- 5 Mayıs 2019
- 742
- 972
-
- Konu Sahibi Amaki hayal
Peki bizimkinden daha kucuk bi kedi alsam yine arkadas olabilirler mi acaba cokda buyuk almak istemiyorum alisamaz diye ama kucuge de bizimki zarar verir mi bilemiyorum.Lazer kedileri depresyona sokuyor bir süre sonra. Bir türlü yakalayamadıkları için. Lütfen oynatmayın. Kediniz tipik bir kedi bence normal olmayan uslu kedileriki kedi bakmak bir kedi bakmaktan daha kolay derler. Bende iki tane var, birbirlerine çok iyi geliyorlar, bir tane daha sahiplenmeyi düşünebilirsiniz. İnanın yükünüz azalıyor
Tabii, yavru kedi sahiplenmeniz çok daha iyi olur. Huyları çok farklı olsa bile bir süre sonra geçiniyorlar mutlaka. Başta kavga ederler hemen yüzyüze getirmeyin. Yeni gelen bir kaç gün bir odada kalsın mesela onun kokusunun sindiği eşyaları falan koklatın zamanla çok seviyorlar birbirlerini. Benimkilerin biri çok uslu diğeri tam bir psikopat. Başta çok kavga ediyorlardı şu an çok düşkünler birbirlerinePeki bizimkinden daha kucuk bi kedi alsam yine arkadas olabilirler mi acaba cokda buyuk almak istemiyorum alisamaz diye ama kucuge de bizimki zarar verir mi bilemiyorum.
Enerji patlaması yaşıyor. Eve geldikten sonra nefes nefese kalana kadar oynayın. Bir süre sonra melek gibi olacak. Yemek yediği zaman o enerjiyi çıkaramıyor.Herkese hayirli aksamlar.. Oncelikle kedimi çoook seviyorum asla birakmak sokaga atmak gibi bir dusuncem yok sadece tecrubeli kedi sahibi arkadaslardan fikir almak istiyorum.
6 ayini doldurmus bir disi kedim var. Kendisi cok yaramaz bir hanfendi. 1 aylikken tanistik annesi sadece uc yavrusunu kurtarabilmisti biri benim kedimdi. Kedi sahiplenmeden once hic kedi bakmadim hatta biraz korkardim da yaklasamazdim ama bu zavalli yavrulari gorunce dayanamadim annesi bakamiyodu cocuklar zarar veriyodu vs aldik esimle. Her turlu bakimini yaptik asilari vs mama ve su konusunda da sikintisi yok. Ikimizde calisiyoruz evde cok vakit geciremedigimiz icin mi bilmiyorum ama kedimiz cok yaramaz. Evin perdelerinden koltuklarindan yastiklarindan hatta kollarimizdan bacaklarimizdan vazgectik artik da bu sefer de tv unitesinin ustune tirmaniyo ne var ne yok assagiya itiyo. Kac tane bardak tabak biblo falan kirildi evde hatirlamiyorum. Iki sefer de kendini balkondan ve camdan assagi atti. Artik bi odada yalniz basina birakamaz olduk. Ne yapsak sakinlesir bu huylari gecer mi? Tecrubeli arkadaslar lutfen yardim edin bi ay sonra kisirlasma ameliyati olacak ondan sonra sakinlesir diye yaziyo internette ama boyle devam ederse cok zorlancaz. Evde ne var ne yok kaldirdik perdeleri falan topladik lutfen yardimci olun..Ne yapabiliriz? Tesekkurler sevgiler..
