Yapabilir miyim

Lalehilal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2017
40
21
31
Merhaba 22 yaşında Evli ve 2 çocuk annesiyim ortaokul mezunuyum. Lise 1 dönem terk ettim okulu. Evliliğim kötü gidiyor ve hiçbir garantim yok çocuklarımda ortada aç susuz bile kalabilirim. Sorum şu, şuan imkan varken açık öğretime başlayıp liseyi bitirebilir miyim? Çocuklarım küçük ders çalışmam zor olur ama gerekirse uyumam çalışırım. Süreç nasıl ilerliyor çok zor mu yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba 22 yaşında Evli ve 2 çocuk annesiyim ortaokul mezunuyum. Lise 1 dönem terk ettim okulu. Evliliğim kötü gidiyor ve hiçbir garantim yok çocuklarımda ortada aç susuz bile kalabilirim. Sorum şu, şuan imkan varken açık öğretime başlayıp liseyi bitirebilir miyim? Çocuklarım küçük ders çalışmam zor olur ama gerekirse uyumam çalışırım. Süreç nasıl ilerliyor çok zor mu yardımcı olursanız çok sevinirim.
Ben özgünden meslek lisesi mezunuyum. Şunu belirteyim ne olmak istiyorsan, bunu birazda lisede belirlersin. Meslek liselerinde moda tasarımcılığı için giyim üretim, şeflik, aşçılık için yiyecek içecek hizmetleri, resim öğretmenliği, ressamlık, mimarlık, grafikerlik, fotoğrafçılık için grafik tasarım ve fotoğraf, ana okulu öğretmenliği için çocuk gelişim bölümleri var. Ben Grafik çıkışlıyım mesela. Ama meslek liselerinde kültür dersi (coğrafya,tarih, geometri, mat.) Ders sayıları düşüktür, şuan yetenek sınavlarıda kalktı. Eğer kafanda mesleğini belirlediysen, lisenide ona göre seçmelisin. Benim tavsiyem eşit ağırlık bir lise okumana yönelik olur zaten. Çünkü artık YKS de temel matematik, temel türkçe var. Kuzenimde 3 çocuk sahibiydi, 32 yaşındaydı. Açıktan liseyi bitirdi, açıktan üniversiteye gitti. Mesela benim lise arkadaşlarım, 2 yıllık hemşireliğe geçiş yaptılar. Hiçbir şey imkansız değil ki, isteyerek yaparsan tabiki de olur.. Günde belli bir saat ayırırsın, çocuklar uyuduktan sonra 2 saat kahveni yapıp masaya geçip çalışırsın. Neyi zor olur bunun. O 2 saat bile yeter sana. Hiç vakit kaybetmeden kayıt yaptır derim :)

Ben özgünden meslek lisesi mezunuyum. Şunu belirteyim ne olmak istiyorsan, bunu birazda lisede belirlersin. Meslek liselerinde moda tasarımcılığı için giyim üretim, şeflik, aşçılık için yiyecek içecek hizmetleri, resim öğretmenliği, ressamlık, mimarlık, grafikerlik, fotoğrafçılık için grafik tasarım ve fotoğraf, ana okulu öğretmenliği için çocuk gelişim bölümleri var. Ben Grafik çıkışlıyım mesela. Ama meslek liselerinde kültür dersi (coğrafya,tarih, geometri, mat.) Ders sayıları düşüktür, şuan yetenek sınavlarıda kalktı. Eğer kafanda mesleğini belirlediysen, lisenide ona göre seçmelisin. Benim tavsiyem eşit ağırlık bir lise okumana yönelik olur zaten. Çünkü artık YKS de temel matematik, temel türkçe var. Kuzenimde 3 çocuk sahibiydi, 32 yaşındaydı. Açıktan liseyi bitirdi, açıktan üniversiteye gitti. Mesela benim lise arkadaşlarım, 2 yıllık hemşireliğe geçiş yaptılar. Hiçbir şey imkansız değil ki, isteyerek yaparsan tabiki de olur.. Günde belli bir saat ayırırsın, çocuklar uyuduktan sonra 2 saat kahveni yapıp masaya geçip çalışırsın. Neyi zor olur bunun. O 2 saat bile yeter sana. Hiç vakit kaybetmeden kayıt yaptır derim :)
Ben derslere dair hiçbirşey hatırlamıyorum herşey beynimden silinmiş gibi en avantajlı bölüm hangisi yardımcı olur musunuz acaba?

Ben derslere dair hiçbirşey hatırlamıyorum herşey beynimden silinmiş gibi en avantajlı bölüm hangisi yardımcı olur musunuz acaba?
Sen hangisine yatkınsan onu seçmelisin canım, zaten ben liseye girdiğimde ingilizceyi dahi alfabeden başlayarak anlattılar bize.. Açık öğretim programlarını bilmiyorum tam olarak, sadece meslek lisesi seçilmiyorsa düz liseye git derim. Gerçi şuan için hepsi anadolu diye geçiyor. Benim sana tavsiye edebileceğim bölümleri seçersen de mat geometri coğrafya vs çalışamayacaksın.. eğer sadece meslek lisesi seçiliyorsa seçimini iyi yapmalısın. Grafik tasarım okuyacaksan evinde bilgisayar olması gerek. Ve çok zahmetli bir bölüm masraflı, boya parası fırça parası.. Tabiki eğitimini iyi tamamlayıp üniyle bitirip güzel bir işe giren grafikerin maaşı da 6.000 tl buluyor. Giyim üretim de avantajlı benim gözümde. Bir arkadaşım o bölümden mezundu, liseden çıkıp işe girdi, asgari ücret 1700 iken 2500 tl maaşla çalışıyordu, gayet lüks bir şirkette. Çocuk gelişim seçen çoktu, şuan birçok arkadaşım kreş anaokulu gibi yerlerde öğretmenlik yapıyor. 😊 her bölümün kendine güzellikleri var.

Sonuna kadae destekçinim arkandayım. Yaparsın kuzum. Hiç korkma. 1 5 yasında cocugum var. Gece 3lere kadar ders calısıyorum. ALLAH ın izniyle basarırız yaparız . Okumak kadar güzel birşey yok şu dünyada.

Daha hayata yeni atılmış gencecik birisi olarak tabikide yaparsın.
Ben ilkokul mezunuyum.Benim zamanımda başörtüsü yasağı olduğu için okuyamadım. 2 kızım vardı. Büyük kızım ortaokula başladığı sene bende okumaya karar verdim. Dışarıdan sınavlara girerek ortaokulu bitirdim. Daha sonra gece okullara giderek 4 yıllık imamhatip lisesini bitirdim. Üniversite sınavına girdim. Anadolu üniversitesi ilahiyat bölümüne kaydoldum. Geçen sene hamile hamile 1ci sınıfı okudum. Bu senede kuçağımda bebeğim ile sınavlara gittim.
Demem o ki, ilkokul mezunu olarak belli yaşa gelmiş birisi olarak ben bile başardıysam, daha 22 yaşında ve lise 1 kadar örgün okuyan siz mi başaramayacaksınız.

X