• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarbay Mehmet Alkan haklı öyle mi?!..

125_b.png

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde şehit olan Jandarma Yüzbaşı Ali Alkan'ın ağabeyi Yarbay Mehmet Alkan'ı ettiği laflardan dolayı eleştirmem belli bir kesimi rahatsız etmiş.

Elektronik posta ve sosyal medya üzerinden bana yazanlardan bazıları, "Allah sana onun yaşadığı acıyı birebir yaşatsın" diyerek bana beddualar yağdırmış!

Bütün yüreğimle bedduaların tamamına "Amin" diyorum. "Allah bana ve çocuklarıma böyle mukaddes bir ölüm nasip eder inşallah!" diyor ve meseleyi burada kapatıyorum.

Gelelim Yarbay Mehmet Alkan'ı neden eleştirdiğime...

Geride bıraktığımız 30 yılda pek çok şehit cenazesinden yükselen feryatlara ve isyanlara tanıklık ettim. Yarbay Mehmet Alkan gibi devletin yöneticilerine ağır eleştirilerde bulunan yüzlerce şehit yakını hatırlıyorum..

Bugüne kadar hiç birini eleştirmedim, aksine canı yandığı için kimi zaman onların isyanına hak verdim. Yarbay Mehmet Alkan bu anlamda eleştirdiğim ilk şehit yakınıdır. Eleştirme nedenim Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst düzey komutanlarından biri olmasıdır.

Gök kubbeyi tepeme yıksanız dahi, devletin savaşmak için büyüttüğü, yetiştirdiği ve maaş verdiği bir askerin, düşmanın ekmeğine yağ süren böylesi korkunç bir açıklama yapmasını hoş göremem.

Yarbay Mehmet Alkan üzerine askeri üniformayı geçirmeden önce elini silahın üzerine koyup bir yemin etti.

Neydi o yemin?

"Barışta ve savaşta, karada, denizde ve havada her zaman ve her yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet, kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu, Türk sancağının şanını canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine and içerim."

Eğer bu yemini ettiysen, düşmanının ekmeğine yağ sürecek, sana silah veren ülkenin elini zayıflatacak bir şey söyleyemezsin. Terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan, "Bizim savaşımız TSK ile değil, AK Parti ile. TSK bu işe karışmasın" dediktan sonra senin bu sözü söylemen "Biz de senin gibi düşünüyoruz" anlamına gelir.

Terörle mücadeleye "Kirli savaş" diyorsan çıkarırsın o üniformayı, sade bir vatandaş olarak istediğini istediğin yerde söylersin!

Yarbay Mehmet Alkan'ın "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonradan savaş diyor.Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ’Şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman oraya git" sözleri, bundan sonra önüne geçilemez olayların işaret fişeği olabilir. Alkan'ın sözleri 30 yıllık terörle mücadele döneminde ilk kez psikolojik üstünlüğü PKK'nın lehine çevirmiş bulunuyor.

"Üniformalı Selahattin Demirtaş" dememin nedeni budur!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir komutanı PKK'lılar tarafından Türkiye'ye karşı savunuluyorsa, o komutanın sözleri HDP'nin ve dağdaki canilerin dilinde slogan olarak yankılanıyorsa burada bir sıkıntı var.

Selahattin Demirtaş'ın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne "Silah bırak" söylemini haklı çıkaran bir komutan bu ordunun içinde barınamaz, barındırılmamalı. Mağdur edilmeden, tazminatı en üst kademeden verilerek derhal orduyla ilişiği kesilmeli.

Yoksa yarınlarda bu tür söylemlerin önüne geçilemez. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çok değil, 50 - 60 tane komutan çıkıp böyle konuşursa ortada bir devlet kalmaz. Komutanın devletine, askerin komutanına güvenmediği bir ortamda terörle mücadele yürütülemez! Bu yol Türkiye'yi Suriye'den ve Irak'tan beter hale getirir.

Son olarak...

