Yanlış yönlendiren Arkadaşlar

Terazikizi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2014
397
216
Merhaba hanımlar, ya ben son zamanda çok fazla kişiyle iletişimimi kestim, bunun nedenlerinden biri de özellikle üniversitedeki arkadaşlarımın yanlış yönlendirmesi oldu. Ikinci bir konuysa çok geç anıldım ama iyiliğimi ister gibi gözüküp içten içe kötülüğümü istemeleri, başıma olumsuz bir şey geldiğinde sevindiklerini anlamam oldu. Yanlış yönlendirme olayına gelince en basitinden dersler vs hakkında sürekli çok zor vs diyip olumsuz etkilemeleri oldu ki benim etkilendiğimi anlayıp bilerek yaptıklarını düşünüyorum. Bu gibi durumlarda siz ne yapıyorsunuz eğer sürekli aynı ortamda bulunmak durumunda iseniz? Çünkü mücadele etmeye çalışmak bile yoruyor, verimimi düşürüyor.

Çok haklısınız ama kolay etkilenen bir yapım var maalesef, çocukluktan beri böyle, aşmaya çalıştım ama olmadı.

En baştan çok fazla kişiyle iletişim içinde olmuyordum kafam rahat oluyordu. 10 kişinin ne düşündüğüyle benim için ne hissettiğiyle mi uğraşıcam? Ki zaten az kişiyle muhatap olunca şu ders zor deseler veya ben zor desem ardından "o zaman beraber çalışalım." cümlesi geliyordu başka bir şey değil.

herkes siz musade ettiginiz kadar hayatimizda olabilr, kotu etkileme rahatligini nereden alabiliyorlar diye dusunmek lazim, kimseye o hakki tanimamak gerek

Benim bulunduğum ortamda hep zor diyenler kalacağım vs diyenler en yüksek notlarda geçti ki hala da aynı tutum içindeler, bir nevi psikolojik baskı uyguluyorlar yani, ama haklısınız.

Guzelim universite arkadasliklari yuzeysel oluyor, bir de hesapsiz kitapsiz samimi dost bulmak zor.

Insanlar birbirlerine not, ortalama yuzunden haset ediyor, baska seyler yuzunden haset ediyor, kuyusunu kaziyor vs vs. Yani samimiyet arama, insanlara cok guvenme. Beraber gez, toz eglen ama guvenme ve de beklentin olmasin. Bol bol kazik yiyor insan, zaten o yedigin kaziklarin bileskesine de hayat deneyimi deniyor:))

Ben universitedeyken 4lu grup olarak takiliyordum, sevdigim 1 kiz, 2 erkek. Az ve oz , samimi gayet guzeldi. Tavsiye ederim :))

Benim bulunduğum ortamda hep zor diyenler kalacağım vs diyenler en yüksek notlarda geçti ki hala da aynı tutum içindeler, bir nevi psikolojik baskı uyguluyorlar yani, ama haklısınız.

O tipler heer ortamda varlar yeni tanımış olabilirsiniz sadece. İlkokuldan beri varlar. Düzeltilecek bir tarafları da yok zaten. Bu dersten zor geçerim, çok çalıştım ama sınavda ne artık ne olduysa bu saçma notu aldım, aa ben bile bu notu beklemiyordum diye kendisi hakkında dürüst olanlardan seçin arkadaşlarınızı.

Bir nevi psikolojik baskı olmuyor çünkü bu, normalde ciddiye almadığınız kişilerin laflarını ciddiye aldığınızda herşeyden etkilenmeye açık bir imaj çiziyorsunuz. Zaten söyleyenin umrunda bile değildir. Açıkçası sene başında ders zor derim, ortak çalışırız, kendi kendime çalışırım anlarım falan ama sene sonunda yüksek notu aldıysam da söylerim sorulursa. Kalkıp biri benim hakkımda "ya sene başında ders zor diyordu ama şimdi nasıl yüksek notla geçti?" diyen olursa, gülerim sadece. Ne yapayım yani başka?

Son düzenleme:

Niyetlerini anlamışsan sorun yok bence ona göre davranırsın.

Çok haklısınız ama kolay etkilenen bir yapım var maalesef, çocukluktan beri böyle, aşmaya çalıştım ama olmadı.

İstesen aşarsın bence. :) Üstüne üstüne gideceksin herşey kafada bitiyor aslında. Zaten dediği gibi seni motive edecek insanlarla arkadaşlık yap bence canım.

