• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza İhtiyacım Var!

Ben zamanında iyiyi cok oynadığım icin bana cok zor gelmiyor, senin icin zor mu?

İlgili davran, güleryüzlü ol, sonra da cık evine gel. Eşini de şaşırt, yaptıklarım cocukluktu benim icin kıymetli olan sensin, benim ailem de sensin gerisinin hicbir önemi yok de.

Aslında politik olmak lazım biliyorum ama sorun şu ki ben o şekilde davranınca kendimi kötü hissediyorum aslında öyle olmadığını duymaya ihtiyacım var. Kaynanamın gönlü olsun diye alttan almak yada tuhaf tuhaf konuştuğu zaman duymazlıktan gelmek yada susmak beni karaktersiz birisi yapmaz değil mi?

Aslında politik olmak lazım biliyorum ama sorun şu ki ben o şekilde davranınca kendimi kötü hissediyorum aslında öyle olmadığını duymaya ihtiyacım var. Kaynanamın gönlü olsun diye alttan almak yada tuhaf tuhaf konuştuğu zaman duymazlıktan gelmek yada susmak beni karaktersiz birisi yapmaz değil mi?

Bunu yapma
cunku bu durum sorunu oteleyip sonra olmadik bir zamanda patlamana neden olur ...

O nedenle tepkini o an ve saygi cervesinde belirt,
hic olmadi sakaya vurarak soyle :)
hem icinde kalmaz, hem de keske o an bunu deseydim diye kafanda kurup kurup esine yansitmamis olursun ...

Bir de sanki biraz kendini ustun gorme hissediyorum sende...
Eltin lise mezunu, sen muhendis ...
ama ailede statu olarak kabul goren o, dislanan sen diye dusunuyorsun ...

Peki bunun senden kaynakli olabilecegini dusundun mu hic?

Esinin memleketinde yasanir Neden yasanmasin?
Biz ilk 4 yil farkli sehirdeydik, son 5 yildir esimin memleketindeyiz ve buraya yerlestik .
Sinir cizildikten sonra uzakta da yakinda da olsan farketmez...

Ama bunun kararini ortak almalisiniz...

Son düzenleme:
Lineum ;

Yazi dilinde kurdugum cumleler sert, hatta duygusuz algilanmis olabilir.
Ama inan karsimda konusuyor olsak tam tersi oldugunu gorebilirsin :)

Ben ne kadarlik evli oldugunuzu merak ettim ?

Verdigin ornekte aslinda kvden kotu bir sey dememis sen birikmisligin verdikleriyle surekli altinda bir sey aryorsun gibi geliyor bana ...

Yaptiklari ettikleri geride kaldi,
artik sen esinle mutluluguna bakacaksin .
Bak inan bana bunlari dert etmesen, mutlu olsaniz herhangi bir durumda
esin yeri geldiginde sana soz soyletmeden seni savunur

Bence takmamaya calis
Kolay olmayacak belki ama bunu aile huzurunuz icin yapmalisin .
Cunku evliligin ilk yillari bunlarla gecerse o evlilik derinden sarsilir
Araya sen ben girer, biz olamazsiniz ki ben onceki mesajimda da soyledim, esinde bunu gordum
O konuda biraz sikinti var ...[/QUOTE

Görüş ve önerileriniz benim için çok önemli çünkü etrafımda aklı başında bir insan yok :( ailem çok ama çok bunalttı bizi bilemezsiniz. Eşimle aramız iyiydi o hep çok gayretliydi kabul ediyorum ben hırsıma yenik düşüp çok üstüne gittim. Şimdi ise oda yorgun ailemin yaptıklarından sonra inancı kalmadı gibi. Dedim ya yüzü gülmüyor.

Herşey düzelir mi dersin gerçekten? Duanıza ihtiyacım var...

Susma neden susasın, surat asmadan da cevap verilebilir. Bazı insanlar var ki gülerken laf sokar ne olduğunu anlamazsın bile :)

Olayların üstünü örtme, icine atma yerinde yap köşene cekil :)

Bunu yapma
cunku bu durum sorunu oteleyip sonra olmadik bir zamanda patlamana neden olur ...