Yarbay'ın babasının ve kendisinin konuşmasının yer aldığı bir kaç farklı videoyu dün baştan sona defalarca izledim. Babası kendisini arayan bir kişiye telefonda, "Alim'in bulunduğu karakolu basmışlar. Alim'i şehit etmişler" derken gözyaşlarına boğuluyor. Ardından da, "Benim çocuğum vatan için şehit oldu onun cennette yeri var" diyerek kendini teselli ediyor.

Biliyorum ki Tayyip nefreti, PKK düşmanlığından önce gelenler beni yine eleştirecek ama şunu söylemeden geçemeyeceğim.

Mehmet Alkan'ın kardeş acısı yaşadığına herkes gibi ben de koşulsuz şartsız inanıyorum. Ama şahsi fikrim şudur ki yapılan eylem sıradan bir eylem, söylenen sözler de acıyla söylenmiş sözler gibi görünmüyor.

Açın o videoları izleyin.

Kalabalık içinden birinin tam da yarbay harekete geçtiğinde, "İbo kayıt!" diye talimat verdiğine ve olayların bu talimattan sonra çığırından çıktığına şahit olacaksınız.
http://www.internethaber.com/yarbay-mehmet-alkan-hakli-oyle-mi-17882y.htm
bu haberin ardından çoğunluk Erdoğan'a laf söylüyor ama mevzu Erdoğan'dan çok TSK ve PKK.
Evlat, kardeş acısı eminim zordur, Rabbim kimseye yaşatmasın. Ancak bu isyanın yeri üniforma ile cenaze yeri değildi.
Madem devlet politikasına kardeşini kurban verdiğini düşünüyorsun, sen ve diğer asker kardeşin istifayı basıp cenaze sonrası basın açıklaması yaparak durumu açıklama yoluna gitmeliydiniz.
asker olunca ölümden kaçamazsın. bu ülkede PKK denen bela 1983 den beri var. AKP her şekilde halletmeye çalıştı, taviz verdi olmadı, bir ara çok şükür şehit haberleri gelmiyor diye seviniyorduk. Ama barajı geçen HPPKK yı baraj korkusu sardı ki kendi halkını korkuttuğu yetmezmiş gibi yine Türkiye yi eski günlere döndürme tehditleri bu saldırılar.
Erdoğan bu oyunu bozmaya çalışıyor ama kendini bilmez bir komutan görevi gereği ölen kardeşinin boşuna öldüğünü savunuyor, üstelik ergence bir savunma. bunu asker düzeni içinde olmayan biri savunabilir, yani korumalarla gezme mevzusunu. ama komutan bu kadar cahilce bir savunmanın ardına sığınıp ülkenin Cumhurbaşkanına laf atamaz. Askeriyeden istifa eder, ben bu düzende yokum der ondan sonra açıklamasını yapar.
Korumasız gezen mv ya da üst düzey komutan görmedim ben. Bu mecburen böyle. Erdoğan'ı ortadan kaldırmak isteyen nice dış destekli legal illegal oluşumlar varken, gerizekalı gibi tek başına meydana çıkmasını mı bekliyor bu komutan? akla mantığa sığıyor mu?
sonuçta PKK nın maşa olduğu barizken, silahları neyle hangi güçlerle aldığı belliyken, onun zülfiyarine dokunan Erdoğan düşmanlığı belliyken sözde TSK mensubu bir askerin PKK ya yarayan bir açıklama yapmasını ben asla hoş göremem. nice şehit ailesi o en acı anında konuşamazken dahi vatan sağolsun, bir oğlum daha olsa o da vatana feda olsun diyebiliyorken, askeri eğitimleri gerekirse ölmek için aldığını bilen ve bu askeri disiplinle yetişen bir ordu mensubunun bu açıklamasını sadece acı ile açıklayamam, altında başka sebepler ararım.

