• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardımınıza İhtiyacım Var!

lineum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
417
3
0
Eskişehir
Öncelikle herkese merhaba;

Burada olabilmek çok güzel. Uzun zamandan beri forumu takip ediyorum ancak üyelik şimdiye kısmetmiş :) Yeni üyeyim ama sizlere kızlar diye hitab edebilirim herhalde.

Ben Eskişehirde mühendis olarak çalışıyorum iyi bir işim var kurumumdan ve amirlerimden çok memnunum. Eşim ise Ankarada çalışıyor. Ulaşım için Hızlı Treni kullanıyoruz. Her akşam beraberiz Allaha şükür. Onunda işi ve geliri iyi. Lakin birbirimizi yiyip duruyoruz.

Biz üniversiteden beri görüşüyoruz. Benim gerçekten zor günler geçirdiğim bir dönemde tanışmıştık çok destek olmuştu bana. Beni depresyonda olduğum bir dönemde tanıdı ailevi sıkıntılarım söz konusu dönemin sonrasındada şiddetle devam ettiği için malesef beni sürekli agresif ve geçimsiz birisi olarak tanıdı gördü vede görmek istedi :(

Ailem çok sıkıntılı kızlar. Babamın bitmez tükenmez iş kurma girişimleri hep başarısızlıkla sonuçlandı tüm varlığımız gitti :( bir kuruşa muhtaç olduğumuz günlerimiz oldu. Derdimiz sıkıntımız hiç bitmedi. Eşime olayları anlatmıyordum ama gerginliğim ister istemez yansıyordu.

Sevgi ve aşk dolu üç yıl geçirdik. Ardından okullar bitti işsizlik parasızlık bizi perişan etti. Abisi nişanlandı. Ailesi bizimde nişanlanmamızı istedi ama bizim insan ağırlayabilecek nitelikte bir evimiz vede paramız yoktu tabi ben bu durumu bu şekilde lanse etmedim. Ama içimin acısı beni yiyip bitiriyordu.

Abisi uzun zamandır evlenmeyi bekliyordu ve sonunda evlenebileceği birisiyle karşılaştı kız güzel, bilmiş. Ben uğraştım arkadaş olmak için ama bir iki bozunca beni kestim ilişkiyi. Kız için eşime sürekli dırdır ediyorum. Bana şöyle dedi bana böyle dedi bilmem ne. Eşimde yengesine toz kondurmuyor :(

O kadar inciniyordum ki, öfkem sürekli artıyordu. Her allahın günü eşimle kavga ediyorduk. Benim beklediğim bana tek olduğumu hissettirmesiydi bilmiyorum eltimi kıskanmışta olabilirim ama yemin ederim ona asla zarar vermek istemem üzüntüsünde sıkıntısında sevinmem ama öyle hissettim çünkü beni çok incitti. Kayınvalidemide çok incitti ve araları açıldı. Sonra bizim nişanımız vs derken anlayışlı olamadılar bana karşı bende tepkili davrandım kabul ediyorum ama gelindim ben oğullarını onca yıl beklemiştim. Hatrım olmalıydı değil mi?

Velhasıl evlendik ben eşime yine sürekli sitem ediyorum çünkü ailesi hiç aramıyor, ilgilenmiyor, kaynanam daha birkez bizim evimize gelmeden eltime gitmiş :( kendimi dışlanmış hissediyorum öfkem arttıkça artıyor. O arada ailemin bitmek tükenmek bilmeyen problemleri gündeme geliyor. Elimizdeki tüm altınları kıytırık bir gayrimenkule alıyorlar. Onlar seyr i sefada biz birbirimizi yiyoruz. O ara kaynanam geliyor evimize ben kızgınım, hırslıyım aileme öfkeliyim eşime öfkeliyim bu durum onada yansıyor eşime sızlanıp sonraki gün gidiyor evimden :( ben dünya özür diliyorum bana sürekli sen değişmezsin diyor :(

Eşimle aramız buz gibi şu sıralar. Bende gönlü olsun diye üç ay sonra annesini aradım evinede ziyarete gideceğiz ama içim kızgın yine kırgın ve haksızlığa uğradığım için üzgünüm :( Eşime yüklendim belki biliyorum ama aileside çok incitmişti beni. Kafam karışık kızlar. Yetersiz bulursanız anlattıklarımı siz sorun ben yazarım yine. Selamlar...