O nedenle tepkini o an ve saygi cervesinde belirt,
hic olmadi sakaya vurarak soyle :)
hem icinde kalmaz, hem de keske o an bunu deseydim diye kafanda kurup kurup esine yansitmamis olursun ...

Bir de sanki biraz kendini ustun gorme hissediyorum sende...
Eltin lise mezunu, sen muhendis ...
ama ailede statu olarak kabul goren o, dislanan sen diye dusunuyorsun ...

Peki bunun senden kaynakli olabilecegini dusundun mu hic?

Esinin memleketinde yasanir Neden yasanmasin?
Biz ilk 4 yil farkli sehirdeydik, son 5 yildir esimin memleketindeyiz ve buraya yerlestik .
Sinir cizildikten sonra uzakta da yakinda da olsan farketmez...

Ama bunun kararini ortak almalisiniz...

Cudana inan kendimi üstün görmüyorum ama eltimin kendisini üstün görerek sürekli etrafındakiler üzerinde otorite kurmaya çalışması beni rahatsız ediyor. Bir kaç densiz lafına sessiz kaldıktan sonra bozunca beni şikayet etmiş, muhtemelen eşi ve kayınvalidemde senin gibi düşündü :( üstünlük yok ama safta bile herkesin yeri farklıdır. Yok sayılmam doğru mu sence? Sen, eşin ve ailesinden emeğine saygı duyulmasını beklemez misin? Ayrıca emin ol bir aradayken eltimin korkusundan hiçkimse bana mesleğimle ilgili soru bile soramıyor. Bir keresinde konu açıldı bende konuşunca odayı terk etti biliyor musun? Tabi eşide hemen arkasından çıktı. Bu olayın ardından eşimde bana baktı ters ters iyi mi :O

Ona rağmen onunla samimi olmaya çalışıyorum elimden geldiğince. Benimde muhakkak hatalarım var. Zaten göremediğim şeyleri siz gösterin diye buradayım ya...

Seni kendime benzettim, sanırım en büyük ortak noktamız takıntılılık, küçük şeyleri boş geçmeyip kafana takıyorsun, içinde büyütüyorsun en basiti kayınvalide, elti ikilisi? Ben yeni evliyim bana gelmedi de diğer eltime gitti diyorsun? Boşveren bir insan olsaydın hiç umursamaz, canıma minnet derdin. Şu elti ve kayın valide olayları bana hep egzantirik gelmiştir, Allah nasip ederse 3 gelini olan bir aileye 4. olarak sondan gireceğim, ya bak 1 değil 3 tane olacak bende :)

Ailelerimiz tanıştığında sadece 2 tanesini gördüm, 2 eltiler aynı apartmanda oturmalarına rağmen diğeri yoktu, tabii abi' de. Ben konuşmadıklarını biliyordum, ama ailem bilmediğimden onun 3 abisi yok muydu dediler. Dedim ki abisiyle görüşmüyorlar? Sonra gelsin sorular. :1:

İçinde yaşadığın sıkıntıları, beklediğin ilgiyi göremedikçe eşine patlamışsın veya kırgınlığını ona yansıtmışsın sanırım, şu KK' dan öğrendiğim en büyük şey belki de eşinin ailesiyle yaşadığın sorunları eşe dır dır yapıp yansıtmamak oldu. Mesela; annen şunu dedi, bunu dedi, eltim böyle yaptı gibi, ya kendin çözeceksin ya da kafaya takmayıp boşvereceksin. :34:

Seni kendime benzettim, sanırım en büyük ortak noktamız takıntılılık, küçük şeyleri boş geçmeyip kafana takıyorsun, içinde büyütüyorsun en basiti kayınvalide, elti ikilisi? Ben yeni evliyim bana gelmedi de diğer eltime gitti diyorsun? Boşveren bir insan olsaydın hiç umursamaz, canıma minnet derdin. Şu elti ve kayın valide olayları bana hep egzantirik gelmiştir, Allah nasip ederse 3 gelini olan bir aileye 4. olarak sondan gireceğim, ya bak 1 değil 3 tane olacak bende :)

