• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza İhtiyacım Var!

Biz erkek arkadaşımla 7 yıldır beraberiz, afedersiniz mıçmaya gitse haber verecek, paylaşacak o derece. En sevdiğim huyu da aramızda olan biteni asla ailesine yansıtmaz, söylemez. Özellikle bana da böyle söyler, kimseye anlatma diye. 7 yıl olunca ailesi hakkında bir çok şey duyabiliyorsun, mesela en son birlikteydik yine bundan 3 yıl önce falan bir telefon geldi abisi iki gözü iki çeşme ağlıyor telefonu kapattı yengem evden kaçmış dedi gitti, çocukları annesine bırakmış sizi almaya gelicem demiş, ertesi gün sabahına gelmiş, erkek arkadaşımla abisi birlikteler, ne oldu diyor cevap yok, nerdeydin yine yok. Boşanacağım diyormuş direkt, normalde evlendiklerinden beri aileyle problemli, eş ailesiyle.

2 abisi aynı apartmanda oturdukları halde gitme, gelme yok apartman da karşılaştıkça selamlaşırlarmış sadece kardeşler, 2 eltinin arası bir dargın bir barışık 7 yıl sürmüş, aniden küsüyormuş, konuşmuyormuş görümce, kayın, elti hepsine aynı. Büyük yengesi defalarca gitmiş kapısına sormuş, bir sıkıntın mı var? Bilmeden bir kusur mu işledim diye ama cevap vermiyormuş, aniden de tekrar konuşmaya başlıyormuş, o da kısa sürüyormuş tabii, en sonunda kendi haline bırakmışlar sevgilim bıktık artık diyordu.

En sonunda yengesi; aileden kimseye alışamadım, ısınamadım, sevemedim demiş. Böyle olunca abisi babasını arayıp beni silin, benim bundan sonra ailem yok, her şey sizin yüzünüzden diyip kapatıyor telefonu, herkes perişan olmuş tabii, şimdi merdivenler de selamlaşma da yok kardeşler arasında. Zor şeyler, kimisi senin eşin gibi, kimisi de böyle oluyor işte.

Buda iyi birşey değil arkadaşım.Ben insanların sırf eşinin gönlü olsun diye ailelerini incitmelerinede karşıyım. Sen bakma benim eşim sahipti banada ben çok zorladım neyse...

Bide vakti zamanında kayınvalidem eltimle çok sıkıntılar yaşadı o dönem eşim annesine onu aramamasını abisini ise sadece iş yerindeyken aramasını tembihlemişti. Açıkça konuşma olayı pek yok bunlarda daha çok pasif agresif, psikolojik olarak caydırıyorlar insanı.

Şimdi kaynanam aynı taktiği bana yapıyor :( beni aramaz eşimi bilhassa iş yerindeyken arar. Takıntılarım var kabul ediyorum ama bana ısrarla sen kimsin demek değil mi bu?

Dedim ya kafam karma karışık ardındanda kimsenin niyetini bilemezsin suizanda bulunma diyorum. Diyorumda diyorum velhasıl...

Buda iyi birşey değil arkadaşım.Ben insanların sırf eşinin gönlü olsun diye ailelerini incitmelerinede karşıyım. Sen bakma benim eşim sahipti banada ben çok zorladım neyse...

Bide vakti zamanında kayınvalidem eltimle çok sıkıntılar yaşadı o dönem eşim annesine onu aramamasını abisini ise sadece iş yerindeyken aramasını tembihlemişti. Açıkça konuşma olayı pek yok bunlarda daha çok pasif agresif, psikolojik olarak caydırıyorlar insanı.

Şimdi kaynanam aynı taktiği bana yapıyor :( beni aramaz eşimi bilhassa iş yerindeyken arar. Takıntılarım var kabul ediyorum ama bana ısrarla sen kimsin demek değil mi bu?

Dedim ya kafam karma karışık ardındanda kimsenin niyetini bilemezsin suizanda bulunma diyorum. Diyorumda diyorum velhasıl...

