yaralı kartalıma maşallahh!!!

Maşallah :) ayrıca sizi de tebrik ederim :)
Tüm sayfaları okuyamadım ama son sayfada gördüm cinsiyet tahminini sizinki bence erkek çünkü burnunun üzeri mavi gibi gördüm fotoğraftan :) toplamda bi çift (erkek-dişi), 4 yavruları (+3tanesini verdim) ve dışarıdan kuşların sesine gelmiş 3 tane olmak üzere 12 muhabbet kuşu geçti elimden :KK51: anne kuşumuz 14 yaşında kanserden öldü, baba kuşumuz eşinin ardından 15 yaşında öldü :KK51: yavrularımızdan biri anne kuşumuz kanserken olmuştu. Yavrucak yeterli kalsiyum alamadığından ayakları yanlara doğru çaprazdı yumurtadan çıktığında.. Gagasıyla tutuna tutuna gezerdi kafeste.. Kafesin dibine yumuşak bi örtü koymuştuk biz, bazen demirleri tutamayıp yere düşüyordu.. Canı yanmasın bari diye böyle bi önlem almıştık.. Eğer sizinki de tek ayaklı yaşamına alışamadıysa daha alışana kadar size de öneririm. (Ayaklarına dolanacak ipleri olmayan bi örtü ama) Tüneklerine yakın suluk ve yemlik koymak iyi oluyor çünkü öteki türlü beslenmek için uzun süre duramıyorlar.. Salatalık, havuç, göbek, beyaz peynir, yeşil erik, üzüm bizimkilerin favorileriydi deneyebilirsiniz :) bir de veterinerimiz bi mama tarifi vermişti. Yumurtayı haşlıyorsun, rendeliyorsun. İçerisine de bildiğimiz bebe bisküvilerini toz haline getirip karıştırıyorsun. Bayılıyorlar :KK68: ama tabi yarım yumurtadan yapmanızı tavsiye ederim sizin sayı malum tek, bitiremeyebilir bizimkiler sürü gibiydi bir seferde bitiyordu :)) günlük yapmanız lazım, kalanı ertesi gün yer diye bırakmamak gerekiyor hava sıcak malum. kolay gelsin.

Eklentiler

• IMG_20150602_184137.jpg
    IMG_20150602_184137.jpg
    101,5 KB · Görüntüleme: 66
  • IMG_20150602_184137.jpg
    IMG_20150602_184137.jpg
    101,5 KB · Görüntüleme: 64
Ya yanlislikla yukledim tpresimlerin ikisini kusura bakmayin bunlarda benin bebeklerim 1 ayliklar daha ama iki resim koydummyanlislikla

Maşallah :) ayrıca sizi de tebrik ederim :)
Tüm sayfaları okuyamadım ama son sayfada gördüm cinsiyet tahminini sizinki bence erkek çünkü burnunun üzeri mavi gibi gördüm fotoğraftan :) toplamda bi çift (erkek-dişi), 4 yavruları (+3tanesini verdim) ve dışarıdan kuşların sesine gelmiş 3 tane olmak üzere 12 muhabbet kuşu geçti elimden :KK51: anne kuşumuz 14 yaşında kanserden öldü, baba kuşumuz eşinin ardından 15 yaşında öldü :KK51: yavrularımızdan biri anne kuşumuz kanserken olmuştu. Yavrucak yeterli kalsiyum alamadığından ayakları yanlara doğru çaprazdı yumurtadan çıktığında.. Gagasıyla tutuna tutuna gezerdi kafeste.. Kafesin dibine yumuşak bi örtü koymuştuk biz, bazen demirleri tutamayıp yere düşüyordu.. Canı yanmasın bari diye böyle bi önlem almıştık.. Eğer sizinki de tek ayaklı yaşamına alışamadıysa daha alışana kadar size de öneririm. (Ayaklarına dolanacak ipleri olmayan bi örtü ama) Tüneklerine yakın suluk ve yemlik koymak iyi oluyor çünkü öteki türlü beslenmek için uzun süre duramıyorlar.. Salatalık, havuç, göbek, beyaz peynir, yeşil erik, üzüm bizimkilerin favorileriydi deneyebilirsiniz :) bir de veterinerimiz bi mama tarifi vermişti. Yumurtayı haşlıyorsun, rendeliyorsun. İçerisine de bildiğimiz bebe bisküvilerini toz haline getirip karıştırıyorsun. Bayılıyorlar :KK68: ama tabi yarım yumurtadan yapmanızı tavsiye ederim sizin sayı malum tek, bitiremeyebilir bizimkiler sürü gibiydi bir seferde bitiyordu :)) günlük yapmanız lazım, kalanı ertesi gün yer diye bırakmamak gerekiyor hava sıcak malum. kolay gelsin.
evet açık mavi sanırım..valla hep oğlum diyoruz biz :))
kuşlarınıza çok üzüldüm... ama maşallah senelerce bakmışsınız..ve dışardan bile gelmiş :)
bizimkisi artık düşmüyor..ayağını tam kullanmasa bile topallıyor..bu aralar dışarda durmak istiyor hep oyüzden kafesi gagalıyor açmak istiyor..dışarda hiç bişe yapmıyor bir iki uçuyor sonra yukarda bir yerde durup uyuyor...bizimle hiç ilgisi yok yani...yumurtayı yapıcam kesinlikle ama şuan kalsiyum ilacı var suya koyduğumuz o bitince yapıcam..zaten şuan kafesi küçük yemi suyu aşağıda yer kaplıyor..tünekleri haftaya koyucam ayağı biraz daha iyi olsun...
bilgilerin için çok teşekkür ederim..:KK19:

