Yapabilecek bir şeyim var mı ?

işte misal
alakasız memleketler, birbirlerini hiç görmemişler küüüt evleniyorlardı
çünkü cemaat içinde evlenmezsen belli görevlere gelemiyordun dış görevlerde kalabiliyordun vs.

menzil var, sağlık bakanlığında da çok aktifler ama
ev işi yapacan diyen kadın doktora ne yaparlar bilemiyorum ki
burada (ankaradayım şu an) ferace beğenen müşteriye "sofi seni çok beğenecek" diyen esnaf ablalardan ibaretler benim gözümde... okumuş kısımdan kadın hiç görmedim onlarda.

ki konu sahibinin de öyle bir çevresi yok galiba.

Düşünce yapınıza göre ancak görücü usulü evlilik yapabilirsiniz. Bu kadar evlenmek istiyorsunuz madem çevrenize haber salın bir an önce birini bulsunlar size

Koyu renk beni de şaşırtıyordu.

Konu sahibi şimdi giriyormuş menzile koca için

genelde üniversitede sınıf arkadaşları ile evlendi çevremdeki dindar kesim.

bide şimdi ülkenin genelinde ama özellikle dindar kesimde erkeğin meslek ve maddiyat olarak kadının üstünde olması olayı var.
bu şekilde bakılınca gelecek görücü standartlari çok çok daralıyor

evet üniversiteden evlenen (ya da üst dönemle vs) benim de dindar çevremde çok var ama onlar en azından flörte karşı değillerdi. flört ettiler yani. bu kız flört etmeden evlenecek...

benim bahsettiğim bu doktor kızın da eşi kendi başına
asla
o kıza gidip kendi talip olamazdı misal ,çünkü doktor değil. kağıt üzerinde denk değiller yani üstelik kız da kapalı vs değil yani sadece ortamda dindarlık geleneksellik var. kızın aile de muhafazakar dindar aile.
oğlanın annesi allem etti küllem etti. yok rüyamda gördüm, yok ömrümde tek muradım, yok bir görüşün. öyle öyle kızı tavladı ve evlendirdi.

yoksa dediğiniz gibi normal geleneksel/muhafazakar/dindar çevreden erkek, doktor bir kadına kendi talip olmaz olamaz...kendisi üstün (!) olmadıkça

Yani bu süreci hızlandırmak için veya bu fikri zihnimden bir şekilde atmak için bir öneriniz var mı ?
Fikri zihninizden ne zaman atarsanız o zaman daha rahat olursunuz.
26 yaş ne ki? Ne bu aceleniz?
Akışına bırakın,illaki birileri çıkacak karşınıza.
Evlenmiş olmak için evlenecekseniz başka tabi ama bence kendinize yazık etmeyin.

Evet doktor olsun diye şart koymamama rağmen çok daralıyor ,en azından kendi çevrem de öyle

koydugunuz şartlar var mı ?
neler mesela?
En azından lisans eğitimi olması,evin veya bir evliliğin sorumluluğunu kadın erkek ayırmadan ortak paylaşabilecek olgunlukta olmasi ve yaşam tarzı olarak (dini emirlere uymak konusunda ) aynı hassasiyet de olmamız.Cok mu şey istiyorum bilmiyorum hani tanımaya karar vermem icin bunların olmasini istiyorum en azından

çok şey istemiyorsunuz.
ancak bende bazı arkadaşlara katılıyorum görücü usulü evlendiğinizde sevgi aşk ikinci planda kalır dolayısıyla o şekilde evlilik tercih eden bir erkeğin ev işi yapayım karıma yardımcı olayım diye düşünmesi zor. ortalık çakma dinci erkek kaynadığı için elbet vardır böylesi ama size denk gelir mi bilemem.

Ev işlerini konuşmayın bence,kim bile isteye evet ben de yaparım der ki? Ev işi adı üstünde ataerkil düzende kadına kitlenmiş bir külfet ama kadınlar da çok şikayetçi, erkekler de kaçmaya dünden hazır, en fazla yardım ederim ben de diyorlar ( sen yap ben yardım edeyim diyesim geliyor )

Evlenince yardım istersiniz yardımcı tutarsınız tam gün maaşınızda standart üstü zor gelmez.

aksine belki de kendi degerinizin farkinda olmadan az şey istiyorsunuzdur,
bu yüzden olmuyordur

Öyle çevrem yok ama olsa da asla öyle bir istemezdim sanırım en azından bir süre tanımak gerekiyor ,aynı meslek yaşam tarzı olsa dahi kimisi ile sohbet etmek hoşuna gitmeyebiliyor ,kimisinin tavrı hoşuna gitmiyor yani tehlikeli bence

Son soylediginizde maalesef haklısın üzücü ama görücü usulünde sevgi neden ikinci planda kalır onu anlayamadım,yani mantıken uyusmayi aslında ilk plana almak benim kastım,sonrasında sevgi veya duygular gelismezse yine olmaz ki bence ,yani görücü usulü sadece mantıken olduk tamamdır değil benim için

Daha yeni atanmissiniz, yaşınız genç, elbet karisiniza sizi seven ,anlayan, değer veren biri çıkar bu kadar istek varken. Dua edin bol bol samimi olarak inanarak ben çok faydasını gördüm

merhaba.. size hicbir erkeğin dört dörtlük olmadığını hatırlatmak isterim.. yüzde yüz mutlu evlilik var diyemem cünkü öyle birsey yok illa ki bir eksik yada hata vs olacak.. imtihan dünyası mutlaka birseylerle sınanacağız.. akışına bırakın ve hayırlı insanlar için dua edelim tüm bekarlara ahahhahah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…