Yok ben sadece paylaşmak istedim, hani haklı eş olduğu zaman da tam tersi aile yanında olurlar, tam tersi durumunda da olanlar aileye olur hep böyle herhalde? Canım, aramazsa aramasın ya, ne isterse onu yapsın, ne kadar yok saymaya çalışıp kaale almasa bile sen varsın, oğlunun karısısın, aynı soyadını taşıyorsunuz kendini kandırır yani..

Emin ol sahiplenenler de şikayetçi, sürekli bir arada olmak istiyorlar, bir gün rahat bırakmıyorlar, hep bize gelmek ya da gitmemizi istiyorlar diye yakınıyorlar. Ortasını bulan yok denecek kadar az demek ki. :44:

Son düzenleme:
Kızlar bazen ne diyorum biliyormusunuz? Boşver diyorum, büyüklük sende kalsın. Onlar seni idare edeceğine sen onları idare et. Büyük ol :( kol kanat ger. Ama sonra diğer tarafım konuşuyor. Sana şunu yaptılar, bunu yaptılar, seni yok sayıyorlar. O zaman o kadar sinirleniyorum ki. Bilmiyorum burada ne kadar yansıtabildim size hissettiklerimi ama inanın bazen çok üzülüyorum. Durup durup ağlıyasım geliyor, sonra içime bir mutluluk geliyor. Dedim ya denge kalmadı bende.

Eşimin sürekli ailesinden taraf olmasıda beni çok bunaltıyor. Ben onun karısıyım. Evlilik her daim iyi günde mi yani? İyi günde, kötü günde diye boşunamı diyor insanlar? Bana sahip çıkmadın hiç diyorum sende beni çok yalnız bıraktın diyor çalışmaktan vazgeçmedim ya :( zaten gözü aydın olsun çalışasımda yok ne motivasyon kaldı ne birşey...

İster takıntılı deyin ister kötü :( ister kabahatli sensin deyin ne olursa işte. Bunlar benim hissettiklerimi değiştirmiyor ki. Ne olduysa oldu işte. Eşimin bilhassa annesinin yanında işimi küçümser espriler yapmasıda çok kızdırıyor beni. Şaka yapıyor muş :( birkez gurur duymaz ama eleştirir.

Bunu sıf annesinin egosunu tatmin etmek için yapıyor. Gelde kızma. İçimdeki öfke düşündükçe artıyor inanamazsınız :( sonrada düşünüyorum yok ya o kadar değil diyorum. Sonrada ben ne yapıyorum ya diyorum. Sahiden bilmiyorum...

Valla canım siz önce şu iş meselesini halledin, neden çalışmayacak mışsın boşuna mı okudun? Evde oturup günü doldurmak için mi kafa patlattın, eşin çalışmanı istemediği için seni yalnız bırakıyor gibi geldi bana sende benim yanımda olmadın diyerek çalışmanızı istemediğinizi kastetmişsiniz çünkü. Onunla bunu bir tutuyor. :ssz:

İster takıntılı deyin ister kötü :( ister kabahatli sensin deyin ne olursa işte. Bunlar benim hissettiklerimi değiştirmiyor ki. Ne olduysa oldu işte. Eşimin bilhassa annesinin yanında işimi küçümser espriler yapmasıda çok kızdırıyor beni. Şaka yapıyor muş :( birkez gurur duymaz ama eleştirir.

Bunu sıf annesinin egosunu tatmin etmek için yapıyor. Gelde kızma. İçimdeki öfke düşündükçe artıyor inanamazsınız :( sonrada düşünüyorum yok ya o kadar değil diyorum. Sonrada ben ne yapıyorum ya diyorum. Sahiden bilmiyorum...

Bütün yazışmaları okudum.Bizler ne desek boş aslında.içindeki kızgınlıkla istesende iyi düşünemiyorsun.Ben de biraz senin gibiyim aslında iyi bişey yapmak istiyorum ama beceremıyorum.sinirlendiğimde ağzımdan çıkana sahip olamıyorum.haa sonra çok pişman oluyorum ama kızınca gözüm bişey görmüyor.

yani bende diğer bayanlar gibi çok takıntılı olduğun kanaatindeyim.sen zaten çalışan bir insansın.onun ailesine ihtiyacın yok.hafta içi yorgun oluyorsun hafta sonu evindeki işlerle meşgul olursun.bence de gelmemeleri daha iyi.kafan rahat.gelmedikleri halde bu kadar dertlisin birde sürekli görüşsenız ne yapacaktın?