Anlayamıyorum Tayyip erdoğanın kabirinde yakında inşallah görürüz inşallah demek nasıl bir vahşi duygu ya
bu kadar acımasız bir düşünce ne taraftan olursa olsun gözümde caniden farksız
Uzun süredir girmiyordum uzak kalmak en iyisi insani duygularımı yitirmek istemiyorum

sene 99 Atatürkün getirdiği haklarla okumak isteyen baş örtülü kızlarımız neye istinaden okuyamadılar o zamannn cevap bekliyorumm..
Bende 2002 de başa geçmiş bir hükümetin, istediği kanunu 1 gecede çıkarırken başörtüsü konusunu 5 sene neden beklettigi konusunda cevap bekliyorum

sene 99 Atatürkün getirdiği haklarla okumak isteyen baş örtülü kızlarımız neye istinaden okuyamadılar o zamannn cevap bekliyorumm..
. bunun Atatürkle alakası yok. Atatürk değil işte diyoruz okusana geçmiş sayfaları. bazı siyasiler yaptı bunu.
ve ekliyoruz geçmişte mağdur olan sadece onlar değildi nice gençler insanlar mağdur oldu işkence yaşadı ,öldürüldü.
kısaca olay ne cumhuriyet ne Atatürk nede laiklik. ama konumuz bu değil. konumuz Atatürkü sevmemerk idi

dalga geçmekte , stüne yok yaa inan kıbledim senii yazıkk yaaa..
Kiblemezsen darilirim.
Ayrica ben dalga gecmedim ki..
7 yasinda birini dinledigini, onla konustugunu farzet demisti arkadas, ona cevap verdim.. Ne deseydim yani, arkadasi iknaya mi ugrassa idim "hayir, sen artik buyudun kizim, yapma etme" diyerekten?:KK59: Bana gore asil dalga gecen sensin, bana hakaret ettigin icin bu seferlik affediyorum seni kiblemeyecegim.:KK53:

bu haberin ardından çoğunluk Erdoğan'a laf söylüyor ama mevzu Erdoğan'dan çok TSK ve PKK.
Evlat, kardeş acısı eminim zordur, Rabbim kimseye yaşatmasın. Ancak bu isyanın yeri üniforma ile cenaze yeri değildi.
Madem devlet politikasına kardeşini kurban verdiğini düşünüyorsun, sen ve diğer asker kardeşin istifayı basıp cenaze sonrası basın açıklaması yaparak durumu açıklama yoluna gitmeliydiniz.
asker olunca ölümden kaçamazsın. bu ülkede PKK denen bela 1983 den beri var. AKP her şekilde halletmeye çalıştı, taviz verdi olmadı, bir ara çok şükür şehit haberleri gelmiyor diye seviniyorduk. Ama barajı geçen HPPKK yı baraj korkusu sardı ki kendi halkını korkuttuğu yetmezmiş gibi yine Türkiye yi eski günlere döndürme tehditleri bu saldırılar.
Erdoğan bu oyunu bozmaya çalışıyor ama kendini bilmez bir komutan görevi gereği ölen kardeşinin boşuna öldüğünü savunuyor, üstelik ergence bir savunma. bunu asker düzeni içinde olmayan biri savunabilir, yani korumalarla gezme mevzusunu. ama komutan bu kadar cahilce bir savunmanın ardına sığınıp ülkenin Cumhurbaşkanına laf atamaz. Askeriyeden istifa eder, ben bu düzende yokum der ondan sonra açıklamasını yapar.
Korumasız gezen mv ya da üst düzey komutan görmedim ben. Bu mecburen böyle. Erdoğan'ı ortadan kaldırmak isteyen nice dış destekli legal illegal oluşumlar varken, gerizekalı gibi tek başına meydana çıkmasını mı bekliyor bu komutan? akla mantığa sığıyor mu?
sonuçta PKK nın maşa olduğu barizken, silahları neyle hangi güçlerle aldığı belliyken, onun zülfiyarine dokunan Erdoğan düşmanlığı belliyken sözde TSK mensubu bir askerin PKK ya yarayan bir açıklama yapmasını ben asla hoş göremem. nice şehit ailesi o en acı anında konuşamazken dahi vatan sağolsun, bir oğlum daha olsa o da vatana feda olsun diyebiliyorken, askeri eğitimleri gerekirse ölmek için aldığını bilen ve bu askeri disiplinle yetişen bir ordu mensubunun bu açıklamasını sadece acı ile açıklayamam, altında başka sebepler ararım.
sen kardeşinin cenazesinde bunu yaşa bakayım. bekleyecekmişte sonra açıklayacakmış. adamdada duygu sıfır o ortamda tabii.
adam önde saf tutarken akpliler gelsin ite kaka adamı sırf show için 3cü sıraya itsinler oradaki halk buna tepki versin acılı ağabeyde bunu tınlamasın değilmi.
yok öyle dava.
insanız önce. canımız gitmiş. millet gösteriş yapacak diye ben itilip kakılacam ha. hadi oradan derim onu yapana,yaptırana

