Biz erkek arkadaşımla 7 yıldır beraberiz, afedersiniz mıçmaya gitse haber verecek, paylaşacak o derece. En sevdiğim huyu da aramızda olan biteni asla ailesine yansıtmaz, söylemez. Özellikle bana da böyle söyler, kimseye anlatma diye. 7 yıl olunca ailesi hakkında bir çok şey duyabiliyorsun, mesela en son birlikteydik yine bundan 3 yıl önce falan bir telefon geldi abisi iki gözü iki çeşme ağlıyor telefonu kapattı yengem evden kaçmış dedi gitti, çocukları annesine bırakmış sizi almaya gelicem demiş, ertesi gün sabahına gelmiş, erkek arkadaşımla abisi birlikteler, ne oldu diyor cevap yok, nerdeydin yine yok. Boşanacağım diyormuş direkt, normalde evlendiklerinden beri aileyle problemli, eş ailesiyle.
2 abisi aynı apartmanda oturdukları halde gitme, gelme yok apartman da karşılaştıkça selamlaşırlarmış sadece kardeşler, 2 eltinin arası bir dargın bir barışık 7 yıl sürmüş, aniden küsüyormuş, konuşmuyormuş görümce, kayın, elti hepsine aynı. Büyük yengesi defalarca gitmiş kapısına sormuş, bir sıkıntın mı var? Bilmeden bir kusur mu işledim diye ama cevap vermiyormuş, aniden de tekrar konuşmaya başlıyormuş, o da kısa sürüyormuş tabii, en sonunda kendi haline bırakmışlar sevgilim bıktık artık diyordu.
En sonunda yengesi; aileden kimseye alışamadım, ısınamadım, sevemedim demiş. Böyle olunca abisi babasını arayıp beni silin, benim bundan sonra ailem yok, her şey sizin yüzünüzden diyip kapatıyor telefonu, herkes perişan olmuş tabii, şimdi merdivenler de selamlaşma da yok kardeşler arasında. Zor şeyler, kimisi senin eşin gibi, kimisi de böyle oluyor işte.
Buda iyi birşey değil arkadaşım.Ben insanların sırf eşinin gönlü olsun diye ailelerini incitmelerinede karşıyım. Sen bakma benim eşim sahipti banada ben çok zorladım neyse...
Bide vakti zamanında kayınvalidem eltimle çok sıkıntılar yaşadı o dönem eşim annesine onu aramamasını abisini ise sadece iş yerindeyken aramasını tembihlemişti. Açıkça konuşma olayı pek yok bunlarda daha çok pasif agresif, psikolojik olarak caydırıyorlar insanı.
Şimdi kaynanam aynı taktiği bana yapıyor beni aramaz eşimi bilhassa iş yerindeyken arar. Takıntılarım var kabul ediyorum ama bana ısrarla sen kimsin demek değil mi bu?
Dedim ya kafam karma karışık ardındanda kimsenin niyetini bilemezsin suizanda bulunma diyorum. Diyorumda diyorum velhasıl...