Ailelerimiz tanıştığında sadece 2 tanesini gördüm, 2 eltiler aynı apartmanda oturmalarına rağmen diğeri yoktu, tabii abi' de. Ben konuşmadıklarını biliyordum, ama ailem bilmediğimden onun 3 abisi yok muydu dediler. Dedim ki abisiyle görüşmüyorlar? Sonra gelsin sorular. :1:

İçinde yaşadığın sıkıntıları, beklediğin ilgiyi göremedikçe eşine patlamışsın veya kırgınlığını ona yansıtmışsın sanırım, şu KK' dan öğrendiğim en büyük şey belki de eşinin ailesiyle yaşadığın sorunları eşe dır dır yapıp yansıtmamak oldu. Mesela; annen şunu dedi, bunu dedi, eltim böyle yaptı gibi, ya kendin çözeceksin ya da kafaya takmayıp boşvereceksin. :34:

Ohoo sende elti çokmuş aralarında kaybolursun :) allah kuracağın yuvanda mesut bahtiyar etkin arkadaşım. Bende sana acizane tavsiyede bulunayım madem kendinden birşeyler buldun bende;

Ben maaleseh baştan hatalı davrandım eğer evliliğimizin ilk dönemlerinde ağır ve sakin hareket edebilseydim eşimi kazanabilirdim ama olmadı. İnsanız nihayetinde yapamadım.

Dediğin gibi eşinle bu meseleleri konuşmamak lazım. Sana aynen katılıyorum gözlemlerin çok isabetli.

Ama yinede ben bir erkeğin gerçekten istediği zaman her türlü eşinin gönlünü yapabileceğini dşünüyorum. Ben eşimi karşıma alınca oda ailesinin yanına doğru kaydı. Olan oldu şimdi durumu kurtarmaya çalışıyorum hayırlısı ne diyelim. Selamlar...

Öncelikle herkese merhaba;

Burada olabilmek çok güzel. Uzun zamandan beri forumu takip ediyorum ancak üyelik şimdiye kısmetmiş :) Yeni üyeyim ama sizlere kızlar diye hitab edebilirim herhalde.

Ben Eskişehirde mühendis olarak çalışıyorum iyi bir işim var kurumumdan ve amirlerimden çok memnunum. Eşim ise Ankarada çalışıyor. Ulaşım için Hızlı Treni kullanıyoruz. Her akşam beraberiz Allaha şükür. Onunda işi ve geliri iyi. Lakin birbirimizi yiyip duruyoruz.

Biz üniversiteden beri görüşüyoruz. Benim gerçekten zor günler geçirdiğim bir dönemde tanışmıştık çok destek olmuştu bana. Beni depresyonda olduğum bir dönemde tanıdı ailevi sıkıntılarım söz konusu dönemin sonrasındada şiddetle devam ettiği için malesef beni sürekli agresif ve geçimsiz birisi olarak tanıdı gördü vede görmek istedi :(

Ailem çok sıkıntılı kızlar. Babamın bitmez tükenmez iş kurma girişimleri hep başarısızlıkla sonuçlandı tüm varlığımız gitti :( bir kuruşa muhtaç olduğumuz günlerimiz oldu. Derdimiz sıkıntımız hiç bitmedi. Eşime olayları anlatmıyordum ama gerginliğim ister istemez yansıyordu.

Sevgi ve aşk dolu üç yıl geçirdik. Ardından okullar bitti işsizlik parasızlık bizi perişan etti. Abisi nişanlandı. Ailesi bizimde nişanlanmamızı istedi ama bizim insan ağırlayabilecek nitelikte bir evimiz vede paramız yoktu tabi ben bu durumu bu şekilde lanse etmedim. Ama içimin acısı beni yiyip bitiriyordu.