ayrıca sen kendi ailenle bile takıntılısın.ben şimdı ankarada yaşıyorum aılemle aynı mahallede oturuyoruz.1.5 yıl oldu evleneli.eşimin ailesi kayserıde yaşıyor.1.5 yılda annesi 3 kere geldı.babası hiç gelmedı.eşimin abisi nevşehırde oturuyor.biz 2 ayrı düğün yaptık.kayserıdekı düğündekı takıları onun aılesı aldı.bıze 1 kuruş bıle vermedı.(masrafları karşıladıkları için.)bir çöplerini görmedik.bız herşeyımızı kendımız yaptık.1.50 sene oldu evlenelı hala borç içindeyız.
abisi ve yengesi ne kayserıdekı düğüne nede ankaradakı düğüne geldi.iş yerinden izin alamamış.düğünde herkez abisini ve yengesini sordu.haa sadece düğün değil nişan yaptık düğün gibi onada gelmedı.sonrasında evınıze gelırız dediler ,hala gelecekler.:)
onlar gelmedı dıye düğün dernek olmadımı oldu çok şükür.hiçte umrumda değil ister gelsin ister gelmesın.bız abisinin yanına gittik birkaç kez.yada kayserıde bayramda tatılde denk geldık..ama bir araya geldiğimiz zamanlarda da çok sıkı fıkı olamadık.çünkü hiçbir ortak noktamız yok.kayınvalıdem diğer 2 gelınıyle çok iyi.gelınler de ona el pençe divan duruyor.(bıraz yağcı gelinler ) ben de onu beceremem.
benım soğuk olduğumu söyluyorlar.yanaşmıyormuşum ,konuşmuyormuşum aramıyormuşum.uzakta olmamıza rağmen bu tür şeyleri eşime söylemiş annesi.
benim duruşum öyle fazla girişken değilim dediysem de eşimin kafasında şimdı ben annesıgılın söyledıkleri gibiyim.erkekler ailesine toz kondurmaz malesef.
düşünün yani uzaktan uzağa bile böyle oluyor.yaa bırde yakın olsak ne olurdu?malesef eşim kayserıde memurluğu kazandı ve bız oraya gıdeceğiz.benım tek derdım şuan kendı aılemden uzak olmam.onun aılesını umursamıyorum.hiç gelmeselerde olur yani.

Bütün yazışmaları okudum.Bizler ne desek boş aslında.içindeki kızgınlıkla istesende iyi düşünemiyorsun.Ben de biraz senin gibiyim aslında iyi bişey yapmak istiyorum ama beceremıyorum.sinirlendiğimde ağzımdan çıkana sahip olamıyorum.haa sonra çok pişman oluyorum ama kızınca gözüm bişey görmüyor.

yani bende diğer bayanlar gibi çok takıntılı olduğun kanaatindeyim.sen zaten çalışan bir insansın.onun ailesine ihtiyacın yok.hafta içi yorgun oluyorsun hafta sonu evindeki işlerle meşgul olursun.bence de gelmemeleri daha iyi.kafan rahat.gelmedikleri halde bu kadar dertlisin birde sürekli görüşsenız ne yapacaktın?

