yapay zeka

• Konu Sahibi Konu Sahibi yula
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
böyle deyince aklım yakında robot gelin ve damatlar da çıkar diye gelmedi değil
artık kimse yalnız kalmayacak evlenmek için ideal robot gelin ve damatlar hizmetinizde :KK53::KK53:
o değil de en korkuncu robot görümce ve eltiler olur herhalde :deli: neyse ben derse dönüyorum bu konu beni iyice delirtecek :63:
onlar zaten var ki,buyrun gerçeğinden ayırt edilemeyen kadın robot..
1653345_620x410.webp

Sürekli çocukların ve insanların sorunlarıyla uğraşan biri olarak bir de yapay zekaya dertlenemem doğrusu.
Ne hali varsa görsün...

Destekliyorum. Bizim köpek gibi çalışıp bedensel yorulmalarımız bitsin artık.
İnsan emeği dediğimiz belki sanat eserlerinde geçerli olabilir ama diğerlerinde olmasa da olur. Fabrikada tel sıralayan kadınlar, makinanın başında durup ordan oraya geçiren insanlar var. Ne gerek var ki böyle bir şeye.
Valla o kadar gelişsin ki yapay zekayla tartışalım onunla yaşayalım istiyorum ironmandeki gibi.
Muhteşem bir hayat :)

benim sevgili de bana şaka yollu bu konuda sataşır, neymiş efendim yapay zeka iyice gelişince işte parkbyull parkbyull 'un gösterdiği gibi kızlar gelecekmiş de evde her işi yapıp hem trip atmayıp hem her türlü hizmette bulunacak baş ağrıtmayan yapay hatunlar olacakmış :işsiz: gelişsinler buyur ben hediye ederim dedim. Kendime de biscolata alırım :KK53:

Geyik bir yana, ben çok desteklemiyorum Westworld dizisini izleyenler daha iyi anlar; çok tehlikeli bir gelecek bizi bekliyor olabilir. Üretimden lojistiğe kadar bir zincir düşünün , hiç birimizin işe yaramadığı; her alanda bu yapay zekaların olduğu...karnımızı kim doyuracak acaba. Bence kötü bir senaryo :bicak:

Destekliyorum. Bizim köpek gibi çalışıp bedensel yorulmalarımız bitsin artık.
İnsan emeği dediğimiz belki sanat eserlerinde geçerli olabilir ama diğerlerinde olmasa da olur. Fabrikada tel sıralayan kadınlar, makinanın başında durup ordan oraya geçiren insanlar var. Ne gerek var ki böyle bir şeye.
Valla o kadar gelişsin ki yapay zekayla tartışalım onunla yaşayalım istiyorum ironmandeki gibi.
Muhteşem bir hayat :)
fabrikada tel sıralayan kadının işini makine yapınca o kadın ne iş yapacak? En okumuş mühendisin işini yapay zeka aldığında kalifiye insanlar ne yapacak acaba? :KK14:

Robotik kodlama eğitiminin, otomasyonun içindeyim.
Yapay zeka hayatımızda olmalı mı dersek, evet olmalı, zaman,maliyet gibi etkenlerle işi kolaylaştırır.
Sürekli üretim yapan bir fabrikayı düşünürsek, %100 verim alınır. Hata payını azaltır veya çok kısa sürede hata durdurulur gibi biçok faydası olur.

Ama" işi bilene" fayda sağlar. Bir örnekle anlatayım.
Patron bey fabrikasına otomasyon sistemi kurduruyor parasıyla! ve tüm işleyişi tek ekranda görüntülüyor.
Ama çalışanlar sisteme girdi-çıktı yapmazlarsa sistem çalışmayacak, aksayacak ve doğru bilgiyi vermeyecek.
Yinede tüm işi, kurdurduğu otomasyon devresi hallediyormuşcasına bir rahatlıkla masa başından izliyor.
Bir çalışanı ufak bir dalgınlıkla sisteme girdi yapmıyor ve herşey bozuluyor.
Patron bey ben otomasyonu kurdurdum, devreye aldırdım hala işinizi yapamıyorsunuz diye söyleniyor.... Bunu bana bir işçi anlattı ve enson otomasyon sistemine söverek gitti.

İşi bilmiyor ve yapay zekaymış otomasyonmuş faydalanamıyo bu patron bey. İnsana herzaman ihtiyaç var fabrikalarda. Ama iş kalabalık bir ortam gerektiriyorsa, iş hızı, her malın aynı paketleme şekli, boyutu, kesim yeri, gibi özelliklerinde herzaman sorun yaşanır..

