yapay zeka

• Konu Sahibi Konu Sahibi yula
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yapay zekalı öğretmenler Türkiye ye de gelirse biz noluruz bilmem :KK51:

matrix gibi yapay zeka bize sahte alanlar hazırlayıp aslında hiçbirşey yapmayıp yaptığımızı zannetmeyelimde. bir film vardı. bir film daha vardı bilirmisiniz bilmiyoum birbirine en uygun iki insanı belirleyip evlendiriyordu.ve bu bu zeka hiç yanılmamıştı.

benim sevgili de bana şaka yollu bu konuda sataşır, neymiş efendim yapay zeka iyice gelişince işte parkbyull parkbyull 'un gösterdiği gibi kızlar gelecekmiş de evde her işi yapıp hem trip atmayıp hem her türlü hizmette bulunacak baş ağrıtmayan yapay hatunlar olacakmış :işsiz: gelişsinler buyur ben hediye ederim dedim. Kendime de biscolata alırım :KK53:

Geyik bir yana, ben çok desteklemiyorum Westworld dizisini izleyenler daha iyi anlar; çok tehlikeli bir gelecek bizi bekliyor olabilir. Üretimden lojistiğe kadar bir zincir düşünün , hiç birimizin işe yaramadığı; her alanda bu yapay zekaların olduğu...karnımızı kim doyuracak acaba. Bence kötü bir senaryo :bicak:
Şimdi ben yazacaktım hele ki Westworl izleyınce iyice tırstım düşünemıyorummmm bize gerek kalmaz ozaman hepimizi yok ederler :KK53:

Üretim ve hizmet sektörüne hakim olacak yapay zeka ve robotların yerini aldıkları insanlar ne olacak?
Mal/hizmet maliyetleri düştüğünde insanların ürünleri daha ucuza alacakları kısmı büyük bir yanılgı.
Çünkü kaynaklar kıttır. Talep arttıkça fiyatların artması söz konusu.
Asgari ücretle çalışan milyarlarca insanın karın tokluğuna uzun saatler çalıştığı, kafasını başka yönlere çeviremediği gerçeği ortadan kalktığında bu insanlar ne yapacak?
Şuan bile ihtiyaç dışı tüketim çılgınlığı varken daha çok tüketim eğilimine girecekler. Bu nedenle fiyatların düşmesi ütopik.
Zengin zümre daha zengin olacak sadece. Bu düzeni korumak isteyenler bunları düşünmüştür elbette. Bir çok dizi ve filmde görüyoruz ve teoriler.
Teoriler neler.
Sağlık / genetikle oynama şeklinde insan nüfusunu azaltıcı soykırımlar
Büyük çaplı savaşlarla nüfus azaltma
İç savaş ve devletlerin yok olmasıyla insanların bir birini vahşice katletmesi?
İnsanların açlıktan ölmesi.
Yapay zekanın, insanlığın en büyük düşmanın insan sonucuna varıp insanlardan öğrendiği şekilde insanları cezalandırmak için insanları yok etmesi?
İnsanları oyalamak için afyon etkisi yaratacak kitleleri etkisi altına alacak yeni şeyler.

Ben yapay zekaya ve özellikle insanların yerini alacak robotlara karşıyım. Fakat elden bir şey gelmiyor.

Devletlerin yok olacağı varsayımında mülk aidiyetinin kalacağına inanmıyorum ama bir umut çocuklarımıza ekip biçecek toprak bırakmak lazım.(tohum konusu ayrı mesele)
En önemlisi eski insanlar gibi doğadan kopmamamız gerekiyor.
Üff yine içim karardı. Umarım o günleri görmem.

Walle diye bir animasyon var. Onu mutlaka izleyin. Tam bu konuyla ilgili.

Yapay zeka :)))

Karşı olanları bile cezbedecek yapay zeka var, örnek mi? Elinizde bir miktar yatırımlık paranız var, parayla para kazanmak istiyorsunuz altın, belki dolar, belki hisse alacaksınız veya endeksin düşüş ya da çıkışına oynayarak paranıza para katmak istiyorsunuz, peki bu yatırım araçlarından birine para bağlamak istediğinizde, misal dolar'ı nereden alıp nereden satmanız gerektiğini minimum hatayla size söyleyen bir yapay zeka olsa hayır mı diyeceksiniz:-)

Yapay zekaya karşı değilim, yapay zekayı sadece insan iş gücünü ortadan kaldırmak gibi dar bir kalıpta konuşmak, diğer nimetlerini ortaya dökmemek hata olur, bu bir ödev konusuysa öğrenci arkadaşımız konuyu geniş açıdan ele almalıydı.