ayrıca sen kendi ailenle bile takıntılısın.ben şimdı ankarada yaşıyorum aılemle aynı mahallede oturuyoruz.1.5 yıl oldu evleneli.eşimin ailesi kayserıde yaşıyor.1.5 yılda annesi 3 kere geldı.babası hiç gelmedı.eşimin abisi nevşehırde oturuyor.biz 2 ayrı düğün yaptık.kayserıdekı düğündekı takıları onun aılesı aldı.bıze 1 kuruş bıle vermedı.(masrafları karşıladıkları için.)bir çöplerini görmedik.bız herşeyımızı kendımız yaptık.1.50 sene oldu evlenelı hala borç içindeyız.
abisi ve yengesi ne kayserıdekı düğüne nede ankaradakı düğüne geldi.iş yerinden izin alamamış.düğünde herkez abisini ve yengesini sordu.haa sadece düğün değil nişan yaptık düğün gibi onada gelmedı.sonrasında evınıze gelırız dediler ,hala gelecekler.:)
onlar gelmedı dıye düğün dernek olmadımı oldu çok şükür.hiçte umrumda değil ister gelsin ister gelmesın.bız abisinin yanına gittik birkaç kez.yada kayserıde bayramda tatılde denk geldık..ama bir araya geldiğimiz zamanlarda da çok sıkı fıkı olamadık.çünkü hiçbir ortak noktamız yok.kayınvalıdem diğer 2 gelınıyle çok iyi.gelınler de ona el pençe divan duruyor.(bıraz yağcı gelinler ) ben de onu beceremem.
benım soğuk olduğumu söyluyorlar.yanaşmıyormuşum ,konuşmuyormuşum aramıyormuşum.uzakta olmamıza rağmen bu tür şeyleri eşime söylemiş annesi.
benim duruşum öyle fazla girişken değilim dediysem de eşimin kafasında şimdı ben annesıgılın söyledıkleri gibiyim.erkekler ailesine toz kondurmaz malesef.
düşünün yani uzaktan uzağa bile böyle oluyor.yaa bırde yakın olsak ne olurdu?malesef eşim kayserıde memurluğu kazandı ve bız oraya gıdeceğiz.benım tek derdım şuan kendı aılemden uzak olmam.onun aılesını umursamıyorum.hiç gelmeselerde olur yani.

Ay arkadaşım bu ne ya :D neden kimse gelmedi bunların tarafından senin düğününe ki? Vallahi ben olsam çok canım sıkılırdı. Neyse. Bu arada kendi aileme takıntılı değilim ki ben. Burada yazamıyorum son zamanlarda çok sıkıntılarımız oldu bilsen emin ol böyle demezsin arkadaşım.

Ama seni takdir ettim bunca şeye rağmen yoluna bakman takdire şayan işallah bende senin gibi olabilirim. Selamlar...

Kızlar;

Herşeyi aşmaya hazırım aslında ben ama eşimin soğukluğu ve stresi geçmiyor maalesef. Acaba ailesiyle durumu rayına oturtsam düzelir mi?

Evliliklerde bu tür süreçler oluyor mu? Aşarmıyız sizce :(

arkadaşım bence hiç kimse için işini bırakmaya degmez , benmde mükemmel işim vardı evlenince mecburen şehir değiştirince kaldı ,allahtan uzagız :)
işini bırakırsan daha çok dilleri uzayacaktır herşeyine karışma cürretini kendilerinde daha çok bulacaktır çalıştıgın halde böylelermişte ...
keşke uzakşabilseniz şehir felan olarak , eşimin aileside son derece patavatsız dengesizdir , ailemle hiç kıyaslamam bile görgüsüzlerdir laf nereye varıyor düşünmeden konuşurlar kırdımmı incindimi demezler , en sinirimi bozan ARSIZ VE YÜZSÜZ dürler , hep istedikleri olsun isterler saygısızdırlar büyügüde küçüğüde , nişanlıyken bize de çok sorun yaşattılar çok üzüldüm onlar yüzünden yemeye alışmışlar çünki görücü usulü kendileri buldukları halde sonradan bozmaya çalıştılar vs her neyse benim hep istediğim benden uzak dursunlar ki muhattap olmayım die istiyordum şaka bile yapmasınlar dillerinin ayarı yok çünki , ve şimdi biraz daha mesafeliler ve ben çok mutlu oluyorum benle mesafeli olmalarına , canımı sıkmasınlarda ne halleri varsa görsünler , ne kendi ailen için ne onun ailesi için eşinle kötü olma bence iyilikle yönetmeye çalış iç yüzlerini kendisi görsün DEDİKÇE KIYMETE GEÇER sen kötü olursun bak haklılarmış der , bırak ne halleri varsa görsünler ne kadar samimi olursanız o kadar çok karışırlar diye düşünüyorum bu duruma sevin bile , eşinle iyi ol olabiliyorsa uzaklaşın , allah yardımcın olsun RABBİM BÖYLE ŞEYTAN RUHLU İNSANLARI NASI BİLİYORSA ÖYLE YAPSIN ....