Neden haksızlığıa uğradığını düşünüyorsun ?

Bir de altınlarını kendi ailen mi aldı,kayınvalidenler mi ?

Kayınvaliden,eltinle anlaşamadığı halde,sizden önce onlara gitmiş.

Düğün arefesinde nasıl bir sorun yaşadınız da böyle oldu ?

Çok sordum ama anlamadım cidden :)

Son düzenleme:
Neden haksızlığıa uğradığını düşünüyorsun ?

Bir de altınlarını kendi ailen mi aldı,kayınvalidenler mi ?

Kayınvaliden,eltinle anlaşamadığı halde,sizden önce onlara gitmiş.

Düğün arefesinde nasıl bir sorun yaşadınız da böyle oldu ?

Çok sordum ama anlamadım cidden :)

Estağfurullah :) şunca zaman geçti benimde hala anlamadığım çok şey var. Haksızlığa uğradığımı düşünüyorum çünkü eltime gösterilen ilgi bana gösterilmedi hem maddi hem manevi. İkinci soruyu bende hala çözemedim nişanlılık döneminde bir iki sitem etmiştim kayınvalideme bu sebeple kırgınlığını sürdürdü.

Altınlarımı kendi ailem aldı cnm. Vaatleride fos çıktı. Eşimede mahcup oldum. Benim ailemi beğenmiyorsun peki ya seninkiler diyor iyi mi :(

benımde kayınvalıdemler benı cok yıprattı uzdu maddı olarak ıslerıne gelenı yaptı.sımdı baskalrı mecburmu dıcek mecbur tabıkı.ınsan kendıne yakısanı yapmalı dalga gecer gıbı sen bunu hakedıyosun gıbı uc kurusluk sey yapmamalı.haklısınız yanı.ne bana gelsınler ne gıdeyım ıstıyorum acıkcası.allah onları bıldıgı gıbı yapsın benden uzak olsunlar.sonuc ıtıbarı ıle bunları herkes yasıyor.sız sınırlerınıze hakım olun esınıze yuklenmeyın.esınızın abısının esı durumundada tek tavsıyem kendı sorununuzu kendınız cozun gerektıgınde agzının payını verın ama sıkayet eden sız olmayın asla.erkekler sevmıyor boyle seylerı.neden laf altında kaldınızkı.kaynananız konusundada boyle neyse o soyleyın kurtulun esınızı stres topu olarak kullanmayın.cunku ne desenızde rahatlamazsınız esınızde sogur sızden.kendı ısınızı kendınız gorun sızınle ılgılı sıkayetı olan varsa esınıze gıtsın sız sakın davranın.

Neden kayınvalidenizin eltinize gitmesi ile kendinizi üzüyorsunuz ya da sizinle
daha mesafeli olmasıyla???

Hayat bu, herkes adil olamıyor ne yazık ki... Siz kendinizi ve evliliğinizi yıprattığınızla
kalıyorsunuz bakın... Olan size oluyor, kendinizi üzüyorsunuz, gergin ve mutsuzsunuz...

Bırakın gitsinler gelsinler birbirlerine, bırakın sizinle kırk yılda bir görüşsünler... Sizin
iç huzurunuzdan önemli mi???

Neden kayınvalidenizin eltinize gitmesi ile kendinizi üzüyorsunuz ya da sizinle
daha mesafeli olmasıyla???

Hayat bu, herkes adil olamıyor ne yazık ki... Siz kendinizi ve evliliğinizi yıprattığınızla
kalıyorsunuz bakın... Olan size oluyor, kendinizi üzüyorsunuz, gergin ve mutsuzsunuz...

Bırakın gitsinler gelsinler birbirlerine, bırakın sizinle kırk yılda bir görüşsünler... Sizin
iç huzurunuzdan önemli mi???

Teşekkür ederim cevabınız için. Ne güzel söylemişsiniz burada bunu duymak çok güzel ama uygulamaya gelince maalesef başarılı olamıyorum. Ben takıntılıyım sanırım biraz. Birde kayınvalidem ne olursa eşime anlatıyor eşimde bana tavır alıyor :( Elti meselesine gelince çok sustum ama konuşmaya başladıktan sonra çok bozdum onu neticede oda kayınvalideme ağlamış onca kırıcı sözüne rağmen sanırım ben hatalı kabul ediliyorum.