Konu yine Ataturk'e gelmis.
Bugun 27 Agustos Buyuk Taaruzun basladigi, yunanlilarin topraklarimizda geri cekilmeye basladigi ve taaruzun sonucunda Kurtulus Savasinin bittigi tarih.Yalova-Bilecik-Eskisehir-Izmir ve ege bolgesinde dogup buyuyup oturanlar kimin sayesinde bu topraklarda oldugunuzu bilmesi gerektigi tarih.Gerci bilseniz de bir ise yaramiyor ya.
Destan mitinge 10 bin 20 bin adamin cebine 3 kurus koyup toplamayla degil Kocatepede taaruzun ortasinda askeri yonetip savas kazanarak bir ulkeyi bagimsizligina kavusturmakla oluyor...
Senin yoktan var ettigin ve kurdugun ulkenin bir vatandasi olmaktan minnet ve gurur duyuyorum.

Kakao ben de başörtüsü mağdurlarındanım yeri geldi hakaret yedim yeri geldi hem imamhatipli hem de başörtülü olduğum için arkadaşlarım dışladı.lakin olaylar bu seviyeye geldiyse suçu sadece ecevite yada postmodern darbe yapan orduya atmak da doğru değil.sen kendini çok iyi ifade ediyorsun akıllı kadınsın beni de anlayacağını umuyorum.necmettin erbakanı cok severim ancak 28 şubat sürecinin yaşanmasının fitilini malesef kendisi ateşlemiştir.başa geldiğinde ilk işi iran ıziyaret etmek oldu.imamhatipler arkabahçemdir dedi.gün gelecek herkes başörtülülerin önünde eğilecek saygı duyacak dedi.ilk iftarında tarikat üyelerini çağırdı.daha ilk sendde böyle sivrilince ordu müdahale etme ihtiyacı duydu.artık öyle bir seviyeye gelmişti ki olaylar ecevit merve kavakçı yı kovmaktan beter etti .en büyük yanlışı o oldu zaten.sonra bakın bacılarımızı meclisten kovdular üniversiteye almadılar kısacası malzeme oldu.gerçekten 2002 de tekbaşına iktidarken pekala serbest kalabilirdi.ha bizde de şöyle algı oluştu.birdaha bunlar baştan giderse özgürlüklerimiz kısıtlanacak vs.ben olmaz diye ümit ediyorum.baksana beğenmediğimiz hdp bile başörtülü vekil soktu meclise