Abisi uzun zamandır evlenmeyi bekliyordu ve sonunda evlenebileceği birisiyle karşılaştı kız güzel, bilmiş. Ben uğraştım arkadaş olmak için ama bir iki bozunca beni kestim ilişkiyi. Kız için eşime sürekli dırdır ediyorum. Bana şöyle dedi bana böyle dedi bilmem ne. Eşimde yengesine toz kondurmuyor :(

O kadar inciniyordum ki, öfkem sürekli artıyordu. Her allahın günü eşimle kavga ediyorduk. Benim beklediğim bana tek olduğumu hissettirmesiydi bilmiyorum eltimi kıskanmışta olabilirim ama yemin ederim ona asla zarar vermek istemem üzüntüsünde sıkıntısında sevinmem ama öyle hissettim çünkü beni çok incitti. Kayınvalidemide çok incitti ve araları açıldı. Sonra bizim nişanımız vs derken anlayışlı olamadılar bana karşı bende tepkili davrandım kabul ediyorum ama gelindim ben oğullarını onca yıl beklemiştim. Hatrım olmalıydı değil mi?

Velhasıl evlendik ben eşime yine sürekli sitem ediyorum çünkü ailesi hiç aramıyor, ilgilenmiyor, kaynanam daha birkez bizim evimize gelmeden eltime gitmiş :( kendimi dışlanmış hissediyorum öfkem arttıkça artıyor. O arada ailemin bitmek tükenmek bilmeyen problemleri gündeme geliyor. Elimizdeki tüm altınları kıytırık bir gayrimenkule alıyorlar. Onlar seyr i sefada biz birbirimizi yiyoruz. O ara kaynanam geliyor evimize ben kızgınım, hırslıyım aileme öfkeliyim eşime öfkeliyim bu durum onada yansıyor eşime sızlanıp sonraki gün gidiyor evimden :( ben dünya özür diliyorum bana sürekli sen değişmezsin diyor :(

Eşimle aramız buz gibi şu sıralar. Bende gönlü olsun diye üç ay sonra annesini aradım evinede ziyarete gideceğiz ama içim kızgın yine kırgın ve haksızlığa uğradığım için üzgünüm :( Eşime yüklendim belki biliyorum ama aileside çok incitmişti beni. Kafam karışık kızlar. Yetersiz bulursanız anlattıklarımı siz sorun ben yazarım yine. Selamlar...

eşinin sana soouk olması bence çok normal üzgünüm... gerçekten çok dırdırcısın:) eltine kv arasında ne olursa olsun ister iyi ister kötü bu seni ilgilendirmez. sana zararları varmı hayır... ikisi ne yapıyorsa yapsın. ona yapılan sana yapılmak zorunda değil . böyle düşünme lütfen . eltin hakkında da eşine sürekli şikayet edersen o değil sen haksız duruma düşersin seni değil onu savunur neden dersen erkek şikayet eden kadını hep cadı görür şikayet edileni ise masum görür. yazık o kız hiç bişey demio bizimkide anca şikeyet ediyor gibisinden.... evin içine lütfen kendi düşüncelerini yansıtma eltinle kv kırılıosan senlik bi sorun .. sana zararları olsa okey git anlat eşine üzül ağla.... ama sen sadece kendi gördüklerine üzüllüp böle şöyle diye yakınıosun evine gelmemiş eltine gitmiş .eee ? nolmuş :) ayrıca kv kırgınlığı varmış... nişanlılık dönemnden kalma olabilir aqresifim diosun çünkü.. buda çok normal... ama zamanla geçer gider.... üzüldüğünle kalırsın.... + ailene altınları vermeklede en büyük hatayı yapmısın.. babanın neler yaptığını bile bile bunu riske atmamalıydın.. bak eşinin diline düştü şimdi...
yanlış bişey yazdıysam kusura bakma lütfen ama biraz daha susup dinlemeyi öğren :) detaycı olma

Onca yıl birbirimizi bekledikten sonra kv tam evleneceğimiz sırada ev alma peşine düştü. Çok sonradan bana taktığı bileziklerin parasını eşimin evlenmek için çektiği krediden tahsil ettiğini öğrendim. Birde evlendikten sonra ayrıca onun evi için yapılan özel masraflar için kredi kartı borcu ödedik meteliğe kurşun attığımız dönemlerde :( evimde hiçbirşey istediğim gibi olmadı. Eşim o dönem herşey için tartışma çıkardı. Balayı için bile :( Bu arada kaynanamın okumuş kızlar neden altın ister dediğinj ve eşim aylarca yurtdışı görevindeyken yeni gelin olmama rağmen birgün evime gelmediğini bu arada eltimi ziyarete gittiğinide not düşeyim :( yorumlarınız önemli kızlar düşündükçe hem üzülüyorum hem sinirleniyorum yine...[/QUOTE

