• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Yanık izi kalmaması için bir yol bilen var mı?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mulberry

Çok şükür Allahım
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2007
1.941
1
116
İstanbul
selam arkadaşlar,
aranızda yanık izi kalmaması için yapılabilecek birşeyler bilen var mı? senağlama

geçmiş olsun cnm yanık olduğunda soğuk suya tuttuktan sonra madecasol krem var onu sürersen iz kalmaz

teşekkür ederim canım. aslında bir solüsyon varmış. tentürdiyot gibi kırmızı renkli bir ilaçmış. ama adını bilmiyor bana tarif eden kişi. o ilacı belki kullanan vardır diye merak ettim

geçmiş olsun cnm yanık olduğunda soğuk suya tuttuktan sonra madecasol krem var onu sürersen iz kalmaz

teşekkür ederim canım. aslında bir solüsyon varmış. tentürdiyot gibi kırmızı renkli bir ilaçmış. ama adını bilmiyor bana tarif eden kişi. o ilacı belki kullanan vardır diye merak ettim

selam arkadaşım yanığın geçtiyse madecassol gayet iyi bir ilaç birde konturbeks diye bir ilaç var oda iyi siilikon gibi birşey atrıca yanık olan yer kesinlikle güneş görmemesi lazım geçmiş olsun.

merak ettim acaba bu ilaç hertürlü yanık için kullanılırmı kızım parmağını ütüde yakmıştı bende hemen suyun altına tuttum evde bepanten vardı ondan sürdüm oda işe yaradı ama hala izi var geçermi acaba büyüdükçe:uhm:

bi kere iz kalmamasi için kabugun kalkmamasina dikat et bide uzun sure gunese çikarma çünki diger yerler esmerlesirken yara olan yer beyaz klir ve iz kalmasi daha muhtemeldir
benimdebasima geldi bu doktorumun tavsiyesia ama kizim kuçuktu ve tutmadi ne yara kabugunu nede yara bandinihaliyle leke kaldi
geçmis olsun canim

CANIM BEN ÖLE KREM İSMİ FALAN VERMİYCEMDE ELMAYI SOY KABUĞUNUN İÇ TARAFINI YARA YERE SÜR GÜNDE 3 VEYA 4 KERE YAP GERÇEKTEN İŞE YARIYO KOCA KARI İLACI SAYILIR ÇOKKKKK GEÇMİŞ OLSUN HAYATIM:teselli:

bizim komşunun bebeği sobaya iki elinide yapıştırmıştı. ondan öğrenmiştik bizde. kireç ıslanırda dinlenmeye bırakılır bilmem bilirmisiniz. üzerine durlu su çıkıyor o suyu kireç karıştırmadan alın ve içerisine zeytinyağı koyup karıştırın. yanığa sürekli bu karışımdan sürün eğer yanık su toplamışsa ufacık delerek suyunu çıkartın o su yaranın derinleşmesine sebep oluyor. çok faydalı bir karışım biz sürekli yapıp bulunduruyoruz sizde deneyin.

merak ettim acaba bu ilaç hertürlü yanık için kullanılırmı kızım parmağını ütüde yakmıştı bende hemen suyun altına tuttum evde bepanten vardı ondan sürdüm oda işe yaradı ama hala izi var geçermi acaba büyüdükçe:uhm:
YANIK İZİ GEÇMEZ İNAN ELMA KABUĞUNU DENE İLERDE TEŞEKKÜR EDERSİN

geçmiş olsun canım yenimi yandı ve neyle yaktın kardeşimin bacağına sıcak çay dökülmüştü ..çok büyüktü ve hiç iz kalmadı domuz yağı sürmüşlerdi......

arkadaslar bundan bi ay önce bende bi kaza gecirdim ve onun sonucu elimi yaktim kizgin yag döküldü elime sürekli doktora gidiyordum ora ilac sürüyorlardi ve tekrar sariyorlardi. en son gittigimde gayet iyi olmus artik sarmamiza gerek yok dediler
kurumustu yara olmaya baslamisti ama simdi hala cok aciyo
durup durup su topluyo patliyo ve kaniyo
izde kalicak diye korkuyorum, ellere cok özen gösteren birisiydim ve basima böyle bisey geldi, gercekten bildiginiz harbi geciren yok eden yada birazda olsa iyi gelen bisey biliyorsaniz lütfen yazin bana. ufak bebisim var onun altini lairken cok zorlaniyorum sürekli kaniyo ve inanilmaz aciyo acisi beynime vuruyo.. simdiden tesekkürler arkadaslar...

geçmiş olsun canım yenimi yandı ve neyle yaktın kardeşimin bacağına sıcak çay dökülmüştü ..çok büyüktü ve hiç iz kalmadı domuz yağı sürmüşlerdi......

