- 25 Ekim 2013
- 1.371
- 1.676
- 133
- Konu Sahibi kardelen2780
-
Bak ben yukarıda örnekleriyle verdim. Nasıl bir insanın vicdanının sızlamadan kardeş katillerine sırf cemaeti istediği için oy verdiğini.Valla kardelen paralel bile olsa gidip savaşmış çürük raporu alıp gemicikler de sefada sürebilirdi ya hem evlat hem kardeş acısı bu hangi anne baba kardeş malzeme olarak kullanır yapma gözünü seveyim
Yok ona birşey demiyorum zaten matmazel'imben yaşadığımı gördüğümü yazdımMune ben askeriyeden her hangi bir baskı kontrol görmedim.görenler varsa ki varmış onlarda kendi yaşadıklarını yazdı.
daha askeri lojmanlarından geleli 3 ay oldu 2 sene izmirde kaldım.daha önceleride kaldım sorunla karşılaşmadım.
bu arada şu cımbızın iki kenarı arasında kaldım sanırım ceryan yapıyor
Senin halanın oğluyla bu yarbayın ne alakası var yahu?Bak ben yukarıda örnekleriyle verdim. Nasıl bir insanın vicdanının sızlamadan kardeş katillerine sırf cemaeti istediği için oy verdiğini.
Bizzat halamın oğlu sözde dini bütün bir insan ama malum şahısların bankası kapanmasın diye başka bankadan faizle kredi çekip bu malum bankaya yatıracak kadar gözünü karatmış bulunmaktalar.
Ben diyeceğimi dedim artık herkesin kendi özgür iradesi,inanmak istemeyen özgürdür. ister inanın ister inanmayın
Bak ben yukarıda örnekleriyle verdim. Nasıl bir insanın vicdanının sızlamadan kardeş katillerine sırf cemaeti istediği için oy verdiğini.
Bizzat halamın oğlu sözde dini bütün bir insan ama malum şahısların bankası kapanmasın diye başka bankadan faizle kredi çekip bu malum bankaya yatıracak kadar gözünü karatmış bulunmaktalar.
Ben diyeceğimi dedim artık herkesin kendi özgür iradesi,inanmak istemeyen özgürdür. ister inanın ister inanmayın
Senin halanın oğluyla bu yarbayın ne alakası var yahu?
Paralel olduğunu nerden çıkardın da bir de bizim inanmamızı bekliyorsun?
Bazen bizimle dalga geçtiklerini düşünüyorum. Bu kadarının olacağını aklım almıyor.pes sadece pes. kardeşinin cenazesinde bir yarbayı rol yapmakla suçlamak. ayıptır,günahtır. bu kadarda zalimlik olmaz.
bazıları hadlerini fena aşıyorlar
aynısı kaynımda da vardı türünden absürd şeylerle insanlar yaftalanıyor işte nerden öğrenildi acaba bunlar
Hatırlar mısın Bizimkiler dizisinde camda oturan bir sarhoş adam vardı, benzetmek gibi olmasın.bir de bunu sabahtan beri yapıyor.. kim ne dese "aynısı kaynımda da var" modunda ama alakayı hiç çözemedik..
Sevimm koşHatırlar mısın Bizimkiler dizisinde camda oturan bir sarhoş adam vardı, benzetmek gibi olmasın.
Ailesini suçlamadığınız rezillik kalmadı, bırakın şehitleri onlara kalsın. Bari onu sahiplenmeyin rica ediyorum.Yazık ya Olan Şehidime Oldu...
Yazık ya Olan Şehidime Oldu...
Kimseyi inandırmak zorunda olduğumu düşünmüyorum...bunca laftan sonra bide şehidime demiyormusun ya dalga geçer gibi
inan hiç inandırıcı gelmiyor.
Tabi tabi sen değil abisini kaybetmiş olan siyaset yapıyorKimseyi inandırmak zorunda olduğumu düşünmüyorum...
Lütfen sapla samanı ayırmasını bilelim. Ben Şehidime değil, Şehidimin cenazesinden siyaset yapmaya kalkan abisine kızıyorum
Akparti düşmanlığı herşeyi yaptırır anlatamazsin bişey hdp nin ve chp nin sayfalarında hep bu şahsiyet teröristlerin sahip çıktığı bir asker yazık....Yazık ya Olan Şehidime Oldu...
Kimseyi inandırmak zorunda olduğumu düşünmüyorum...
Lütfen sapla samanı ayırmasını bilelim. Ben Şehidime değil, Şehidimin cenazesinden siyaset yapmaya kalkan abisine kızıyorum
Yok ona birşey demiyorum zaten matmazel'im
Mevzu burda yaşadım diye anlatılanları yalanlamakta değil, kimse bu şekilde anlamasın lütfen,cimcimegfb 'ninde dediği gibi belki başka yerlerde farklı uygulanıyordu ama bende subay ve astsubay lojmanlarınla dipdibeydim, lojmanlara gittiğim için ve orda yaşayanlardan anne babamla görüşüp ahbap olanlardan, lojmanda oturan kayınpederimin üst kattaki meslektaşının karısı Çarşaflı, kızı baş Örtülü, oğlunun bol şalvar tipi pantolon ve Kafasında takkeli olduğunu bildiğim için yani en az asker Yakınları kadar konuya hakim olduğumdan bende görmedim diyorum, evet bir ara lojmana girip çıkan sivillere denetleme getirildi ama onunda sebebi vardı, bizim oturduğumuz semt muhafazardı, Cuma günleri evlerde tarikat toplantıları falan yapılan Türden bir yerdi diyeyim, lojmanlara da sirayet edince denetleme geldi, belki o yüzden insanlar birtakım kontrollere maruz kalmıştır bilemem fakat daha önce de dedim benim kayınpederimde namazında orucunda bir adamdır, askerliği boyunca da bırakmadı ibadetini, kimse de ona birşey demedi, semtimizde öyle sivil halkın evine de kimse gelip seccade tespih var mı diye kontrol etmezdi.
Ve aksine semt olarak muhafazakar olduğundan sıkıyorsa askılı giy, hem adın çıkar hemde yanacaksın deyip kızarlardı, bizzat yaşadım, ergenliğe girerken adamın teki boğazıma yapıştı cehennemde yanacaksın diye, ki üstümde askılı da yoktu, giyemezdik laf ediliyor diye.
Şimdi şimdi biraz daha kimse kimseye karışmaz oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?