Bu nasil bi terbiyesizlik ya sen kim oluyosun da benim nasil baktigimla alakali yorum yapiyosun asil senin gibiler bakmasin mazallah bu sinirle yersin hayvani. Evet bilmiyodum ama okuyarak veterinerlere sorarak ogrenmeye calisiyorum. Senin gibi sacma dusunerek bi cani sokakta birakmadim kurtardim cok sukur.Kedi balkondan camdan düşmez.bakamayan almasın ya. Sineklik taktırın kedi güvenlik filesi taktırın balkonunuza yazık ya kediye acıdım. Siz bakmayın kedi. Psikolojisini bilmiyorsunuz bebekliğini bilmiyorsunuz daha elinizi kolunuzu neden çizdiğini ne yapmanız gerektiğini bilmiyorsunuz. Kedim çok yaramaz lafa bak. Kediyi 2 defa balkondan camdan düşürmek nedir ya rezalet!
Benim oğluşum yaşını aldıkça daha da oturaklaştı ama bahsettiğiniz gibi bir kedi olmadı hiçbir zaman.Tabi ben eve hiç biblo tarzı şeyler almadım çiçek bile alamıyorum.Ev tamamen ona göre yaniHerkese hayirli aksamlar.. Oncelikle kedimi çoook seviyorum asla birakmak sokaga atmak gibi bir dusuncem yok sadece tecrubeli kedi sahibi arkadaslardan fikir almak istiyorum.
6 ayini doldurmus bir disi kedim var. Kendisi cok yaramaz bir hanfendi. 1 aylikken tanistik annesi sadece uc yavrusunu kurtarabilmisti biri benim kedimdi. Kedi sahiplenmeden once hic kedi bakmadim hatta biraz korkardim da yaklasamazdim ama bu zavalli yavrulari gorunce dayanamadim annesi bakamiyodu cocuklar zarar veriyodu vs aldik esimle. Her turlu bakimini yaptik asilari vs mama ve su konusunda da sikintisi yok. Ikimizde calisiyoruz evde cok vakit geciremedigimiz icin mi bilmiyorum ama kedimiz cok yaramaz. Evin perdelerinden koltuklarindan yastiklarindan hatta kollarimizdan bacaklarimizdan vazgectik artik da bu sefer de tv unitesinin ustune tirmaniyo ne var ne yok assagiya itiyo. Kac tane bardak tabak biblo falan kirildi evde hatirlamiyorum. Iki sefer de kendini balkondan ve camdan assagi atti. Artik bi odada yalniz basina birakamaz olduk. Ne yapsak sakinlesir bu huylari gecer mi? Tecrubeli arkadaslar lutfen yardim edin bi ay sonra kisirlasma ameliyati olacak ondan sonra sakinlesir diye yaziyo internette ama boyle devam ederse cok zorlancaz. Evde ne var ne yok kaldirdik perdeleri falan topladik lutfen yardimci olun..Ne yapabiliriz? Tesekkurler sevgiler..
Aslinda ozel bi alani var salondaki balkonu onun icin kapattirdik. Camin onune sevdigi battaniyesini yatagini falan yerlestirdim orda vakit gecirmeyi seviyodu son bi haftadir yukarilara tirmanmaya basladi buyudukce huy degistiriyo sanirim.Ayrıca biblo falan derken gözüme dolu bir ev canlandı. Kediler yüksek yerlerde tünemeyi severler. Özellikle pencere yakınında hiçbir eşyanın olmaması gerekiyor. Ona özel bir alan ayırırsanız eşya itme olayı zamanla azalacaktır
Galiba ogluslar daha sakin oluyomus oyle duydum. Kizlar heryerde kendini belli edecekBenim oğluşum yaşını aldıkça daha da oturaklaştı ama bahsettiğiniz gibi bir kedi olmadı hiçbir zaman.Tabi ben eve hiç biblo tarzı şeyler almadım çiçek bile alamıyorum.Ev tamamen ona göre yani
Hic kedi bakmadim. Hatta cok korkarim ben kedilerden. Ama sen oyle bi anlatmissin ki insan yavrusundan bi farki yokmusEvde 4 kedim var. 6-5-3,5 ve 1,5 yaslarinda.6 yildir ne bir cizik ne bir isirik ne esyamda tirnak izi ne de esyada kirilma yasamadim. Biz mi cok sanliyiz bilmiyorum masallah cocuklarima. Benim cocuklarim sokaga cikmaz bu sebeple tirnaklara ihtiyaclari yok. Duzenli olarak tirnaklarini keseriz. Bir buyuk yukarilara kadar tirmanacaklari birde kucuk tirmalama tahtalari var. Onun haricinde olduki bazen bosluklarina gelip koltuga tirnak gecirirler şştttt yapariz birakirlar. Bebekken simdi dis degistirme zamani ellerini isirmaya calisir isirinca elinizi cekin ve hayir deyin sert ses tonuyla sonra yeniden oyuna devam edin yine ayni seyi yaparsa oynamayin isirmadan oynamayi ogrenecek. Duslerini kasiyacak oyuncaklar var onlardan alabilirsiniz.Bizimkilerin birseyi yere atma huyu hic olmadi nasil bas edilir bilemedim bir muddet atilabilecek herseyi kaldirin. Aksam isten gelince oynayin lutfen daha cok bebek cani sikiliyordur. Hatta en iyi yontem ise daha kucukken alisma surecleri daha hizli olur yanina kardes.