Ben aylardır aramız düzelsin diye kendimi paralıyorum, yarın sırf eşimin gönlü olsun diye annesi bana ne kadar haksızlık yapsada evine gideceğim. Beyefendi beni aramıyor bile (Annesinin yanında bu arada iş dolayısıyla geçerken uğradı).

İnsan bir aramaz mı? Ne yaptın bilet işini vs... demez mi :( gelde kızma şimdi ya. Abiside orada yeğen seviyor.

Her ne yaşanırsa yaşansın insanlar kendinden taviz vermemeli kendine olan saygısını yitirmemeli. Benim de eşimin ailesiyle sorunlarım oldu. Bizde gelin yoktur kız vardır dediler klasik tabi, ben de onların ilk önceleri samimi olduklarını düşündüm ve kayınvalidemin evinde çok rahat davrandım. Mutfağa girip yemek yapar, temizlik yapar, bakliyat kavonazlarını, mutfak dolaplarını temizlerdim vs vs. kendi evimde ne yaparsam onun evinde de onları yapardım. Bu arada her haftasonu kayınvalideme giderdik benim zorlamamla. Eşim gitmeyelim derdi ben hayır o kadın yalnız bize ihtiyacı vardır falan diyordum. Meğerse eşime karın her şeye çok karışıyor demişler eşim ondan gitmeyelim diyormuş. Ben de garibim beni kızları gibi görüyorlar diyordum kendimce mutlu oluyordum. Bunu öğrenince misafir gibi gitmeye başladım, eşim yerinden kalkmıycaksın gittiğimizde dedi ve öyle de yaptım. Bu sefer de ben çok soğuk oldum. Hiçbirşeye karışmıyor, konuşmuyor, vs vs dediler. Anacım bu erkek tarafına saçını süpürge yapsan yaranamazsın. İyisimi sen sadece kendini düşün ve eşini de kendi haline bırak o da gerçeği er ya da geç anlayacaktır. Sen eşine ailesi hakkında kötü bişey söyleme sakın ters teper.

Lineum;

Aslında konunun en başından bu yana demek istediğimi nihayet bu mesajında bariz görebiliyorum.
Eşin biz olmayı aile olmayı kavrayamamış.
Eşin dengeyi kurmuş olsaydı, ailesi seni çoktan kabullenmiş olurdu,
sana tek bir kelime edemezlerdi.
Bilirlerdi ki karşılarında ogulları olacak...

Şimdi sana hak vermeye başladım.

Çünkü olay eşinin ailesi, eltin veya kvden degil.
Sorun tamamen eşin.
Seni yok sayan, saydıran o...

Sizde iletişim zayıflıgı da var anladıgım kadarıyla.
Önce bu durumu aşmanız gerek.

Kızlar birde eşim beni gül gibi işimden alıp ailesinin yaşadığı ilçeye götürme peşinde :( hem ailesinden hürmet görmüyorum hemde hayatım adına karar alabiliyorlar. Sürekli çevir kazı yanmasın modundayım neden oralara gideyim ki ben :( kaynanam eşimle sürekli sen diye konuşur siz demez. Bunlar aklıma geldikçe çıldırasım geliyor :( işimdeki motivasyonumda düştü. Birde çalıştığım için çocuk olayınıda erteliyoruz bakamazmışımda :(

Bence de bunu kabul etmeyin,ama ailenizin altinlari almasi cok kötü olmus cidden,kayinvalideniz ya da sizin aileniz farketmez sonucta o altinlar sizlerin hakkyidi,bir de esinizin yerine koyun kendinizi,baskasi olsa hic konusmaz ailenizle,cunku ayni seyi onun ailesi yapsa siz de konusmazdiniz.Anlamdgim sey nisan dönemi herkes icin ayni geciyor yani sikintisiz sorunsuz raht geceni görmedim,kayinvalideniz size cok ciddi zararlr vermediyse bos yere bi sogukluk varsa sadece siz arayin onu,eltinize gelince,ona tam bisey diyemiorum,size bi iki laf sokarak karakterini belli etmis zaten.,bi de siz mühendissiniz,kiskanclik vardir büyük ihtimal
Belki de ben tam anlayamdim sorununuzu ,biraz daha somutlastirisaniz kk kadinlari elinden geleni yapar.Sevgiyle kalin.