Bunun sebeplerinden biriside benim okumuş meslek sahibi olmam eltim ise lise mezunu sürekli koruma altına alınması beni rahatsız ediyor. Öcümüyüm ben? İnsanın kendini savunması ne zamandan beri suç oldu ki? Ayrıca ailece kadınların okuması ve para kazanması konusunda ciddi rahatsızlıkları var. Eşim daha üniversitedeyken bana çalışma diye çok baskı yapmıştı :( İşimide öyle seviyorum ki kafam karma karışık.

benımde kayınvalıdemler benı cok yıprattı uzdu maddı olarak ıslerıne gelenı yaptı.sımdı baskalrı mecburmu dıcek mecbur tabıkı.ınsan kendıne yakısanı yapmalı dalga gecer gıbı sen bunu hakedıyosun gıbı uc kurusluk sey yapmamalı.haklısınız yanı.ne bana gelsınler ne gıdeyım ıstıyorum acıkcası.allah onları bıldıgı gıbı yapsın benden uzak olsunlar.sonuc ıtıbarı ıle bunları herkes yasıyor.sız sınırlerınıze hakım olun esınıze yuklenmeyın.esınızın abısının esı durumundada tek tavsıyem kendı sorununuzu kendınız cozun gerektıgınde agzının payını verın ama sıkayet eden sız olmayın asla.erkekler sevmıyor boyle seylerı.neden laf altında kaldınızkı.kaynananız konusundada boyle neyse o soyleyın kurtulun esınızı stres topu olarak kullanmayın.cunku ne desenızde rahatlamazsınız esınızde sogur sızden.kendı ısınızı kendınız gorun sızınle ılgılı sıkayetı olan varsa esınıze gıtsın sız sakın davranın.[/QUOTE

Haklısın arkadaşım. Sindiremiyorum işte. Evlendiğimizden beri eşimin başını yedim durdum ama oda anlamıyor beni. Benim istediğim haklısın demesi. Tmm benim hatrım için görmezden gel demesi ama demiyor işte. Israrla ailesine laf söyletmiyor. Hala aynı. Annesi evimizden gittiğinden beri yüzünden düşen bin parça :( Bir hafta sonumuz huzurlu geçmiyor biliyor musun? Bu hali benide perişan etti. Sinirlerim alt üst durumda anım anıma tutmaz oldu :( Öneri ve telkinlerinize ihtiyacım var gerçekten...

Teşekkür ederim cevabınız için. Ne güzel söylemişsiniz burada bunu duymak çok güzel ama uygulamaya gelince maalesef başarılı olamıyorum. Ben takıntılıyım sanırım biraz. Birde kayınvalidem ne olursa eşime anlatıyor eşimde bana tavır alıyor :( Elti meselesine gelince çok sustum ama konuşmaya başladıktan sonra çok bozdum onu neticede oda kayınvalideme ağlamış onca kırıcı sözüne rağmen sanırım ben hatalı kabul ediliyorum.

Bunun sebeplerinden biriside benim okumuş meslek sahibi olmam eltim ise lise mezunu sürekli koruma altına alınması beni rahatsız ediyor. Öcümüyüm ben? İnsanın kendini savunması ne zamandan beri suç oldu ki? Ayrıca ailece kadınların okuması ve para kazanması konusunda ciddi rahatsızlıkları var. Eşim daha üniversitedeyken bana çalışma diye çok baskı yapmıştı :( İşimide öyle seviyorum ki kafam karma karışık.

Kafanızı hiç karıştırıp bulandırmayın. İşinizi seviyorsanız elbette çalışacaksınız.
Çalışıp çalışmamak sizin iradenizde, kimseye bırakmayın bu kararı ama olur
olmaz meselelerle nereye kadar üzülüp de böyle kendinizi yıpratacaksınız ki???
Olan sağlığınıza ve eşinizle ilişkinize olur. Başka kimseye birşey olmaz.