Bence cinsiyle de alakalıGaliba ogluslar daha sakin oluyomus oyle duydum. Kizlar heryerde kendini belli edecek
İyiye işaret. Özgüvenli bir kızınız varmış. Yükseklerden aşağı izlemek istemesi normal. En çok çıktığı yerlerdeki eşyaları kaldırın. Zamanla takıldıkları yerler değişebiliyorAslinda ozel bi alani var salondaki balkonu onun icin kapattirdik. Camin onune sevdigi battaniyesini yatagini falan yerlestirdim orda vakit gecirmeyi seviyodu son bi haftadir yukarilara tirmanmaya basladi buyudukce huy degistiriyo sanirim.
Ya bende bi kere geldigimde merdiven boyunca bembeyaz biseyin assagilara sarktigini gormustum tuvalet kagidiymis megersem banyodan assagi kadar indirmisKısırlaştırınca ve 2 yaşını geçince bir nebze durulur.
Ama bir nebze. O bir tekir çünkü :)
Ben de kedimi sokaktan aldım. Tırmalama kulesi ve topunun yüzüne bakmaz, çoraplarımla oynar. Yatağın deri başlığını tırmalaya tırmalaya oydu altı gözüküyor. Çakmakları sigara paketlerini salonu 30 sn terk etsem kanepenin altına itiyor :) Tuvalet kağıdı parçalamaya bayılıyor, eve gelip her yeri beyaz parça pinçik kağıt bulduğumu bilirim
Ama kedilere oyunculuk yakışıyor, kızımın bir tek tüyünü o durgun scotishlerin 10000 tanesine değişmem.
Ayrıca tlc nin internet sitesinde benim belalı kedim programı var. Böyle kedileri olan insanlara çözüm yolları sağlayan bir program. İzlemenizi tavsiye ederim)Ya bende bi kere geldigimde merdiven boyunca bembeyaz biseyin assagilara sarktigini gormustum tuvalet kagidiymis megersem banyodan assagi kadar indirmisKesinlikle bende degismem kedimi çok seviyorum bana bicok sey ogretti hayatima renk katti ne kadar yaramaz olursa olsun bi 10 dk kolumda uykuya dalinca huzurlu huzurlu mirlayinca hersey geciveriyo
Kaldirdim bugun bakalim zamanla hangi huylarini kesfedicezİyiye işaret. Özgüvenli bir kızınız varmış. Yükseklerden aşağı izlemek istemesi normal. En çok çıktığı yerlerdeki eşyaları kaldırın. Zamanla takıldıkları yerler değişebiliyor
Evet gormustum bi ara bakicam sagoluAyrıca tlc nin internet sitesinde benim belalı kedim programı var. Böyle kedileri olan insanlara çözüm yolları sağlayan bir program. İzlemenizi tavsiye ederim)