:bbo: gercekmi diyorsun domuz yagini nerden buldular ayy igrenc kesinlikle sürmemde sürdürmemde yasakkelime

arkadaşlar herkez bişeler önermiş bende başıma geldiği zaman uyguladığım bir yöntemi yazayım bildiğimiz zeytin yağı ile azıcık tuzu karıştırıyorsunuz bir yeriniz yandığı zmaan hiç bir şey sürmeden bu zeytinyağlı karışımı sürün iannın ne izi kalıyo nede yanığın acısı ama unutmayın ilk yandığı zaman uygulamak lazım sonradan yapınca fayda edermi bilmiyorum

bir buçuk hafta oluyor neredeyse. yeğenim kaynar suyla yandı. 3 gün hastanede kaldı. gerekenler yapıldı doktorlar tarafından ama iz kalmaması için belki doğal bir yöntem biliyorsunuzdur dedim. herkese çok teşekkür ederim tavsiyeleri için

arkadaslar bundan bi ay önce bende bi kaza gecirdim ve onun sonucu elimi yaktim kizgin yag döküldü elime sürekli doktora gidiyordum ora ilac sürüyorlardi ve tekrar sariyorlardi. en son gittigimde gayet iyi olmus artik sarmamiza gerek yok dediler
kurumustu yara olmaya baslamisti ama simdi hala cok aciyo
durup durup su topluyo patliyo ve kaniyo
izde kalicak diye korkuyorum, ellere cok özen gösteren birisiydim ve basima böyle bisey geldi, gercekten bildiginiz harbi geciren yok eden yada birazda olsa iyi gelen bisey biliyorsaniz lütfen yazin bana. ufak bebisim var onun altini lairken cok zorlaniyorum sürekli kaniyo ve inanilmaz aciyo acisi beynime vuruyo.. simdiden tesekkürler arkadaslar...

öncelikle geçmiş olsun güzel arkadaşım ben o acıyı çok iyi biliirm kızımda malasefki kızgın yag dökülerek yandı okuyunca hatırlamak istemediğim şeyleri hatırladım ve içim pare pare oldu ben nedir yağ yanığı biliirm güzel arkadaşım bırak sen altarnatif tıp çözümlerini tırı vırı onlar 3.5 sene bunun için koşturdum kızım kolundan benim beceriksizliğim yüzünden oluşan yanıkları iyleştirme yollarını aradım ve çok şükür ki buldum çok pahalı malesef tedavi ama çözüm kesin kızımn şu an da kolunda iz var ama nasıl desem belli belirsiz dene bilir o kadar kötü halden bu hale getiebildik sende plastik cerrehlara sorarsan ismini bilirler eger istersen bende yazarım sana yurt dışından jel getirtiyorduk biz ya böyle jel gibide degil pelte pelte jöle kıvamında diktörgen parçalardı onlaı sarıyorsun koluna 15 günde bir degiştiriyorsuntaki kolundaki yanık izi ten rengine ulaşana kadar ki buda takiben senin beslenme düzenie bağlı olarak 4 yada 6 ay arasında degişiyor ama ciddi anlamada sonuç alınıyor malesef yag yanıgında cerrahlar bile çok anlamlı sonuçlar alamadığını ancak imkanınız varsa avrupadaki bu kulanılan yönetemi deneyin demişti doktorumuz sana şifalar diliyorum

ya arkadaşlar yanığın iz kalmaması için herşeyi kulaktan duyma süremeyiz mikrop kapar iyice iltihaplanır özellikle çocuklarda ömür boyu kalan izler veya daha kötüleriyle karşılaşa biliriz siz sadece en yakın sağlık kurumunda pansuman+ doktorun verdiği zi kalmaması için reçete ettiklerini kullanın

geçmiş olsun. kardeşimin 6 ,7 yaşlarında yüzü sobaya yapışmıştı. domuz yağı sürmüşler ve hiç bir leke kalmadı. benimde göğsümden aşağıya çay dökülmüştü 3 sene önce falan. o zamanda domuz yağı sürmüştük. evet kokusu falan çok iğrenç ama onu şifa için sürüyorsun. yağıda eczane getirmişti bize.

Back
X