Yapabilecek bir şeyim var mı ?

Evet bazen ben de bu zorlukları düşünüp kafamdan atmaya çalışıyorum ama pek mümkün olmuyor ,o perilerin benden de uzaklaşmasını umuyorum

Burada kocasının ailesinden dert yananlarla bir kahve iç, bence o zaman bu perilerden kurtulursun. Çünkü insan hayal ettiği ile gerçekte olanların ayrımını fark etmeden hayal etmeye devam eder.

Çevreye dediğiniz güven veren bir kaç kişiye ve aileme söyledim evet ama pek uygun kimse olmadı

Ben de onu gördüm dindarlar valla hemen en iyi kocayı buluyorlar,

Bir de doktor kızları bu kadar serbest bırakıyorlar mı yahu? Sırf maaşından dolayı bile kapıda kuyruklar olmuyor mu sizlerin ?

Ne bilim ben memurum bana bile maaştan geliyorlar yanlış anlaşılmak istemem.konu sahibi zaten aşk değil mantık evliliği düşünüyor ondan sordum, evlenmek isteyip evlenemeyen hekimler de mi var ?

vala kaç yıldır çalışıyorum gelen giden yok cjdjsjsmsmsmdndj

Yani bu süreci hızlandırmak için veya bu fikri zihnimden bir şekilde atmak için bir öneriniz var mı ?
Evlendiginizde eksik olan nelerin dolacagini düşünüyorsunuz mesela? Terapi süreciniz nasıl gidiyor, terapistinizle nasıl yol aldınız ?

İnsanin hayatinda evlilik disinda da sorun, sikinti olabiliyor gerek iş, gerek aile veya kendi içinde sikintilar yaşayabiliyor.
Evliliklerde de elbet zaman zaman tartişma olabilir, bu anormal bir şey degil gayet insani bence ama her seyin bir siniri var. Anlattiginiz derece dugun, söz hatta ev konusunda bile birbirini yemek normal değil. Ben ev, eşya, dugun aşamalarinda bile kavgasi edecegim biriyle 40 yaşinda da olsam evlenmek istemezdim.

Nasil olsa evlilik boyle bir şey çilemi şu yaşta çekeyim şeklinde kabulleniş daha sıkıntı gibi.

Daha çok mantık evliliği istiyor gibisiniz bundan ziyade birileriyle tanışıp ikili ilişkileri deneyebilirsiniz olursa evliliğe zaten gider

Normalde evlenmem lazım diye yola çıkmayız, sevgilimiz olur, gezeriz tozarız, birlikte eğleniriz, paylaşımlarımız olur, bir zaman sonra evet biz evlenmeliyiz deyip evleniriz.
Sizin durumuzda görücü usulü olacak sanırım, umarım doğru kişi olur. 26 yaş evliliği bu kadar kafaya takıp dertlenecek bir yaş değil. Bana göre hiçbir yaş değil ama siz daha çok gençsiniz.

Olabilir bu isteginiz herkes farkli bi hayat bakisina sahiptir. Bana kalsa bencede daha yasiniz o kadar genc ki bu strese aceleye ne gerek var derim ama belliki siz bir an once yuva kurup belki belirli bir zaman sonrada anne olmak istiyorsunuz. Fakat bu aceleci veya takintili durumdan kurtulmaya bakin cunku yanlis insanda karar kilabilirsiniz nasil olsa kimse dort dortluk degil gibi benzeri yaniltici hislerle. Allah hakkinizda hayirlisini nasip eylesin.

dini görüş olarak sevgili olmadan evlilik amaçlı görüşmek istiyorsunuz anladığım kadarıyla
anca görücü usulü olacak o zaman
eskiden mesela o malum cemaat, dindar çevrede bu işleri hallederdi...etrafımda dindar okumuş çevre %80 cemaat çaprazlamasıyla evlendi kalanları da ailesi buldu. o da mesela doktor gelin istediği için komşunun doktor kızına dünür olup kızın her işini (düğünü, altını, bebek olunca zorunlu hizmete onun yanında gidip bebeğe bakma vs.) yaptı oğlanın anası.

sevgili olmadan evlenecek birini bulmak için fazla okumuş, dindar çevre için de fazla batılı durumdasınız

hem doktorsunuz hem ev işi filan ortak yapılsın istiyorsunuz
referans biri olmadan öyle adamı bulmak çok zor

Katılıyorum eskiden dindar tayfa katalog evliliği yapardı, hep de böyle kariyerli adamlarla falan sıkma baş ablalar , şimdi herkes bekar kaldı

Hatta diyordum bu adam bu kadında ne buldu? demek dindar kız lover, meğerse o adam o kadınla evlenmek zorundaymış o konumda kalabilmek için ve daha da yükselebilmek için

Şimdi menzil var onlar da hafiften yapıyorlar ama tabi malum cemaat kadar değil

Dindar erkekler eğer doktora denk meslekleri ve gelirleri varsa ev işlerini paylaşalım diyecek doktor hanımı seçmezler. Görücü usulü şeklinde herkesin kriterlerini çat çat söylediği ortamlara uygun fikirler değil sanki sizinkiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…