Yanlis mi yapiyorum?sevgili ogretmenler?

sibelizim

Kağanin annesi
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2013
2.987
2.928
Merhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur

Eklentiler

• Screenshot_20220216-084105_Drive.jpg
    Screenshot_20220216-084105_Drive.jpg
    113,2 KB · Görüntüleme: 510
Çocuk şuan 63 aylık mi?Ben öğretmen değilim ama bu vakitlerde sadece ses olarak verilir diye biliyorum.Basit toplama çıkarma yapılır , dikkat çalışmaları vs.Benim oğlum 2016 Eylül doğumlu bende çalıştırıyorum okula da gidiyor.Ama okuma ogrenemedi diye bu kadar üzmeyin kendinizi.Ben sizin yerinizde olsam kesinlikle bir yıl daha anaokuluna gönderirim.İdeal ay 72 ve sonrası.

Anasınıfı müfredatında olmaya şeyleri neden öğretiyorlar, bi de üstüne çocukta yetersizlik duygusu oluşturuyorlar. Ben öğretmenim ayrıca oğlum 2016 ekim doğumlu. Devletin anaokuluna gidiyor. İnan sadece güzel vakit geçirsin diye gönderiyorum. Ne öğrendi ne öğrenmedi hiç önemsemiyorum. Sorumluluk duygusu, paylaşma vs. gibi manevi şeyleri öğrenmesi önemli benim için şu aşamada. Ayrıca daha sadece sayı çalışması yapıyorlar. Harf vermeyeceğim dedi zaten en baştan öğretmenimiz. Ayrıca seneye de anaokuluna göndereceğim. Lütfen çocuğunuza bu baskıyı yapmayın daha çok küçük

okul öncesinde (0-6 yaş) okuma yazma öğretilmez, sadece okuma yazmaya hazırlık becerileri kazandırılır. anaokulunda yapılan uygulama kesinlikle yanlış.

nedir bu okuma yazmaya hazırlık becerileri ?

dikkatini toplama,gözlem yapabilmesini sağlama,dinleme becerisini geliştirme,kelime dağarcığını arttırma, sözlü anlatımlarına teşvik etme, el ve göz koordinasyonlarını sağlama, yazı farkındalıkları, kalem tutma ve makas kullanma becerisini geliştirme, eşleştirebilme, değişik ilişkiler kurabilme, gruplama, sıralama, eksik tamamlama ve karşılaştırama, fonolojik farkındalıklar, ses çalışmaları vs.. daha liste uzar gider.

Son düzenleme:
Anasınıfı müfredatında olmaya şeyleri neden öğretiyorlar, bi de üstüne çocukta yetersizlik duygusu oluşturuyorlar. Ben öğretmenim ayrıca oğlum 2016 ekim doğumlu. Devletin anaokuluna gidiyor. İnan sadece güzel vakit geçirsin diye gönderiyorum. Ne öğrendi ne öğrenmedi hiç önemsemiyorum. Sorumluluk duygusu, paylaşma vs. gibi manevi şeyleri öğrenmesi önemli benim için şu aşamada. Ayrıca daha sadece sayı çalışması yapıyorlar. Harf vermeyeceğim dedi zaten en baştan öğretmenimiz. Ayrıca seneye de anaokuluna göndereceğim. Lütfen çocuğunuza bu baskıyı yapmayın daha çok küçük
Eğitim bultenini de paylaştım hocam ,haklisiniz dediğim gibi etraftaki tüm özel anaokulları boyle olunca normali bu sandım kuzenim ile konuşunca ayıldım resmen.cok mutsuzum gercekten

Çok tuhaf gerçekten.
Ben şunu da anlamıyorum. 1. Sınıfta çocuklara istiklal marşı nin 10 kıtasını ezberleyin demişler,bazı velilerden duydum.
Ezberledi diyelim ama anlamazki çocuk daha soyut işlemler dönemine gelmeden.
Çocuğu bırak sokakta 10 adama sor 7si yorumlayanmaz bence ne anlatılmak istedigini