Sizi eşinizle ilişkiniz ilgilendirsin, diğerlerinin düşündüğü gibi olsanız da olmasanız da
yaşamak istediğiniz hayatı yaşayın. Eltiniz ağlasın, kayınvalideniz eşinize dert yansın.
Siz nötr olursanız, emin olun eşiniz size laf etmeye utanır. Kendi çözmeye çalışır, size
serzenişte bulunmaz. Şimdi siz ona yakınınca, e haliyle annesini savunmaya geçiyor ve
her erkek gibi eşine sitemde bulunuyor.

Evlilik denge kurma işi. Size demek istediğim karşı tarafı, varsa saygısızlığı alttan
almanız değil. Dengenizi aile içi huzurunuza kaydırmanız. Bu kayınvalidenizin sizi ziyaretinden,
sizin eğitim düzeyinizi çekememelerinden daha önemli. Siz ilişkinizi huzura kavuşturmak için
bunları takmaktan vazgeçin, eşinize ailesi ile serzenişte bulunmayın ve onun da sizin ailenizle
ilgili durumları size mal etmesine izin vermeyin. Bence sorun kalmaz. İnşallah en kısa zamanda
kavuşursunuz huzura.

Kızlar birde eşim beni gül gibi işimden alıp ailesinin yaşadığı ilçeye götürme peşinde :( hem ailesinden hürmet görmüyorum hemde hayatım adına karar alabiliyorlar. Sürekli çevir kazı yanmasın modundayım neden oralara gideyim ki ben :( kaynanam eşimle sürekli sen diye konuşur siz demez. Bunlar aklıma geldikçe çıldırasım geliyor :( işimdeki motivasyonumda düştü. Birde çalıştığım için çocuk olayınıda erteliyoruz bakamazmışımda :(

Kızlar birde eşim beni gül gibi işimden alıp ailesinin yaşadığı ilçeye götürme peşinde :( hem ailesinden hürmet görmüyorum hemde hayatım adına karar alabiliyorlar. Sürekli çevir kazı yanmasın modundayım neden oralara gideyim ki ben :( kaynanam eşimle sürekli sen diye konuşur siz demez. Bunlar aklıma geldikçe çıldırasım geliyor :( işimdeki motivasyonumda düştü. Birde çalıştığım için çocuk olayınıda erteliyoruz bakamazmışımda :(

hayır bunu asla kabul etme,ne olursa olsun o ilçeye gitme derim.eşin mantıklı düşünemiyor bu konuda bence.

ve lütfen k.valideni kafana takma.o bir yabancı diye düşün yaşadığımız zoraki akrabalıklar diye düşün..eşimizin annesi diye saygı duymaktan öteye gidemiyor bazı ilişkiler maalesef..keşke anne-kız olabilsek ama olmayınca olmuyor..

benim k.validem de soğuktur,buz dolabı gibidir..bir kere kızım dediğini duymadım bir kez sevgi ile baktığını görmedim..ilk zamanlar çok takar üzülürdüm ama sonra şunu düşündüm; o neyim benim? ne kadar yakınız,benim için ne kadar değerli ki beni kırmasına üzmesine izin vereyim..

şimdi ne yaparsa yapsın umursamıyorum..inan böylesi daha güzel.eğer eşin ile bir problemin yoksa diğer şeyler önemli değil.

Genel olarak sizi pişman ve hatalarının bilincinde gördüm olumsuz denilebilecek tek yönünüz sanırımagresif olmanız ama bunu da sebebleri var ve haklısınız ama yinede işe eşinizin gözündeki bu imajınızı silmekle başlayın bir süre olaylara nötr kalın mümkün mertebe tepki vermeyin sakinleşin yani gerekirse psikolojik yardım alın ben çok faydasını görmüştüm ama bu alttan alma döneminizde eşinîzin işten ailesinin bulunduğu yere gitme önerini ve buna benzer size uygun olmayan önerileri gayet salim sakin bir biçimde geri çevirin ben sizi çok iyi anlıyorum bir dönem olmuş ve o dönemde herşeyüstüste gelmiş kendi ailevi sorunlarınız ektiniz eşiniz ve kv niz derken çok karışmış ortalık ama yapabilirsiniz düzeltebilirsiniz yeter kî isteyin Allah yardımcınız olsun