Kesinlikle canım benim. Ben de 2 kedi annesiyim. Sokakta baktığım sürüyle kedim var. Kapının önüne bir kap su ve yemek koymak hiç zor birşey değil. Umarım herkes bu duyarlılığı bir gün kazanır :) Onların sevgisinden güzel ve rahatlatıcı birşey yok...
onlar yemekten çok sevgiye aç ....iki başını okşayınca nasıl mest oluyorlar...vicdanı olan herkes yapar..

oyy benim boncuğum geldi aklıma bu kaçtı ben evlenmeden önce kaç yıldır odadan bile çıkmayan kuş :KK43:bide ben anlamıyım diye aynı renk kuşu koymuştu annemler kafese ama hemen anladım benim boncuğum olmadığını birden görünce resmi nasıl özledim o tombik kafasını öpesim geldi ya :KK43:(((

ayy kıyamam canım benim..
aslında kaçtıkları zaman geri dönmek istiyorlarmış ama görüş açıları çok dar olduğu için dönemiyorlarmış..
inşallah senin kuşunuda biri bulmuştur..

ayy kıyamam canım benim..
aslında kaçtıkları zaman geri dönmek istiyorlarmış ama görüş açıları çok dar olduğu için dönemiyorlarmış..
inşallah senin kuşunuda biri bulmuştur..

Ya inşallah tahminim biri aldı çünkü bizimki çok cana yakındı yabancılama huyu yoktu eve gelen misafirlerin heryerini didikler herkesten öpücük isterdi gel demene bile gerek yoktu yapışırdı zaten :) benim boynuma girer orda uyurdu küçücük kuş ama nasıl özlüyorum hala resmi ofisimde panomda asılı duruyor bana çok bağlıydı özellikle ben odamda biraz uzun kaldığımda çok korktuğu halde jet gibi uçarak benim odama gelirdi kapım kapalıyca deli gibi öterdi aç kapıyı diye kafesine hiç girmek istemiyodu tv nin üstünde uyuyodu manyak :) yem için girmesi gerekince sürekli kafesin kapısını kapatmayalım diye arkasına baka baka yerdi çok akıllıydı ya bize yemek yedirmiyordu özellikle salata görmesin hemen tabağın ortasına kurulup eşeleniyordu heryer heryerde umarım yaşıyordur şimdi başka kuşlarımız var ama onun gibi olmuyor :KK43:

anooom ne ka datlu bu kartalcık,Maaşallah :)

sabah bahçede servis beklerken birden kafama bi şey kondu tabii ne olduğu anlamadım çığlık çığlığa bağırdım,arkadaş geldi kafamdan aldı o şeyi,.bi baktık ki minicik bir serçe yavrusu.sanırım daha yeni uçmayı öğreniyor benim saçlar da kıvırcık yuvası sandı galiba :KK70:

aldık sevdik biraz.sonra annesi geldi yanımıza,birlikte uçup gittiler :)

