Yanlış mı yapmışım

Handandandan

Vuslata aşık gönül susmaya da razı....
Pro Üye
29 Mart 2015
20.192
101.422
598
Ne yapacağımi bilemez durumdayım.
Tam 12 yıllık evliyim.
Kv ahtapot tipi anne ve tek çocuğu var oda benim eşim.

Biz görücü usulü ( eşim ile önce tanıştık)tanışıp evlendik.
Ancak kv beni farklı memleketten olmamiz nedeniyle istememiş, nişanlı iken bu durumu farketmistim ama yaşım itibari ile bunun problem olacağını farketmedim.
Nişanlılık döneminde kv ne kadar sıcak davrandiysamda hep bana buz gibi davrandı ve benimle iyi olan diğer akrabalarınida zaman içinde benden sogutmayi başardı.

Artık herkes bana karşı tepkili ve boşanmami istiyor durumunda idiler. Tek sebep ise eşimin benim memlektimde oturması ve tek çocuk olan eşimin annesine uzak olması idi..
Eşimi arayıp arayıp " annen ölse cenazesine yetişemezsin" diyenden tut, benim memlektimde oturduğu için "icguveys" diyenler..
Bu arada eşimin memleketi ile benim ki arası 150 km ve eşim her yaz tatili, 15 tatil ve 2-3 haftada bir hafta sonu ailesinin yanına gider ve ben bunu sıkıntı yapmam.

Benim memelektte annem babam hariç kimsem yoktu, annelerde 3 yıl önce başka bir şehre taşındılar.yani şu anda kendi memlektimdeyim ama tek akrabam yok yakınımda..ama bu memleket meselesi hep problem oldu.
Eşimin annesi ve teyzelerinin boşanmanın için birçok yıldırma gezdirme politikaları ile karşı karşılayaca kaldık ama bir türlü bosanmadik.

Eşimin teyzesinin birinin bana hitaben "senin değerin bizim yanımızda bir delik kadar, .....nın girdiği delik kadar." diye cümle bile kullandılar ama ağzımı açıp ses etmedim, çünkü yanımda kv de vardı, onun bir tepki vermesi gerektiğini düşündüm, ama oda kızkardeşine tepki vermeyip bu cümleye kahkaha atması bende artık şalterleri attırdı ve artık gitmem gelmem dedim ve 4 yildir bana gelmiyorlar, bende bayram da dahil gitmiyorum da aramıyorum da.. bana kişiliğime ve aileme yapılanların hepsini burda yazmam mümkün değil ama benim yaşadıklarımı yaşayan gelin sayısı çok azdır.

Şimdi gelelim asıl meseleye, geçen hafta sezeryan ile doğum yaptım ve 3. Bebeğimi dünyaya getirdim.. doğumun 2. Günü kv ve eşimin teyzeleri eşimi arayarak hayırlı olsun dediler ve benide telefona istediler geçmiş olsun demek için. Ama ben telefona çıkmadım.
Eşimde müsait değil diyerek telefonu kapattı ama o günden beri bana surat asıyor, hatırıma konusabilirdin diye..lohusayim ve eşimin bu yüz ifadesi beni çok üzüyor.

Konuşmama nedenlerim oldukça fazla
- Bana kişiliğime ve aileme hakarete varan konuşmalar yapan bu insanları affedemiyorum
- Benim numaram kendilerinde olmasına rağmen eşimi arayıp beni telefona istemeleri eşime karşı formalite icabı bir arama olduğu için konuşmak istemiyorum.
-Ayrıca biz istersek sana kötü davranıriz, istersek iyi davranıriz gibi alttan alttan verilen ince mesajı kabul edemiyorum.
-En önemlisi bu kısa tel konuşması bile bitirmiş olduğum ilişkileri yeniden başlatmaya neden olacağı için konuşmak istemedim, yeniden başlayan ilişkilerde saygılı olacak insanlar değiller, eskiden yaptıklarını aynen yapmaya devam ederler.
- Belki bazılarınız eşinin hatrina konussaydin diyeceksiniz ama eşim ailesine karşı beni sahipsiz bıraktığı ve tüm olumsuz davranışlara seyirci kaldığı için, ailesi söz konusu olunca eşimin hatırı olmuyor yanımda.

Sizce doğru mu davrandım, hatalı mıyım.
Yada neler yapabilirim.
Düşünemedigim şeyler var mı

Hiç de hatalı değilsiniz. Hem yıllarca kötü davran, dır dır et, hem de aradıklarında hiçbir şey olmamış gibi konuşmanı beklesinler. Madem o kadar saygısızlık ve baskı karşısında eşinizin sesi çıkmadı, şimdi de ses çıkarmaya hakkı yok.

Sonuna kadar haklısınız. Onlarla hiçbir şekilde muhatap olmamalısınız. Eşiniz de bu konuda sizin yanınıza olmalı, karşınızda değil.

Çok konuşmak istiyorlarsa seni arasınlar. Boşver kendine ve bebeğinle ilgilen eşin muhakkak unutur geçer.

O zamanlar cok buyuk kavga cikarip mesafe koysaydin keske. Formalite icabi bile olsa arayamasalardi, esinin de surat yapmaya yuzu olmasaydi.

Hıc oralı olmayın.. Bır sey yokmuş gibi davranın.. Kuslugun dozu artarsa.. Korkuyorum anlıyor musun. Yenıden aynı şeyler yasancak dıye.. Bır telefonla deme sakın bana.. Senı aramışlar tebrik etmişler yeterlı..
Oldu ki konuyu uzatacak olur benım ıcın konu kapanmıştır . Aıle huzurumuzun bozulmaması adına konuyu kapatmamız isabetli olur der cocuklarınıza yonelıp ilgilenmeye başlarsınız...

O cumleden sonra es kisisinin size gerek birakmadan orayi dagitmasi gerekliydi.. az bile yapmissin densizlere..

ohhhhhh içimin yagları eridi görmüşlerdir o deligi terbiyesiz insanlar helal olsun çok iyi yapmışsınız cokda iyi kendinizi ifade etmişsiniz

Sen bence eşine sinirlen. Sana hakaret etmişler ama eşin hala konuş diyor

Ben olsam bendeki delik konuşmayı öğrenince senin hatrına konuşurum hayatım merak etme derdim herhalde. Tövbe estafurullah, ağzını yüzünü dağıtacaksın görecek sonra delikler her yerde. İğrenç zihniyet. Hatır da bir yere kadar valla, eşin hiç kusura bakmasın. Sonuna kadar haklısın.

Az önce kv aradı eşimi yine.. bebeği görmeye gelmek istiyorlarmis, ne yapmalıyım.
Tabi aynı gün içinde gelip gitmeleri mümkün değil, yatılı kalmayı planlıyordur

Terbiyesizler o nasıl iğrenç bir cümle.
İyi yapmışsınız telefona çıksaydınız yüz bulurlardı. Hatır diye diye her denileni yutsaydık ohooo

Az önce kv aradı eşimi yine.. bebeği görmeye gelmek istiyorlarmis, ne yapmalıyım.
Tabi aynı gün içinde gelip gitmeleri mümkün değil, yatılı kalmayı planlıyordur
Gelmesinler derseniz eşiniz iyice onların ağzına bakıp evde huzursuzluk yaratır mı? 1 geceliğine kabul ettiğinizi ama hiç kimsenin sizden bir şey olmamış gibi tavır bekleme hakkının olmadığını belirtseniz? Böyle durumlarda bdv de okuduğum kadarıyla red görünce iyice ana kuzusu oluyor adamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…