Tam olarak öyle değilde bulunduğunuz bölüme göre de değişiyor, ben elektrik elektronik mühendisliğindeyim de tam dediğiniz gibi olmuyor, biraz ortamdan bölümden kaynaklı. Söyleyenin de tabi umrunda oluyor, ileride girilecek birçok şirketi, şirketteki pozisyonları özellikle savunma sanayinde geçmişteki notlar belirlediği için çok ciddi rekabet var.

Tam dediğiniz gibi insan böyle böyle öğreniyor en azından ciddi mesafe koydum artık :)

Rekabet her yerde var, söyleyenin umrunda olmayan sizin psikolojiniz. Kendi cvsi tabi ki umrundadır ama önce kendinize bakın, not da sizin notunuz, gelecek de sizin geleceğiniz sonuçta. Ama sizden başka herkesin kötü niyetli olduğu bir ortam yoktur o kesin. Herkes beni alaşağı etmeye çalışıyor deyip çalışmayan, çabalamayan kişi olmak sorun.

Tam dediğiniz gibi insan böyle böyle öğreniyor en azından ciddi mesafe koydum artık :)

Kazik yemek iyidir aslinda, her yedigin kaziktan bir seyler ogreniyorsun, ozellikle de guvenmemeyi.

Misal, ben soyle bir sey ogrendim:

Cok samimi oldugum kiz arkadasim, hoslandigim cocukla yatip kalktiydi. Bu olay olmadan once bana seni uzecek bir sey yapmam vs vs demisti........yersen tabi.

Ders: Hoslandigin cocuk konusunda en iyi arkadasin olsa dahi hicbir kiza guvenme.

Daha genel bir ders: Kizlara genel anlamda guvenme, ya fesatlar, ya hasetler. Kaziklarin cogunu erkeklerden degil, kizlardan bekle. Erkekler daha hesapsiz kitapsiz yasiyor cunku.

Universite hayatin demosu diyelim zaten, is ortaminda da yuzeysel takilacaksin ilerde. Benim cok samimi oldugum liseden kalan birkac arkadasim var, sirlarimi onlardan baska kimseye vermem mesela.

Bahsettiğin tarz insanlar sadece senin etrafında yoklar öncelikle kendini şanssız hissetme.
Madem insanların yıkıcı tavırları amacına ulaşıyor, o zaman o insanlarla mümkün olduğunca az istişare et. Mesela derslerle ilgili merak ettiklerini üst dönemden hiç tanımadığın birine sor daha iyi. Onların fikirlerine ihtiyaç duyma. Bazı insanlar "arkadaş mı, arkadaş" sınıfına giriyor bi üst sınıfa atamalarına izin verme ki sana zarar veremesinler..

Yok çabalamayan, çalışmayan bir kişi değilim zaten de ne not ortalamam ne Akademik çalışmalarım hakkında bilginiz var, konu gene başka yerlere çekildi her zamanki gibi :)
Seni çekemiyorlar iletişimini kes, kendin için yap bunu.
Sırf ben değil birçok kişiye karşı böyle daha doğrusu sanırım uysal, sevecen karşı görünenlere. Bölümden çok sevdiğim bir kız arkadaşımla da farklı dönemlerdeyiz o da aynı problemi yaşadı.

Ben sizin yazdıklarınıza harfi harfine katılıyorum, bende daha yüzeysel bakmaya çalışıyorum, tek şansım çocukluk arkadaşlarım var aynı okulda, bir problem olduğunda onlarla çözmeye çalışıyorum :)

Yok çabalamayan, çalışmayan bir kişi değilim zaten de ne not ortalamam ne Akademik çalışmalarım hakkında bilginiz var, konu gene başka yerlere çekildi her zamanki gibi :)

Pff gerçekten, notlarınız/akademik çalışmanız hakkında bilgim olmayabilir de alakasız insanların lafıyla down olduğunuzu ve bunun sizi etkilediğini yazan sizsiniz. O malum kişiler de kendilerine göre çalışıyorlardır, çabalıyorlardır zaten ama kafalarında hep başkaları ne yapıyor ne ediyor düşüncesi vardır, verimli olmuyorlardır kendilerini de iyi hissetmiyorlardır bu yüzden. Bu çıkarımı yapmak için zaten çok zekalı olmaya gerek yok. Arkadaş çevrenizi daraltmışsınız, bundan sonra o çemberde takılın rekabet ortamında da iyi bir mevzide değilmişsiniz, tek tabanca takılın, hem de kafanız daha rahat olur böyle, uzun vadede getirisi daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…