Genel olarak sizi pişman ve hatalarının bilincinde gördüm olumsuz denilebilecek tek yönünüz sanırımagresif olmanız ama bunu da sebebleri var ve haklısınız ama yinede işe eşinizin gözündeki bu imajınızı silmekle başlayın bir süre olaylara nötr kalın mümkün mertebe tepki vermeyin sakinleşin yani gerekirse psikolojik yardım alın ben çok faydasını görmüştüm ama bu alttan alma döneminizde eşinîzin işten ailesinin bulunduğu yere gitme önerini ve buna benzer size uygun olmayan önerileri gayet salim sakin bir biçimde geri çevirin ben sizi çok iyi anlıyorum bir dönem olmuş ve o dönemde herşeyüstüste gelmiş kendi ailevi sorunlarınız ektiniz eşiniz ve kv niz derken çok karışmış ortalık ama yapabilirsiniz düzeltebilirsiniz yeter kî isteyin Allah yardımcınız olsun

Teşekkür ederim derdime ortak olduğunuz için. Eşime ve ailesine karşı sergilemem gereken tutum hususunda yazdıklarınıza tamamen katılıyorum ancak içim içimi yiyor. Olmuyor maalesef. Eşimden bu dönemi atlatabilmemiz için destek bekliyorum. Beni sevmesini, ilgilenmesini istiyorum. Gözlerinin içi gülsün evde homur homur gezmesin istiyorum ;( bana ve aileme kızgın biliyorum ama en çokda ailesiyle ilgili sıkıntılarım onu etkiliyor. Anlamıyor işte yada bilemiyorum belkide ben çok fazla gözüne sokuyorum.

Annesi son ziyaretinde hastalığım sebebiyle gelmişti ülserim var çok sıkıntı çektim bir dönem. Bana bilemiyorum belki saflığından ama bir iki laf edince cnm sıkıldı bende konuşmadım yarım saat kadar. Aynı akşam eşime anlattı herşeyi ardındanda gidiyorum dedi :( eşimde sen annemi idare edemedin üç gün diyor o kadar cnm sıkıldı ki.

Kaynanam gittikten sonra yaklaşık 3 ay kadar görüşmedik. Ardından aramak zorunda kaldım çünkü eşimin soğukluğuna dayanamıyorum. Aradım arayı düzeltelim vs.. dedim ama olacak gibi değil. Sizce bu durumda birkaç günlüğüne eşimle beraber kayınvalideme gitmem doğru olur mu? Aksi halde yalnız gidecek daha doğrusu geçerken uğrayacak bilemiyorum. Hem böylece bu gerginliği atmış oluruz yada en azından dışarıdan öyle görünür. Kafam allak bullak :(((

Kızlar;

Çok rica ediyorum boş geçmeyin. Gerçekten önerilerinize çok ihtiyacım var. Dönem dönem kafam hallaç pamuğu gibi bir sağa bir sola savruluyor :( ve bu dengesiz anlar gün geçtikçe sıklaşıyor. İnanın ne yapmacağım yüreğim nasıl ferahlayacak bilemiyorum. Konuma yorum yapan herkese Göksel' den "Sevil Neşelen" adlı parçayı armağan ediyorum :) boş geçenleri bende boş geçiyorum. Sevgiler...

ilenium;'' ailesi incitti ''derken ne oldu mesela?Örnek verir misin?....Ailesi aramıyor diye dert etme mesela..Senden önce ona gitmişler..İnanki önemli değil..kendi ailendeki sorunlarda ailen seni atmaz ama bu kişiyle evliliğinde böyle değil..Kıllanmaya başlamış bile baksana..Eşler ayrılabiliyor ama aile baki kalıyor,kötü de olsa atsan atılmaz ,satsan satılmaz..Bağlar öyle kolay kopmaz,kavga gürültü bile olsa..Eş öyle değil..
Başka bir konudaki yorumunda bu konuda psikolojik yardım aldığını söylemiştin.Elinden geleni yapmaya isteklisin.Oyüzden yolun yarısı geçilmiş..

