• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yanlış mı yapmışım

Yenilir yutulur laf değil o teyzeninki.
Ve size bunca yıl yapılan muamele.
Allahaşkına ne geçecek ellerine boşansanız!
Ve siz bunlara rağmen 12 yıldır evli,3 çocuk sahibi bir çiftsiniz.
Bunu onlarla olan ilişkinizi kesmenize de borçlusunuzdur muhakkak.

Çoğu kişiye 'o telefona çıkmalı,konuşmalıydın' derdim.
Ama size demicem.
İçimden gelmedi.
Çok da iyi yapmışsınız.
Sizden şöyle insan gibi özür dilemedikçe,kapınızı aşındırmadıkça muhattap dahi olmayın.
Eşiniz de onca muameleye maruz kalmış lohusa karısına surat sallamaya devam etsin,alkışlar ona(!)

Ne yapacağımi bilemez durumdayım.
Tam 12 yıllık evliyim.
Kv ahtapot tipi anne ve tek çocuğu var oda benim eşim.

Biz görücü usulü ( eşim ile önce tanıştık)tanışıp evlendik.
Ancak kv beni farklı memleketten olmamiz nedeniyle istememiş, nişanlı iken bu durumu farketmistim ama yaşım itibari ile bunun problem olacağını farketmedim.
Nişanlılık döneminde kv ne kadar sıcak davrandiysamda hep bana buz gibi davrandı ve benimle iyi olan diğer akrabalarınida zaman içinde benden sogutmayi başardı.

Artık herkes bana karşı tepkili ve boşanmami istiyor durumunda idiler. Tek sebep ise eşimin benim memlektimde oturması ve tek çocuk olan eşimin annesine uzak olması idi..
Eşimi arayıp arayıp " annen ölse cenazesine yetişemezsin" diyenden tut, benim memlektimde oturduğu için "icguveys" diyenler..
Bu arada eşimin memleketi ile benim ki arası 150 km ve eşim her yaz tatili, 15 tatil ve 2-3 haftada bir hafta sonu ailesinin yanına gider ve ben bunu sıkıntı yapmam.

Benim memelektte annem babam hariç kimsem yoktu, annelerde 3 yıl önce başka bir şehre taşındılar.yani şu anda kendi memlektimdeyim ama tek akrabam yok yakınımda..ama bu memleket meselesi hep problem oldu.
Eşimin annesi ve teyzelerinin boşanmanın için birçok yıldırma gezdirme politikaları ile karşı karşılayaca kaldık ama bir türlü bosanmadik.

Eşimin teyzesinin birinin bana hitaben "senin değerin bizim yanımızda bir delik kadar, .....nın girdiği delik kadar." diye cümle bile kullandılar ama ağzımı açıp ses etmedim, çünkü yanımda kv de vardı, onun bir tepki vermesi gerektiğini düşündüm, ama oda kızkardeşine tepki vermeyip bu cümleye kahkaha atması bende artık şalterleri attırdı ve artık gitmem gelmem dedim ve 4 yildir bana gelmiyorlar, bende bayram da dahil gitmiyorum da aramıyorum da.. bana kişiliğime ve aileme yapılanların hepsini burda yazmam mümkün değil ama benim yaşadıklarımı yaşayan gelin sayısı çok azdır.

Şimdi gelelim asıl meseleye, geçen hafta sezeryan ile doğum yaptım ve 3. Bebeğimi dünyaya getirdim.. doğumun 2. Günü kv ve eşimin teyzeleri eşimi arayarak hayırlı olsun dediler ve benide telefona istediler geçmiş olsun demek için. Ama ben telefona çıkmadım.
Eşimde müsait değil diyerek telefonu kapattı ama o günden beri bana surat asıyor, hatırıma konusabilirdin diye..lohusayim ve eşimin bu yüz ifadesi beni çok üzüyor.

Konuşmama nedenlerim oldukça fazla
- Bana kişiliğime ve aileme hakarete varan konuşmalar yapan bu insanları affedemiyorum
- Benim numaram kendilerinde olmasına rağmen eşimi arayıp beni telefona istemeleri eşime karşı formalite icabı bir arama olduğu için konuşmak istemiyorum.
-Ayrıca biz istersek sana kötü davranıriz, istersek iyi davranıriz gibi alttan alttan verilen ince mesajı kabul edemiyorum.
-En önemlisi bu kısa tel konuşması bile bitirmiş olduğum ilişkileri yeniden başlatmaya neden olacağı için konuşmak istemedim, yeniden başlayan ilişkilerde saygılı olacak insanlar değiller, eskiden yaptıklarını aynen yapmaya devam ederler.
- Belki bazılarınız eşinin hatrina konussaydin diyeceksiniz ama eşim ailesine karşı beni sahipsiz bıraktığı ve tüm olumsuz davranışlara seyirci kaldığı için, ailesi söz konusu olunca eşimin hatırı olmuyor yanımda.