lineum bu yazdıklarından bende rahatsız oldum.
kayınvalidenin yaptıkları hoş olmamış açıkçası.bunları yutmak,
unutmakta çok zor.ama benzer şeyleri de senin ailen yapmış.
eşinde aynı şekilde başının etini yese sürekli sende rahatsız olmazmıydın?
dediğim gibi ne senin ailenin yaptığını nede eşinin ailesinin yaptıklarını tasvip etmiyorum.
ama sürekli ısıtıp ısıtıp getirmen, aranızda huzursuzluğa neden olur.
ayrıca eltine ziyarete gitmiş ama sana gelmemiş diye üzülmüşsün.güzel değil mi sürekli gelmemesi.
gelince huzurunuz bozulmuyor mu?kv.ile aranızdaki ilişkide zamanla oturur.
bazı cevpların çok sert.lafını esirgeme ama esprili bir şekilde söyleyebilirsin lafını söylemekten çekinme.
ama çok sertsin.eşinde bundan rahatsız ve ailesini de, şikayet etme artık.
bu şekilde davranarak huzurunuz kalmaz.bazı konularda hatta bir çoğunda haklısın
ama yanlış davranarak bunu tersine çeviriyorsun.
yapman gereken sakin olmak.kayınvalidenle fazla sohbete girmemek.laf söyleyincede
esprili bir şekilde altta kalmamak.sürekli aramasını,gelmesini beklememek ve eşine şikayet etmemek.

eşinin sana soouk olması bence çok normal üzgünüm... gerçekten çok dırdırcısın:) eltine kv arasında ne olursa olsun ister iyi ister kötü bu seni ilgilendirmez. sana zararları varmı hayır... ikisi ne yapıyorsa yapsın. ona yapılan sana yapılmak zorunda değil . böyle düşünme lütfen . eltin hakkında da eşine sürekli şikayet edersen o değil sen haksız duruma düşersin seni değil onu savunur neden dersen erkek şikayet eden kadını hep cadı görür şikayet edileni ise masum görür. yazık o kız hiç bişey demio bizimkide anca şikeyet ediyor gibisinden.... evin içine lütfen kendi düşüncelerini yansıtma eltinle kv kırılıosan senlik bi sorun .. sana zararları olsa okey git anlat eşine üzül ağla.... ama sen sadece kendi gördüklerine üzüllüp böle şöyle diye yakınıosun evine gelmemiş eltine gitmiş .eee ? nolmuş :) ayrıca kv kırgınlığı varmış... nişanlılık dönemnden kalma olabilir aqresifim diosun çünkü.. buda çok normal... ama zamanla geçer gider.... üzüldüğünle kalırsın.... + ailene altınları vermeklede en büyük hatayı yapmısın.. babanın neler yaptığını bile bile bunu riske atmamalıydın.. bak eşinin diline düştü şimdi...
yanlış bişey yazdıysam kusura bakma lütfen ama biraz daha susup dinlemeyi öğren :) detaycı olma
m.

Estağfurullah arkadaşım ne kusuru zaman ayırıp konuma yorum yazmışsın. Yalnız arada birkaç açıklama daha var. Onlarıda oku. Ama dır dır konusunda haklısın ne diyim. Zamanla geçer mi dersin :( Eşimle eskisi gibi olabilir miyiz?

yerinde olsaydım burda yazdılarımı eşime bütün içtenliğimle söylerdim.
yani evlilğin başında hatalarının olduğunu kabul ettiğin konuları..
belki de onun da bunları duymaya ihtiyacı vardir tıpkı senin 'biraz da benim yanımda olsun' demen gibi.