Bana büyütüyorsun gibi geldi.Tecrübesizlikten tabi..
Ailesini hiç kafana takma,zor ama yapmak zorundasın..Sana psikolojik şiddet yapmadıkları sürece takma en azından..Yaşa geç boşver..Daha zor günler görmek istemiyorsan..Takma böyle konulara..Öncesini,geçmişi boşver.Geleceği d eboşver..Anı kurtar..O andan mutlu ol..Kendi dengeni zora sokacak şeyler düşünme,yapma....Daha zor şeyler var,sen de okudun ,anlattım başka bir konuda.Şimdi bunlar bana basit geliyor mesela...Başkaları da daha zor neler yaşıyor kimbilir..Psikolojik yardıma devam..
Herşeyin başı sağlık derler ya ,nekadar doğru..Kendi sağlığımız sevdiklerimizin sağlığı yerinde olsun yeterki..
Bundan da önemlisi; bu dünya geçici ya..Bu akşam üzücü bir haber aldım.Amcamın kızı vefat etti ,yarın sabah ailemin yanına yolculuk var...

Son düzenleme:
ilenium;'' ailesi incitti ''derken ne oldu mesela?Örnek verir misin?....Ailesi aramıyor diye dert etme mesela..Senden önce ona gitmişler..İnanki önemli değil..kendi ailendeki sorunlarda ailen seni atmaz ama bu kişiyle evliliğinde böyle değil..Kıllanmaya başlamış bile baksana..Eşler ayrılabiliyor ama aile baki kalıyor,kötü de olsa atsan atılmaz ,satsan satılmaz..Bağlar öyle kolay kopmaz,kavga gürültü bile olsa..Eş öyle değil..
Başka bir konudaki yorumunda bu konuda psikolojik yardım aldığını söylemiştin.Elinden geleni yapmaya isteklisin.Oyüzden yolun yarısı geçilmiş..

Bana büyütüyorsun gibi geldi.Tecrübesizlikten tabi..
Ailesini hiç kafana takma,zor ama yapmak zorundasın..Sana psikoljik şiddet yapmadıkları sürece takma en azından..Yaşa geç boşver..Daha zor günler görmek istemiyorsan..

Arkadaşım teşekkür ederim yorumun için. Büyütüyor olabilirim haklısın. Ailem istemeden çok üzdü bizi. Ben biliyorum art niyetli olmadıklarını ama eşim bilmiyor haklıda kendince ne diyim. Beni asıl üzen ne biliyor musun? Eşimin bu olayların üstüste gelmesinden sonra sürekli mutsuz olması. Onu çok seviyorum ama canını sıkkın görünce içim acıyor. Umarım eski neşesine kavuşur umarım aşabiliriz bu günleri :(

eşin adına çok üzüldüm.sürekli kendisiyle tartışan,kendi ailesinin bile sorunlarını kocasına mal eden bir eşi var.:50:

Öncelikle şu cümleye takıldım ben.
Bir anne kendi çocugna neden sen diye degil de siz diye hitap etsin?
Var mı böyle bir şey?
Senin annen-baban sana siz diye mi hitap ediyor?

Açıkçası bu durumu bile kafana takmışsın, dolayısıyla en ince ayrıntılara takılıyorsun.
Detaycı bir kişiliğe sahipsin sanırım, her şeyin altında bir şey arıyorsun.
Fakat gördüğün üzere bu durum ilerleyen zamanlarda paranoyaya dönüşür,
hatta belki de dönüştü bile, bu da eşini bırak, çevrendeki tüm insanlarla olan ilişkilerine olumsuz şekilde yansır.

Temkinli olmak güzeldir, fakat bu kadar dert etmek kimseye degil, sana zarar getirir.

Önce bu durumun önüne geçmen gerek.

Herhangi bir olay karşısında eger sana ters gelen bir olay varsa, olayı kişiselleştirmeden tepkini kibarca göster,
fakat sonrasında kafanda kurmamaya çalış.
Kafanda kurdukça tepkini 1. kişilere degil, eşine gösteriyorsun.
Bu evliliğinizin yıpranmasının en temel etkeni...

Yapacagın tek şey bu inan ki...

Yoksa eltin şunu yaptı bunu yaptı, kv şunu dediyle hayat geçmez.

