Yanlış mı düşünüyorum?

Mutlak Butlan

İnanmak istemiyorum, bilmek istiyorum.- Carl Sagan
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2014
8.718
15.926
Merhaba hanımlar, klasik bir arkadaşım için açıyorum konusu gibi olacak.
Ben boşandım, çocuğum yok. Boşanmadan önce de erkekleri pek sevmezdim, boşanınca daha bir sevmez oldum. Gıcık oluyorum, her şeyleri gözüme batıyor artık.
Arkadaşım da 3 yıl önce boşandı, çocuğu yok. Hayatına biri girdi, o da 1 sene önce boşanmış, çocuğu yok. Tanıştım iyi biri gibi ama sevmedim.
Asıl sorun şu; arkadaşım sürekli adamın eski eşe yaptıklarını kıyaslıyor. Şurda düğün yapmış, bunu almış, bu kadar para harcamış, bana gelince parası yok , sürekli eski eşini anlattı kafamda çok büyüdü bu olay diyor. Adam ayrıca ikinci evliliğimiz olacak nikah yaparız, biter gider demiş.( arkadaşım da düğün istemiyor ama böyle söylenince değersiz hissediyormuş) Ben de, sen adamın eski eşini kıskanıyorsun, kadını bence unutamamış, ayrıl mutlu olamazsın diyorum. Neden böyle düşündüğüm konusuna gelince ; bu birlikte olduğu kişi ilk tanıştıklarında, sürekli eski eşinin yaptıklarını, boşanma sebeplerini anlatıp durmuş. Bana bunu yaptı, böyle üzdü, ben neler neler yaptım evi terk etti, dava açıldıktan sonra aradı sevdiğini bile söylemedi söylese belki barışmayı düşünürdüm demiş.

Bu arada arkadaşımın haberi var konuyu açtığımdan. Kızı şuraya üye olmaya ikna edemedim bir türlü. Yorumlar o kadar değerli ki, gerçekten çoğu insan anlamıyor.
Ben arkadaşıma, sen kadını kıskanıyorsun, ilişkinin başında sana eski eşini sürekli anlatması normal değil, kadın ayrılmak istemiş seviyorum dese onla olurdu, uzun vadede mutlu olamazsın derken hatalı mıyım? 1 sene önce boşanmış olması mı bana böyle düşündürüyor? Erkek nefretim yüzünden yanlış mı yönlendiriyorum acaba?

Kaçan balık büyük olmuş adamda. Elinden kaçınca kıymete binmiş. O adamın eski eş takıntısı sizi bitirir. Gel dese gidecek koşa koşa adam.
Aynısını düşünüyorum katip. Sevgi gösterileri yapıyor, görüştüğümüzde de yaptı ama samimi gelmiyor bana.

Ben boşandım, çocuğum yok. Boşanmadan önce de erkekleri pek sevmezdim, boşanınca daha bir sevmez oldum. Gıcık oluyorum, her şeyleri gözüme batıyor artık.
Arkadaşım da 3 yıl önce boşandı, çocuğu yok. Hayatına biri girdi, o da 1 sene önce boşanmış, çocuğu yok. Tanıştım iyi biri gibi ama sevmedim.
Asıl sorun şu; arkadaşım sürekli adamın eski eşe yaptıklarını kıyaslıyor. Şurda düğün yapmış, bunu almış, bu kadar para harcamış, bana gelince parası yok , sürekli eski eşini anlattı kafamda çok büyüdü bu olay diyor. Adam ayrıca ikinci evliliğimiz olacak nikah yaparız, biter gider demiş.( arkadaşım da düğün istemiyor ama böyle söylenince değersiz hissediyormuş) Ben de, sen adamın eski eşini kıskanıyorsun, kadını bence unutamamış, ayrıl mutlu olamazsın diyorum. Neden böyle düşündüğüm konusuna gelince ; bu birlikte olduğu kişi ilk tanıştıklarında, sürekli eski eşinin yaptıklarını, boşanma sebeplerini anlatıp durmuş. Bana bunu yaptı, böyle üzdü, ben neler neler yaptım evi terk etti, dava açıldıktan sonra aradı sevdiğini bile söylemedi söylese belki barışmayı düşünürdüm demiş.

Bu arada arkadaşımın haberi var konuyu açtığımdan. Kızı şuraya üye olmaya ikna edemedim bir türlü. Yorumlar o kadar değerli ki, gerçekten çoğu insan anlamıyor.
Ben arkadaşıma, sen kadını kıskanıyorsun, ilişkinin başında sana eski eşini sürekli anlatması normal değil, kadın ayrılmak istemiş seviyorum dese onla olurdu, uzun vadede mutlu olamazsın derken hatalı mıyım? 1 sene önce boşanmış olması mı bana böyle düşündürüyor? Erkek nefretim yüzünden yanlış mı yönlendiriyorum acaba?
Çok haklısın. Arkadaşın seni dinleyip bu adamdan ayrılmalı. Ben olsam ilk buluşmadan sonra adamla iletişimimi koparırdım. O ne öyle sabah " eski karım, akşam " eski karım, yemekte " eski karım", bir şey içerken " eski karım" .