bir akşam bütün sorunlarımızı ortaya döküp, halledip, huzura ermeyi teklif ederdim.
tabii bağırışmama garantisiyle :)
bugün burda konuşalım bir daha da ne sen senin ailen şöyle böyle desin ne de ben diyeyim..
ikimiz de ailelerimi biliyoruz artık onlar için ettiğimiz kavgalar da yeter diye yapardım girizgahı :)

sonra ilk zamanlarınızdaki mutluluğunuzu, onunla geçirdiğin zamanların güzelliğini hatırlatırsın.
aranıza ailelerinizin girmediği bütün güzel anıları canlandrırsınız..
sonra hep böyle kalmaya da söz verdiniz mi :24:
sanırım hallolmayacak gibi değil :13:

emin ol eşinle aranızdaki problemleri düzelttikten sonra da gerisi hikaye diyeceksin:1:

Lineum ;

Bir insana surekli ailesini kotulersen, kotu bile olsalar savunma mekanizmasi gelistirir ...

Bu durum insan olarak bizler icin her durumda gecerli .
bir insana hakaret edersen aninda karsiligi sana hakaret olarak doner ...
Bunun gibi dusun ...

O nedenle bundan sonra yapacagin sey digerlerini bertaraf etmeden kendi huzuruna bakmak olsun .
Inan sen bunlari astiginda esinle iliskin bile degisecek ...

Etrafta kendini bilmez insan cok,
ama sen kendini bildikten sonra gerisi viz gelir tiris gider...

zaten çalışıyormuşsun da
kafanı dağıtacak birşeyler var yani..

hala mı dertlisin, eşine de anlatma gel burda yaz işte buranın amacı ne :23:
adamların kafasını şişirmeden stres atıyoruz :55: :27:

yerinde olsaydım burda yazdılarımı eşime bütün içtenliğimle söylerdim.
yani evlilğin başında hatalarının olduğunu kabul ettiğin konuları..
belki de onun da bunları duymaya ihtiyacı vardir tıpkı senin 'biraz da benim yanımda olsun' demen gibi.

bir akşam bütün sorunlarımızı ortaya döküp, halledip, huzura ermeyi teklif ederdim.
tabii bağırışmama garantisiyle :)
bugün burda konuşalım bir daha da ne sen senin ailen şöyle böyle desin ne de ben diyeyim..
ikimiz de ailelerimi biliyoruz artık onlar için ettiğimiz kavgalar da yeter diye yapardım girizgahı :)

sonra ilk zamanlarınızdaki mutluluğunuzu, onunla geçirdiğin zamanların güzelliğini hatırlatırsın.
aranıza ailelerinizin girmediği bütün güzel anıları canlandrırsınız..
sonra hep böyle kalmaya da söz verdiniz mi :24:
sanırım hallolmayacak gibi değil :13:

emin ol eşinle aranızdaki problemleri düzelttikten sonra da gerisi hikaye diyeceksin:1:

Daha önce yaptık benzer konuşmaları ama benim uymadığım çok oldu. Yalnız bunda eşimin benim kariyerimle ilgili duruşununda etkisi var. Çalışmayacaksın diyip duruyor e ben çok seviyorum işimi. Beni bir tercih yapmaya zorlayınca ben ortak geleceğimize adapte olamıyorum ki arkadaşım :( oda söylüyor aynısını sürekli buradan gidelim, yok buradan gideceğiz bilmem ne... Aman ne biliyim ben ya :(

Daha önce yaptık benzer konuşmaları ama benim uymadığım çok oldu. Yalnız bunda eşimin benim kariyerimle ilgili duruşununda etkisi var. Çalışmayacaksın diyip duruyor e ben çok seviyorum işimi. Beni bir tercih yapmaya zorlayınca ben ortak geleceğimize adapte olamıyorum ki arkadaşım :( oda söylüyor aynısını sürekli buradan gidelim, yok buradan gideceğiz bilmem ne... Aman ne biliyim ben ya :(

neden çalışmayacakmışsın ki?
açıklaması ne bu konuda, haklı mı sence?

yani herşey de patır kütür halledilmiyor malesef, haklı da olsan..
tatlı dil çok sorunu hallediyor.

