-
- Konu Sahibi Amaki hayal
Bizimki lazerler de oynamıyor yaBizimki 3 yaşında hala durulmadı. Dana gibi oldu kıçını zor kaldırıyor gene de sürekli kudurma peşinde. lazerle koşturup yoruyorum ben. günde en az 1 saat saklanbaç, kovalamaca falan oynuyoruz evde sonra sızıyor kucağımda.
Valla evde bes kedi besliyo gibiyiz oynatsak bile asla yorulmuyo nefes nefese kaldigini goruyoruz artik nefes alamicak hale geliyo ama yine de birakmiyo saldirmayi da oyunu da bi ara kafama cok takiyodum kilo almiyo diye denemedigimiz mama da kalmadi ama bu yaramazlikla zor zaten kilo almasi falan.Lazerle oynatin yorulsun. Kisirlasinca biraz geciyor yasi ilerleyince yerlerinden kaldiramiyorsun
Benim ki kaçıyor işte. Sonra kız onun peşinden gidiyor. Kedi onu görünce saklanıyor sonra saçma sapan bir yerden çıkıyor falanBenim kız tutamıyor kediyi. Tutsa onun da sonu senin yeğenlerden farklı olmazdı.
Evet kardes cok istiyorum esimi ikna edebilirsem sahiplencem insallah ama bizimki onu da egitir kendi gibi alistirir valla korkuyorumEvde 4 kedim var. 6-5-3,5 ve 1,5 yaslarinda.6 yildir ne bir cizik ne bir isirik ne esyamda tirnak izi ne de esyada kirilma yasamadim. Biz mi cok sanliyiz bilmiyorum masallah cocuklarima. Benim cocuklarim sokaga cikmaz bu sebeple tirnaklara ihtiyaclari yok. Duzenli olarak tirnaklarini keseriz. Bir buyuk yukarilara kadar tirmanacaklari birde kucuk tirmalama tahtalari var. Onun haricinde olduki bazen bosluklarina gelip koltuga tirnak gecirirler şştttt yapariz birakirlar. Bebekken simdi dis degistirme zamani ellerini isirmaya calisir isirinca elinizi cekin ve hayir deyin sert ses tonuyla sonra yeniden oyuna devam edin yine ayni seyi yaparsa oynamayin isirmadan oynamayi ogrenecek. Duslerini kasiyacak oyuncaklar var onlardan alabilirsiniz.Bizimkilerin birseyi yere atma huyu hic olmadi nasil bas edilir bilemedim bir muddet atilabilecek herseyi kaldirin. Aksam isten gelince oynayin lutfen daha cok bebek cani sikiliyordur. Hatta en iyi yontem ise daha kucukken alisma surecleri daha hizli olur yanina kardes.
YaaaBenimkiler iki gündür sarılıyor öleceğim mutluluktan
Aslında daha çok kızım kedime sarılıp başını üstüne yaslıyor. Kedim ise sadece yatıp mırlıyor. Tabi bu saadet saniyeleri kızım seveceğim diye elini atıp kedimin 1 avuç tüyünü yolmasıyla sonuçlansa da galiba ikisi de halinden memnun
Aynı kardeşimin kedisi buValla evde bes kedi besliyo gibiyiz oynatsak bile asla yorulmuyo nefes nefese kaldigini goruyoruz artik nefes alamicak hale geliyo ama yine de birakmiyo saldirmayi da oyunu da bi ara kafama cok takiyodum kilo almiyo diye denemedigimiz mama da kalmadi ama bu yaramazlikla zor zaten kilo almasi falan.
Etrafınızda yeşillik alan var mı? Günde birkaç kez dışarı salabilirsiniz ama eğitin. Mesela bizim sitede bir komşumuz var bahçeye salıyor kedisini kedi geziyor oynuyor sonra Minnoooşdiye sesleniyor kedi geliyor.
[/QUOTE
Aslinda yesillik alan var ama kedi ve fare de cok var etrafta parazit hastalik vs kapar diye de endiseleniyorum. Kacar da gider se naparim..Etrafınızda yeşillik alan var mı? Günde birkaç kez dışarı salabilirsiniz ama eğitin. Mesela bizim sitede bir komşumuz var bahçeye salıyor kedisini kedi geziyor oynuyor sonra Minnoooş diye sesleniyor kedi geliyor.
Aynen benimki de kapi onlerinde bekliyo ben iceri girince bacaklarima saldiriyo cok hircin sevmedik ama bebeyken de boyleydi huyu heralde.Aynı kardeşimin kedisi bu
Mesela kucağa gelir tam seversin mayışır mırlar derken birden ısırıp tırmalayıp kaçar içine şeytan girmiş gibi.
Koşup koşup aralık kapıya 2 eliyle vurur tüm hızıyla kapıyı açar
Her şeyin üstünden oradan oraya atlar koltuk tepelerinde
Eve gelen temizlikçiye saldırır kadını evden kovalar asla temizlik yaptırmaz. Valla 3 yaşına geldi düzelmedi amA sizinki inşallah düzelir. Babamla kardeşim severken oynarken hep haşin sevdiler hiç hayırı da öğretmediler bence onun etkisi de var
Kisirlastircaz insallah bi ay sonra bugun farkli oyuncaklar siparis ettim insallah ilgisini ceker.Biraz oyuncak alın ve en önemlisi kısırlaştırın
Vakit buldukca oynuyoruz zaten ikimizde calisiyoruz eve geldigimizde direk saldiriyo zaten belki yalniz biraktigimiz icin sinirleniyo bilemiyorum.nazar değmesin ama benim kedimin hiç öyle huyları yok.sizinki çok enerjik galiba.bol bol oyun oynayıp enerjisini atmasını sağlasanız belki biraz huyu düzelir.
evet o zaman o yüzdendir çünkü veteriner bana şey demişti tek kediler uzun süre yalnız kalırsa hırçın oluyormuş tabi sahipleride geç gelince onla oynayamazmış fazla o yüzden iki kedi sahiplenin uzun süre tek kalıyorsa evde dedi.bizim evde hep biri olduğu için gün boyu oyun oynuyor belki ondan çok şımarmıyordur.hatta veteriner kendi kedisini sahiplendirmiş uzun süre yalnız kaldığı için.Vakit buldukca oynuyoruz zaten ikimizde calisiyoruz eve geldigimizde direk saldiriyo zaten belki yalniz biraktigimiz icin sinirleniyo bilemiyorum.
Evet bide goz sagligini etkiledigini okumustum o yuzden hic lazer almadim bizimki de biseyi uzun sure kacirdigimizda yakalayamadiginda deliye donuyo daha bi hircinlasiyo sanki.benim tavsiyem lazerle oynatmayın kediyi sinirini bozuyor lazeri yakalayamadığı için.hırçın oluyor.ben lazeri sadece istemediğim bir odaya girdiğinde dışarı çıkartmak için kullanıyorum o zaman bile olumsuz etkisini gördüm.
Oyle bi oltasini parcaladi zaten yenisini siparis ettim bugun en cok onu seviyoKüçük olduğu için oyuncu olur normal ama eğer her gün en azından yarım saatinizi ayırıp ucunda tüy olan uzun değneklerle ya da lazerle oynatırsanız enerjisini atar,size ve eşyalara zarar vermez