yapay zeka

• Konu Sahibi Konu Sahibi yula
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yula

heptekhepyek
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2018
355
213
103
Yapay Zeka;insanın insanla ilişki kurmasına gerek kalmadan işlerin daha hızlı,daha az hata ile yapılmasını sağlayan bir sistem,bir mantık.İş piyasasında, çalışan insanı devre dışı bırakarak,maliyetlerin ve hataların azalmasını sağlıyor ,böylece satışa çıkan metanın yada hizmetin ücreti düşüyor.Ama...makina halısı ile el halısı arasındaki nitel ve nicel fark gibi yapay zekada insan emeğinin olmadığı fabrikasyon üretim yada hizmet ile zaten bunların değerini düşürüyor.Ve ama ucuzlayarak daha erişilebilir halede getiriyor,iki etkenli yani.Yapay zeka;hızlandırıyor,hatayı azaltıyor,ihtiyaca erişimi ucuzlatarak kolaylaştırıyor...da...otomasyon veya robotlar sebebi ile işini ve parayı kaybeden insanlar bunlara nasıl talip olacaklar ,nasıl yararlanacaklar?Yoksa sistemin bir avuç sahibinin insan çoğunluğu hakkında farklı hesaplarımı var???siz ne dersiniz?
:hamarat:

Yapay Zeka;insanın insanla ilişki kurmasına gerek kalmadan işlerin daha hızlı,daha az hata ile yapılmasını sağlayan bir sistem,bir mantık.İş piyasasında, çalışan insanı devre dışı bırakarak,maliyetlerin ve hataların azalmasını sağlıyor ,böylece satışa çıkan metanın yada hizmetin ücreti düşüyor.Ama...makina halısı ile el halısı arasındaki nitel ve nicel fark gibi yapay zekada insan emeğinin olmadığı fabrikasyon üretim yada hizmet ile zaten bunların değerini düşürüyor.Ve ama ucuzlayarak daha erişilebilir halede getiriyor,iki etkenli yani.Yapay zeka;hızlandırıyor,hatayı azaltıyor,ihtiyaca erişimi ucuzlatarak kolaylaştırıyor...da...otomasyon veya robotlar sebebi ile işini ve parayı kaybeden insanlar bunlara nasıl talip olacaklar ,nasıl yararlanacaklar?Yoksa sistemin bir avuç sahibinin insan çoğunluğu hakkında farklı hesaplarımı var???siz ne dersiniz?
parayı ortaya süren de insan robotu ortaya süren de
kimbilir belki paranın yok oluşu robotlardan gelecektir...
daha fazla bişey düşünemeyeceğim aklım sadece tezimde bu ara:bicak:

valla bu yapay zekalar robotlar falan bızlerın sonunu getırecek enı sonu
ınanılmaz hızlı ınanılmaz genıs ve sureklılıgı olan bu durumun ıcıne bir dunya gırmıs

Aslinda bu dediginiz tam olarak dogru degil,
bu konuda yapilmis bilimsel calismalar var, ve
tabi ki iyi egitilmis bir yapay zeka su an cok iyi orijinal isler yapabiliyor.

Ornegin homo deus kitabinda soyle bir deneyden bahsediyordu.
Yapay zeka tarafindan bestelenmis bir beste akademisyenlere dinletiliyor ve ayirt etmeleri isteniyor.
Akademisyenler bir robot tarafindan bestelendigini anlayamiyorlar.

bu konuda yapilmis farkli deneyler de var.

Senelerdir bizim evin bir numarali tartisma konusudur

Esim yapay zaka taraftari ben ise karsitiyim

Insanlarin kendi eliyle insanligi mahvedecek seyi uretmesini de anlayamiyorum

Cok sacma cok

Ha bizler ileride issiz kalinca , yapay zekanin urettiklerini almamiz icin devletler bize para verir artik , tabi devlet de kalirsa ortada

Senelerdir bizim evin bir numarali tartisma konusudur

Esim yapay zaka taraftari ben ise karsitiyim

Insanlarin kendi eliyle insanligi mahvedecek seyi uretmesini de anlayamiyorum

Cok sacma cok

Ha bizler ileride issiz kalinca , yapay zekanin urettiklerini almamiz icin devletler bize para verir artik , tabi devlet de kalirsa ortada

yapay zekanin bu kadar guclenmesi bir cok etiksel sorunu da ortaya cikardi aslinda.

ben yapay zekaya veriyorum oyumu :)
insanlik da kendini gelistirsin bir zahmet.