Belli ki eski karısı değil yani eskide kalmamış ki durmadan anlatıyor. Ama adamın yaptığı karaktersizlik, mide bulandırıcı bir durum.

Senin arkadaşın da sabah akşam " eski kocam, eski kocam" deyip geçmişi anlatsın madem, ne saçma sapan insanlarla muhattap olunuyor, sebep ne hiç anlamıyorum.

Arkadaşın o adam görünümlü insan " eski karım şöyle" dediği an " yallah sana" demeliydi. Tamam adam sıkıntılı ama arkadaşının böyle biriyle ilişkiye devam edip eski karısıyla kendini kıyaslaması çok daha büyük problem. Arkadaşın kendi elleriyle değerini düşürmüş.

sevdiğini bile söylemedi söylese belki barışmayı düşünürdüm demiş.

Şu baya büyük bi itiraf yalnız. Arkadaşınız bunu bile göre kendini neden yara bandı etmeyi tercih ediyor?
Adamın, eski eşini, sevgilisine anlatması zaten yeterince tuhafken, sevgilisini duyguları için çöplük haline getirmesi, tekrar tekrar aynı anlatımların sürmesine ne diyeceğimi bilemedim. Bu adamla daha fazla vakit geçirdikçe aptallaşır arkadaşınız git gide.

Şu baya büyük bi itiraf yalnız. Arkadaşınız bunu bile göre kendini neden yara bandı etmeyi tercih ediyor?
Adamın, eski eşini, sevgilisine anlatması zaten yeterince tuhafken, sevgilisini duyguları için çöplük haline getirmesi, tekrar tekrar aynı anlatımların sürmesine ne diyeceğimi bilemedim. Bu adamla daha fazla vakit geçirdikçe aptallaşır arkadaşınız git gide.
Düşünsene adam bi sevmiş neler olmuş. Sevmese napıcak Allah korusun.

Bu adamdan bir halt olmaz çünkü hala eski eşini seviyor.

Arkadaşınızı nasıl bir hırs bürüdü de bunu göremiyor? Her şeye rağmen evlenirse, evliliklerini eski eşin hayaleti de olmak üzere 3 kişi yaşayacaklar.

Eski eşini unutmuş bile olsa senin arkadaşın bu durumu kabullenemeyecek. Eve bardak alsa acaba karısı hangi rengini alırdı diye kiyaslayacak her gün kavga dövüş sonra ikinci kere boşanma sorun bende demek ki aileme ne derim diye mutsuz bir hayata hapsolacak. En basit örnek ; kendisi de düğün istemezken adam sade nikah yapalım diyince değersiz hissetmesi gibi. Öküz altında o buzağı illa aranacak.

Buradan arkadaşınıza sesleniyorum:
Boşanmanın tadı damağınızda mı kaldı da koşarak beş para etmez bir adam buldunuz?
Daha ilkinin yasını tutmadan bu neyin acelesi?
Belli ki insan seçmeyi bilmiyorsunuz, önce bu yanlış tercihlerinize neden olan bilinçaltı kodlarınızla mı tanışsanız? Belki böyle ısrarla değersiz hissettiren adayları seçip durmazsınız bu şekilde?
Size 70 yaşında hissettiren bir adamı sizin için vazgeçilmez kılan ne?
O adamdan kopmamanızı sağlayan duygusal zaafınız her ne ise sizi hayat boyu o zaaf yönetecek farkında mısınız?
Taa burdan çok net söylüyorum, üstüne basıyorum ve hatta eminim ki bu adayla da mutlu olmayacaksınız, neden kendinizi kapatma hissettiren bu adama eklenmeye çalışıyorsunuz?
İlk evliliğinizin yasını ne kadar süre tuttunuz? Gerçekten onun sizde bıraktığını tahribatı tamir ettiniz mi yoksa düşüncelerinizden/değersizlik hissinizden kaçmak için mi buldunuz bu hödüğü?
Lütfen şu iki videoyu dinlemeden evlenmeyin:

Adam daha yeni boşanmış ve boşanmayı hazmedemeden arkadaşınızla ilişkiye başlamış. Haliyle eski karısından bahsetmiş durmuş. Henüz bitmeyen birşeyin üzerine yeni bir başlangıç yapılmaz.
Ayrıca arkadaşınız da takmış kafayı eski eşe. Mutlu bir evlilik olanağı dışardan bir göz olarak yok gibi görünüyor.
Ayrıca sevgiliye eşten bahseden adamdan olmaz. Hemde inciğine cinciğine anlatmış. Anlaşamadık ayrıldık de geç efendi gibi.

Hayatından geçip gitmiş kadını anlatan erkek basit ve kalitesizdir . Gözümde lavabodaki sarı bezden farkı yok . Karşısındaki kadına maddi manevi birşeyler vermeye de gönlü olmaz bu tip gerzolarin. Gelecek göremedim ben olsam ayrılırım.

X