- 2 Temmuz 2017
- 14
- 1
- 1
- 30
- Konu Sahibi Prettywomannnnn
-
Ay bu ne ayol pat diye odaya dalmalar falan.
Kilitleyin kapınızı.
Sertçe uyarın ne saygısız insanlarmış.
Emekli maaşı varmış çıksınlar ayrı eve kirasını siz ödeyin aynı ev mi olur.
Gerekirse alın çocuğu da evler ayrılana kadar ailenize gidin.
Üzgünüm, fakat siz suçlusunuz.
En başında, evlenmeden önce, eşiyle bu aile meselelerini önceden konuşup ileride tavrının ne olacağını belirtmeyen, eşi kendisiyle aynı fikirde değilse yine de evlenen, o kayınvalide yatak odasına ilk daldığında gerekli üslupla tavrını koymayan, o ev dağıtılırken müdahale etmeyen, yeterli miktarda -gerekirse çıngar çıkartıp- kabul etmeyeceğini açıkça belirtmeyen, eve geldikleri zamanlarda abuk sabuk tavırlarına yeterince tepki vermeyip pasif kalarak içten içe kendini yiyen bütün gelinler suçlu.
Bu noktadan sonra sert bir tepki verseniz muhtemelen "huyu suyu değişti, delirdi" damgası yersiniz. En başlarda vermeniz gereken tepkileri vermediğiniz için üzülerek gittiği yere kadar götürün, ne yazık ki. Veya kendinize gelin, gerekli tepki ve tavırları oluşturup evinizin ve hayatınızın kontrolünü geri alın.
Onlar cahil, eğitimsiz, terbiye yoksunu, görgü yoksunu bile olabilirler. Bu sizin için bir bahane değildir. İlk girdiğinde verdiğiniz tepkiyi anlamadıysa, ikinci girdiğinde anlayacağı şekilde, daha sert tepki vermeliydiniz. Eşinizle paylaşmaktansa, onların üstüne gidip onlardan daha dominant olmalıydınız. Sindirebilecekleri, pasif, sessiz, fazla saygılı kadın olmamalıydınız. Deli deliyi görünce sopasını saklar ifadesi doğrudur, onlardan daha dominant, daha sert ve ısrarcı olmalıydınız.O kadın odama ilk girdiğimde ki tepkim anne napiyosun müsait değilim ya şeklindeydi ama onlar anlayan cins değil aynı şekilde devam ettiler
Genelde en çok eziyeti çok seviyoruz dediklerine yaparlar.Esinde blöf yapıyor söylesin istemediğini , söyleyemez .Seni bastirmaktan başka bir şey değil.Bu bir taktik.Sen açık açık rahatsız olduğunu beraber böyle giderse ayrılacağını söyle bakalım ne yapacak.Ama asla bu yüzden ayrıl demem.Cunki bu mesele sen kararlı olursan hallolur.Bide sözde kaynana kayinbaba en çok beni seviyormuş niye ses cikarmiyorum onlara karşı diye.. ama yeterince doldum bı konuşursam ortalık yıkılcak.. eşim üstüne beni tehdit ediyor onlar seni ne kadar çok seviyo ama bilmiyorlar gelinleri arkasından ne laflar sayiyo diyo bı daha bu konu gündeme gelirse gider söylerim gelininiz sizi burda istemiyo senin ailene de anlatırım diyo.. ne var ne yoksa dokerim ortaya diyo
Yahu çok afedersinizde müsait olmayacaginiz pozisyonlara geç saatlerde girin , gecenin ortasında yaşlı insanlar niye girsin odanıza. Evde yatılı misafir olduğunda ev sahibinin de biraz özenli olması gerek 'Bizi bastılar' dememek için. Bazı erkekler ailelerine çok önem verirler,ben im eşimde öyledir. Aileme benden çok önem ver der. Evlenmeden anladım zaten onun verdiği değeri. Bende elimden geldiğince değer veriyorum ailesine.
Şu durumda eşinizin ailesi haksız dahi olsa eşiniz siz karsi çıktığınız müddetçe daha çok ailesini tutacaktır ve bu durum sizi çıkmaza surukleyecektir. Sozlerinizle eşinizi ikna etmeniz mümkün değil . Iki evin ustuste olması zordur, bu davranışlarla anlatın, sözlerle değil. Yani azcık siyasi olun.
Evde misafir var yaklasamam falan deyin, ailesinin tarafını tutuyormuş gibi yapın biraz, eşinizi eksik bırakarak. O vakit mizmizlanamaz da. Siz soylendikce inanın hiçbir şey düzelmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?