Yaptığım tuhaf mı sizce?

Biz okulda bir proje üzerine çalışmak ve görev dağılımı yapmak amacıyla online toplantı yapmıştık iki gün önce.
Proje için sınıfımdan bir kızla birlikte çalışacağımı öğrendiğim zaman, onunla diyaloğa geçmek ve de arkadaşlık kurmak için selam nasılsın tarzı bir mesaj atıp ardından (o cevap verince) dersler ve okul ile ilgili iki üç şey hakkında soru sordum.

Kız ilk başta mesajıma hemen cevap vermişti ama şimdi iki gün geçti mesaja bakmadı bile.

Açıkçası insanlarla sosyal ilişkilerimi geliştirmek istiyorum. kıza yazdığım mesajlar da öylesine sorulardı, sırf bir konuşma başlatmak, tanışmak içindi. Sosyal zekamı geliştirmek amacıyla insanlarla diyalog kurmaya çalışıyorum. Aksi takdirde proje esnasında ne kadar arkadaşlık kurabilme şansım olur emin değilim.

Ama şimdi kız mesajıma cevap vermeyince acaba yaptığım tuhaf mı durdu diye düşünmüyor değilim.

Hani hepimizin etrafında vardır, bir okulda veya iş yerinde, seramik kursunda vs. Pek çok tanıdığı olan, eli kolu uzun biri... işte ben de öyle birisi olmak istiyorum. İnsanlarla güçlü ve sağlıklı sosyal ilişkiler kurabileyim...
Sanırım insanlara nasıl yaklaşacağım hususunda kendimi geliştirmeliyim.
Bende böyle ilişkileri çok sevmem. Yani online toplantıda tanıştık tamam, yüz yüze gelince konuşma ilerler yani öyle telefondan yazmaya gerek yok bence.
Herkesin ilişki başlatıp yürütmesi farklıdır elbet.

@mervucka

Sürekli yazmadığımın altını çizeyim. Sadece merhaba nasılsın, biz senle sanırım geçen sene aynı dersi almıştık (onun cevabı ise aaa evet evet hatırladım x hocadan)
Ardından da bu sene hangi dersi seçmeli alıyorsun diye sordum, cevap verdi. Kendisi de benim hangi dersi seçtiğimi filan sordu. Ben de x seçmelisini alıyorum dedim. Bu mesaja bakmadı bile yani.

Diyalog topu toplam bu.

Yedi yirmi dört kıza mesaj yazmadım :) lütfen sakin olun.
Tamam konuyu uzatmamış işte. Ne cevap yazsın ki buna? X seçmelisini alıyorum, eee yani? Arkadaş değil bir şey değil daha online bir kere tanışmışsın. Bunu burada konu açıp kovalamak da garip.

Biz okulda bir proje üzerine çalışmak ve görev dağılımı yapmak amacıyla online toplantı yapmıştık iki gün önce.
Proje için sınıfımdan bir kızla birlikte çalışacağımı öğrendiğim zaman, onunla diyaloğa geçmek ve de arkadaşlık kurmak için selam nasılsın tarzı bir mesaj atıp ardından (o cevap verince) dersler ve okul ile ilgili iki üç şey hakkında soru sordum.

Kız ilk başta mesajıma hemen cevap vermişti ama şimdi iki gün geçti mesaja bakmadı bile.

Açıkçası insanlarla sosyal ilişkilerimi geliştirmek istiyorum. kıza yazdığım mesajlar da öylesine sorulardı, sırf bir konuşma başlatmak, tanışmak içindi. Sosyal zekamı geliştirmek amacıyla insanlarla diyalog kurmaya çalışıyorum. Aksi takdirde proje esnasında ne kadar arkadaşlık kurabilme şansım olur emin değilim.

Ama şimdi kız mesajıma cevap vermeyince acaba yaptığım tuhaf mı durdu diye düşünmüyor değilim.

Hani hepimizin etrafında vardır, bir okulda veya iş yerinde, seramik kursunda vs. Pek çok tanıdığı olan, eli kolu uzun biri... işte ben de öyle birisi olmak istiyorum. İnsanlarla güçlü ve sağlıklı sosyal ilişkiler kurabileyim...
Doğru yoldan ilerlediğinizi düşünüyorum. Fakat karşı taraf asosyal olabilir, pinpirikli herkesten kötülük bekleyen bir tip olabilir.