Tarihinin sistemine bakalım...
monarşi/oligarşi/tiranlar/ve en son demokrasi
demokrasiyi de yanlış anlamışlar zaten...
bu yönetim sistemlerinin tamamında belli bir sınıfın üstünlüğü söz konusu ,demokraside de bu üstünlüğü ayan beyan görüyoruz...yapay zeka ucuz iş gücü getirirken el emeği göz nuru yapılan insan yapımı ürünlerinde belli bir kesime hitap etmesine sebep oluyor neden el emeği ya organik ya daha pahalı ,halkın almasına olanak tanınmadan sadece üstün görülen bir sınıf için hazırlanan özel düzenek..bu sınıf ortaya nasıl çıkıyor orta ve alt kesimin sömürülmesi ile ..o zaman ne yapacağız sisteme hizmet etmeyeceğiz ,peki bu nasıl olacak bir ucundan minnoş bir başlangıç dahi olsa kendi üretimine zemin hazırlamak,peki bu nasıl olacak en basiti evinde deterjanını ,kozmetik malzemelerini kendin hazırlarsın daha minimalist bir yaşamı tercih eder ve benimsersin,ne kadar az eşya o kadar çok huzur ne kadar az beklenti o kadar çok huzur ne kadar az talep o kadar çok refah diye sıralayabiliriz..

Profesör Doktor Parkbyull:KK52::KK53::KK53::KK53::KK53:

edit:ben daha başlamadım bir ucundan tutmaya uğraşıyorum,araştırma aşamasındayım daha sonra ar-ge ve üretime geçecem ,at kestanesi yağı , sirke ve kombucha ha bir de yoğurt ile başladım :KK45:

Bende yapay zekadan yanayim.
Insana bir cok alanda ihtiyac azalsin ki ne yapacagiz görelim.
Insanlar da belki baska buluslara yoneljr.
Belki artik dunyayi robotlara birakip baska gezegene gitmemiz gerekiyordur:deli:
Baska bir gezegene gitmeyi ve yaşamayi bulmak icin de önce yapay zekanin ülkeyi istila etmesi lazimdir ...:KK45:

Zaten ahan suraya yaziyorum bu yapay zeka tüm dünyayi gezer turlar en son Türkiye'ye gelir.
Değişime gelisime kapali bir milletiz birde isiniz gücünüz elinizden alinacak denildi mi millet robotlar sinir kapisindan girmeden daha sinirda yasatmaz.
Dur bakalim belkide ucarak gelirler :KK17:

Yanlız tam bir ödev konusu gibi geldi bana da
Hatta hoca size sormuş siz de copy paste ile direk burada sormussunuz gibi sanki :cool:

Değişime ve gelişime dirençli bir toplumuz biz, boşuna yapay zeka dünyayı ele geçirecek diye dertlenmeyin :KK45:

O robotlara kına yakar, erik dalı oynamayı öğretir, kendimize kahve falı baktırırız..

Yapay zeka=ucuz işçilik ise insan emeği=yüksek fiyat :KK51:

Değişime ve gelişime dirençli bir toplumuz biz, boşuna yapay zeka dünyayı ele geçirecek diye dertlenmeyin :KK45:

O robotlara kına yakar, erik dalı oynamayı öğretir, kendimize kahve falı baktırırız..

Yapay zeka=ucuz işçilik ise insan emeği=yüksek fiyat :KK51:
böyle deyince aklım yakında robot gelin ve damatlar da çıkar diye gelmedi değil
artık kimse yalnız kalmayacak evlenmek için ideal robot gelin ve damatlar hizmetinizde :KK53::KK53:
o değil de en korkuncu robot görümce ve eltiler olur herhalde :deli: neyse ben derse dönüyorum bu konu beni iyice delirtecek :63:

Insanlik yapay zekayi gelistiriyor zaten

tam olarak oyle degil aslinda.
yapay zekayi yapay zeka yapan kendi kendine ogrenme gucu,
tamam ortami insan sagliyor, ogrenme datasini da insan sagliyor ama insanin isleyemeyecegi boyutta datayi isleyip ogrenen bir bilinc yaratiliyor ustune.

tarafsiz bakarsak, insanin zekasi da kendi disinda birileri tarafindan saglanmis bir ortamda insanligin bugune kadar edindigi verilerle gelisiyor. bizim ortamimizin ve bizim verimizin dogrulugu da tartismaya acik olmali ama degil.

cok da fark yok.

Back
X