Bastan soyleseydin ya hala 7 yasindaki birinin aklinla yazdigini.. Millet de laf anlatacam diye bu kadar ugrasmazdi di mi..:KK53:
Yazdıklarımdan bu kanıya varmışsın ya ''BRAVO SANA'' Benim 7 yaşındaki pisikolojimi düşün cümlemden nasıl buraya gelmişsin bende bunu anlayamadım doğrusu?!
ha birde laikliğin ne olduğunu bilmiyor,onuda azıcıkta olsa anlatmaya çalıştık.
Laikliği bana değil güzel kardeşim, Onu kullanıp ta millete zulüm edenlere anlatman gerekmiyor mu?!o_O
Işin tuhaf tarafı, Mehmet Alkan kardeşini, canını kaybederken onun geçirdiği travmayı haksız gören bu insanlar, kendilerine cansız nesneden bir büstten nemalanıp nefret söylemlerini dile getirebiliyor.
Sonra da bu tutarsız davranışlarına 'saygı' duymamızı bekliyorlar.
Oldu oldu... :KK51:
ilkokul çagındaki bir çocugun pisikolojisiyle, askeri eğitim almış komutanlık rütbesine yükselmiş bir insanın yaşadıgı tranvayı aynı kefeye koymuşsunuz ya, pes doğrusu size. Sizi ayakta alkışlıyorum üstün zekanızdan dolayı:KK11:
geçmişi bilmediğiniz nerden bellii.. bir zamanlar bu ülkede baş örtülüler okuyamıyorduu neden biliyormusun atatürkün kurduğu cumhuriyette bu yobazların işi yok deniniyorduu.. vee atatürkçülüğüde kendi nefislerine görede öyle güzel kullanıyorlardıkii..
:KK5: Keşke herkes sizin gibi mantıklı düşünebilse güzel kardeşim:KK68:
nedenini niçinini izah etmişş.. atatürkü kullananlar yüzünden nefret ettiğini anlatmış zatenn.. ve sende çok iyi bilirsinki yakın tarihe kadar okullarda ,üniversitelerde bu başörtüsü sorunu vardı.. neden niçin okuyamıyoruz denildiğindede atatürkün ilke ve inkilaplarını öne sürerlerdii..
Ben hiç okuyamadım. Kızkardeşim 2000 yılında sınava girdi çok da güzel bir puan aldı ve onun aldığı puanı gören dayımın oğlu '' X eğer ben bu puanı alsaydım türkiyenin tüm ünüversitelerine girebilirdim '' demişti. Ama kızkardeşim başörtüsü yüzünden okuyamadım. Ak parti vesilesiyle şimdi fakultesini bitirdi ve eğitimci olarak memurluk yapıyor elhamdülillah.
tamamda kakao olay bu değilki. konuyu anlamadın sanırım. kardelen bütün bunlarda suçu Atatürke laikliğe atttı. bizde bunun böyle olmadığını yazdık ona
Ben Attatürkün suçu demedim. Onun getirdiği laik sistemi kullananların yüzünden Ona bu sistemi getirdiği için sevmedim dedim..

Son olarak: Konu nerden nereye geldi ya :KK57: Ben Attaürkü sevmeme ragmen saygımda kusur etmiyorum çünkü o bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir lider ama neden şuanda yüzde 52 seçtiği bir Cumhurbaşkanına hakaret ediliyor belden aşagıya vuruyorlar dedim. Hemen millet yine yazdıklarımı kendince eğip büktü ve yorumladı. LÜTFEN AMA LÜTFEN YA SÖYLEDİKLERİMİ ÇARPITMAYIN. ANLATMAK İSTEDİKLERİMİ İYİ ANLAYIN VE KONUNUN ÖZÜNE GELİN :KK20:

Eğer bugün ceza almazsam bu polemikten dolayı herhalde daha da ceza almam :-)
Of yazmıyayım diyorum ama sabredemiyorum.Çünkü konuyu çok çarpıttınız insanın sabrını çatlattınız

Bende 2002 de başa geçmiş bir hükümetin, istediği kanunu 1 gecede çıkarırken başörtüsü konusunu 5 sene neden beklettigi konusunda cevap bekliyorum
ben onu sordum soruşturdum, hatta burda da bazı arkadaşlara sordum. başa geldiği gibi yapsaymış, irticacı denirmiş. şartların olgunlaşmasını beklemiş.

geçmişi bilmediğiniz nerden bellii.. bir zamanlar bu ülkede baş örtülüler okuyamıyorduu neden biliyormusun atatürkün kurduğu cumhuriyette bu yobazların işi yok deniniyorduu.. vee atatürkçülüğüde kendi nefislerine görede öyle güzel kullanıyorlardıkii..