Lineum;

Aslında konunun en başından bu yana demek istediğimi nihayet bu mesajında bariz görebiliyorum.
Eşin biz olmayı aile olmayı kavrayamamış.
Eşin dengeyi kurmuş olsaydı, ailesi seni çoktan kabullenmiş olurdu,
sana tek bir kelime edemezlerdi.
Bilirlerdi ki karşılarında ogulları olacak...

Şimdi sana hak vermeye başladım.

Çünkü olay eşinin ailesi, eltin veya kvden degil.
Sorun tamamen eşin.
Seni yok sayan, saydıran o...

Sizde iletişim zayıflıgı da var anladıgım kadarıyla.
Önce bu durumu aşmanız gerek.

Ya :( böyle işte. Eşim bu tutumlarını benim nişan dönemimdeki kaprislerime veriyor. Sen beni düşman ilan ettin benimle değil başkalarıyla konuştun her meselemizi diyor sanki konuşsam anlayacaktıda! Gerçi benimde konuşacak durumum yoktu çok sinirliydim ya :D

Bu konuyu konuştum. Bana ailenin yanında espri yapmanı istemiyorum dedim tamam dedi ama bakalım yarın göreceğiz. Eşim bazen tuhaf espriler yapıyor esasen bilemiyorum şimdi ben kızgınım ya herşeyine sinir oluyorum.

Eskiden böyle değildi Cudana ben ne zaman ailesini bilhassa annesini karşıma aldım o zaman böyle oldu. Ama sebep her ne olursa olsun olgun bir erkek bu şekilde davranmamalı. Annenle eşini ayır arkadaş! Bu ne ya böyle.

Bu arada sence bundan sonraki tutumum nasıl olmalı eşime ve ailesine karşı? Annesinin yanında nasıl davranayım eşime mesela? Ben ciddi durma taraftarıyım çünkü bizimki kendisini eşini ezmek suretiyle annesine kanıtlama çabasına girebilir yine. Fırsat vermemek lazım değil mi?

Bence de bunu kabul etmeyin,ama ailenizin altinlari almasi cok kötü olmus cidden,kayinvalideniz ya da sizin aileniz farketmez sonucta o altinlar sizlerin hakkyidi,bir de esinizin yerine koyun kendinizi,baskasi olsa hic konusmaz ailenizle,cunku ayni seyi onun ailesi yapsa siz de konusmazdiniz.Anlamdgim sey nisan dönemi herkes icin ayni geciyor yani sikintisiz sorunsuz raht geceni görmedim,kayinvalideniz size cok ciddi zararlr vermediyse bos yere bi sogukluk varsa sadece siz arayin onu,eltinize gelince,ona tam bisey diyemiorum,size bi iki laf sokarak karakterini belli etmis zaten.,bi de siz mühendissiniz,kiskanclik vardir büyük ihtimal
Belki de ben tam anlayamdim sorununuzu ,biraz daha somutlastirisaniz kk kadinlari elinden geleni yapar.Sevgiyle kalin.

Ah canım ailem beni nasıl soktu bu işlere bende bilmiyorum. Ne diyim bazı şeylerin olması gerekiyor sanırım. Daha önceki sayfalarda yazmıştım bişiler. Fırsatın olursa bak istersen olmadı ben sana yine özet geçmeye çalışırım. Sevgiler...

Merhaba Egem;

Yorumun sert olmakla beraber soğuk su etkisi yarattı bende :)

Öyle mi dersin :( Gerçekten eşimi çok mu üzüyorum ben? Biliyormusun bunun altında çok eziliyorum onu üzdüğüm için çok üzülüyorum. Belki bende evlilik olayının bilincine varamadım çünkü ailem sağolsun canımıza okudu. Onların sıkıntılarıyla uğraşmaktan bize odaklanamadım bir türlü.