İşinden olan insanları bilmem de, yapay zeka,otomasyon,robotlar hayatımızda gerekli.

benim sevgili de bana şaka yollu bu konuda sataşır, neymiş efendim yapay zeka iyice gelişince işte parkbyull parkbyull 'un gösterdiği gibi kızlar gelecekmiş de evde her işi yapıp hem trip atmayıp hem her türlü hizmette bulunacak baş ağrıtmayan yapay hatunlar olacakmış :işsiz: gelişsinler buyur ben hediye ederim dedim. Kendime de biscolata alırım :KK53:

Geyik bir yana, ben çok desteklemiyorum Westworld dizisini izleyenler daha iyi anlar; çok tehlikeli bir gelecek bizi bekliyor olabilir. Üretimden lojistiğe kadar bir zincir düşünün , hiç birimizin işe yaramadığı; her alanda bu yapay zekaların olduğu...karnımızı kim doyuracak acaba. Bence kötü bir senaryo :bicak:
geçmişten bugüne insanlığın yapısını zaten medya yönlendirmedi mi çocukluğumda izlediğm geleceğe dönüş filminin her hafta bir örneği ile karşılaşıyoruz bakınız adam geçen hafta 2044 den geldim diyip bir takım videoları kanıt gösterdi..inanırım yani,biscolata tezini destekliyorum bu arada :D

fabrikada tel sıralayan kadının işini makine yapınca o kadın ne iş yapacak? En okumuş mühendisin işini yapay zeka aldığında kalifiye insanlar ne yapacak acaba? :KK14:
Oturup başka şeyler düşünsünler beni ilgilendirmez. Belki bunları biz yapmadığımız için parada çok sorun olmaz. Bi apartman inşaatında 50 kişi çalışıyor yemeği maaşı malzemesi ee tabiki karı vs derken kaç paraya çıkıyo. 1 yapay zeka düşünse, 2 robot yapsa belki de fiyatı bu olmayacak.
Şahsen ben çıkarım dağ başına yaşarım orda yapay zekam ve robotlarımla..

Ayni sey iste bahsettigimiz
Eee herseyi yapay zeka yapinca biz ne olacagiz?
Bilen beni de aydinlatsin bi zahmet

Yapay zeka insan gücünü sıfıra indirmiyor.
Orta Çağ'da tarımla uğraşan, terzilik yapan vs insanlara sorsanız şuanki teknolojiye sahip olduğumuz zaman aç kalacaklarını düşünürlerdi büyük ihtimalle.
Dünya değiştikçe insanlar da hayatta kalmanın bir yolunu buluyor.
Homo sapiens bu kadar zaman hayatta kalmış, robotlar yapılınca mı neslimiz tükenecek?
Bir de şu var, iş maliyetleri azalacak, işverenlerin cebinden çıkan para azalacak. Harcayacak daha çok para kalacak.
Para da mutlaka piyasada dönecektir.
Birilerinin gücü elinde tutma isteği değişmeyecek, nasıl olacak tasvir edemiyorum ama bence uyum sağlanır.
Ütopyamla mutluyum :KK53:

Oturup başka şeyler düşünsünler beni ilgilendirmez. Belki bunları biz yapmadığımız için parada çok sorun olmaz. Bi apartman inşaatında 50 kişi çalışıyor yemeği maaşı malzemesi ee tabiki karı vs derken kaç paraya çıkıyo. 1 yapay zeka düşünse, 2 robot yapsa belki de fiyatı bu olmayacak.
Peki yapy zeka ile ucuza mal ecilen mali kim alacak? Onu da anlatsana :) ne is bulup calisicaz yerimizde robotlar otururken :)

Ayni sey iste bahsettigimiz
Eee herseyi yapay zeka yapinca biz ne olacagiz?
Bilen beni de aydinlatsin bi zahmet

marsa gidecegiz iste.

ben cok heyecanliyim ya,
insallah ben olmeden yapay zeka guclenir guclenir de zaman yolculugu veya isik hizini gececek bir yolculuk tipi gelistirilir de mars jupiter gezeriz biz de :KK37:

İnşaatı tek başına yapan 3boyutlu yazıcı mantığıyla çalışan bir sistem var. "tabikiii yurtdışında.." tek başına çalışarak koca bir binayı inşaa ediyor. :KK59:

Peki yapy zeka ile ucuza mal ecilen mali kim alacak? Onu da anlatsana :) ne is bulup calisicaz yerimizde robotlar otururken :)
Demek istediğim şu ki üretim fazlası olacak bir süre sonra belki de o robotlar kapatılacak fazlalıktan dolayı.
Seri üretimden önce bir elbiseyi kaç paraya alabilirdin? Şu an indirimsiz 30 tlye satılan elbiseler var. Ama heryerin elbise olduğunu düşünürsen bedava verilir.

Yapay zeka insan gücünü sıfıra indirmiyor.
Orta Çağ'da tarımla uğraşan, terzilik yapan vs insanlara sorsanız şuanki teknolojiye sahip olduğumuz zaman aç kalacaklarını düşünürlerdi büyük ihtimalle.
Dünya değiştikçe insanlar da hayatta kalmanın bir yolunu buluyor.
Homo sapiens bu kadar zaman hayatta kalmış, robotlar yapılınca mı neslimiz tükenecek?
Bir de şu var, iş maliyetleri azalacak, işverenlerin cebinden çıkan para azalacak. Harcayacak daha çok para kalacak.
Para da mutlaka piyasada dönecektir.
Birilerinin gücü elinde tutma isteği değişmeyecek, nasıl olacak tasvir edemiyorum ama bence uyum sağlanır.
Ütopyamla mutluyum :KK53:
yeni yeni sektörler doğacaktır muhakkak

Back
X