canım. bugünlerde geçer. birde bakmışım koca delikanlı olmuş. aslında tayin isteme sebebim sadece memleketim olduğu için değil. çocuğum biraz büyüdüğünde 1 saat mesafe için babam beni görmeye gelmemiş demesin de uzaktaymış ondan gelememiş desin diye. böylesi oğlum için büyüdüğü zaman daha zor olacak çünkü. en azından o şekilde teselli eder kendini. iyice büyüyüp olgunlaştığında zaten kendi de görüşmek istemez.

Back
X