- 18 Kasım 2014
- 4.235
- 5.357
- Konu Sahibi titanium22
Bende böyle ilişkileri çok sevmem. Yani online toplantıda tanıştık tamam, yüz yüze gelince konuşma ilerler yani öyle telefondan yazmaya gerek yok bence.Biz okulda bir proje üzerine çalışmak ve görev dağılımı yapmak amacıyla online toplantı yapmıştık iki gün önce.
Proje için sınıfımdan bir kızla birlikte çalışacağımı öğrendiğim zaman, onunla diyaloğa geçmek ve de arkadaşlık kurmak için selam nasılsın tarzı bir mesaj atıp ardından (o cevap verince) dersler ve okul ile ilgili iki üç şey hakkında soru sordum.
Kız ilk başta mesajıma hemen cevap vermişti ama şimdi iki gün geçti mesaja bakmadı bile.
Açıkçası insanlarla sosyal ilişkilerimi geliştirmek istiyorum. kıza yazdığım mesajlar da öylesine sorulardı, sırf bir konuşma başlatmak, tanışmak içindi. Sosyal zekamı geliştirmek amacıyla insanlarla diyalog kurmaya çalışıyorum. Aksi takdirde proje esnasında ne kadar arkadaşlık kurabilme şansım olur emin değilim.
Ama şimdi kız mesajıma cevap vermeyince acaba yaptığım tuhaf mı durdu diye düşünmüyor değilim.
Hani hepimizin etrafında vardır, bir okulda veya iş yerinde, seramik kursunda vs. Pek çok tanıdığı olan, eli kolu uzun biri... işte ben de öyle birisi olmak istiyorum. İnsanlarla güçlü ve sağlıklı sosyal ilişkiler kurabileyim...
Sanırım insanlara nasıl yaklaşacağım hususunda kendimi geliştirmeliyim.
Herkesin ilişki başlatıp yürütmesi farklıdır elbet.