Eli kolu uzun olmak istiyorsanız önce insanların işine yarayın. Destekçi, yardımsever olun. Sonra gerisi geliyor.

@mervucka

Sürekli yazmadığımın altını çizeyim. Sadece merhaba nasılsın, biz senle sanırım geçen sene aynı dersi almıştık (onun cevabı ise aaa evet evet hatırladım x hocadan)
Ardından da bu sene hangi dersi seçmeli alıyorsun diye sordum, cevap verdi. Kendisi de benim hangi dersi seçtiğimi filan sordu. Ben de x seçmelisini alıyorum dedim. Bu mesaja bakmadı bile yani.

Diyalog topu toplam bu.

Yedi yirmi
Millet amma kasıntı olmuş be ya🙄🙄sanırsın ingiltere prensesi margaret hasba cok mesgul ya görmemistir😁😁
Milyon mesaj geliyor ya girip açmadığım da oluyor. Hele iş içinse mesai saati dışında dönmem hangi birine döneyim :KK70: kasıntı olduğunu sanmıyorum. Bazı insanların fazla üyr olmak zorunda kaldığı aktif gruplar ve etkileşim sebebi ile irtibat halinde olduğu fazla numara var. Biri de ben misal yeni 100 numara daha eklendi iş sebebi ile ha deyince bakılmıyor :KK70: bıktık artık

Bir de hiç telefon sevmeyen de var sessizde ihtiyaç olmadıkça kullanmayan tipler :KK70:

Ay mesaja görüldü atmak bile değil :) whatsappa girmiş ama bakmamış :KK66:
sizi pek ciddiye almıyor demekki yada işi vardır sohbetiniz pek sarmamıştır, güvenmiyodur, bir sürü sebep olabilir bende mesela mesajlaşmayı çok seven bi insan değilim genelde ararım mesaja bazen günlerce cevap vermedeğimde olur çünkü acil bişeyse ararlar

@mervucka

Diyalog topu toplam bu.

Yedi yirmi dört kıza mesaj yazmadım :) lütfen sakin olun.
Sizin sorunuza nezaketen o da sormuş bulunmuş. Cevap verseydi de en fazla “Hm, ne güzel” derdi, bir daha da yazmazdı zaten. Ben olsam öyle yapardım (ki yapıyorum da)

Ben gereksiz kurulmaya çalışılan diyaloglardan hoşlanmıyorum. O arkadaş da benim gibi sanıyorum ki.

Tuhaf olan siz değilsiniz, konuşmalar böyle başlar m karşı tarafın karakteri böyleymiş siz kendinizi kapatmayın.

Son mesajınız cevap yazması gereken bir mesaj değilmiş ki. Görüşürüz vs. demesini mi bekliyordunuz? Belki başka sorunuz vardır diye, nezaketsiz davranmamak adına yazmamış olabilir onu da.

Ben de açıkçası yüzyüze görüşmediğim insanla uzun uzun sohbet edemezdim. Nezaketen cevap verir geçerdim. Ben karşı tarafta bir tuhaflık görmedim. Ama siz çevre yapacağım derken biraz abartıyorsunuz gibi.

Ben mi acaibim yahhuuu biri mesaj yazsa iyi ya da kötü bir cevap veririm. 'Görüldü atmak' kaba bir davranış bence. Yorumlarda sinıfımdan kıza yüz vermem yazan haspalar siz piremses misiniz😁😁😁 sende bir acaiplik yok konu sahibesi diğer taraf kasınti bence
Yemin ederim aynı fikirdeyim olgun ve iletişim becerisi olan biri asla görüldü atmaz. Ancak Türkiye gibi ülkelerde normal görülebilecek iletişim bozukluğu diye düşünüyorum.

Konu sahibi siz sosyal becerisi yüksek ve egosuyla hareket etmeyen birisiniz, özel bir yapınız var. Bu tavrı gördünüz diye değişmeyin, hatanız yok.

X