Sen ne önerirsin? Sence nasıl hareket etmeliyim bundan sonra? Sen aile hayatında nelere dikkat eder nasıl davranırsın? Kaynanamın özür dilememe rağmen bana değişmezsin dediği gibi sende demezsin umarım :( teşekkür ederim sanada. Böyle yorumlar okumakta güzel insanı kendine getiriyor.

canım,sürekli burada konu sahipleri canım sen haklısın diye pohpohlanmak istiyor ve istediği yorumu alamayınca agresifleşiyor.çok nadiren senin gibi gerçekten sorununa çözüm arayanlar çıkıyor ve her yorumu değerlendiriyorlar.bu açıdan seni tebrik etmek istiyorum.

yazdıklarını okudum ve eşinin öyle ahım şahım bir hatasını göremedim.

sen diyorsun ki benim ailem bizi istemeden üzdü.sana göre öyle olabilir ama acaba eşin böylemi düşünüyor.sen kaynananlardan çok ikayetçisin ama eşine göre de belki kendi ailesi de sizi istemeden üzüyordur olamaz mı:34:

bu nedenle olayları 2 taraflı düşünmeye çalış ve ona göre hareket et.

sen sürekli ailesini eşine şikayet ettiğin için muhtemelen istemese de hemen savunmaya geçiyordur ailesini.ein sana sürekli senin aileni eleştirse,onlar için seni suçlasa ne hissederdin.düşünüyorum da ben olsam,ben de savunurum eşime karşı ailemi:34:

altınları ailen almış anladığım kadarıyla eşin bu konuda ses çıkarmamış.kaynananlar almış olsa eminim sen sessiz kalmazdın.

anladığım kadarıyla ailenle olan sorunlar seni fazlasıyla asabileştirmiş ve kendince savunma mekanizması oluşturmuşsun,eşin senin ailene ses çıkarmadan sen eşinin ailesini öne sürüyorsun olaylar karşısında.eşin de durumu gördükçe,kendi ailesinde hatayı daha az görüyor ve senden bu nedenle uzaklaşıyor bana göre.düşünsene sen kendi ailenin yaşattıkları için bile eşinle sorun yaşıyorsun:50:

bak ben 24 senelik evliyim.(allah bir yastıkta kocatsın inşallah:1:)
yeni evlendiğimizde kayınpederimin bir sözüne alındım ve eşime şikayet edecek oldum.daha ağzımdan söz çıkmadan eşim,onlar cahil,sende mi cahilsin dedi.ben sustum.haklıydı.bir daha ailesi hakkında eşime tek laf etmedim.sıkıntım olduğunda kendim çözdüm.daha sonraları eşim ve ailesi arasında köprü oldum.kaynanam da kayınpederim de beni arar dertleşirler.ihtiyaçları olduğunda eşimi yönlendiririm.eşim de benim aileme aynı şekilde davranır.

gördüğüm kadarıyla sürekli eskiden olanları düşünüp kendini dolduruyorsun.bırak eskiyi,boşalt kafanı ve eşinle geçireceğin güzel günlere odaklan.sen eşinin ailesinin hatalarını arama,eşin de senin aileninkileri aramasın.bunu başarabilirsin:34:

canım,sürekli burada konu sahipleri canım sen haklısın diye pohpohlanmak istiyor ve istediği yorumu alamayınca agresifleşiyor.çok nadiren senin gibi gerçekten sorununa çözüm arayanlar çıkıyor ve her yorumu değerlendiriyorlar.bu açıdan seni tebrik etmek istiyorum.

yazdıklarını okudum ve eşinin öyle ahım şahım bir hatasını göremedim.

sen diyorsun ki benim ailem bizi istemeden üzdü.sana göre öyle olabilir ama acaba eşin böylemi düşünüyor.sen kaynananlardan çok ikayetçisin ama eşine göre de belki kendi ailesi de sizi istemeden üzüyordur olamaz mı:34:

bu nedenle olayları 2 taraflı düşünmeye çalış ve ona göre hareket et.

sen sürekli ailesini eşine şikayet ettiğin için muhtemelen istemese de hemen savunmaya geçiyordur ailesini.ein sana sürekli senin aileni eleştirse,onlar için seni suçlasa ne hissederdin.düşünüyorum da ben olsam,ben de savunurum eşime karşı ailemi:34:

altınları ailen almış anladığım kadarıyla eşin bu konuda ses çıkarmamış.kaynananlar almış olsa eminim sen sessiz kalmazdın.

