Yapay Zeka

Filme başlsmışsınız :))
Duygusal zeka yada duygular konusunda merak ettiğim bir şey öğrenilebilir olup olmadığı.
Çocuklarda korku öğrenilir bir şey mesela. Oğlum elinde örümceklerle geziyor. Her sokak köpeğinin boynuna atlayası var.
Ama bir örümcek diyip çığlık atsa yada Köpekten korkutsa bir daha yapmaz muhtemelen.
Yada söz gelişi vicdanlı insan yetistirmekten bahsediyoruz. Neyi öğreterek yapıyoruz bunu?
Kisacasi duygular ogrenilebilir mi?
Mune Mune Mayflower75 Mayflower75 Bibibella Bibibella Uyuyan Adamdan Nefret Uyuyan Adamdan Nefret

Kesinlikle öğrenilir ben bir çok şeyi kendime öğrettim bende böcekleri elime alabilirim ne korkar ne iğrenirim (hamam böceği ve kene hariç :/ ) mesela ben acı duyduğumda tepki vermemeyi gıdıklandığımda tepki vermemyi öğrettim kendime :KK70: biraz alakasız ama insan isterse herşeyi öğretebilir öğrenebilir saçma mı oldu ya :KK70:

Film Marslı mı
Evet canım güzel filmdi bence detaylıydı sevdim ben mat amcayı :KK53: yanlız ne zayıfladı beya :KK53: marsamı gitsek :KK70:

Ben de duyguların %80 kadarının öğrenebilir olduğunu kalanın da yaratilistan geldiğini düşünüyorum.

Öğrenilebilir kısmı öğrenir ama yaraticidan gelen kısmı nasıl yapar? 100 kişinin verdigi tepkiyi analiz edip mi oluşturur?
O zaman robotların da Milliyeti olur. Çünkü hangi 100 kisi?
Yada %80 duygu bize yeter diyip kalanı eksik bıraksak ne olur?

Duyan da ben öğretecegim sancak :))
Dini kısımlara girmek istemedim, yüzeysel haliyle aklımın erdiğince yazdım, derinlemesine irdelersek hepimiz bir konu başlığına yönlendirilsek farklı derecelerde algılar ve analiz edebiliriz, oysa hepimizde aynı ağırlıkta beyin var ama bizden üstün olan bizi öyle bir programlamış ki ben %2'lik kısmını, siz %20'lik kısmını öğrenebiliyorsunuz, belki KaraTurna ve May %100'ünü öğrenebiliyor.
Beyin sürekli kendini yenileyebilen de bir organ ayrıca, kapasitesini arttırmakta mümkün ama mümkün mü bakalım ? Karmaşık ve derin bir konu sizin bahsettiğiniz.

X