Geçmişi bilmeyen sen misin ben miyim bilmiyorum.
Evet bu ülkede yobazların yeri yok, çünkü bağnaz Düşünceye yer yok.
Osmanlı tarihini kitaplardan değil de belgelerden oku derim...
Atatürkçülüğü kullananlar olduğu gibi, dini de kullananlar var.
Hatta Kuran ile seçim meydanlarına çıkanlar da var.
Ben tarihimi 2-3 örnekten değil kakao araştırarak öğreniyorum.
Şükürler olsun!

Cunki o sirada gene boyle dini istismar eden bir basbakan vardi hukumetin basinda. basortululeri de o, yani Erbakan hedef gosterince okula basortusu ile girmeleri yasaklandi. 4 sene onun zamaninda, 5 sene de Erdogan zamaninda.. Ondan oncesi kizlar okula basortusu ile girebiliyorlardi.:KK66: Onlara sor, o ikisine..

Yazdıklarımdan bu kanıya varmışsın ya ''BRAVO SANA'' Benim 7 yaşındaki pisikolojimi düşün cümlemden nasıl buraya gelmişsin bende bunu anlayamadım doğrusu?!

Laikliği bana değil güzel kardeşim, Onu kullanıp ta millete zulüm edenlere anlatman gerekmiyor mu?!o_O

ilkokul çagındaki bir çocugun pisikolojisiyle, askeri eğitim almış komutanlık rütbesine yükselmiş bir insanın yaşadıgı tranvayı aynı kefeye koymuşsunuz ya, pes doğrusu size. Sizi ayakta alkışlıyorum üstün zekanızdan dolayı:KK11:

Ben hiç okuyamadım. Kızkardeşim 2000 yılında sınava girdi çok da güzel bir puan aldı ve onun aldığı puanı gören dayımın oğlu '' X eğer ben bu puanı alsaydım türkiyenin tüm ünüversitelerine girebilirdim '' demişti. Ama kızkardeşim başörtüsü yüzünden okuyamadım. Ak parti vesilesiyle şimdi fakultesini bitirdi ve eğitimci olarak memurluk yapıyor elhamdülillah.

Ben Attatürkün suçu demedim. Onun getirdiği laik sistemi kullananların yüzünden Ona bu sistemi getirdiği için sevmedim dedim..

Son olarak: Konu nerden nereye geldi ya :KK57: Ben Attaürkü sevmeme ragmen saygımda kusur etmiyorum çünkü o bu ülkede Cumhurbaşkanlığı yapmış bir lider ama neden şuanda yüzde 52 seçtiği bir Cumhurbaşkanına hakaret ediliyor belden aşagıya vuruyorlar dedim. Hemen millet yine yazdıklarımı kendince eğip büktü ve yorumladı. LÜTFEN AMA LÜTFEN YA SÖYLEDİKLERİMİ ÇARPITMAYIN. ANLATMAK İSTEDİKLERİMİ İYİ ANLAYIN VE KONUNUN ÖZÜNE GELİN :KK20:

Of yazmıyayım diyorum ama sabredemiyorum.Çünkü konuyu çok çarpıttınız insanın sabrını çatlattınız
polemik yapmıyoruzki,düşüncelerimizi savunuyoruz konuda

Nefret neden ediliyor deyince 2 espri yapalım dedim ama yok yandaşlar gene saldırdı.
Ne vahşiliğimiz kaldı ne başka şey.
Sinsi değiliz çok şükür, açık sözlüyüz. :nazar:

Ha bak gördün mü, şimdi anlamaya başladın o kişinin psikolojisinden.
Demek insanlara birinin durumunu anlatmak için kendisinden yola çıkan örnekle vermek gerekiyormuş.

Büyük harf = bağırmak demek.

Bi sakin ol... Sen konu açtın, bizde yazıyoruz.

Back