merhaba canım.. sabahtan beri takip ediyorum yorumları. aslında ben bu duruma takıntılı olmak diyorum. çünkü bazen bende de oluyor böyle durumlar.. okuduğum kadarıyla gözüme takılan birkaç şeye yorum yapmak istiyorum müsadenle. altının geline verilen değer olduğunu düşünme. ben eşimle beraber bana takılacak bileziği aldım ki bu durumdan hiç pişman olmadım. ailenin yapacağı neyse odur bunu değiştiremezsin. öyle olsaydı ben kendine değer verilmesini sağlamaya çalışan bir gelin olurdum dimi :) senin ailene altın vermişsiniz doğru anladıysam. ve eşinin ailesi için harcadığınız paradan yakınmışsın. bu çok yanlış. sen böyle düşünürsen ve bunu dillendirirsen aynı durum senin ailen için de söylenir ve ben olsam böyle bişey canımı çok fazla sıkar. kayınvalidenle iyi olmak zorunda değilsin. ama birbirinize saygı duymak zorundasınız. bırak eltinle iyi olsun. unutma fazla muhabbet tez ayrılık getirir. senin yerinde olsam sadece eşime bakarım. onunla ağzınızın tadını bozmayın yeter. zaman gelecek belki ailen bile gidecek ama eşin kalacak yanında. tabi aranızdaki sevgiyi sımsıkı tutmayı başarabilirseniz...

Ohoo sende elti çokmuş aralarında kaybolursun :) allah kuracağın yuvanda mesut bahtiyar etkin arkadaşım. Bende sana acizane tavsiyede bulunayım madem kendinden birşeyler buldun bende;

Ben maaleseh baştan hatalı davrandım eğer evliliğimizin ilk dönemlerinde ağır ve sakin hareket edebilseydim eşimi kazanabilirdim ama olmadı. İnsanız nihayetinde yapamadım.

Dediğin gibi eşinle bu meseleleri konuşmamak lazım. Sana aynen katılıyorum gözlemlerin çok isabetli.

Ama yinede ben bir erkeğin gerçekten istediği zaman her türlü eşinin gönlünü yapabileceğini dşünüyorum. Ben eşimi karşıma alınca oda ailesinin yanına doğru kaydı. Olan oldu şimdi durumu kurtarmaya çalışıyorum hayırlısı ne diyelim. Selamlar...

Biz erkek arkadaşımla 7 yıldır beraberiz, afedersiniz mıçmaya gitse haber verecek, paylaşacak o derece. En sevdiğim huyu da aramızda olan biteni asla ailesine yansıtmaz, söylemez. Özellikle bana da böyle söyler, kimseye anlatma diye. 7 yıl olunca ailesi hakkında bir çok şey duyabiliyorsun, mesela en son birlikteydik yine bundan 3 yıl önce falan bir telefon geldi abisi iki gözü iki çeşme ağlıyor telefonu kapattı yengem evden kaçmış dedi gitti, çocukları annesine bırakmış sizi almaya gelicem demiş, ertesi gün sabahına gelmiş, erkek arkadaşımla abisi birlikteler, ne oldu diyor cevap yok, nerdeydin yine yok. Boşanacağım diyormuş direkt, normalde evlendiklerinden beri aileyle problemli, eş ailesiyle.

2 abisi aynı apartmanda oturdukları halde gitme, gelme yok apartman da karşılaştıkça selamlaşırlarmış sadece kardeşler, 2 eltinin arası bir dargın bir barışık 7 yıl sürmüş, aniden küsüyormuş, konuşmuyormuş görümce, kayın, elti hepsine aynı. Büyük yengesi defalarca gitmiş kapısına sormuş, bir sıkıntın mı var? Bilmeden bir kusur mu işledim diye ama cevap vermiyormuş, aniden de tekrar konuşmaya başlıyormuş, o da kısa sürüyormuş tabii, en sonunda kendi haline bırakmışlar sevgilim bıktık artık diyordu.

En sonunda yengesi; aileden kimseye alışamadım, ısınamadım, sevemedim demiş. Böyle olunca abisi babasını arayıp beni silin, benim bundan sonra ailem yok, her şey sizin yüzünüzden diyip kapatıyor telefonu, herkes perişan olmuş tabii, şimdi merdivenler de selamlaşma da yok kardeşler arasında. Zor şeyler, kimisi senin eşin gibi, kimisi de böyle oluyor işte.

Son düzenleme:
Back