- 9 Mart 2022
- 25
- 18
- 18
- 38
- Konu Sahibi Umut Fakirin Ekmegi
-
Evet sıkıntılı konular gerçekten.yaa şu ev arsa işleri gerçekten şeytan işi. kardeş diyosun ama söyledigi lafa bak.sakın hakkınızı bırakmayın öyle diyen asla 4ünüze acımaz.. bu tapu işlerinden hiiç anlamıyom aynı dert bizdede var eşimin kardeşiyle ortak binada oturuyoruz 2kat. sadece arsa tapusu var annesinin üzerine kayıtlı ben oturdugumuz daireyi satıp baska yere taşınmak uzaklaşmak istiyorum ama kadın yok tek tapu var ben ölmeden kimse bişey alamaz diye boş konusuyo.. kendi dairemizi satmanın bi yolu yokmu araştırdım ama anlamadım nasıl oluyor
Tapu kadının üzerineyse haklı yalnız , sadece ona ait orası kanunenyaa şu ev arsa işleri gerçekten şeytan işi. kardeş diyosun ama söyledigi lafa bak.sakın hakkınızı bırakmayın öyle diyen asla 4ünüze acımaz.. bu tapu işlerinden hiiç anlamıyom aynı dert bizdede var eşimin kardeşiyle ortak binada oturuyoruz 2kat. sadece arsa tapusu var annesinin üzerine kayıtlı ben oturdugumuz daireyi satıp baska yere taşınmak uzaklaşmak istiyorum ama kadın yok tek tapu var ben ölmeden kimse bişey alamaz diye boş konusuyo.. kendi dairemizi satmanın bi yolu yokmu araştırdım ama anlamadım nasıl oluyor
Arsa tapusu hepimizin üstüne yapı kayıt belgesinin parasını ben tek başıma verdim sadece memlekete uzağım diye o hepimiz adına başvuru yaptı Yapı kayıt belgesine. Şuanda 21 yaşında. Neresi haklı Allah aşkına evin yapımında en çok annem babam ve ben para harcadım ev tapusuz devlet babam ölünce eşit hisse verdi devlet arsa üzerinde ev tapusuz diye yapı kayıt belgesine kardeşim başvuru yaptı hepimiz adına yapıyorum dedi ama tüm işlemleri o halletti yapı kayıt belgesi 14000 Tl de ben verdim tüm kardeşlerim adına evimiz tapulu olsun diyeTapu kadının üzerineyse haklı yalnız , sadece ona ait orası kanunen
Hanımefendi size yapmadım yorumumu kime yapmışım bir doğru okur musunuz? Cicekgil kullanıcısının yorumunu alıntılayıp ona yazdım ben onuArsa tapusu hepimizin üstüne yapı kayıt belgesinin parasını ben tek başıma verdim sadece memlekete uzağım diye o hepimiz adına başvuru yaptı Yapı kayıt belgesine. Şuanda 21 yaşında. Neresi haklı Allah aşkına evin yapımında en çok annem babam ve ben para harcadım ev tapusuz devlet babam ölünce eşit hisse verdi devlet arsa üzerinde ev tapusuz diye yapı kayıt belgesine kardeşim başvuru yaptı hepimiz adına yapıyorum dedi ama tüm işlemleri o halletti yapı kayıt belgesi 14000 Tl de ben verdim tüm kardeşlerim adına evimiz tapulu olsun diye
Çok pardon ben bayağı sinirlendim kardeşime ona öfkeden bu kadar gerginim hakkınızı helal edinHanımefendi size yapmadım yorumumu kime yapmışım bir doğru okur musunuz? Cicekgil kullanıcısının yorumunu alıntılayıp ona yazdım ben onu
öyle zaten biliyorum. ama rahmetli babası orayı yaparken zaten demiş cocuklarıma ve torunlarıma emanet ikisinin hakkı diye. zaten herkes kendi dairesinde oturuyo hak belli. ama kadın uğraşmamak için öyle deyip geçiyo. zaten problem tek tapu olmasında yoksa senin üzerinde onun üzerinde diye değil zaten. madem 2evladın var ne diye tek tapu alıp bu böyle diye diretiyosun ki birde oğlunun ve gelininin huyunu bildigi halde sanki insanca herkes hakkını alacakmış gibi umursamıyoTapu kadının üzerineyse haklı yalnız , sadece ona ait orası kanunen