Şehir degiştirme meselesine gelince, eşin de aile olma kavramını henüz idrak edememiş.
Sana sormadan böyle bir şey yapmaya hakkı yok.
Oturur konuşur ortak bir karar alırsınız zamanı gelince...

Son düzenleme:
Çözülmeyecek sorunlar değil..
İhtiyacın olan şey zamana bırakmak,sabırlı olmak ve sakin kalabilmek.
Sende de bende olduğu gibi öfke kontrolü sorunu var sanırım.
Ben mesela haklıysam eğer hakkımı öyle şiddetle savunurum ki kendimi
kaybederim.
Bu beni haksız konumu düşürür. Ve ben bu huyumun bedelini çok üzülerek evliliğimde
ödedim. Basit mevzularla değil. hoş basit mevzular olsaydı belki hatamı farkedemezdim.
Aynen senin gibi eşimin ailesiyle kavga ettim baya büyüdü, konuşmadım.
Eşim baskı yaptı vs vs hala yapıyor.
Kırgın oluşunu anlıyorum. Ve insanın en çok üzüldüğü şefkat beklediği anlarda eşinin
zaten hırçın olan seni daha da hırçınlaştırması..

Ama kavgalar,kırgınlıklar tek taraflı değildir emin ol.
Yüzdeler değişir bir taraf daha çok hatalıdır o başka.

Sen yine iyisin kırgınlıklar düzelsin yeterki diye adım atmayı düşünebiliyorsun..
Benim içimden o bile gelmez mesela. Eşim de bıktı yalvarmaktan..
Ama şunu bil eşine fevrilikle hiç bir doğruyu anlatamazsın.
ancak senden uzaklaştırır, dırdır ediyor der kapar kulaklarını.
Sakin bir gününüzde güzel bir ortam yarat. Yemek hazırla başbaşa kalın falan.

Kötü zamanlarım oldu her şey üst üste geldi sen de yoruldun biliyorum ama
insan iyi değilken iyi gelemiyor, düşünemiyor.
Senden ricam ben hırçınken tut kolumdan oturt yanına iki okşa sakin ol aşkım de
üzülme de, düzelecek de.. Duymak istediğim şeyleri söyle bana beni üzecek,sinirlendirecek
tepkiler bizi ancak kötü yapar. Beni daha da hırçınlaştırır.
Ben kadınım hassasım, şımartılmak isterim.
Bana olan sevgini asıl öyle zamanlarda hissetmek isterim de.
Sen iki okşasan ben hemen sakinleşirim ki de..

Ne bileyim.. Ya biz işimizi bilmiyoruz kalbe dokunan cümleler edemiyoruz.
Ya da bu erkek milleti çok salak.
Yoksa gerçekten aklını kullanan bir erkek en deli,en hırçın kadını bile
bir çift sözle sakinleştirebilir, kandırabilir.
Biz kandırılmak için bekleriz çoğu zaman:ssz:

Bu arada Cudanacım sen nasılsın diye konuşmasına hani siz nasılsınız oğlum demiyor
beni hiç sormuyor düşüncesiyle takılmış olmalı konu sahibi..

Bu arada Cudanacım sen nasılsın diye konuşmasına hani siz nasılsınız oğlum demiyor
beni hiç sormuyor düşüncesiyle takılmış olmalı konu sahibi..

Nasılsın anlamında dememiş.

''Kaynanam eşimle hep sen diye konuşur, siz demez'' demiş.

Yanlış anlamış da olabilirim :)

Eger o anlamdaysa suç eştedir.
Mesajımda da yazdım eşi aile olmayı,
''Biz'' olmayı benimseyememiş ki ailesine benimsetebilsin...

Son düzenleme:
Nasılsın anlamında dememiş.

''Kaynanam eşimle hep sen diye konuşur, siz demez'' demiş.

Yanlış anlamış da olabilirim :)

Eger o anlamdaysa suç eştedir.
Mesajımda da yazdım eşi aile olmayı,
''Biz'' olmayı benimseyememiş ki ailesine benimsetebilsin...

Ay ne bileyim annenin oğluna siz diye hitap etmesini beklemiyordur sanırım.
Hehehh çok gülerim valla:1:
Ben siz nasılsınız oğlum diye beni de sorsun diye bekliyordur diye yorumlamak istiyorum :)

Back