Ben özgünden meslek lisesi mezunuyum. Şunu belirteyim ne olmak istiyorsan, bunu birazda lisede belirlersin. Meslek liselerinde moda tasarımcılığı için giyim üretim, şeflik, aşçılık için yiyecek içecek hizmetleri, resim öğretmenliği, ressamlık, mimarlık, grafikerlik, fotoğrafçılık için grafik tasarım ve fotoğraf, ana okulu öğretmenliği için çocuk gelişim bölümleri var. Ben Grafik çıkışlıyım mesela. Ama meslek liselerinde kültür dersi (coğrafya,tarih, geometri, mat.) Ders sayıları düşüktür, şuan yetenek sınavlarıda kalktı. Eğer kafanda mesleğini belirlediysen, lisenide ona göre seçmelisin. Benim tavsiyem eşit ağırlık bir lise okumana yönelik olur zaten. Çünkü artık YKS de temel matematik, temel türkçe var. Kuzenimde 3 çocuk sahibiydi, 32 yaşındaydı. Açıktan liseyi bitirdi, açıktan üniversiteye gitti. Mesela benim lise arkadaşlarım, 2 yıllık hemşireliğe geçiş yaptılar. Hiçbir şey imkansız değil ki, isteyerek yaparsan tabiki de olur.. Günde belli bir saat ayırırsın, çocuklar uyuduktan sonra 2 saat kahveni yapıp masaya geçip çalışırsın. Neyi zor olur bunun. O 2 saat bile yeter sana. Hiç vakit kaybetmeden kayıt yaptır derim :)