hepinizin hissesi var kardeşiniz yanılıyor öyle ev benim diyemez. hisseli tapu başka, yapı kayıt belgesi başka şeyler ama siz mutlaka bir av. danışın, ortak hisseli arsa ve üzerine kendi yaptığımız apartman yüzünden amcamla 2 yıldır davalığız, yaptığımız masrafın haddi hesabı yok, çok aşırı zor konular bunlar böyle forumlardan bilgilerle halledilemez avukat şart.Arsa tapusu hepimizin üstüne yapı kayıt belgesinin parasını ben tek başıma verdim sadece memlekete uzağım diye o hepimiz adına başvuru yaptı Yapı kayıt belgesine. Şuanda 21 yaşında. Neresi haklı Allah aşkına evin yapımında en çok annem babam ve ben para harcadım ev tapusuz devlet babam ölünce eşit hisse verdi devlet arsa üzerinde ev tapusuz diye yapı kayıt belgesine kardeşim başvuru yaptı hepimiz adına yapıyorum dedi ama tüm işlemleri o halletti yapı kayıt belgesi 14000 Tl de ben verdim tüm kardeşlerim adına evimiz tapulu olsun diye
14 bintlyi inşallah banka transferi ile vermişsinizdir kayitlimi verdiğiniz. Yoksa onunda üstüne yatarMerhaba konuyu yanlış yere mi açtım bilmiyorum ama içime dert oldu. 10 yıl önce babamı kaybettik. Memlekette bir evimiz var 3 katlı.5 kız kardeşiz. O zaman her birimize ev tapulu olmadığı için 1/5 hisse düştü arsa olarak. Sonra imar barışı çıktı. Hepimiz başka ildeyiz diye küçük kardeşim başvurdu biz gerekirse gelelim dedik ama kardeşime birinizin başvurması yeterli gerek yok demişler belki de kardeşimin yalanı veya doğru bilmiyorum. Şimdi küçük kardeşim evleniyor ben de anneme devredelim hepimiz dedim kardeşimin suratı düştü bir büyük kardeşim ile de geçenlerde bu konuyu konuşurken ağzından kaçırdı şöyle bir muhabbet geçmiş aralarında. Ev benim istediğime istediğim kadarını veririm. Şimdi size sormak istediğim özellikle avukat vs aranızda çok sevinirim. Arsa hala hisseli gözüküyor e devlette ama yapı kayıt vs hiçbir şey göremiyorum gerçekten yapı kayıt belgesine basvurdu diye ev onun üzerine mi oldu yapı kayıt belgesi 14.000 TL idi o zamanlar ve ben ödedim kimsede para yoktu diye eğer varsa böyle bir şey gerekeni yapacağım ama yoksa da kimsenin canını sıkmak istemiyorum.
Merhaba Yapı Kayıt Belgesi, yapıyı kaçak yapı olmaktan çıkaran bir durumdur, işlemleri kim yaparsa mülkiyet onundur diye birşey söz konusu bile olamaz. Hisseli tapularda, arsa üzerine diğer hissedarların muvaffakatı olmadan herhangi bir yapı da yapılamaz. Kardeşiniz bilinçsizce ortaya bir fikir atmış. (Konunuza bir uzman olarak yorum yaptım içiniz rahat olsun, kardeşinizin böyle bir hakkı yok)Merhaba konuyu yanlış yere mi açtım bilmiyorum ama içime dert oldu. 10 yıl önce babamı kaybettik. Memlekette bir evimiz var 3 katlı.5 kız kardeşiz. O zaman her birimize ev tapulu olmadığı için 1/5 hisse düştü arsa olarak. Sonra imar barışı çıktı. Hepimiz başka ildeyiz diye küçük kardeşim başvurdu biz gerekirse gelelim dedik ama kardeşime birinizin başvurması yeterli gerek yok demişler belki de kardeşimin yalanı veya doğru bilmiyorum. Şimdi küçük kardeşim evleniyor ben de anneme devredelim hepimiz dedim kardeşimin suratı düştü bir büyük kardeşim ile de geçenlerde bu konuyu konuşurken ağzından kaçırdı şöyle bir muhabbet geçmiş aralarında. Ev benim istediğime istediğim kadarını veririm. Şimdi size sormak istediğim özellikle avukat vs aranızda çok sevinirim. Arsa hala hisseli gözüküyor e devlette ama yapı kayıt vs hiçbir şey göremiyorum gerçekten yapı kayıt belgesine basvurdu diye ev onun üzerine mi oldu yapı kayıt belgesi 14.000 TL idi o zamanlar ve ben ödedim kimsede para yoktu diye eğer varsa böyle bir şey gerekeni yapacağım ama yoksa da kimsenin canını sıkmak istemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?