- 9 Mart 2022
- 25
- 18
- 18
- 38
- Konu Sahibi Umut Fakirin Ekmegi
Merhaba konuyu yanlış yere mi açtım bilmiyorum ama içime dert oldu. 10 yıl önce babamı kaybettik. Memlekette bir evimiz var 3 katlı.5 kız kardeşiz. O zaman her birimize ev tapulu olmadığı için 1/5 hisse düştü arsa olarak. Sonra imar barışı çıktı. Hepimiz başka ildeyiz diye küçük kardeşim başvurdu biz gerekirse gelelim dedik ama kardeşime birinizin başvurması yeterli gerek yok demişler belki de kardeşimin yalanı veya doğru bilmiyorum. Şimdi küçük kardeşim evleniyor ben de anneme devredelim hepimiz dedim kardeşimin suratı düştü bir büyük kardeşim ile de geçenlerde bu konuyu konuşurken ağzından kaçırdı şöyle bir muhabbet geçmiş aralarında. Ev benim istediğime istediğim kadarını veririm. Şimdi size sormak istediğim özellikle avukat vs aranızda çok sevinirim. Arsa hala hisseli gözüküyor e devlette ama yapı kayıt vs hiçbir şey göremiyorum gerçekten yapı kayıt belgesine basvurdu diye ev onun üzerine mi oldu yapı kayıt belgesi 14.000 TL idi o zamanlar ve ben ödedim kimsede para yoktu diye eğer varsa böyle bir şey gerekeni yapacağım ama yoksa da kimsenin canını sıkmak istemiyorum.