• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yap-boz yaparak tablo olarak kullanan var mı ?

why_be

varken yok gibi
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
18 Aralık 2008
3.330
73
318
Diğer
selam arkadaşlar,
dün eşimle daha önceden aldığımız bir yap-bozu bitirebildik nihayet:37:
çerçeveletip asmak istiyorum. :98:Ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
altına ne tür bir zemin koymam gerek? yapıştırıcıyı hem altına hem üstüne sürmem gerekir mi?
resmin üzerine cila sürmek gerekir mi?
Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum:26:

Son düzenleme:
Biz de cok yapboz yapariz ama sadece bir tanesini (kardeslerim yegenlerim ben esim hep
beraber eglenerek yaptigimiz icin) cercevelettim.
Biz yapbozu bitirir bitirmez 'aman bozulmasin' diye hemen (yapistirici yoktu) parca parca
bantla yapistirdik. Sonra cerceveciye goturdum. Cerceveci cilasini da yapisturmasini da herseyini
yapti. Cerceveleyip verdi. Olcukca guzel oldu. -ist-capacity'deki cerceveciye yaptirmistim-

Cerceveye gore degisiyor. Metresi 10-15liraya da cerceve var, 40-60 liraya da.
Biz total 35 odemistik. Cok satafatli cerceve secmedik.

Fena bir rakam değilmiş.
hangi tabloydu. bi dahaki alacağım yap-boz için fikir edinmek amacıyla soruyorum:34:

Son düzenleme:
yaa nasıl bitirdiniz yaaa,benimde var taa geçen seneden,yalnızca etrafını yapabildim şimdiye kadar:35: ipçlarınız varsa paylaşırsanız sevinirim konu sahibi:29: bu arada benim yap-bozum taksim,istiklal caddesi:40:

Bizim aldığımız yap bozda çerçevesi kutunun içinden çıkmıştı. Altında mukavvası vardı onun üzerine yapıştırdık. Prit ile ya da kağıt yapıştırıcı uhular var onları kullanabilirsin. Üzerine cam koymadık yine kutunun içinde şeffaf koruyucusu çıkmıştı güzel duruyor(:

yaa nasıl bitirdiniz yaaa,benimde var taa geçen seneden,yalnızca etrafını yapabildim şimdiye kadar:35: ipçlarınız varsa paylaşırsanız sevinirim konu sahibi:29: bu arada benim yap-bozum taksim,istiklal caddesi:40:

bizimki de the first step yani ilk adım.
biz ilk evlendiğimizde 2 tane almıştık. biri acayip karışıktı kaç kere döktük yapalım dedik, olmadı. parçaları kayboldu tabi böyle yaptıkça.:27: o güme gitti. :35:
geçen haftada 2. başına oturduk ilk kez. öncelikle kenarlarını yaptık. geri kalan kısmı bi şekilde geliyor. ilk önce kenarlarını yapmanı tavsiye ederim.:34:

Bizim aldığımız yap bozda çerçevesi kutunun içinden çıkmıştı. Altında mukavvası vardı onun üzerine yapıştırdık. Prit ile ya da kağıt yapıştırıcı uhular var onları kullanabilirsin. Üzerine cam koymadık yine kutunun içinde şeffaf koruyucusu çıkmıştı güzel duruyor(:

ne güzel . neredeyse herşeyi içindeymiş.markası neydi?

bende şubatta 1 tane geçen ayda 1 tane yap-boz bitirdim.geçen ay 4 günde falan 1000lik yap-boz u bitirdim hemen çerceveletmeye götürdüm.kaç hafta oldu hala yapamamışlar.ben o kadar uğraştım yaptım inşallah parçaları kaybetmemişlerdir.çerçeveletmeye verirken de altına mukavva koydum ama yapıştırmadım.öylece verdim.

Hayalim, ayrıca puzzle yapmayı da çok severim evlenince kocişimle beraber yapıp ikimizin emeği olarak çerçeveletmeyi düşünüyorum..Geçen alalım dedim 1500 puzzle dan ama "nerede yapıcağız evlenince evimizde yaparız" dedi ve beklemeye alındı.. ben en çok osmanlı motiflerini çok beğeniyorum ya da eski dönemlere ait bir bayanın resmi beni benden alabiliyor :)

1000-1500'lüklerden harika tablo oluyor..Özellikle fantastik konulu ise tadından yenmez..

Back