Yapay zeka istemiyorsak sesli ve görüntülü konuşmadan vazgeçmeliyiz mesela, mr, eeg hayatımıza hiç girmemeli, yazılım harikası biyonik kollar araçlarla yapılan, neredeyse neştersiz ameliyatlardan da kaçmalıyız, eşleri çocukları takip için gps, yol tarifi için navigasyon, yol takip sistemi :))

Yapay zeka hayatımıza çoktan girdi, biz sanırım bize elindeki silahı doğrultmuş robotlar bekliyoruz yapay zeka deyince :KK70:

Robotlarda var tabii, ordulara yardımcı olsun diye üretilen, geliştirilen muhteşem ötesi robotlarda yapıldı, yapay zekadan korkmam, karşı da olmam, insanoğlunun yararına kullanıldığı sürece gelişen teknolojinin nimetlerinden yararlanmak lazım, ben o yapay zekayı yapan insandan korkarım, amacı insanlığı ele geçirmekse vay dünyanın haline.

Robotlarda var tabii, ordulara yardımcı olsun diye üretilen, geliştirilen muhteşem ötesi robotlarda yapıldı, yapay zekadan korkmam, karşı da olmam, insanoğlunun yararına kullanıldığı sürece gelişen teknolojinin nimetlerinden yararlanmak lazım, ben o yapay zekayı yapan insandan korkarım, amacı insanlığı ele geçirmekse vay dünyanın haline.

Bütün mesele zaten insan, ahlak ve etik kavramlarını hiçe sayan insanların ne yapacağı. Şuanki teknolojik versiyonla yaptıklarına bakıyorum ve gelecekte yapacaklarının teminatını görüyorum maalesef.
Sanırım benim insanlığa inancım iyice azalmış:110:

Bütün mesele zaten insan ahlak ve etik kavramlarını hiçe sayan insanların ne yapacağı. Şuanki teknolojik versiyonla yaptıklarına bakıyorum ve gelecekte yapacaklarının teminatını görüyorum maalesef.
Sanırım benim insanlığa inancım iyice azalmış:110:
Zaten mesele yapay zeka değil, yapay zeka teknolojinin bize bir getirisi yalnızca, bu programlamaları yapan, robotlar, yazılımlar üreten kişiler ürkütmeli insanoğlunu, yapay zeka insandan öğrendiğini yapar, onu programlayan insanlık yararına uğraşan biriyse yapay zeka insanlığı yok edeceğim deyip Erol Taş kahkahası atmaz.

Şöyle bir örnek vereyim ne kadar doğru bir örnek olacak tartışılır elbette, dünyaya getirdiğimiz bebekler işlenmemiş saf canlılardır, iyilik-kötülük, doğru-yanlış bilmezler, siz onu nasıl yoğurursanız öyle şekillenir.

Yapay zekaya saf iyiliği veya kötülüğü öğretecek insandır, yapay zeka üzerine yapılmış filmler var, çoğunda öcü gibi gösterilen yapay zeka ama gerçekte, ki insanların hepsi iyidir demek ütopik olur, kötülük de hakim ki bunca şey yaşanıyor dünyada, kötü insanlar bu teknolojiyi insanlığı kendine itaatkar bir toplum yaratmak için kullanmaya çalışacaktır.

Yapay zekayla itaatkar insanlar yaratma olacaktır ileride ama robotlar dünyayı ele geçirecek, yapay zeka kötü kahkahalar atıp kahrol insan al sana bomba demeyecektir bence, arka planda onları yönetenler yine insan olur.

İnsanlığın,geliştirdiği herşey üzerinde kontrol sağlayabileceğine inanmayanlardanım.
Hani şu robotların dünyayı ele geçirdiği bilim kurgu filmleri geleceğin önizlemesi olabilir:)
Facebook’un kendi aralarında dil geliştiren sohbet robotlarını hatırlayalım..Eğer eğlence amaçlı yapılmış yalan bir haber değilse , bir sonraki nesil robotlar o çekilen fiş için de tedbir alabilirler :skandal:

ödev değil,merak-kaygı-şaşkınlık,fikir jimnastiği...

Back
X