Maşallah :) ayrıca sizi de tebrik ederim :)
Tüm sayfaları okuyamadım ama son sayfada gördüm cinsiyet tahminini sizinki bence erkek çünkü burnunun üzeri mavi gibi gördüm fotoğraftan :) toplamda bi çift (erkek-dişi), 4 yavruları (+3tanesini verdim) ve dışarıdan kuşların sesine gelmiş 3 tane olmak üzere 12 muhabbet kuşu geçti elimden
anne kuşumuz 14 yaşında kanserden öldü, baba kuşumuz eşinin ardından 15 yaşında öldü
yavrularımızdan biri anne kuşumuz kanserken olmuştu. Yavrucak yeterli kalsiyum alamadığından ayakları yanlara doğru çaprazdı yumurtadan çıktığında.. Gagasıyla tutuna tutuna gezerdi kafeste.. Kafesin dibine yumuşak bi örtü koymuştuk biz, bazen demirleri tutamayıp yere düşüyordu.. Canı yanmasın bari diye böyle bi önlem almıştık.. Eğer sizinki de tek ayaklı yaşamına alışamadıysa daha alışana kadar size de öneririm. (Ayaklarına dolanacak ipleri olmayan bi örtü ama) Tüneklerine yakın suluk ve yemlik koymak iyi oluyor çünkü öteki türlü beslenmek için uzun süre duramıyorlar.. Salatalık, havuç, göbek, beyaz peynir, yeşil erik, üzüm bizimkilerin favorileriydi deneyebilirsiniz :) bir de veterinerimiz bi mama tarifi vermişti. Yumurtayı haşlıyorsun, rendeliyorsun. İçerisine de bildiğimiz bebe bisküvilerini toz haline getirip karıştırıyorsun. Bayılıyorlar
ama tabi yarım yumurtadan yapmanızı tavsiye ederim sizin sayı malum tek, bitiremeyebilir bizimkiler sürü gibiydi bir seferde bitiyordu :)) günlük yapmanız lazım, kalanı ertesi gün yer diye bırakmamak gerekiyor hava sıcak malum. kolay gelsin.