Sizce doğru mu davrandım, hatalı mıyım.
Yada neler yapabilirim.
Düşünemedigim şeyler var mı
İyi yapmışsın boşver surat asıp dursun eşin. Zamanında teyzelerine ve annesine surat assaydı böyle olmazdı.

Gelmesinler derseniz eşiniz iyice onların ağzına bakıp evde huzursuzluk yaratır mı? 1 geceliğine kabul ettiğinizi ama hiç kimsenin sizden bir şey olmamış gibi tavır bekleme hakkının olmadığını belirtseniz? Böyle durumlarda bdv de okuduğum kadarıyla red görünce iyice ana kuzusu oluyor adamlar
Esime gelirlerse eskiyi hatirlayacagimi ve bunu psikolojimin kaldıramayacağını söyledim, başka da birsey söylemedim

İyi yapmışsın boşver surat asıp dursun eşin. Zamanında teyzelerine ve annesine surat assaydı böyle olmazdı.
Yeni doğum yapmış olmasam suratini umursamayacagimda, çocuğunu dogurmusum daha 1 hafta olmus, teyzeleri ve annesi yüzünden bu suratı haketmedim diye düşünüyorum

Su eslerini korumayip sonra trip atan "erkekler yok mu"....hicbir sucunuz yok. Nana söyle böyle davrandiklarinda nerdeydin deyin sizde

İyide hiç diğer 2 torununu görmedi mi onlarla nasıl görüşüyor. Oğlunun da evi orası, tabiki gidebilmeli. Hergün değil zaten ama arada. Oğlu sonuçta

İyide hiç diğer 2 torununu görmedi mi onlarla nasıl görüşüyor. Oğlunun da evi orası, tabiki gidebilmeli. Hergün değil zaten ama arada. Oğlu sonuçta
Yazları kızlarımi bir haftaligina gönderiyorum.
Bu arada kv bana geldigi zamanlarda benim evimi oğlu ile benim evim olarak görmüyor, "burası benim evim , ben istersem seni gönderirim" havalarindaydi.

Daha gitmem gelmem demek yerine
O teyzenin ağızının tam da ortasına tokatı yapıştırıp haddini bil.. deseydin ya

Yada suratına tükürüp "bak şu tükürüğüm kadar değeriniz Yok" deyip terk etseydin orayı

Az bile yapmışsın terbiyesizlerle ne konuşabilirsin ki.. eşine de bu konuda sakın yüz verme astarını ister sonra.

Daha gitmem gelmem demek yerine
O teyzenin ağızının tam da ortasına tokatı yapıştırıp haddini bil.. deseydin ya

Yada suratına tükürüp "bak şu tükürüğüm kadar değeriniz Yok" deyip terk etseydin orayı

Az bile yapmışsın terbiyesizlerle ne konuşabilirsin ki.. eşine de bu konuda sakın yüz verme astarını ister sonra.

Eşim hic mi unutmayacaksin diyor

Cok haklisin yenilir yutulur seyler degil. Esin unutmayacak misin diyormus ama barissan yine ayni seyleri yaparlar. Herkesten once kendini dusun. Evdeki huzur bozulmasin aman kocam surat asmasin diye tepemize cikiyorlar

Az bile yapmışsın kesinlikle.
Asla geri adım atma.
Bu yazılan cümle haricinde yapılanlar olmasa dahi tek cümle yeter.
Eşine de söyle; unutmanı istiyorsa o teyze dahil gelsinler özür dilesinler.
Unutulacak şey olur unutulmayacak şey olur.
Özür bile dilense unutulur mu onu bile bilemedim.

Az bile yapmışsın kesinlikle.
Asla geri adım atma.
Bu yazılan cümle haricinde yapılanlar olmasa dahi tek cümle yeter.
Eşine de söyle; unutmanı istiyorsa o teyze dahil gelsinler özür dilesinler.
Unutulacak şey olur unutulmayacak şey olur.
Özür bile dilense unutulur mu onu bile bilemedim.
Ben kuru özrü bile kaldiramam..yapailan ağır hatalar basit bir özür cümlesi ile telafi edilemez bana göre..

Back