Merhaba kızlar benim derdim kara kara düşündüren beni çocuğumun aldığı eğitim hemen konuya göreceğim nolur bana yol gösterin hata mi ettim?oglum Aralık 17/2016 doğumlu yani yeni yıla 12 kala falan doğdu .meb 'e bağlı özel bir anaokuluna gidiyor eylülde hazırlık sınıfı dediler kendilerine çocuğum suan siz söylediğimizde herşeyi yazabiliyor ama harf harf söylemeniz lazim k-a-d şeklinde ..toplama çıkarma yapiyor vs eğitim bültenini de ekleyeceğim. Yalnız eylülde ilkokul1 başlanacak diye okulda rehber öğretmeni okul olgunluk testi yapmış eksiklerimizi görelim çocuğa destek çıkalım diye..bizim oğlanın kaba motor gelişimi ince motor öz bakım sorun yok yalnız cok duygusal ve dikkat cabuk dağılıyor annesi dedi.birde sınıfı 15 kişi 12 tanesi dikte çalışmalarında ve çift hecelerse okurken kagan geri kalıyor evde destek çıkın dedi. Videolar atıyorlar sınıf arkadaşları bildiğiniz okuyor yani..ama not olarak onlar 2016 bası yada 2015 sonu doğumlu. Ben de üzülmüştüm cunku bana gore 1 yıl daha gitmesi gerek gibiydi sonra yak8n cevremde okul oncesi öğretmeni ve wside sınıf öğretmeni bir arabama anlattım onun çocuğu da kağandan 1 ay küçük bana çok kızdı bu cocuk şimdiden senin demenle harf harf herşeyi yazıyor sayıyor topluyor çıkarıyor ilk okulda ne yapacak?dikte diyorsun birde çocuğu zorlama dedi.mufredata uygun degil o okul yaptığı dedi .esi de aynı fikirde ama burdaki anaokulları araştırdım hep böyle ben ne yapacağım? 63 aylık bir cocuk okumayı sökemedi ustune düşelim annesi denmesini ciddiye almalimiyim?kuzenim mi halklı? 1 sene daha anaokulu diyor kuzenim ama devlete yolla diyor kafam.cok karisik kendimi suçlu his ediyorum.Akil verin nolur
Kızım 2016 Nisan doğumlu seneye Eylülde 1. e başlayacak. 4 yıldır özel bir anaokuluna gidiyor. Şu an toplamam çıkarma ,harflerin seslerini öğrenme, basit düzeyde İngilizce ile okula hazırlanıyorlar. Zaten okuma yazmayı şimdi öğrenirse 1. sınıfta sıkılır sadece harfleri bilmesi yeterli. Ve 1 sene daha okul öncesinde zaman kaybetmesin bence ama tercih sizin. Dikkat dağınıklığı olması da normal maksimum 15-20 dk adapte olabiliyorlar birşeye.

Çok tuhaf gerçekten.
Ben şunu da anlamıyorum. 1. Sınıfta çocuklara istiklal marşı nin 10 kıtasını ezberleyin demişler,bazı velilerden duydum.
Çocuğu bırak sokakta 10 adama sor 7si yorumlayanmaz bence ne anlatılmak istedigini
İlkokul öğretmenleri aydınlatırsa sevinirim.

Çok tuhaf gerçekten.
10 kıtayı ezberleyebilen 1. Sınıf çocuğu var mı 🤔

Dikte çalışması mı:KK57: Anaokulunda okuma yazma matematik öğretilmez. Sayılar öğretilir. Sesler verilebilir ki devlet okullarında o bile sınırlı diye biliyorum. Program bana ağır geldi anaokulu için.

Mebde öğretmenim 2016 Aralık doğumlu oğlum var.

3 senedir MEB e bağlı aynı özel anaokuluna gidiyor. O yüzden tüm okul planlarını biliyorum.

Harfleri sadece ses olarak veriyorlar. 3 yaş grubuna o harfle başlayan kelimeleri söyleyerek gösteriyorlardı diğerlerine içinde geçen sonunda olan vs gibi..

Rakamları tanıtıyorlar ileri geri sanırım en fazla 20 ye kadar olan sayıları öğrettiler.

Bakın benim oğlum desteksiz okuyor yazıyor toplama çıkarma yapıyor 2 şer 5 er 10ar ritmik sayıyor.

Ama bunların hiçbirini okul öğretmedi. Sesleri öğrendi kendisi katarak okudu. Matematiğe hep meraklısı. Gün içinde durup dururken kafadan toplama işlemi yapmaya çalışır vs.

Çocuğu isterseniz 1 yıl daha anaokuluna gönderebilirsiniz. Buna siz karar vereceksiniz.

Bence çocuk anaokulunda bir şeyler öğrenmekten çok eğlenmeli ve temel sosyal becerileri kazanmalı paylaşma kurallara uyma vs gibi.

Çocuğunuz hem grubunun küçüğü hem de çok ağır bir program uyguluyorlar. Bıkar çocuk.

Seneye 1.sınıfa verip vermemek sizin kararınız ama şu an dikteyle okumaya uğraşmayın.

Kızım 2016 Nisan doğumlu seneye Eylülde 1. e başlayacak. 4 yıldır özel bir anaokuluna gidiyor. Şu an toplamam çıkarma ,harflerin seslerini öğrenme, basit düzeyde İngilizce ile okula hazırlanıyorlar. Zaten okuma yazmayı şimdi öğrenirse 1. sınıfta sıkılır sadece harfleri bilmesi yeterli. Ve 1 sene daha okul öncesinde zaman kaybetmesin bence ama tercih sizin. Dikkat dağınıklığı olması da normal maksimum 15-20 dk adapte olabiliyorlar birşeye.
Kızınız 2016 nisan doğumlu 1. Sınıfa başlamak zorunda ama konu sahininin çocuğu Aralık doğumlu zaten öyle bir zorunluluğu yok ki 1 yaş büyüklerle aynı sınıfta olacak. Muhtemelen sınıfın en küçüğü olacak. Sene kaybetme muhabbeti çok saçma geliyor neye yetişecek ki bu çocuklar. Kaçan bir şey yok bence

Ben ne okudum? Döndüm döndüm bir daha okudum 😳😳😳 arkadaşım iyi misiniz? Anaokulu öğrencisine dikte yaptırılır mı? Anaokulu öğrencisi bu anaokulu. 1. Sınıfta arkadaşları okuma, yazma, dikte yaparken bu çocuk ne yapacak? Saçma sapan işler. Çocuğu o anaokulundan alın direk universiteye verin bence 😂 yazık ya. İki çocuğum var ikisinin ogretmeninde 1. Sınıfta en büyük sıkıntısı okuma yazma öğrenip gelen çok bilmiş ailelerin cocuklariydi.

X