anladığım kadarıyla ailenle olan sorunlar seni fazlasıyla asabileştirmiş ve kendince savunma mekanizması oluşturmuşsun,eşin senin ailene ses çıkarmadan sen eşinin ailesini öne sürüyorsun olaylar karşısında.eşin de durumu gördükçe,kendi ailesinde hatayı daha az görüyor ve senden bu nedenle uzaklaşıyor bana göre.düş
ünsene sen kendi ailenin yaşattıkları için bile eşinle sorun yaşıyorsun:50:

bak ben 24 senelik evliyim.(allah bir yastıkta kocatsın inşallah:1:)
yeni evlendiğimizde kayınpederimin bir sözüne alındım ve eşime şikayet edecek oldum.daha ağzımdan söz çıkmadan eşim,onlar cahil,sende mi cahilsin dedi.ben sustum.haklıydı.bir daha ailesi hakkında eşime tek laf etmedim.sıkıntım olduğunda kendim çözdüm.daha sonraları eşim ve ailesi arasında köprü oldum.kaynanam da kayınpederim de beni arar dertleşirler.ihtiyaçları olduğunda eşimi yönlendiririm.eşim de benim aileme aynı şekilde davranır.

gördüğüm kadarıyla sürekli eskiden olanları düşünüp kendini dolduruyorsun.bırak eskiyi,boşalt kafanı ve eşinle geçireceğin güzel günlere odaklan.sen eşinin ailesinin hatalarını arama,eşin de senin aileninkileri aramasın.bunu başarabilirsin:34:

Merhaba tekrar; yaş ve tecrübe bakımından benden ileride olduğunuzdan müsadenizle bende abla demek isterim size. Vaktinizi ayırarak bilgi ve tecrübelerinizi paylaştınız çok teşekkür ederim. Şuan rahat yazamıyorum şartlar uygun olunca size danışmak istediğim birkaç şey daha olacak yardımcı olmak isterseniz. Sevgiler...

Arkadaşlar günaydın! Önümüzdeki birkaç gün şehir dışında olacağımdan telden takip etsemde yorumlarınıza cevap yazamayabilirim. Herkese selamlar...

arkadaşım bence hiç kimse için işini bırakmaya degmez , benmde mükemmel işim vardı evlenince mecburen şehir değiştirince kaldı ,allahtan uzagız :)
işini bırakırsan daha çok dilleri uzayacaktır herşeyine karışma cürretini kendilerinde daha çok bulacaktır çalıştıgın halde böylelermişte ...
keşke uzakşabilseniz şehir felan olarak , eşimin aileside son derece patavatsız dengesizdir , ailemle hiç kıyaslamam bile görgüsüzlerdir laf nereye varıyor düşünmeden konuşurlar kırdımmı incindimi demezler , en sinirimi bozan ARSIZ VE YÜZSÜZ dürler , hep istedikleri olsun isterler saygısızdırlar büyügüde küçüğüde , nişanlıyken bize de çok sorun yaşattılar çok üzüldüm onlar yüzünden yemeye alışmışlar çünki görücü usulü kendileri buldukları halde sonradan bozmaya çalıştılar vs her neyse benim hep istediğim benden uzak dursunlar ki muhattap olmayım die istiyordum şaka bile yapmasınlar dillerinin ayarı yok çünki , ve şimdi biraz daha mesafeliler ve ben çok mutlu oluyorum benle mesafeli olmalarına , canımı sıkmasınlarda ne halleri varsa görsünler , ne kendi ailen için ne onun ailesi için eşinle kötü olma bence iyilikle yönetmeye çalış iç yüzlerini kendisi görsün DEDİKÇE KIYMETE GEÇER sen kötü olursun bak haklılarmış der , bırak ne halleri varsa görsünler ne kadar samimi olursanız o kadar çok karışırlar diye düşünüyorum bu duruma sevin bile , eşinle iyi ol olabiliyorsa uzaklaşın , allah yardımcın olsun RABBİM BÖYLE ŞEYTAN RUHLU İNSANLARI NASI BİLİYORSA ÖYLE YAPSIN ....

Ay cnm ya. Ne tuhaf insanlar var. Sen hassas olursun alınırsın art niyetli diye damgalar birde bu tipler. Bende yaşıyorum benzer sıkıntılar. Hayırlısı ne diyelim...

Back