Ya inşallah tahminim biri aldı çünkü bizimki çok cana yakındı yabancılama huyu yoktu eve gelen misafirlerin heryerini didikler herkesten öpücük isterdi gel demene bile gerek yoktu yapışırdı zaten :) benim boynuma girer orda uyurdu küçücük kuş ama nasıl özlüyorum hala resmi ofisimde panomda asılı duruyor bana çok bağlıydı özellikle ben odamda biraz uzun kaldığımda çok korktuğu halde jet gibi uçarak benim odama gelirdi kapım kapalıyca deli gibi öterdi aç kapıyı diye kafesine hiç girmek istemiyodu tv nin üstünde uyuyodu manyak :) yem için girmesi gerekince sürekli kafesin kapısını kapatmayalım diye arkasına baka baka yerdi çok akıllıydı ya bize yemek yedirmiyordu özellikle salata görmesin hemen tabağın ortasına kurulup eşeleniyordu heryer heryerde umarım yaşıyordur şimdi başka kuşlarımız var ama onun gibi olmuyor :KK43:

ayy canım ya...aynı annemlerin kuşu pilav bile yiyor oda çok cana yakın...
birdaha kuş almadın mı?gerçi onun yerini tutamaz...birde her kuş öyle cana yakın olmuyor..

anooom ne ka datlu bu kartalcık,Maaşallah :)

sabah bahçede servis beklerken birden kafama bi şey kondu tabii ne olduğu anlamadım çığlık çığlığa bağırdım,arkadaş geldi kafamdan aldı o şeyi,.bi baktık ki minicik bir serçe yavrusu.sanırım daha yeni uçmayı öğreniyor benim saçlar da kıvırcık yuvası sandı galiba :KK70:

aldık sevdik biraz.sonra annesi geldi yanımıza,birlikte uçup gittiler :)

ayyy nekadar güzel yaaa :))
cumartesi Gelibolu ya Şehitliklere gittik ordada benim kafama kuş pisledi :KK48: ayy dedim ben bu kuşlardan çok çekicem :KK71:

Benim de mavişim vardı cici kuş derdi çok hiperaktif bi kuştu ayna güzeliydi:KK43: çok geçmiş olsun iyi görünüyo maşallah

ayy canım ya...aynı annemlerin kuşu pilav bile yiyor oda çok cana yakın...
birdaha kuş almadın mı?gerçi onun yerini tutamaz...birde her kuş öyle cana yakın olmuyor..
Ben 1 hafta tatile çıkmışım geri döndüğümde hemen oğlum diye kafesine gittim baktım açtım kapağı gel diyorum kafeste geri çekilior kuş sonra bi baktım mayaklar çarpık çurpuk neye uğradığımı şaşırdım dedim bu boncuk değil kuşum nerde annemle kardeşimde gülüyolar bide ben feryat figan çıktım sokak sokak heryeri aradım ağlaya ağlaya gören bizim evden cenaze çıkmış zanneder .Annemleri evi ilk kat ama zemin kat değil kömürlük olaak kullanılan bir kısım var balkon altına kadar orda hep kediler oluyor yazın bizim pencereler açık olunca eve giriyolardı bi kere boncuk kafesteyken saldırmıştı biri ama sadece kafesi düşürmüş boncuk pencere perde açık olsa bile kaçmazdı odadan bile çıkmıyordu diğer odalar başka memleket gibiydi onun için benim omzumda çıktığında bile deli gibi yapışırdı korkudan onu oralarda bırakcakmışım gibi :) annemin dediğine göre kafeste değilmiş o gün annemde markete gitmiş geldiğimde yoktu diyor kedi girdiyse korkup kaçmış olmalı oksa hayatta gitmezdi çok korkuyordu çünkü şimdi o beni kandırmaya çalıştıkları kuş ve başka bir sarı renkli kuş daha var ama hiç ilgilenmedim zaten çokta kalmadım evde evlendim ama yabaniler hala uçmuolar bide yerde dolanıyolar tavuk gibi

X